10. 02. 2015.

MIXA micelarna voda... Hot or not za suhu kožu?

Mixa micelarana vodica, potrošeno čitavo pakovanje od 200 ml. Cijena oko 10 KM, meni je bilo potrebno oko 5-6 balzamica da skinem svu šminku sa lica. Kako mi je lice reagovalo?
 Misite da lice ne može reagovati na magičnu vodicu, koja obećava skidanje šminke kao magnetom i toniziranje? Formula koja je hipoalergena, bez parabena i alkohola, ali ima u sebi alkoholnu formu vitamina B...

U početku sam bila zadovoljna sa efektom, fino skine šminku, mada sam se morala potruditi da temeljito sve skinem. Kasnije su mi se pojavile kao manje bubuljice na obrazima, koje inače nemam... a čim me nešto iziritira prvi znak su bubuljice. U tom periodu šta sam promijenila od preparative bili su noćna krema i način skidanja šminke. Dok nisam potrošila čitavu bočicu nisam uspjela formirati mišljenje o njoj! Nekako ni sama nisam znala je li dobra za moje lice ili ne? Onda sam otišla na Avene  testiranje kože lica, o tome sam pisala u ovom postu. I kroz priču sa promoterkom samo zaključile da ova micelarna voda nije za suhu kožu lica, iako piše da jeste čak i za osjetljivu. Sve micelarne u biti nisu dobre za suhu kožu jer sadrže deterdžente, sapune... Čišćenje suhe kože lica treba biti sa sredstvima bez sapuna, po mogućnosti sa mlijekom za čišćenje ili posebnim sredstvima na bazi zobi, o njima ću pisati u narednim postovima.


Mixa micelarna sadrži sljedeće: Aqua/Water (vodu), Hexylene glycol – (pomaže drugim sastojcima i supstancama da prodru bolje dubinski u kožu), Glycerin – (kupi vodu iz ostalih  dubljih izvora i povećava nivo vode u površinskim slojevima),  Poloxamer 184 – (sintetički polimer. koji je dodat radi čišćenja), Dihydrocholeth-30–(sintetički sastojak koji se koristi kao emulgator), Disodium cocoamphodiacetate–(blag detrdžent), Disodium edta – ( stabilizator), Panthenol – (alkoholna forma vitamina B), Polyaminopropyl biguanide rosa gallica extract/rosa gallica – (sintetički mrisni ekstrakt), Flower extract – (ekstrakt cvijeća), Parfum/Fragnance – (parfem).

Na samom pakovanju možete primjetiti vitamin B5 i ekstrakt ružine vodice kao reklamu, međutim u samim sastojcima ta ružina vodica je ništa više nego miris, proizvodi je L’oreal.


Mnogi su se žalili da im pumpica ne valja i da mnogo vodice izelti na mjesta gdje ne treba, meni se to nikad nije desilo… Lijepo stavim balzamicu na pumpicu i pritisnem da izađe vodica na balzamicu… nije mi logično da udaljim balzamicu metar od bočice pa da ciljam s pumpicom na blazamicu?!


Ova micelarana je skidala šminku, blago tonizirala lice i sudjelovala u dodatnom isušivanju mog lica (površinskog sloja), što je dovoljno da je nikad više ne kupim, samo iz razloga što imam suhu kožu lica!

Zaključak: osobe sa suhom kožom lica trebaju izbjegavati mehanička čišćenja lica! Najbitniji korak je skidanje šminke i nikada nemojte zaboraviti da skinete šminku prije spavanja (kao ni večernju njegu lica), jer se koža regeneriše 15 min od trenutka kada zaspimo! Mislite na vašu kožu dok je vrijeme, jer koža sve pamti. :)

Kakv je tip vaše kože i čime skidate šminku, da li redovno i temeljno skidate šminku?


Do idućeg čitanja! :*

6 komentari:

  1. Meni je od svih ovih pristupacnijih Garnier ipak najdraza :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne koristim više nikako micelarne, jer su mi stvarale bukvalno privid normalne kože na površinskom sloju, a u biti su je samo još više sasušivale u dubinskim slojevima... užas je kada je suha koža na sve se mora paziti, samo da se iziritira dodatno... :(
      Čim bude opet testiranje kože s onim aparatom od Avene-a odmah idem... ono je extra stvar! XD :D

      Izbriši
  2. Nisam koristila ovu MIxa, nesto me ne priblace njihovi proizvodi :/ Koristim Garnier micelarnu i zadovoljna sam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pročitala sam dosta recenzija za Mixa proizvode... ljudi ili ih vole ili im nikako ne odgovara, što ne bi trebao biti slučaj... jer im je propaganda "expert za osjetljivu kožu". Druge proizvode od njih neću probati.

      Većina voli Garnier mic-mic, dodje je duplo više od Mixe za iste pare! :D

      Izbriši
  3. Ja sam koristila biodermu i garnier, tj. garnier još koristim, onu od 400 ml nikad potrošit XD niti jedna mi nije izazivala nered, a bioderma je za trunku bolja od garniera, ali stvarno nije tolika razlika....a cjenovno je garnier daleko pristupačniji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam garniner potrošila i mislim da mi je sjebala facu... jer mi je puna nekih nidje veze mitesera i bubulja... :S ne znam.... evo stvarno ne znam sta da se radi! XD

      Izbriši