27. 02. 2015.

Flormar Full Coverage 01 i 03 korektor- recenzija

Danas vam pišem o Flormar korektoru! :) Ovog mališu sam kupila na  ljetnom sniženju (-50% na sve proizvode u Flormar radnji)  za 2.50 KM... nijansa 01 (je u tom trenutku bila najsvijetlija, jer su ostale samo ona i  04 dosta tamnija nijansa).
Pošto sam potrošila 01 do kraja i korektor mi nenormalno odgovara logično je da ne želim ostati bez njega. :D Otišla sam po još, ali sam ugledala 03 nijansu koja je NAJSVIJETLIJA od svih nijansi i još je roza. Bez razmišljanja sam ga kupila!
01 neutralnog je podtona, dok je na mojim podočnjacima blago roz, na prvi pogled savršena nijansa za mene, dok je 03 apsolutno prava roza/hladna nijansa i JAKO je svijetla!
 Koju nijansu izabrati za sebe? Ako ste rozko kao ja i želite extemni hajlajt ispod očiju ili ste jako svijetle puti onda 03, ako ste neutralni 01 je za vas.
Korektor dolazi u već viđenoj klasičnoj Flormar ambalaži... identična je i za njihove mono sjene i nemam nikakvih zamjerki za ambalažu, proizvod se može iskoristiti bez problema do dna! 
Regularna cijena mu je 4-5 KM ovisno od mjesta gdje kupujete za 4 grama proizvoda i trajat će vam oko osam mjeseci svakodnevnog korištenja.



Sunce.

 Hlad. Kada ga otvorite s unutrašnje strane se nalazi ukrasno ogledalo.

01 je neutralna, dok je 03 hladna/rozi podton nijansa.

01 Nijansa je svijetla i prekrije vene, potrošila sam do kraja ovaj korektor. :)





Kokrektor je kremaste teksture. Za razliku od Catrice kamuflaže samo je malo kremastiji, što meni posebno odgovara za područje oko očiju! Lagana i kremasta tekstura omogućava izuzetno lagano blendanje... ili sa kistom ili laganim tapkanjem sa prstima... savršeno kamuflira nedostatke i podočnjake.
Meni ovaj korektor kamuflira i proširene pore, to uradim prije pudera... pa onda puder savršeno nalegne na kožu.

Nije težak na licu, sadrži ulje jojobe! Ovaj mališan nije napravio nikakav nered na mom licu, niti se uvlačio u sitne borice!
Jednostavno... ovo je lagani korektor sa jačom moći prekrivanja, baš ono što mojoj koži treba... pogotovo području oko očiju! Daje trenutnu svježinu i nakon čitavog dana se ne pomakne sa lica.
Imam suhu i osjetljivu kožu lica, područje oko očiju je normalno i ovaj korektor mi nikad nije izazvao iritacije, crvenilo, bubuljice, niti je sasušio moju kožu. Šta više... imam osjećaj da mi baš ovaj korektor savršeno odgovara, ali pošto ludim za korektorima... meni nikad nije dosta testiranja, pa ćete kod mene čitati i o drugim korektorima. :D

Flormar se stvarno potrudio... odličan proizvod, jeftin, a još dođe u finoj ambalaži! Iskreno, ne bih im zamjerila ni da proizvode ovaj korektor bez ogledala na unutrašnoj strani (jer služi samo za ukras, u praksi je neupotrebivo), ali cijenim njihov trud da naprave  dobar proizvod!

 Definitivno ću ga nastaviti  kupovati i koristit ću ga sve dok mi odgovara! :D


Mislim da je ovo nešto najjeftinije što sam kupila, a najbolje se ponaša na mojoj koži! :D


Jeste li probale ovaj korektor i kako vam se dopao?

