About

Zovem se Ena i nadam se da će vam ovaj blog biti barem malo zanimljiv. Strastveni make up freak.
Sve recenzije su bez dlake na jeziku. Ono što me posebno čini sretnom su hajlajteri, tečni mat karmini i sjene za oči. :)


Ovdje ćete naći svega i svačega doslovno! Make up, kako onaj jeftinjaka tako i high end, dupe alerte, savjete, koliko je nešto isplativo kupiti, totalne promašaje, njegu kože i tijela.

Imam suhu kožu, preko zime sam bijela ko zid u vašim sobama (ako zid nije u bijeloj boji, onda sam bijela ko snijeg). Svaki puder iz naših drogerija mi je preko zime taman, ljeti potamnim za oko tri nijanse. Žutog sam podtona, kapci i usne normalni. Kosa prirodna smeđa boja (ne farbam se), prava, dužina do guze, znala je biti i duža... dosta gusta, tjeme normalno, ako se iziritira pojavi se perut. Nokti prirodno dugi (nikad nisam išla na nadogradnju, niti ću). Sitne sam građe, visoka 166 cm, tako da imate neku predstavu kako izgledam. Ako me vidite na ulici znam nositi velike platforme, štikle s debelom petom, najčešće sam u crnoj odjeći... jer je crna boja tako sretna. Slušam black metal, ali nemojte se začuditi ako me sretnete na mjestu koje nema veze sa metalom, jer ja nisam ograničena osoba. Volim da putujem. Ove zime sam zamrzila hladnoću, nikako je ne podnosim i najradije bih hodala u bundi do poda! Ne podnosim ni ljetne vreline kada nema dovoljno zraka! Volim kožu, PVC i latex to nosim od kada znam za sebe, također sam manijak za korzetima (onim pravim, sa metalnim kostima, što utegnu struk... a ne kineskim s plastičnim kostima, mada u kolekciji imam i takvih... pokazat ću vam jednom njih sve na jednom mjestu). Strašno volim da se smijem, pa me možete vidjeti kako se doslovno valjam ili plačem od smijeha. Ne obraćam pažnju na prazne ljude, bez pozitivne energije i uopšte se ne zamaram s tuđim mišljenjima. Ja živim svoj život i za sve ostalo nije me briga... :D Volim lijepe stvari, antikvitete, gothic sve (od arhitekture, odjeće, ukrasa, muzike), vaga sam u horoskopu, pa mi za neke obične stvari treba čitava mala vječnost dok se ne odlučim! Trenutno sam na Master studiju Poljoprivredno- prehrambenog fakulteta u Sarajevu, smjer: animalna proizvodnja. Sam fax je po sebi zanimljiv i težak. Ono čime bih se najradije u životu bavila to je biotehnologija, tako da se trudim što više da učim i da stvorim sebi priliku time da se bavim! Nemam ambicije da živim u Bosni i Hercegovini, gdje sam se rodila i odrasla. Strašno volim da čitam poeziju, pogotovo Vaska Popu i Disa... ništa novo ne čitam, samo stara djela. Životinje obožavam, to je sve što mogu reći o tim savršenim stvorenjima!

0 komentari:

Objavi komentar