16. 08. 2015.

Essence make me pretty LE kistovi- recenzija


Shvatili ste do sada da su kistovi slaba tačka u životu. Volim da ih skupljam, čak i ako ih neću koristiti volim da ih gledam, pogotovo ako su šareni ili na neki način posebni... moram  imati i skupiti sve POKEMONE! :D
Sa Essence LE kistovima imam više nego dobro iskustvo i ono što sigurno znam je da niti jednu Essence kolekciju kistova nisam, niti planiram fuliti, a da ne kupim. Generalno, sa Essence kistovima imam jako pozitivno iskustvo i već sam na blogu pisala o Essence kistovima u OVOM i OVOM postu.

Šta je fora s Essence kistovima osim što nas uvijek privuku sa svojim više nego preprivlačnim dizajnom? Pa Essence kistovi su za svoju cijenu više nego dobar ulov.

Make Me Pretty kolekciju sam ulovila u Muller-u u Grazu, dostupne su i u HR, a u BiH će doći početkom septembra, za SR i CG nisam sigurna.

Ovaj put sam kupila pet kistova i o njima ću vam malo pisati, tako da ako želite ove kistove olakšat ću vam izbor. Nisam kupila plavi kist za nanošenje sjena, činio mi se previše dug, tvrd i kineski... a takvih kistova imam i previše, nisam kupila ni spužvaste aplikatore, niti kutijicu za kistove iz ove LE kolekcije.




01 BLUSH UP YOUR LIFE!

U opisu kista stoji da je za rumenilo. E sada možemo se, a i ne moramo složiti oko ovoga. Kist je baš gust, kao kabuki kist, koso je sječen, jako flafkast i mekan. Zbog svog dizajna i gustoće pokupit će previše rumenila, pa je rumenilo potrebno bukvalno samo dotaći ako namjeravate nanositi rumenilo s njim. Ovaj kist će dobro surađivati sa izuzetno pigmentisanim rumenilima i laganom rukom!
Nanjela sam tečni puder sa njim i meni je dosta bolji za tu svrhu, jer ima tu gustoću koja je potrebna za savršeno nanošenje tečnog pudera i blendanje, a zbog svog dizajna savršeno naliježe na područje oko očiju i nosa.


Be the most beautiful colour in the box je natpis koji dodatno krasi pakovanje ovog kista. Slažete se kako je dizajn neodoljiv?!
Drška je drvena, metalni dio je čvrst i mislim da se neće pomaći nigdje, pink dlake su dobro nabijene. Do sada je opran 2-3 puta i nije mu ispala niti jedna dlaka, ako se desi šta neočekivano napisat ću vam edit posta. :)







01 WALKIN ON SUNSHINE

Navedeno je da je ovo kist za bronzer. Za sami postupak nanošenja bronzera po licu neće biti dobar, ali za završno blendanje bronzera (svaka cura lako pretjera s bronzerom)  nije san snova, ali je OK!

Kist je pregust, izvrsne dužine dlačica, predobro nabijen i ludim za ovakvim kistovima! Zašto? Zato što ja ovakvim kistovima stavljam puder u kamenu, savršen mi je za taj posao. Fixira puder u trenu. Mekan je, ali opet ima onu čvrstoću koja je neophodna ovakvim kistovima. Tirkizna drška i tirkizne dlačice ga posebno krase.


Best friends are hard to find becasue the very best is already mine je natpis koji krasi pakovanje ovog kista. Drška je kod svih kistova drvena i metalni dio je čvrst i ne miče se. Nisam pokušala s ovim kistom nanjeti tečni puder, jer se meni čini da ne bi baš najbolje obavio svoj posao, ako griješim ispravite me. Meni je dovoljno da on fixira puder u kamenu ko car! Kada sam ga prala ispala mu je jedna dlačica, da li će nastaviti da ispadaju obavijestit ću vas. Mislim da neće, jer sam ga svog ispipala poslije toga! :D






01 POWDER TO THE PEOPLE!

Powder & highlighter kist- slažem se. :D  Najčudniji kist ikad. Dlake su jako duge, a širok je. Fino se barata s njim, samo lako možete pretjerati s hajlajterom ako ga namjeravate nanositi s ovim kistom. Lagana ruka, otresti višak hajlajtera pa nanjeti je moja preporuka. Fino nanese hajlajter, nije ko Real Techiques fan brush, ali šta se može.

If you love your life, life will love you back krasi pakovanje ovog kista. Boja je žuto-narandžasta-neon, lud do bola i dreči među ostalim kistovima! Ako volite puder u kamenu nanositi u jako tankom sloju onda će ovaj kist biti savršen za taj posao.





01 EYE TO EYE

Precise eyeshadow kist- jako tanak pencil tip kista i jako mi se sviđa za izuzetno precizno dodavanje sjene u pregib oka! Ovaj kist stvarno morate imati. Ne znam šta više da vam kažem?
Who's the most wonderful & prettiest girl today?- S ovim kistom definitivno VI! :D
Suši se najbrže od svih ovih kistića iz posta.





01 KEEP COOL & BRUSH ON

Piše eyeshadow blender brush?! UBIJTE ME ODMAH! ODMAH! ODMAH I BUDITE PRECIZNI!
S ovim kistom se ne može blendati sjena tačka!

Ovo je kist za precizno nanošenje sjena, kako u pregib oka, kako tamo gdje to želite (ispod obrva... gdje god). Kistove ovakvog dizajna od milja zovem "C" kistovi. Jako je poželjan za svakodnevno šminkanje. Dio dlačica kod metala nije baš najbolje napravljen i možete dlačice skroz od metala pomaknuti i desno i lijevo. Dalačice i sam kist je jako tvrd i treba ga lagano korisiti da se ne UBIJETE U OKO! :D

Everyting is better in purse- jeste, ali šta će mi ovaj kist kada se našminkam već i izađem iz kuće? :D
Nije da nije dobar, ali brine me malo ovaj metalni dio.



Svi kistovi skupa i malo slika... bacite koji pogled, pa nastavljam s tekstom! :D





Cijena kistova je više nego simbolična. Kist za precizno nanšenje sjene ćete platiti oko 3-4 KM, kist za bronzer oko 6-7 KM. Dobro će služiti i dobar će ukras biti među ostalim kistovima. Jako sam sretna što sam ih ulovila! 

Za ove kistove se vrijedi pobiti u drogeriji-radnji-pijaci ili gdje god ih ugledate! :D



Šta mislite o ovim kistovima?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

56 komentari:

  1. Jao kako su lijepi! 01Blush up your life i 01 Walking on sunshine bih kupila bez razmisljanja, barem da ih gledam! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. PRELIJEPO ŠARENILO!!!! :DDDDDDDDD Držim ti fige da ih uloviš, jer su više nego prekrasni!!!

      <3

      Izbriši
  2. Za ovim kistovima u HR vlada pomama, svugdje su se rasprodali u roku sat vremena :D Ja sam ulovila rozi i tikizni veliki, obožavam ih, meni će rozi biti idealan za bronzer, a tirkizni me gustoćom podsjeća na RT Expert kist, doduše oblikom i ne baš, ali bit će odličan za gušće tekuće pudere :)

    A boje su im genijalne, uopće se nebi bunila da su u stalnoj podstavi kistova, UOPĆE! :D Pa vrištali bi sa polica <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. POBIT ĆE SE LJUDI KADA DOĐU KOD NAS U BiH!!!! :D

      Da nam je još najmanje 30 kistova dizajniranih na ovaj fazon!!!! :D
      Meni je tirkizni prevelik za tekući puder i nekako ne bih s njim mogla nanjeti tekući da valja, šta ću kad sam navikla na dimenziju buffing RT kista za tu upotrebu, svega većeg se bojim!!! Hahhahahahahahhaha!!!! :DDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  3. Rozi mi je zaista dobar za tekući puder. Za rumenilo i bronzer mi je pregust jer će pokvariti puder ispod, a na obrazima treba m najviše prekrivanja pa biram rijeđe i flafastije kistove za rumenilo :D
    Super mi funkcionira sa Revlon Colorstay-om tako da ovaj kist onda koristim kao bockalicu, i sa slabijim puderima (tj. onima koji slabije prekriju) da ga normalno razmuljam po licu. :D

