08. 10. 2015.

AURA matte tečni karmini (Last Goodbye, Emergency Call, Take The Crown)- recenzija





 Kada mi je stigao paket od AURE nisam sebi mogla doći od silnog uzbuđenja i sreće. Osjećala sam se kao da je Nova godina, a meni je pet godina. Sreća, radost i veselje! Kada je prošla radost uhvatila sam se za glavu, jer valja svih 13 nijansi karmina fino predstaviti, uslikati i TESTIRATI na usnama.

Pošto sam vam već napisala da neću pisati grupnu recenziju za sve, već ću iz nekoliko djelova pisati recenzije 3 po 3 karmina ili po 4, evo tako će i biti, a neki će ići na darovanje. Pratite blog, šta drugo da napišem. :)

Ne ponaša se svaki karmin isto na usnama, a ja svakom volim da dam posebnu šansu. Hedonista je pravi epitet za mene, uživam u svakom karminu, jelu, piću i kafanama. 

Danas vam predstavljam tri nijanse, a to su: 624 Last Goodbye, 614 Emergency Call i 623 Take the Crown. 

Na pakovanje smo svi već navikli. Kompaktno pakovanje u tubici sa finim aplikatorom. Meni je neophodna asistencija kista za ovake karmine. Količina je 7 ml, a cijena je oko 10KM. Sve zavisi od mjesta i države gdje ga kupite.


 Malo sam se predomislila i o Brake The Rules pišem u idućem postu, jer nisam stigla još uvijek da ga testiram ko čovjek. XD



Sve AURA tečne mat karmine krasi jedna predivna karakteristika, a to je fini miris vanilije, jako prijatan i ne ostavlja ukus na usnama.

Niti jedan od karmina nije ljepljiv i neće sasušiti usne. Ne ističu suhe djelove usana. Jako su lagani i udobni na usnama, neće vas niti u jednom trenutku zatezati, niti će stvarati nelagodu dok su na usnama. Trajnost je izuzetno dobra za sve karmine, ali o postojanosti i njihovoj moći da prežive pića i jela ću za svakog posebno reći kakva je. Efekat na usnama je TOTALNI MAT.
Mislim da su ovo osobine savršenog karmina?!


Sastojci.


 Prikaz na meni i kako izgledaju današnji ljepotani u akciji. :)


624 Last Goodbye- je najuniverzalnija nude nijansa ikada, mogu reći da je među najljepšim nude nijansama u mojoj kolekciji! Prelijepa rozo-bež nijansa. Ja je nosim u kombinaciji s Essence longwear olovkom za usne u nijansi my lovely frapuchino. Potrebana su 1-2 sloja da je dobije puni intenzitet boje na usnama. Osuši se u roku od 2-4 minute. Surađuje sa svim kistovima za karmine. Trajnost je 3-5 sati na usnama bez popravke. Ono što se može desiti je to da se malo uvuče u nabore usnana, ali ne mogu vam opisati kako tada usne izgledaju još više sexy!!! Preživjet će 4-5 pića, poslije jela će ostati usne spremne za popravku... ALI usne izgledaju totalno sexy ombre 90's da je grijeh popraviti išta na usnama... 


614 Emergency Call- je nijansa koja je u nude rangu, ali sa dosta roze u sebi. Ja je samu nikad ne nosim, jer previše roza za mene. Uvijek je nosim u kombinaciji s 624 Last Goodbye i furam ombre lips. Zavlači se u nabore usana poslije 3-4 sata nošenja. Trajnost je dobra. Potrebana su 1-2 sloja za punu boju na usanama.


623 Take The Crown- zagasita crvena nijansa apsolutno prelijepa! Tekstura je dosta drugačija nego kod ostalih AURA tečnih karmina. Dosta je rijedak, kao da je razblažen i baš zbog takve teksture biće vam potrebno 5-10 min da ga stavite pristojno na usne. Jedan sloj, pa čekanje dok se ne osuši. Drugi sloj, pa čekanje dok se ne osuši i sve tako do petog sloja, kada ćete dobiti savršeno i perverzno jestive usne boje maline do nekog svijetlijeg vina. Ja ga nanosim s kistom, pa tapkam s prstom. Postojanost mu je odlična. Preživjet će poljubce, jela i pića! Neće nestati s usana.


Swatchevi iz samo jednog poteza.

Moji apsolutni favoriti su 624 Last Goodbye i 623 Take The Crown, ne skidam ih s usana i stalno ih nosim! Last Goodbye mora imati svaka cura u svojoj kolekciji, jer je neodoljiv! Već se našao u favoritima za mjesec septembar kod mene POST TU.

Ono što se meni posebno sviđa kod AURA tečnih karmina je to što sve moje zahtijeve i želje zadovolje! Nema potrebe da vadim ogledalce ko ludara, sve stoji uvijek na svom mjestu, a usne su mat da ne mogu više biti mat! Ne izazivaju nered i nisu teški, nikad mi nisu sasušili usne... a nosim ih iz dana u dan!!!

