17. 02. 2015.

Nuxe suho ulje- recenzija, reakcija suhe kože i upotreba na licu!

Nuxe suho ulje je preplavilo blogosferu, ali evo da i ja kažem svoje mišljenje o ovom ulju! Kupila sam ga u Parizu prošle godine i platila 15 Eura (inače je skuplje) za 100 ml proizvoda (super sam prošla), bio je na akciji.
Ljubav na prvo mirisanje... savršen miris, totalno ja... malo cvjetno-orijentalan ili mi se čini? :D Da li je ovo ulje dobra njega za suhu kožu ili lice? Nastavite čitati.
Ulje je 97.8 % prirodnog sastava (onih oko 3% su stabilizatori i jedan jako zanimljiv sastojak o kojem ću pisati u nastavku posta).









Šta kaže Nuxe?
Nuxe suho ulje
Početak priče o ovom čarobnom proizvodu seže u daleku 1991. godinu. Aliza Jabès, tada zaposlena žena i majka, imala je jednu misiju. Stvoriti jedan i jedinstven proizvod za sve žene poput sebe same. Proizvod koji će u jednom potezu tijelo obaviti nevjerojatnom mekoćom i očaravajućim mirisom, proizvod koji će nahraniti lice i učiniti ga neodoljivo nježnim i proizvod koji će uz sve to i kosu učiniti savršeno svilenkastom i mirisnom. Tako je nastalo Nuxe suho ulje. Odmah nakon nastanka žene su ga zavoljele zbog njegove jednostavnosti, ali i čarolije koju im pruža. Danas se ta ista ljubav prema Nuxe  suhom ulju rađa svakih 6 sekundi u svijetu budući se po 1 suho ulje proda u tom intervalu.
Ovaj kultni proizvod iz Laboratorija Nuxe prepun je čarobnih biljnih ulja i pravi je predmet želja svake moderne žene.
Njegova jedinstvena formula mnogo je puta kopirana, ali jedino je Laboratorij Nuxe postigao savršen spoj izvornih prirodnih sastojaka, učinkovitosti i senzualnosti. Nuxe-ovo suho ulje neodoljiv je koktel 6 dragocjenih biljnih ulja posebno odabranih zbog svoje kvalitete i brojnih dobrobiti za kožu. Esteri biljnog porijekla daju mu savršenu teksturu zbog koje se upija u kožu u trenu te je ostavlja sasvim suhom, ali neodoljivo mekom i nježnom na dodir.




Ulje lješnjaka
 - sadrži optimalan spoj masnih kiselina koji jamči podatnost i lako upijanje bez masnog filma na koži. Bogato je prirodnim lipidima i antioksidativnim vitaminom E te se odlično stapa s lipidnim slojevima stanica kože, što mu daje snažnu moć hidratacije i olakšava njegovu apsorpciju u kožu.

Ulje makadamije - ovo vrlo tekuće suho ulje bez mirisa lako se upija u kožu. To je biljno ulje sa spojem esencijalnih masnih kiselina koji je najsličniji ljudskom sebumu. Jača prirodnu zaštitnu barijeru kože – hidrolipidni film – i tako utječe na hidrataciju kože, štiti je, omekšava, hrani i čini glatkom.

Ulje slatkog badema - iznimno je hranjivo i sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina, minerale fosfor, magnezij, kalcij te vitamine A, B i E. Omekšava i hrani suhu kožu, čini je podatnom i smiruje iritacije.

Ulje gospine trave - zvano i kantarionovo ulje, dobiva se namakanjem cvjetova biljke u maslinovom ulju. Posjeduje smirujuća, omekšavajuća i stimulativna svojstva te potiče obnovu kože. Protuupalno je, njeguje kožu te sprječava prerano starenje i isušivanje kože.

Ulje kamelije - dobiva se iz sjemenki kamelije te je veoma bogato oleinskom, palmitinskom  i linolnom kiselinom. Smiruje, hrani, štiti i omekšava kožu te je čini gipkom.

Ulje borača - dobiva se iz sjemenki borača i bogato je nezasićenim masnim kiselinama. Poznato je po svom djelovanju protiv bora, a utječe i na smanjenje gubitka vode iz kože.

Vitamin E - kao jedan od najdragocjenijih sastojaka u kozmetičkoj industriji, stabilan je i snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala, oštećenja stanica i starenja kože, te je neophodan za rast zdravog tkiva. Pomaže sprječavanju nastanka strija, zacjeljuje ozljede, opekotine, upale i iritiranosti kože. Omekšava i vlaži kožu, duboko do epiderme. Smanjuje već nastale opekline od sunca, a uz to je i prirodni blokator UV zraka.

