18. 08. 2015.

Rimmel Lasting Finish korektor- uporedna recenzija s popularnijim korektorima


Opsjednuta sam s Rimmel Lasting Finish linijom proizvoda. xD Kada sam vidjela da je Rimmel izbacio novi korektor suzdržavala sam se mjesec dana, a da ga ne kupim. Padam na korektore, volim korektore, luda sam za dobrim korektorima. Sjedila sam kući i čekala recenzije za ovaj proizvod, nekome valja, nekome ne valja kao i uvijek. Onda je moja prevoljena i najdraža Azra s Make Up Make Out bloga napisala kako je ovo MUST HAVE korektor i doslovno sam otrčala u Didaco da ga kupim!


Odabrala sam Kasper 010 Porcelain nijansu s rozim podtonom za sebe. Platila sam ga oko 6KM.


Pa nam iz Rimmel-a kažu... PREKRIVA SVE i nemoj svakakva vani ići ako nisi rođena sa savršenim tenom, nemoj ljude da prepadaš to je grijeh. Naravno da ti treba korektor-kamuflaža koji traje čitav dan! :D

Ambalaža je praktična, ogromna, skoro ko pakovanje od maragarina. Količina je 6 grama. Ne znam da li imate neku posebnu viziju u glavi koliko je to 6 grama korektora, ali to ću vam dočarati u nastavku posta.



Ovo je jako gust korektor i ja ću ga s pravom nazvati KAMUFLAŽOM. Tekstura mu je gusta, ali savršeno kremasta i maziva. Sa lakoćom se blenda i prekriva apsolutno sve.  Daleko je bolji od ARTDECO kamuflaže i daleko se bolje maže i blenda i prekriva i sve.

Trajnost mu je čitav dan sa izuzetkom na području podočnjaka, gdje se meni uvuče u borice i napravi nered nakon 3 sata i u tu svrhu ga više ne koristim.


 Poređenja radi gramaže popularnih korektora i kamuflaža su:

- Flormar Full Coverage 4 grama, recenzija tu.
-MAC nije vrijedan pažnje, recenzija je tu.
-ARTDECO 4.2 grama.
-Catrice Camouflage Cream 3 grama.
-Illamasqua korektor 2 grama.
-Rimmel Lasting Fnish 6 grama!!!


 
Za mene koja sam zimi hladna, a ljeti potamnim malo 010 Porcelain nijansa je ko stvorena. Odličan mi je za jači kontur.

U new in postu sam već spomenula ovaj korektor i da imam dosta podvojeno mišljenje o njemu. xD Evo u čemu je problem. Pošto je moje lice suho i uvijek će takvo i biti ovaj korektor mi poslije 3-4 sata nošenja istakne (iako mi lice nema nikakvih ljuspica, ništa-ništa) dio oko obrva gdje ga stavim. Volim da istaknem obrve i ovo je korektor kojeg ne mogu korisitit u tu svrhu.

Druga situacija, nije mi dobar za totalno prekrivanje podočnjaka, uvuče se u borice nakon 3 sata nošenja.

Treća situacija, jako mi je dobar za područje oko nosa i savršeno kamuflira onu venu što se nalazi blizu očiju, savršen mi je za blago posvjetljivanje na području oko nosa i po nosu. Dobro prekrije proširene pore i mitesere. Savršeno prekrije SVE nedostatke na koži. Bolje to radi od Catrice kamuflaže i ima jaču moć prekrivanja!

Volim da ga stavim na dio gdje će mi doći tuš za oči i da tako jasno definiram to područje oko očiju, odmah su oči za nekoliko levela svježije i podignutije prema gore.

Na slici ispod možete vidjeti swatch iz samo jednog prelaza sa kistom.



 Prikaza na meni nema, zašto? Zato.
U prilogu vam dostavljam njegovu  vizulenu moć prekrivanja na ruci, a na vama je da mi vjerujete na riječ da je ovo najjača kamuflaža drogerijskog ranga.


Sa Rimmel Lasting Finish korektorom sam jako zadovoljna. Koristim ga svaki dan i mislim da će mi ovih 6 grama proizvoda trajati preko godinu dana. Jako malo korektora je potrebno za prekrivanje nedostataka na licu. Bolji mi je of Flormar Full Coverage-a, s tim što mi je Flormar neprevaziđen za dio oko obrva.


Jeste li probale ovaj korektor i kakva su vaša iskustva?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

22 komentari:

  1. Šteta jedino što ima dosta komedogene sastojke, kao i Catrice kamuflaža :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niti jedna, niti druga mi nikad nisu izazvale nikakve bubuljice po licu (a nemam problema s bubuljicama generalno), tako da ne znam šta da ti kažem na ovo. Meni su i više nego odlične, čak ih nekad stavim na PMS bubulju da je sasuši kada se pojavi jednom u mjesecu... xD

      Izbriši
    2. Blago tebi kad imas zahvalnu kozu :) Meni je Catrice samo pogorsavao bubuljice i izazivao nove, od tada provjeravam sastav korektora. Inace, slazem se da su odlicne kamuflaze i prekrivaju odlicno :)

      Izbriši
    3. Baš peh... :((((((((((

      Jesi li probala Aurin korektor, on je baš odličan za ispod očiju i super prekriva... možeš prvo staviti puder u kamenu, pa korektor da dobiješ jače prekrivanje...