Jeste li probale ove mat karmine i kakva su vaša iskustava?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

31 komentari:

  1. Imam par ovih ruzeva oz njihove poslednje kolekcije, i zaista potpisujem svaku tvoju rec, fenomenalni su.Uhvatila sam se za tamne nijanse, ali Last Goodbay je toliko prelepa, da nju sledecu kupujem.Odlican post kao i uvek..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Meni su ovo definitivno najdraži karmini u kolekciji... rijetko kojem nadjem koju manu! XDDD

      Last Goodbye je presavršen na usnama!!!! :DDDDDDDDDDDD


      Hvala puno! :DDDD <3

      Izbriši
  2. Savršeni su! Od novih imam Stop Staring, a od starijih Time For Selfie :) Ja sam prezadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JESU!!!!! :DDDDD

      Oba su moji favoriti, ne mogu bukvalno bez njih i ne znam koji je od ta dva (time for selfie ili stop staring) bolji... :D PRESAVRŠENIIIII!!!!! Stalno njih nosim na usnama!

      Izbriši
  3. Svi su lijepi al take the crown je baš <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam samo 601 dobila sam ga na poklon, meni malko isusuje usne i ostavlja nelagodan osecaj. Mozda je samo do te nijanse, ali ja ga onda koristim najcesce kao bazu za druge karmine, jer je svetla nude nijansa u pitanju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 601 nemam... :((( gledala sam ga uživo i nije me baš nešto privukao, dobroje da nije! :D

      Izbriši
  5. Cini mi se da jedino meni svaki mat karmin sasusi usne :( ni aurini nisu iznimka, ali jesu bolji od nekih drugih jer je steta manja. Najugodniji od svih mat koje sam probala jesu Flormar novi, ali se oni ni ne osuse sasvim i preslikavaju se malo. Last goodbye je meni presvijetla, nisam s olovkom probala, ali kad mi ne sjedne karmin na prvu, ja to saljem dalje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš nešto za usne fino naći, pa da možeš matiće stalno nositi... hahahahaha!!! :D Ja svoje ne mažem ničim... nekad samo labelo i to kad mi je dosadno i kada skinem šminku... xD
      A Last Goodbye nisam ni pokušala bez olovke, baš zato što je svijetao... ja se palim na lagani ombre, pa stavim olovku okolo, njega po usnama i u sredinu još malo korektora, pa to lagano utapkam... efekat drama sesi!!! :DDDD Ništa ja bez olovke ne mogu! XDDD

      Izbriši
    2. Ma probala nema sta nisam :( cak i skupi nuxe koji valja, ali nikakvog ja cuda ne vidim. Suhe stalno i ljuskaju se cak i poslije pilinga i raznih maziguza. Faksit. Razmazene i gotovo.
      Ko i nokti. Oguli se i izlista s evelinom namazanim.eto. #firstworldproblems
      :(((
      Olovke nosim ko karmine heheheh ne sjetim se drugacije.

      Izbriši
  6. Last Goodbye je predivnaa! :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prava je prekrasnoća!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  7. Last Goodbye moram kupiti, odlicno izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš, savršen je na usnama u kombinaciji s neutralnom olovkom!!! :D Ja se zaljubila! <3

      Izbriši
  8. joj da ih bar mogu probati u hr ih nema tako da samo patim kad vidim slike. boje ti odlično stoje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA PUNO! :DDDD


      Još malo pa će AURA biti dosupna u HR!

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Herceg Novi, Trebinje, Lukavica... nekad dobijem. :D

      Izbriši
    2. Nadam se da će uskoro biti i kod nas u Sarajevu... Hvala!

      Izbriši
  10. Hocu vise Aure u Federaciji! To je sve sto imam reci :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DEFINITIVNO!!!!! :D

      To je ono što nas zanima, dosta je više preko granice da idemo po njih! :D

      Izbriši
  11. Zasto su tako savrseni! Ja kad doem da ih kupim ja stvarno mucim muku koji da uzmem :/ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je jedan po jedan sa spiska... prvo onaj koji ti se najviše sviđa-... pa tako sve u krug! :D


      <3

      Izbriši
  12. Uf, a bas sam planirala da uzmem Take the Crown, medjutim sad kad vidim njegove osobine ne znam..Videcu jos. Tebi svi lepo stoje Ena :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je jedan od najdražih i boja muje savršena... samo što moram odvojiti dobih 10-15 min da ga nanesem i da izgleda savršeno na usnama.... sve lagano sloj po sloj! :D

      Izbriši
  13. Nijanse su divne, prave jesenje
    Odlican post

    Adela Acanski

    OdgovoriIzbriši
  14. Prvi sam uzela Break the Rules i malo muku mučim s njim jer je dosta proziran dok se ne nanese tri puta (tri puta - smooor), ali boja je zaista unikatna! Jako volim nijanse koje nemaju svi brendovi a ova je prava odvažna za jesen :D Slažem se za Last Goodbye, must have :) Jedva čekam da vidim kako ti stoje ostale crveneeeee :) <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši