10. 03. 2015.

Urban Decay Smoked paleta sjena + Perversion olovka za oči + primer- recenzija

 

U postu Mojih top 5 paleta sjena sam vam pokazala Urban Decay Smoked paletu i najavila njenu rezenziju...
Spremite se na hrpu slika! :D

Ono što me je privuklo su prelijepe sjene u lijepom pakovanju, sam brend Urban Decay (koji po meni ima najbolju teksturu sjena... ono zabalim kad ih pipnem koliko su predobro puteraste), full size olovka za oči u crnoj Perversion nijansi, mali primer potion Original i booklet s look-ovima... sve to dobijete za oko 49$. Sama olovka za oči je 19$ i priznat ću vam da me je ova olovka strašno privlačila prije kupovine i mislim da bih je kupila i bez palete!
Smoked paleta sadrži 10 sjena od toga je 5 ekskluzivnih i 4 mat.

Urban Decay Smoked paleta sjena- dolazi u kao čvrstoj kartonskoj ambalaži obložena (polyester) platnom na kojem se nalazi urezan naziv palete i logo Urban Decay. Zatvara se na rajfešlus. Unutra se nalazi ogledalo (sa kojeg još foliju nisam skinula xD) i sivi zadimljeni dizajn. Paleta sadrži deset sjena od po 0.8 grama, što je količinski puno i dovoljno (8 grama) za paletu, zar ne?
Paleta je mix mat i shimmerastih sjena idealnih za svakodnevni ili večernji look... sve u jednoj paleti! Smokey ne znači uvijek crno i to nam UD s ovom paletom i dokazuje!







Kinky- je savršena neutralna bazna sjena s mat finišem, jako pigmentisana i klasične UD teksture (blago puderasta, puterasta, kako god želite), lako se nanosi. Ekskluzivna nijansa u paleti. Pigmentisanija je od mat baznih sjena iz Naked Basics (Foxy i W.O.S.).

Freestyle- je također mat sjena, kao nude-breskvasta boja, jako lijepa za svaki dan. Ekskluzivna nijansa u paleti... mislim da će ova nijansa bolje odgovarati tamnoputim osobama.
Mushroom- shimmerasta intenzivna toupe boja, između smeđe i sive, nevjerovatno pigmentisana.

Back Door- je najtamnija smeđa koju imam u kolekciji, ako je nanesete više onda ode na crnu boju, jer ima malo sive u sebi i mat je... preintenzivo pigmenisana.... sa njom morate kao sa ženom, polako!

Blackout- crna, mat... jako crna i super se blenda, što je nophodno dobroj crnoj sjeni... i upravo ovo je moja savršena crna! Ekskluzivna nijansa u paleti.

Barlust- shimmerasta srednje smeđa boja, sa malo crvene u sebi i za trenutak će ugrijati svaki look! Ekskluzivna sjena u paleti.

Rockstar- čim sam je ugledala rekoh sebi evo mene... prelijepa ljubičasta, još rockstar! :D Simmerasta, fina ljubičasta nijansa...

Evidence- metalik plava nijansa, savršeno se blenda i najslabije pigmentisana nijansa u paleti, ali je nadogradiva.
Loaded- je zelena boja, jako lijepa... ali ako koristite crnu uz nju lako izgubi svoju boju... i s toga preporučujem ako želite zeleni look da je ne kombnujete s crnim nijansama, već sa zelenim da bi došla više do izražaja!
Asphalt- sam najviše koristila iz ove palete i to mi je najbrži look ikad! Samo stavim baznu sjenu (Kinky), dodam Asphalt izblendam i dodam malo Blackout-a, izblendam i savršeni sivi smokey eye's je gotov... za manje od 5min! Znači... shimmerasta siva (tamno siva), prelijepa...  sa finim srebrenim shimmerom, jako sitno mljevenim. Nova  i ekskluzivna UD sjena u paleti.



 Svi swatchevi urađeni su samo sa laganim dodirom prsta iz jednog poteza, nisu nadograđivani!




Uz paletu dobijete booklet sa look-ovima, koji sadrži SVE na 29 stranica! Booklet je osmišljen da da osnove šminkanja, te tako na početku imate sliku i legendu kako se koji dio zove... šta je šta, pa slijedi dvanaest potpuno različitih look-ova, detaljno objašnjenih korak po korak kako doći do željenog look-a. Na kraju se nalaze opisane tehnike i kistovi.
Ovaj booklet mi se strašno svidio! I strašno cijenim trud koji je uložen da se napravi ovako detaljan booklet... ovo me podsjeća na eru prije youtube-a, kada su šminkeri morali dolaziti do ovakvih bookleta, časopisa i knjiga da bi naučili nove tehnike... dok sada živimo u eri youtube-a gdje apsolutno sve možemo naći i vidjeti kako se šta radi i svako živ se naziva samoprozvanim makeup artistom... a malo ko ima blage veze. 