Do idućeg čitanja! :*



19 komentari:

  1. nisam ga probala ali sigurno hoću, imam catrice kamuflažu i super mi je, ali se malo više uvlači u borice oko očiju pa mislim da bi mi baš trebalo ovako nešto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da ti treba... savršen je i svijetliji je od Catrice-a i jeftiniji hahahahahahah! :D Pa kud će bolje?! :D

      Izbriši
    2. e sad kad je dorađen, ja sam neutralac al mi je 03 fino legao, fino mi posvjetli ispod očiju a nije prenapadan. Šta ću kad sam svjetla haha

      Izbriši
    3. Nama svijetlima je najteže naći svijetao korektor da nas posvijetli!!! :D Ovaj Flormar korektor će mi postati HG proizvod!!! :D Ma najbolji je!

      Izbriši
  2. Flormar je uvijek prepun iznenadenja i krije prava mala blaga, te sitnice kojih je tesko naci u drogeriji. Da ne spominjem da imaju sve nijanse koje ti mogu pasti na pamet, medu ruzevima, teracota prahovima, mat sjene...uf... Da ne nabrajam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim fakat Flormar... uvijek me iznenade s dobrim proizvodima! :D Nema čega nemaju, a baš su jeftini i kavalitetni... do sada sve što sam probala me nije razočaralo. Pogovoro volim njihove karmine! <3 LJUBAV!!!

      Izbriši
  3. Flormar ima neke ludilo proizvode, nadan se da ću se moć ovoga dočepat, dobro bi mi doša :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svijetao je taman za nas i traje oko pola godine... ako ćeš ga korisiti svaki drugi dan... ahhahahaha! :D Ja ga volim pravo! xD

      Izbriši
  4. Nisam nikada koristila ovaj korektor, ali čini se dobar za ovu cijenu i sviđa mi se što ima malo ogledalo :D
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeftin je i prekvalitetan, mene su ugodno iznenadili s ovim proizvodom! :D Mislim da cu ga kupovati dok ne prestanu da ga proizvode... tako mi je dobar i bas mi odgovara! :D

      Izbriši
  5. ja ovo nikad nisam skuzila u radnji :D
    moram bas pogledati.
    njihovi puderi mi nisu odgovarali, kao ni onaj korektor perfect cover, pa nisam ni gledala. sve ostalo mi je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahah... ma kada je sniženje ja uđem i ne izlazim po tri sata dok sve detaljno ne vidim šta ima i šta nema... i onda se vratim sutra po još lakova za nokte... jer sam naravno uzela glupe boje! XD
      Nisam pudere probala (to ne eksperimentišem), a ni meni perfect cover nije odgovarao... ni boja, ni prekrivanje... :D
      Flormar je beton! :D

      Izbriši
    2. e ako i tebi nije valjao perfect cover a ovaj jest, onda idem po to sigurno. na spisku je. necu ove sedmice, bila sam prosle, i pretprosle, a mislim i one tamo. stid me brate, isto luđakinja.

      Izbriši
    3. Jao sto me nasmija... ma ti si njima tamo najdraza! Uvijek zarade kada dodjes u prodavnicu! :D Javi kako se ponaša na tvojoj koži! :*

      Izbriši
  6. kažeš konkurira catrice kamuflaži? s obzirom da ne mogu bez nje, ful si me sad zainteresirala. inače, flormar sam po sebi ima odlične pudere, korektore i BB kreme...skroz fini brend, moram reć :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catice je mani malo tamna za podrucje oko ociju, pa je koristim tamo gdje imam neke nepravilnosti ili kada iskoci koja bubuljica i savrseno prekrije... skoro pa je u boji mog pudera, a potrosila sam dvije catirice do sada :D .. dok je ova flormar svijetlija dosta od catice i tekstura joj je kremastija.... dosta lakse se blenda i meni savrseno nalegne ispod ociju, na prosirene pore i po nosu! :D
      Flormar je extra, mene sve vise i vise iznenadjuju s dobrim proizvodima! :D

      Izbriši
  7. Odgovori
    1. Nisam uspjela naci 00 nijansu, a vec sam ga potrosila i ludim bez njega... savrsen je!!!! :DDDDDDDDDD

      Izbriši
  8. Imam masnu kozu pa me interesuje da li bude mat na koži i koliko je postojan ? :-) Pozdrav

    OdgovoriIzbriši