Sva ulja dobivena su hladnim prešanjem, mehaničkom metodom ekstrakcije, bez upotrebe otapala, koja pomaže sačuvati koncentraciju esencijalnih masnih kiselina i prirodnih antioksidansa. Ono što suho ulje čini posebno zavodljiv njegov je čaroban, suncem okupan miris. Bez fotosenzibilnih sastojaka, miris je prožet umirujućim, ženstvenim notama cvjetova naranče. Cvjetni miris dočaravaju note ruže i magnolije, dok mu senzualanost pružaju note prirodne vanilije i muškatnog cedra.   Birajte između mirisne čarolije suhog ulja i glamuroznog dodira zlatnog ulja. Ili jednostavno izaberite oboje.
Čudesno suho ulje za višenamjensku upotrebu, 50 ml i 100 ml
*Za tijelo, lice i kosu

Djelovanje prirode
Očaravajuća kombinacija nježnog mirisa i dragocjenih prirodnih sastojaka za kožu, nalazi se u bočicama ovog legendarnog ulja. Šest biljnih ulja i obilje vitamina E čine kožu mekom i svilenkastom, a vrhove kose nahranjenim i zaštićenim. Prepoznatljiv, čarobno nježan miris i senzualna tekstura ovog suhog ulja pružaju neodoljiv užitak korištenja.

Učinci na kožu
Koža je podatnija : 95%*
Koža je mekša: 100%*
Koža je nahranjena : 90%*
Koža je ugodnija : 94%*
Sviđa im se miris, boja, lakoća nanošenja i brzo upijanje : 100%*

*Klinički testovi provedeni pod dermatološkim nadzorom, na 19 žena, nakon 20 dana upotrebe  - % žena koje su se slagale s tvrdnjom

Proizvod namjenjen svima
Suho ulje je namijenjeno svim tipovima kože za njegu tijela, za njegu lica suhe i vrlo suhe kože te za njegu suhih i ispucalih vrhova kose

Idealna njega nakon sunčanja
Budući da izloženost suncu predstavlja stres za kožu, ne samo zbog štetnog utjecaja UV zraka, već i zbog velikog gubitka vlage, Nuxe suho ulje savršen je proizvod koji će nakon sunčanja kožu u potpunosti obnoviti, dubinski je hidratizirati te joj vratiti nježnost i mekoću.

Sastojci.

Šta kažem ja?

OK, magični sastojci i to sve, ali ovo ulje nije dovoljno za njegu suhe kože! Suhu kožu morate njegovati sa hidratantim sredstvima i ovo ulje će suhoj koži samo dati miris, koji će trajati oko 3 sata! Ja ga korisim ljeti najčešće pred spavanje ili pred izlazak, jer nije fotosenzitivan… sviđa mi se miris, a od njege kože o tome nema ni govora! xD Od ovog ulja ja doslovno dobijem samo miris i koža bude lagano svilenkasta. Koža ga brzo upije i ne ostavlja mastan trag.

Za kosu sam ga koristila samo 2-3 puta i to iz razloga što sam htjela da mi kosa malo miriši… i upalilo je… stavila sam samo jednu dozu po vrhovima, nije zamastilo kosu! Ne bih ovo ulje koristila za njegu kose, za to koristim mnogo bolja ulja!

Za lice vam ovo ulje NE PREPORUČUJEM! Jer se kao rastvarač u ovom suhom ulju koristi Isopropyl Isostearate… sintetski sastojak koji  za osobe sklone aknama, može da bude komedogen (da izazove haos po faci!!!), a osjetljivu kožu može da dodatno iritira!  Prisutan je i parfem i ja ga NIKAD ne bih stavila na lice! To također preporučujem i vama.


Da li bih opet kupila ovo suho ulje? Stvarno ne znam ni da li ću ga uspjeti i potrošiti, kupila sam najveću 
bočicu. Dobro bih razmislila prije iduće kupovine, ali za punu cijenu ga ne bih kupila, jer ne vrijedi tih para! Ako ću ga kupiti samo zbog mirisa, koji traje 3 sata na mojoj koži bolje mi je korisiti parfem!
Nuxe proizvodi još uvijek nisu dostupni u BiH, pa ne planiram naručiti ništa od njih preko neta na slijepo... poslije testera krema bih samo kupila neku kremicu, na slijepo ne.


Da li koristite ovo ulje i kako ste zadovoljne? 