    Narančasti mi je kul za puder u kamenu da s njim vodoravno potapkam puderu kamenu po licu.
    Zeleni mi je pregust i ne sviđa mi se. Ok, može biti za blendanje, ali za to već imam Look by Bipa ogromni flafasti, a gusti kabuki :)

    E da, i ovaj mali rozi za oči imam i on mi je SAVRŠEN za svijetlo sjenilo ispod obrva, jer imam dlakavije obrve (mislim ne sasvim nacrtane nego baš svoje dlake xD) i sjenilo zna završiti po njima ili previše ispod jer su dlačice kista preduge.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roui me baš oduševio za nanošenje tekućeg pudera, znači ima sve ono što je potrebno da nanese puder kako treba! Ma meni je RT blush kist neprevaziđen za rumenilo, ne volim puno da se rumnim, a on mibaš nanese decentno rumenilo i volim ga više od svega! :D

      Tirkizni me baš oduševio za fixiranje pudera, jer ja volim puder da fixiram sa mat puderima u kamenu i on je dušu dao za taj posao, dok narandzasti to odradi u tanjem sloju, ali opet prelijepoooo!!! :DDDDDDD

      Kod mene se na kistu za sjene micu dlake i mogu se pomaci skroz od metala i desno i lijevo, je li i kod tebe takav slučaj ili samja naletila na neki s felerom... a pazim s njim i dobar je... ma svaki mi je dobar... XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  4. Slatki su skroz, jedva čekam da se pojave kod nas *.* I da ništa ne valjaju, bilo bi ih slatko gledati tako zajedno, šarene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To su te lude šminkerke!!! :********* :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  5. Zašto mi to radiiiš :O
    Prelepi su i želim ih sve...ali pretpostavljam da ih kod nas neće biti, kao ni onih prošlih lepota o kojima si pisala :((((((((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma treba pisati essence-u pismo da nabave ovo svuda, pogovotovo one za blendanje, jer su oni u stalnoj postavi! :S

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. DRŽIM TI FIGE DA IH ULOVIŠ!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  7. Preslatki su, no za razliku od tebe, ja nisam luda za kistovima :D A trenutno imam sve koje trebam tako da ih preskačem.

    Ja čekam Essenceove LE makeupa, jer poludim za slatkim pakiranjima, a uskoro baš dolazi jedna slatka kolekcija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad si me baš zainteresirala za tu LE, idem prošnjuhati šta je to!!!!! :D

      Izbriši
  8. Joj ja sam ih sve uzela osim onog malog trodijelnog <3 tj. moj dragi je uzeo za mene, on je išao u Muller da se bije za kistove :D :D fenomenalni su za tu cijenu i svakom ću naći namjenu, dvije, tri. Uzela sam i dva valjka-držača, em su preslatki, em su mi praktični kad idem na teren :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. VRIJEDI SE POBITI KRVNIČKI ZA NJIH!!!!!!!!!!!!! :D

      PREDOBRI SU!!! :D :*****

      Izbriši
  9. Bas sam te htjela pitat na instagramu kad ce recenzija ovih cetki. Jer bas sam se pitala da li ce seta pink.i tirkizna cetka.moci koristiti za tecni puder :) jedva cekam da dodju kod nas i ja sam ovisna o cetkama za sminkanje .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roza je odlična za tečni puder, dok je tirkizna za puder u kamenu (ako voliš baš da se matiraš onda on, ako voliš slabije onda narandžasti).... :D
      PREFLAFKASTI SU DA ZNAŠ! :D