Get the look book:








URBAN DECAY 24/7 GLIDE-ON PEVERSION olovka za oči- opisuju je kao najcrnju crnu olovku koju možete imati, slažem se s tim... ovo je definitivno najcrna crna boja ikad! Full size olovke od 19$ dobijete u paleti i sadrži 1.2 grama. Jako se lako nanosi i treba da traje čitav dan, međutim... ova me je olovka razočarala! U roku 3 sata sa mog waterline-a ona se razlije u unutrašnji ugao oka! 
Dobro ste pročitale... puno sam nade ulagala u ovu olovku i dobro je što je nisam kupila! Mojim očima ne odgovara nikako. Imam... hmmm... pa srednje "vodenaste" oči i rijetko koja olovka za waterline mi odgovara... tako da je česta pojava da mi se olovka preseli sa waterline-a u unutrašnji ugao oka, pa ih izbjegavam zbog toga!
Ova olovka se super blenda, ali pohvalit ću ARTDECO waterproof olovku koja se savršeno izblenda na donjem kapku i ostaje nepomična čitav dan.... dok se UD lagano seli i nestaje ipod donjih trepavica kada je stavim... UD olovka je dobra kao extra crna baza za crni smokey eye i za tu svhu je samo i koristim.



URABAN DECAY PRIMER POTION ORIGINAL-  jako dobra baza za oči, ja imam normalne kapke pa mi nije potrebna ova baza. Šta više meni se ova baza ponaša isto kao e.l.f. od 2$ na očima, koja mi je najdraža i ujedno savršen dupe za ovu bazu. Sjene će trajati do kada ne odlučite da skinete šminku!
Baza će dati moć sjenama koje nisu dobro pigmentisane i uz ovu bazu ćete vidjeti potpuno drugu dimenziju nepigmenisanih sjena u extra pigmenisane. Sjene se lagano blendaju. Baza ne zalijepi sjene! 
Neće se stvoriti nikakve neuredne masne linije po kapcima, niti će se sjena razdvojiti, izblijediti... niti išta slično! Uz paletu dobite 3.7 mililitara baze u novom pakovanju, što je dovoljno za oko 15-ak upotreba. 
Ova baza će biti savršeni savakodnevni pratilac masnokožcima. Odlična je za putovanja, kada nemate puno mjesta... ja je za tu svrhu i čuvam. Recenzija Sin UD baze za sjenu.





Zaključak- ovo je paleta koju ću kupiti opet, ako je potrošim! Nevjerovatne pigmetacije! 
Urban Decay je prekucao sam svoju pigmentaciju o ovoj paleti... dovoljan je samo lagani dodir  da ostane puni trag sjene na prstu ili kistu! 
Svi swatchevi su urađeni samo s malim dodirom prsta na sjene... pa tako i sami možete zaključiti o kakvoj, nevjerovatnoj pigmentaciji je riječ. 
Sve sjene iz palete mi se sviđaju, samo je Evidence najmanje pigmentisana od svih, ali je nadogradiva i izuzetno lijepa plava boja. 
Ovo je paleta koja se isplati kupiti i mislim da je nepotrošiva. 
Vrlo malo sjena je potrebno za željeni look, izuzetno lagano se blendaju. 
Sjene se ne truse, niti blijede, niti nestaju sa kapka u toku dana... kakve su takve su.
Ono što mi se nije sividjelo je to što  u ovoj paleti nedostaje jedna nijansa, a to je shimmerasta nijansa za highlight... nešto kao Venus (iz Naked Basic) bi bilo savršeno da upotpuni paletu, a i same look-ove. Također 24/7 glide on Perversion olovka za oči mi se nije svidjela, ali ima svrhu kao baza za crni smokey eye. Primer potion je super, kao i sama paleta.
 Posebno ću izdvojiti booklet i sav trud koji ulaže Urban Decay u svoje proizvode... to neizmjerno cijenim, jer kada platiš nešto onda i očekuješ nešto spešl!



Jeste li probale ovu paletu i volite li UD sjene?

Do idućeg čitanja! :*


8 komentari:

  1. Najvise mi se dopadaju Rockstar i Barlust nijansa. Booklet je fantastican i sigurno je od velike pomoci pri sminkanju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je svaka favorit... ahhahaha!!! :D Extra su ovo napravili i sve sjene su maximalno iskoristive i uživo su fantazija... poludila sam za ovom paletom... nevjerovatna pigmentacija! :D

      Izbriši
  2. Ovo je odlicno! Super post. Bas sam uzivala citajuci :)

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaoooo, ovo je san snova! Znači sad hoću da te vidim u svim ovim lookovima :D Paletica je san opa 8gr, superiska! Prekrasno je i upakovana, super mi je futrolica, drugo kako je full pigmentacija, baš mi se sviđa, a iskreno ovo sa knjižicom mi je hit! E vredi para, vjerujem da uživaš samo gledajući je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da vrijedi svakog feninga i ja je preporučujem svima... mene je bacila na dupe koliko je dobra! :D
      Biće look-ovi uskoro, samo da se uštelim da slikanjem... hahahahah... lagano radim na tome! :D

      :*****

      Izbriši
  4. Kod ove palete mi se sviđa baš sve, i pakovanje i nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Piši je na wishlistu, vrijedi svakog feninga. :D
      Čista perverzija od sjena... ne mogu dočarati koliko je ovo dobro i pigmenisano!

      Izbriši