05. 03. 2017.

Anastasia Beverly Hills GLOW KIT- SUN DIPPED/ recenzija



Kako započeti recenziju o najdražem komadu šminke pitam se ja?! Kako odmah da ne pitam sve one koji nemaju ili ne namjeravaju da imaju ABH Sun Dipped "Pa što?" i to u stilu Dušice Todorović (ukucajte na you tube "Dušica Todorović pa što" i zamislite mene). OK. Šalu na stranu, ova recenzija će vas uvjeriti da je Sun Dipped život i da vam treba, pa je na vama da li želite do kraja da je pročitate ili ne. :D


Imam dva Glow Kit-a od ABH i to THAT GLOW i SUN DIPPED. Mislila sam napisati uporednu recenziju, ali ipak će biti posebne, jer je meni SUN DIPPED daleko ljepši na licu.

Pakovanje možete vidjeti na slici ipod. Napravljeno od extra debelog, kvalitetnog i teškog kartona bez ogledala sa unutrašnje strane. That Glow mi je ispao više puta na pod, nosila sam ga na 666 putovanja i nikad mu se ništa desilo nije, što govori da je pakovanje izuzetno izdržljivo
Biću iskrena i reći ću vam da dok sam ljetos bila   na festivalu zasmetalo što Glow Kit nema ogledalo, jer sam nekako 100% bila ubjeđena da ima. Luda šminkara!


SUN DIPPED u sebi krije četiri ogromna i prekrasna hajlajtera u savršeno koordinirajućim nijansama. Tri su u potpunosti iskoristiva za svijetle i one srednje tamne osobe, dok će najtamnija nijansa Bronzed odgovarati preplanulom tenu ili crnkinjama. Ja jedva čekam ljeto da pocrnim i da se doslovno kupam svaki dan u SUN DIPPED.

Ovi hajlajteri na sunčevoj svjetlosti su poseban doživljaj, pa ukoliko se nađu direktno na sunčevoj svjetlosti osoba koja vas gleda bez sunčanih naočala može oslijepiti od prekarasnoće hajlajtera #ONPOINT.

Hajlajteri koji su vidljivi po noći? Može! 


Sastojci:
  • Bronzed, Tourmaline: Mica, Synthetic Fluorphlogopite, Talc, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecanol, Synthetic Wax, Boron Nitride, Dimethicone, Magnesium Myristate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Theobroma Grandiflorum Seed Butter. May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).
  • Moonstone: Mica, Synthetic Fluorphlogopite, Talc, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecanol, Synthetic Wax, Boron Nitride, Dimethicone, Magnesium Myristate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Tin Oxide. May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).
  • Summer: Synthetic Fluorphlogopite, Talc, Mica, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecanol, Synthetic Wax, Boron Nitride, Dimethicone, Magnesium Myristate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Tin Oxide. May Contain: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).


U svom životu sam isprobala malu tonu hajlajtera. Od kako traje moja opsesija prema šminkama (od 2011-e, pa do sada uvjek sam voljela hajlajtere i nikad me niko nije vidio našminkanu bez hajlajtera). Ljubav mog života su hajlajteri. Zaluđena sam kako naglase vrhove jagodica, odsjaj koji daju, osvježe lice u sekundi. Čak i kada idem vani bez šminke obavezno stavim trunku hajlajtera i odmah mi lice oživi! Toliko o mojoj opsesiji. :D

Ispipala sam mnoštvo hajlajtera i meni ABH ima najbolju moguću teksturu i pigmentaciju od svih hajlajtera i nekako sve hajlajtere uvijek poredim s ABH i niko me nije uspio zadovoljiti kao ABH.

Cijena Glow Kit-a varira, što zavisi od mjesta do mjesta gdje se odlučite za kupovinu. Recimo, u USA je 40$, a na UK ABH sajtu je 50Euro. Što bi značilo da jedan hajlajter plaćate oko 20KM za 7.4 grama. Ukupno dobijete malo manje od 30 grama hajlajtera, kojeg je nemoguće potrošiti za dva životna vijeka. Za mene je ova cijena više nego prihvatljiva, jer su većinom drogerijski hajlajteri od 8-25KM za po 5 grama proizvoda, a karakteristike im nisu ni blizu ABH.






Fascinantno mi je kako je na izgled veoma jednostavan kvatro hajlajtera zaludio svijet. Dugo sam se pitala da li mi stvarno treba još jedan Glow Kit u životu, ali kada sam ga vidjela uživo i svočala odmah sam vidjela koliko je Sun Dipped drugačiji od That Glow i kako mi stvarno trebaju još četiri hajlajtera u životu!