Do idućeg čitanja! :*






13 komentari:

  1. Procitala sam dosta recenzija koje su slicne kao tvoja i mislim da cu ga izbrisati sa liste zelja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebalo mi dugo da prizam samoj sebi da ovog ulja imam samo jednu korist, a to je miris! Divila sam se recenzijama i hvalospjevima, kako je ovo mnogima proizvod zivota bez kojeg ne mogu... na zalost meni nije ... :((((

      Izbriši
  2. Ja sam valjda jedina koja ga jos nije probala, pa cak niti pomirisala, ali cvijetno orijentalno je my cup of tea. Sto se njege tice, meni opcenito kupovne uljne mjesavine nisu puno radile, jedina mu je prednost ako se brzo upija, a za kosu ionako koristim ulja koja ne kostaju ovoliko :D

    Bez obzira na sve gore navedeno, ja zelim ono sa sljokicama, i sigurno ce pasti kupovina nekada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono sa sljokicama i mene privlaci!!!! :D Ima i Illamasqua slicno, samo ne znam kako mirise... nisam imala prilike ga da pomirisem... :DDDD

      Ulja za kosu su nesto najbolje, ali ovo i nije bas nesto za njegu, obnovu... i to sve... samo miris fin ima i to bas specifican... zbog mirisa sam ga i kupila... zivim za orijentalne parfeme i ovo ulje meni mirise super. Nije prenapadno, ali opet ostane miris u nosu i definitivno je miris za pamcenje... :D

      Izbriši
  3. Nisam probala, niti pomirisala, baš kao Shpeksyy. Iskreno niti me privlači nešto naročito, po tvom opisu bi čak i bio ok za moju nezahtjevnu kožu tijela, za kosu ne bi jer su mi vrhovi jako suhi radi bojenja....tako da ga vjerojatno neću ni nabavljati, osim ako me netko ne počasti :P ali stvarno, ne privlači me nešto

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je po meni samo uljni miris i nista vise... kozu malo zagladi, malo je sjaji... a miris ostane neka 3 sata na kozi... ali je zato dobar miris... :D ma za mene je predobar miris, ali kratko traje... :(((

      Izbriši
  4. Ženo draga koja kontra :D Sve recenzije ovoga ulja koje san dosad pročitala su bile dobre i nijedna me nije uvjerila. Čim se o nečemu rejva puno, meni to ne miriše na dobro. Ja ulje (neki svoj mix) koristin za kosu, zanoktice i ricinusovo ulje za trepavice, ne sviđaju mi se ovakvi proizvodi. Ma da ga 90% cile planete hvali ja kad bi ga uzela jedino meni nebi pasa hahaha :D Odličan post, samo deri dalje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahah... vjeruj da nisam kontra svita... a u životu baš ne podnostim ljude koji su kontra svega... jednostavno sam realna i imam takva i očekivanja... ovo ulje su svi nahvalili kao je sam sveti gral... koristila sam ga eto čitavih godinu dana i čitava ona reklama kako je dragocjeno bla...bla...bla... kod mene se uopste takvom nije pokazala... stavis ga... malo ti zagladi kozu, mirise 3 sata i hajde cao.... :D

      A sto se normalnih ulja tice to imam sve i volim sve! Pogovotovo ricinusovo... :D
      hahahahahahha i ja imma mix 11 ulja u jednoj bocici... ahhaaaaaaaaaaaahhaha :D to stavljam na kosu!

      Izbriši
    2. ja imam ono zlatno. i nisam se odusevila mirisom, potežak je za ljeto, a kad da se mažem zlatnim u ljem nego na ljeto? mislim da bi mi muka došla kad bih ga namirisala na znojnoj koži na 30 stepeni :D za večer i nekako ali ne vidi se da šljašti :(

      Izbriši
    3. Nisi ga valja narucila? :( Kod mene je prvo pravilo da mirisne pizdarije samo uzivo kupujem, jer ako mi se odmah ne svidi miris znam da nikad ni nece... a ludim za orijentalcima. XD
      Ako nista stavi ga na fino mjesto kao ukras... :D
      To sa sljokicama je mac sa dvije ostrice... mozes ga samo gledati... :((( a fine sljokice!!!

      Izbriši
  5. Probala sam ga i APSOLUTNO SAM ZALJUBLJENA i u miris i teksturu i ucinak...Imam suvu kozu i koristila sam ga za lice, prezadovoljna sam...Kao i svim proizvodima i ovom ulju treba dati malo vremena jer pravi efekat dolazi tek nakon nekoliko nedelja upotrebe...Moram da priznam da mi nijedna krema za lice nije prijala kao ovo ulje... Nanesem ga na vlazno lice i vrat (dve kapi su sasvim dovoljne) i to je to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti odgovara, mei nista ne radi... samo mirise... nista mi kozu ne moze nahraniti ko urea! :D

      Izbriši
  6. Ja ulja obozavam, a mnogi se samo stresu kad pomenes ulje :D Sta cu, sva sam antiprotivna :D A miriiiis!!! Jedina mana mu je sto je preskupo!

    OdgovoriIzbriši