      Izbriši
  2. Odlično samo me brine to uvlačenje u borice oko očiju. Ali svakako trebam isprobati. :D samo zbog prekrivanja, jer podočnjaci kod mene su užas. A mene je iznenadio gr concealer, što se tiče prekrivanja. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj doći do Aurinog korektora, meni je za područje oko očiju i podočnjake postao neprevaziđen, pisat ću mu recenziju. Rimmel mi je odličan za posvijetliti i prekriti savršeno sve, samo izbjegavam podočnjake, može sve ispod super posvjetliti i oko usana i to... :D

      Izbriši
  3. Moracu da probam ovaj dok potrosim cartice kamuflazu kao i puder kad vec ga toliko hvalis.. poslala sam ti meil,nesto me jos zanima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovoga dobiješ duplo više od catrice-a i još bolje prekriva i ima svijetlije nijanse! :D XD

      Izbriši
  4. Ja imam samo Artdeco kamuflazu od ovog tipa korektora. Sad si me navukla, zelim i ovaj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjet ćeš koliko je bolji od ARTDECO-a!!! :D

      Izbriši
  5. Hah, Illamasqua ko sirotan i bogac u količini..oke, dobila si me sa ovim da je bolji od Catrice, a Catrice kamuflaža mi je holy grail...ono što mene zanima je ta Aura. na žalost nemam priliku otići u dućan i kupiti njihovu kozmetiku..ali veliš da je njihov korektor idealan za podočnjake. Zbilja? Već vječnost tražim savršen korektor koji će prekriti podočnjake, a ne uvući se u bore, pore, i svugdje moguće. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahhaha 2 grama, štedim ga i baš kad imam neku najgadniju bubuljicu ikad koju treba izbrisati sa lica Illamasqua mi jenajbolja za taj posao!!! :D

      Ja Auru nabavljam kada odem preko granice, na žalost nema ih ni ovdje... corecet me njihov korektor u 304 nijansi je PRESAVRŠEN, pisat ću mu recenziju i stavim slike šta uradi s podočnjacima i poslije 5-6 sati kako se ne pomakne! Moraš ga nabaviti! :D

      Izbriši
  6. Htela sam da kupim Artdeco, ali odustajem i prvom prilikom kupujem ovaj. Na koji Aurin korektor misliš kad kažeš da je dobar za podočnjake-tečni ili onaj u stiku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ARTDECO s vremenom meni postane suh i bude mi teže sa njim raditi, pošto je moje lice baš nekako zahtjevno i osjeljivo i više mi leže ove kamuflaže što se lakše mažu, blendaju i što imaju jače prekrivanje... Rimmel mi je pun pogodak! :D

      Aura correct me korektor dušu svoju dao za podočnjake, jedva čekam recenziju da mu napišem! :D

      Izbriši
  7. Ako ti kažeš da valja onda kupujem :) A i jeftin je za 6 grama :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovih 6 grama su nešto najbolje u mom životu... ahhahahahahha najdraže mi je kada ne štede na proizvodu! :D

      Izbriši
  8. stvarno na slikama super prekriva :) I mene privlači ova Rimmel linija, iako nemam još niti jedan proizvod iz nje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puder i korektor moraš imati! TOLIKO! :D

      Prekije SVE pred sobom! :D

      Izbriši
  9. Nedavno sam baš počela koristiti Catrice kamuflažu i bila sam oduševljena, a kad potršim obavezno kupujuem ovaj korektoj, realno, ista cijena, dupla gramaža hahah .Poz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno moraš probati ovaj! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  10. Heeej,zanima me kako nanositi korektor.Stavim primer,pa puder,jel poslije toga ide korektor? :) Da li je najbolji nacin nanosenja tapkanje? Kako na to staviti puder u kamenu a da "ne obrisem" prethodno naneseni korektor.Sorry na pocetnickim pitanjima :) iiii hvala puno :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konkretno ovu kamuflazu nanesem samo na vece probleme na faci (bubuljice, crvenilo...), dok podocnjake prekrijem tako sto prvo nanesem puder (ispod ociju samo lagano predjem sa kistom... onda stavim AURA correct me ( u obliku trokuta ispod ociju), utapkam lagano s prstima, predjem lagano s kistom za puder i izblendam ostre uglove.... odmah fixiram s puderom u kamenu podocje oku ociju i to je to... :D Čas posla!

      :******

      Izbriši