      Izbriši
  10. ja sam naletila na netaknutu kolekciju, prvo sam se ustipnula da provjerim ako slucajno sanjam i onda sam isla grabat xD uzela sam kao i ti samo bez malog rozog koji mi nije ulijevao povjerenje :D preslatki su, osobno essence kistove obozavam i najcesce koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haahahahahahhahahahhaha tako je bilo i kod mene, pa sam mislila da to ipak nije moja država da kod njih stalno redaju šminke na stalke! :D

      MA PREDOBRI SU I SVEEEEE I PRESLATKI I LUDI I FLAFKASTIIIIIIIII!!!!!! <3

      Izbriši
  11. Mislim da Essence ima najlepse dizajnirane cetkice, uvek su preslatke. Sto se mene tice, neka mi sluze samo za ukras :D :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najljepse dizajnirane, a pristupacne (mislim na cijenu, ne za ono kako se treba pobiti za njih)! :D :********

      Izbriši
  12. Preedobriii! Boje su im pun pogodak! Stvarno prekrasno, kupila bih tirkizni i rozi, a i narančasti ne bi loše došao da još malo oboji sve :D *_______*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš ti kako Essence zna nas kupiti sa svojim dizajnom?! :DDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  13. ako ništa drugo, barem ludo izgledaju ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. TO JE TO!!!! :D
      Ko god uđe u kuću pitat će ŠTA TI JE OVO? XDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  14. Super su ti noviteti, ali ne vjerujem da cu ih uspijeti uhvatiti kada dodju kod nas :/. Ne vezano za temu da li si vidjela RT kistove u Flormaru u SCC,vidjela sam da ti imas orginalni set, pa da li znad jesu li ovi iz Flormara original? :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pocetkom septembra us kod nas CM i DIDACO. :)

      Za RT ne znam da li svjesno ili nesvjesno prodaju kopije, ali ono je ofiraža. Pisali su da nabavljaju u RT shopu u Turskoj, ono koja izvala... kad se dobro zagledaš u pakovanje vidjet ćeš kineska slova između RT natpisa na prednjoj strani, a na poleđini je neka XY trebica, ni Sam ni Nick... već neka random cura!
      Ja sam na njihovoj stranici već pisala kako ih nije stif uvaljivati u sred radnje kopije, da će bilo ko kupi tu kistove biti ubjeđen da je to original, jer kupuju iz radnje... bla, bla, moj komentar na sve to je izbrisan. xD

      Kistovi ti nisu loši, ali ja mislim da je bolje dodati 8KM i naručiti original RT sa njihovog sajta ili iHERBA, jer ovi kineski kistovi kupe dosta više proizvoda od originala.

      Izbriši
  15. Bas mi je drago sto procitah ovo za flormamr ja bas htjela da uzmem :D. Pitanje, koliko ovaj rozi kistic moze realno posluziti za tecni puder, treba mi jedan takav, jest da mu to nije osnovna namjena i ne ocekujem cuda za 6-7 km? Amila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš onaj Essence kist za puder iz prošle bloom me up kolekcije (crveni ko bockalica) onda ovaj rozi nanese za trunkicu bolje od njega! Meni se sviđa kako nanese tečni puder, ja volim da se zafasadiram sva full prekrivanje! :D XDDDDD

      Dosta ljudi će poletiti na onu ponudu u Flormaru, ali eto baš kada budeš išla zagledaj se dobro u pakovanje! :D

      Izbriši
    2. i sto ne kupi i ovaj, http://www.kosmetik4less.de/de/catalog/product/view/id/11911/s/essence-augenbrauen-pinsel-make-me-pretty-eyebrow-comb-01/
      bas me zanimalo da li mu je ovaj donji dio bolji od onog zelenog koga svi hvale na sav glas :D

      Izbriši
    3. Kistove za obrve uvijek iskuliram,kao da nisu prisutni kada ih gledam... hahahahahhahaha imam savršen za obrve od Illamasque i navikla sam na njega, tako da se s obrvama ne igram!!! :D