Sun Dipped je dosta više metalik. Nekako više "šljašti" i sve nijanse su apsolutno drugačije. Dok su u That Glow dvije nijanse gotovo identične i trunku je suptilniji od Sun Dipped i manje metalik, ali opet prelijep.





Bronzed – Amber with a penny metal finish

Tourmaline – Warm taupe with a rose gold finish

Moonstone – Radiant quartz with a pearl finish

Summer – Luminous sand with a white gold finish




Ispod možete vidjeti look-ove iz zadnjih recenzija gdje se vide na crvenom Venus look-u (link recenzije) na samom vrhu jagodice MOONSTONE, a ostalo je SUMMER.

Na drugom narandžastom Colured Raine look-u (link recenzije) je SUMMER s trunku TOURMALINE.

Tourmaline mi je najljepši hajlajter na svijetu skupa sa Moonstone i Summer. Ne znam kako ih opisati. Sva tri su apsolutni unikati. Summer daje wetlook efekat, dok su ostali više metalik. Često ih možete vidjeti na meni kada se snimim za Instagram priče. :D



Idemo na swatcheve. Sve je urađeno iz jednog prelaza sa prstom i bez ičega ispod na ruci. Pogledajte ovu pigmentaciju! Pogledajte kako se sjaje na običnoj dnevnoj svjetlosti! Pa zar ima nešto ljepše od ovoga na svijetu? :D

Tekstura pod prstima je izuzeto mekana i prst sam klizi po njima, a hajlajter je prekrasno najsitnije moguće "mjeven" i sadrži presitne oku nevidljive šljokice. Kada ih diram s fan kistm znaju se trusiti mrvicu u pakovanju zog svoje specifične teksture. Blendaju se u jednom potezu. Svaki put kada stavim ABH hajlater složim iznenađenu facu, koja se divi odsjaju ko kakva svraka!

Neću vam reći da ABH Bronzed možete korisiti kao sjenu, jer ko ima vremena za to? Summer, Tourmaline i Moonstone su prekrasnoća u unutrašnjem uglu oka ili ispod obrve. Nema potrebe da ih se fixira sa Mac Fix + ili nekim drugim čudima, jer su sami od sebe pigmentirani i garantovano neće mrdnuti nigdje sa lica čitav dan! 


Tourmaline me svaki put ostavi bez daha, koja prekrasnoća, pa šta je ovo ljudi moji?! :D





Od mene ne da imate najtopliju preporuku za Sun Dipped, nego smatram da svaka žena treba da ga ima, jer je najjači komad šminke ikad na svijetu. :D

Ne znam da li sam uspjela dočarati sve ljepote ovog Glow Kit-a, ali sigurno je daleko ljepši uživo nego na slikama. :)

Kopija ABH ima na svakom čošku i mislim da svako ko čita moj blog neće ni pomisliti da kupi fejk, jer neispitani fejk nikako i nikad ne može ličiti originalu.


Jeste li probale Sun Dipped i kakvi su vaši utisci?

Ukoliko niste da li namjeravate i da li vam se svidio poslije ove recenzije?

:D

Do idućeg čitanja mi pišite komentare!

Šaljem vam puno pusa. :*

10 komentari:

  1. Hajlateri su mi tako divni ali kad imas masnu kozu i svijetlis kao disko kugla stalno onda i nemaju bas smisla za mene..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :(

      Odgovarajući puder i matiranje tokom dana će spasiti sve.

      Izbriši
  2. Predivan post, uzivala sam citajuci... poljubac za tebe draga <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivno izgleda! Hvala ti na ovoj detaljnoj recenziji. :*

    Fashion, Beauty and Style

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno predivna paleta. A tek sam nabavila Mary Lou i toliko sam očarana njom da ju čak koristim svaki dan, također sam masnokožac i sva se sijam kao disko kugla. Sad me ti uvjeri da je ova paleta bolja od Mary Lou.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kratko i jasno. Mary nije ni do koljena ABH. Potpuno druga tekstura, finiš, pigmentacija... ABH pojede za doručak Mejru. :D

      Kad kupiš ABH zaboravit ćeš da si ikad imala The Balm. :DDD Mrtva sam ozbiljna! Nećeš htjeti ništa na svoje lice osim ABH.

      Izbriši
  5. slazem se sa tobom da je puno bolja ova paleta od That Glow i meni vise nekako odgovaraju ove nijanse, trenutno imam mega pakovanje hajlajtera i nikako da ga potrosim, mislim da necu jos ni za 100 godina.. jos malo cu ovaj koristiti pa cu se baciti na isprobavanje ostalih :D

    OdgovoriIzbriši