04. 04. 2017.

MAKEUP GEEK KATHLEEN LIGHTS HIGHLIGHTER PALETTE/ recenzija


Pitam se da li postoji osoba, koja može da odoli hajlajterima? Ja sam jedna od onih, koja to sigurno ne može. Obožavam #highlighteronpoint i nemoguće je vidjeti me našminkanu bez istog. Slobodno mogu reći da mi je godinama najdraži komad šminke hajlajter, pa ih tako u svojoj kolekciji imam previše i ne namjeravam ih gomilati više.

Danas vam pišem o KATHLEEN LIGHTS MEKEUP GEEK (trio) paleti hajlajtera, koja je veoma blizu da skine sa trona moj najomiljeniji od svih GLOW KIT SUN DIPPED od ABH (KLIK ZA RECENZIJU).





Ja sam osoba koja nikako ne gleda you tubere već godinama, pa tako ovu paletu nisam kupila, jer volim Kathleen, mada ukoliko želim da vidim iskreno mišljenje i favorite mjeseca znam često stvartiti na Kathleen-in jubitubi kanal.

Cijena palete je 39$ + 6.99$ za dostavu, što je u konačnici oko 85KM za 21 gram proizvoda, po panu 7 grama hajlajtera. Paleta je LIMITED EDITION.










Pakovanje je mehko-tvrdog kartona. Meni je ljepša bez bijelog zaštinog sloja preko, ovako crna s lijepim zlatnim detaljima... uf kako je fotogenična! :)

U ovom postu ću pretjerati sa slikama, jer odavno nisam imala ljepši komad šminke u svojim rukama.

Pakovanje je lijepo, ali ne opravdava u potpunosti svoju cijenu, lagano u ruci i bez ogledala sa unutrašnje strane, brzo se uprlja i naljepnica na stražnjoj strani palete ima lufta, što me ubada svaki put u oči i smeta mi. Zatvara se na magnet. Tanka i idealna za putovanja.






SASTOJCI: Triethylhexanoin, Magnesium Myristate, Silica, Boron Nitride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin May Contain: +/- Mica (CI 77019) , Titanium Dioxide (CI 77891), Tin Oxide (CI 77861), Iron Oxides (CI 77499, CI 77491)

Hajlajteri nemaju u sebi TALC, što je od mene poseban plus, jer trenutno bacam proizvode, koji ga imaju u sebi... želim lice bez milija (onih sitnih bijelih dubolih ko fol bubuljica u vidu masne kuglice duboko ispod kože).






Ovo su hajlajteri, koji su mi se svidjeli na prvi svoč, pa sam ih odmah morala uporediti s ABH, jer sam mislila da me oči varaju i da MUG sija dosta ljepše od ABH!

Istina je, MUG dooosta više sija od ABH i mislim da se dosta ljepše slika, Od kako nosim MUG na slikama, stalno mi stižu pitanja koji hajljater imam... :D

MUG poredim s najdražim  ABH, jer su tu negdje sa cijenom i gramažom, s tim da u MUG dođe hajlajter manje, pa je i malo skuplji. Iskreno, nisam očekivala da mi nešto može biti bolje od ABH i sada to ne mogu da priznam, jer moje srce bezuslovno voli ABH, ali MUG je veoma dobar, možda čak i trunku bolji od ABH!





Svi svočevi su rađeni iz jednog prelaza sa prstom, na čistoj koži i lagano izblendani prema gore. Možete vidjeti da su fantastične pigmentacije, što posebno volim kod hajlajtera, neću vas lagati... što posebno volim kod sve šminke. xD

U paleti dobijete tri hajlajtera upotrebljiva na svim tonovima kože. Najviše će odgovarati srednje tamnim osobama, dok će jako svijetlima Sunlight (nijansa) biti pretamna.





Nijanse hajlajtera su savršeno opisane na MUG sajtu. Na slikama ih možete vidjeti kada se blago izblendaju kako se stope sa kožom i kako daju savršeni odsjaj, Mom tonu kože savršeno odgovaraju sve tri nijanse. 



  • Nightlight— light gold with a reflective luminous finish.
  • Starlight—rosy pink with a reflective luminous finish.
  • Sunlight—soft copper with a reflective luminous finish.
S lijeva na desno: Sunlight, Starlight i Nightlight.


Pigmentacija= fantastična!

Tekstura= čudna, suho/svilenkasta pod prstima, kada ih diram s fan kistom truse se previše u pakovanju, što meni nikad ne smeta, ali prave nered. Na licu se izblendaju u dva poteza. Stope se s kožom i uopšte nema one BUM LINIJE TU JE HAJLAJTER, već totalno druga, daleko ljepša dimenzija hajlajtera na vrhovima jagodica, koji je više nego vidljiv na svjetlosti. Slikala sam se i u mraku, vidljiv samo hajlajter. XD
Formula MUG hajlajtera je bazirana na njihovim foiled sjenama, pa su najvjerovatnije zbog toga čudnjikave teksture, ali izvanredno se ponašaju i stapaju sa kožom.
Stope se s kožom tako da ne naglase niti jednu jedinu poru! Ovi hajlajateri su toliko presitno mljeveni da sam ubjeđena da nemaju niti jedne jedine šljokice u sebi. Ovo će biti presavršeni hajljateri za sve one, koji imaju problema sa pronalaskom hajljatera, koji ne naglašava i ne upada u proširene pore.

Finiš= wetlook, dewy sijajući foiled šou.

Trajnost= all day, all night.






Cijena ovog proizvoda je u potpunosti opravdana njegovom kvalitetom. Prekrasna nova dimenzija hajlajta.

Tekstura mi se dosta više sviđa kod ABH, ali MUG ima dosta ljepši foiled finiš. :)

Sve tri nijanse koristim, a najviše od svih volim ovu sa savršenom rozom u sebi (STARLIGHT i zbog nje bih opet kupila paletu). Kao najbolja kombinacija su mi se pokazale roza+zlatna, a za ubitačnu zlatnu+bakrenu kombinaciju čekam prepalnuli ten. Ima da da budem sjajnija od LA!

Ove hajljatere na meni možete vidjeti u akciji na zadnjim slikama na Instagramu: Arkona_makeup.






Jeste li probale ove hajlajtere i kakvi su vama?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*



3 komentari:

  1. Moram priznati da nisam bas za YT videe,ali ima par ljudi koji su mi zanimljivi (kratki,jasni i korisni).
    Imala sam osjecaj da ce mi ove nijanse biti malo pretamne pa sam zato preskocila paletu i bas bih voljela da izbace ove nijanse kao "mono".... A talk-ja sam vec odustala od gledanja gdje ga ima jer ne bi covjek vjerovao u koliko high-end brendova je pri samom vrhu...Inace paleta je na tebi preprekrasna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista sam takva. Sjela bas neki dan da vidim šta ima novo na jubitubi... sve isto kao i prije. :D Nista propustila nisam, samo sam pocela detaljno da pratim Gothamistu i Stephani Nicol oko njege kože... XD

      Mono ako izabace bez ramišljanja STARLIGHT uzmi, presavršena je nijansa... na licu fantazijaaaaa!!!!! :DDDDD

      Ma nije sve ni štetno, ali ovo oko očiju moram izbaciti talc, jer sam se taman riješila milija... faca mi jedva sebi došla... :D

      Izbriši
  2. Stvarno izgleda savršeno. Iako sam neko ko se šminka u onim umjerenim granicama za svaki dan (maskara, ruž, ajlajner, sjene za obrve i rumenilo), ali obožavam večernje varijante kada se mogu našminkati ono u fulu :D. Kako je taj fuul jako rijetko, onda gledam da proizvode koje koristim budu i po prihvatljivijoj cijeni sa, pa hajd da kažem, što boljim kvalitetom za tu cijenu. Ova paletica je, stvarno predivna i očarana sam efektom koji se vidi na svoču. Toliko je predivna da sam ti, na sekundu, i pozavidjila :D

    Moj mali kutak

    OdgovoriIzbriši