11. 02. 2015.

W 7 face blender brush kist za puder i konturisanje :)

Ludi ste za ravno rezanim kistovima, koji u biti i izgledaju kao kistovi (za bojenje)? Nemate baš para za bacanje, jer se skoro svi takvi kistovi kreću od 50 KM pa na dalje, a to vam je puno para za jedan kist. Nastavite čitati ovaj post! :D

W7 face blender brush, košta oko 17-20 KM s dostavom u BiH (zavisi od kojeg prodavača na Ebayu naručite, a još je jeftiniji ako imate priliku lično da ga kupite). Na izgled isti kao Estee Lauder sculpting foundation brush (oko 45 $).


Slika EL kista preuzeta s interneta.*

Ovo je kist koji će vam olakšati svakodnevno konturisanje lica (bronzerom, puderom u kamenu itd...), jer bez alata nema ni zanata! 
U jednom potezu dobit ćete perverzno dobru liniju na jagodičnoj kosti, a isto tako dobru i preciznu sa druge strane (pokažem nekad detaljno kako ja to radim).













Kist je također idealan i za naošenje tekućeg pudera, nanese ga kao Real techniques buffing brush... detaljno izblenda puder i bukvalno napravi efekt savršeno nanesenog pudera, koji se stopio sa kožom. Savršeno naliježe na područja oko očiju i nosa, zbog svog specifičnog oblika. 
Nije klasično rezani kist kao Illamasqua blush brush, već ima blagi nagib (rezan je kao skakaonica), što možete vidjeti na slikama.

Nije smrdio kada sam ga dobila, a stigao je za sedam dana iz UK, koristim ga oko pet mjeseci i samo je jednu dlaku izgubio (kada sam ga tek otvorila... uvijek izvršim pregled dlaka i povučem ako ima neka koja treba da ispadne). Tokom pranja ne pušta vodu, a niti dlačice... može se uvijek desiti da jednostavno dobijete loš kist i da dlačice nisu dobro zalijepljene pa da otpadaju... napominjem da to nije bio slučaj s ovim kistom.



Jako je nježan na licu i ne grebe!

 Ovo nisu najnježnije sintetičke dlake, koje ćete osjetiti na vašem licu... ne žalim se, ipak je ovo dobro nabijeni, gusto rezani kist za puder i konturisanje! 
Drška je drvena i nije preduga, za moje sitne ručice je savršena i super sa njom imam kontrolu.



 Dio gdje se metal spaja sa drškom je dobro zalijepljen i još uvijek se nije ni prodrmao, a perem ga svaki 2-3 dan... Omjer cijene i kvalitete je više nego odličan, ovaj kist uopšte ne izgleda kao je da plaćen 16 KM!



Šta više da vam kažem? 

 Da li već imate ovaj kist i kakvi su vaši utisci?  Da li planirate kupiti ovaj kist i kako vam se svidjela 
recenzija? :D


Do idućeg čitanja! :*

4 komentari:

  1. Odlična recenzija! Već neko vrime me draže ženske sa Tartovimkistom za konturiranje, čak sam i pomislila "zagrist" i uzet ga, nakon ovoga mi ne pada na pamet. :D Izgleda moćno, kad se odlučim za nabavku sigurno ću ga potražit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! :D Kist definitivno ne izgleda jeftino, malo je tezi u ruci, dlake su sarsene, kao i on sam... posao odradi perverzno... konture budu u dva poteza precizno i jasno odradjene, a i savrseno izblenda! Ako treba link javi... :D

      Izbriši
  2. skroz zanimljivo izgleda :D a nije ni puno. Ja se ne konturiram, ali našla bi mu ja neku funkciju haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan je i za tekući puder, čak kontam još jednog naručiti i u tu svrhu ili za ne daj boze ako ih prestanu proizvoditi ahhahahahahah!!!! :D A bas je tezak u ruci, najtezi od svih kistova je! XD

      Izbriši