      Izbriši
  16. Zelim ih!Zelim ih sve! :D A sad smanjujem dozivljaj,izgledaju odlicno.Hvala za preporuku,jedva cekam da dođu kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahah držim fige SVE DA IH ULOVIŠ, JER SU PREFLAFKASTI I NEODOLJIVI!!!! <3 :D

      Izbriši
  17. Samo cu jedno reci-ZELIM IH!ZELIM IH SVE! :D Hvala za preporuku,jedva cekam da dođu kod nas.Zaista,essence uvijek ima cetkice simpa izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prva da budeš u prodavnici kada stignu kod tebe!!! :**** :DDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  18. Vidjela sam ih nedavno u Muller drogeriji, i nastavila dalje. Nakon tvoje recenzije mi je žao što ih nisam malo bolje škicnula i kupila si koji. :$

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bona, vrati se i kupi sebi ovaj narandzasti i ove za oči moraš imati!!! :DDDDDDDDDD

      Izbriši
  19. Koje ljepote! Eto meni pokemona xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još malo i eto ih!!!!! :D :D :D :D :D NEMOJ DA IH NE KUPIŠ!!!!! :DDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  20. Joj uzela bi ih čisto da mi uljepšavaju prostor, ako ništa :D preslatki su

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahah ti si koija!!! :D nemoguce imje odoljeti! ;DDDDDDDDDD

      Izbriši
  21. A slatki su ovako jarkih boja :D imam par njihovih četkica za oči, ulovljenih još ranije i baš sam zadovoljna njima. Međutim, nešto mi ne prijaju ove serije, da li su mi mnogo sintetička vlakna, ne znam šta li je, pa ih uglavnom preskačem. No, novi drzač za četke mi se jako sviđa pa ga planiram uzeti ako stigne kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno ih ispisaj, stvarno su preflafkasti i dlake su predobre! :D Drugaciji su od onih prije linija! :DDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  22. Dala sam mami zadatak da ih nađe u Hrvatskoj, ako se vrati bez njih valja mi početkom narednog mjeseca stalno pohoditi CM :) želim ih sve, čak i onu futrolu, sve sve, osim spužvastih aplikatora :) ja sam luda za kistovima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj ti je taktički savjet da ideš u Didaco (ako ga ima u Tuzli), ja sve LE kolekcije od sada ganjam u Didacu, jer niko ne ide tamo! :D Budala, još ovo javno govori... ali eto! :D

      Ako ih ne uganjaš samo javi da se spremim na izlet po kistove u Didaco! :D :****

      Prelijepi su i fakt posluže, sad sam se skroz zaljubila u ovaj žuto-narandzasti i savršen mi je za nanjeti Inglot loose puder po cijelom licu!!! :DDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  23. Ovi kistovi su preprekrasni , super recenzija ;)

    OdgovoriIzbriši
  24. Želim ih sve, makar da ih gledam! Zaljubljena sam u pakovanje i sviđa mi se i kutija za njih! Ne znam kada će dolaziti u Srbiju, poludećuuuu aaaaaa! Slike su ti skroz profi! :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HILJADU PUTA HVALA!!!! :DDDD


      Držim fige da dodju kod tebe i da ih sve ugrabis!!! :*********************************************


      <3333333333333

      Izbriši
  25. Isprva me nisu privikli, barem vecina njih, ali ti si me potpuno razuvjerila i sada ih sve trebam! Hahah
    Oduševio me i tvoj stil pisanja, bas si duhovita :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. UVIJEK SVI KISTOVI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <33333 JOS AKO SU DOBRI JEFTINI KO ESSENCE... JOOOJ!!! :DDDDDDDDDD


      HVALA TIIII!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))

      Izbriši
  26. Moze li se ovaj narancasti powder to the people koristiti za konturisanje? Cini mi se da nije bas sirok :)

    OdgovoriIzbriši
  27. joj kako su lijepe, prekrasno su dizajnirane, sad ih i ja zelim, inace blog ti je super:D

    posjeti i moj blog: http://recenzije1.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši