25. 03. 2015.

L'oreal Blake's pure red mat karmin- recenzija





Kada sam ugledala LE  L'oreal kolekciju Exclusive Pure Red karmina kod nas doživjela sam veliki šok, još su taj dan bili na akciji povodom otvaranja novog CM-a u Importanne centru.
Momak me je urazumio da ih ne kupim SVE! Niti jednog testera nije bilo, a ja se nisam mogla sjetiti koja nijansa ide na narandžastu, koju ne nosim. Srećom, tu je internet! Googlaj majčin sine sve nijanse redom... odluka je pala na Blake's red nijansu, pojma nemam ko je Blake.. to me ne zanima, bitno je da sam izabrala pravu nijansu za sebe.
Priča o nošenju crvenog karmina je počela prije dvije godine i po godine, kada uopšte nisam nosila crvene karmine. Zašto? Usne su mi se činile nekako prevelike kada imam crveni karmin, uglavnom neki trip iz moje glave... taj trip je spustio na zemlju isti onaj čovjek, koji me je urazumio da ne kupim sve Pure Red nijanse... i koji je rekao da će mi Blake's red najbolje stajati. Za dvije godine sam skupila previše crvenih karmina i priznat ću vam da ne mogu odoljeti crvenim nijansama, jer je svaka drugačija!
Crveni karmin je postao nešto bez čega ne mogu život da zamislim. 

Ovaj karmin me namučio sa slikama, ne voli da se slika i to je tako. Recenziju odugovlačim, baš zbog slika... ne mogu normalno da ga uslikam, pa nećete dobiti više slika kako izgleda u pakovanju... jer svaka slika baca na narandžasto (od zlatnog odsjaja pakovanja) ili vrišteću crvenu boju... 
Karmin je hladne crvene boje.





Samo pakovanje nije tipično L'oreal Color Riche, već je obloženo sa eco crnom  kožom sa printom  kravice ili neke privlačnije životinje. Ima li šta elegantnije od crnog kožnog pakovanja? Uh... meni vrlo privlačno, ne izgleda pretjereno skupo, ali su se potrudili... LE kolekcija, fino dotjerana, a za istu cijenu Color Riche karmina. Kupila sam ga na akciji za 16, nešto KM.
Ono što je novo na L'oreal karminima jeste ovaj logo gore (na gornjoj strani poklopca), kojeg možete naći na svim njihovim novijim karminima.



L'oreal je dizajnirao ovu kolekciju kako bi svaka žena mogla pronaći svoju idelanu crvenu boju. Ono što kažu za Blake's red da odgovara toplim tonovima kože, ja se ne bih u potpunosti složila... ova nijansa će savršeno odgovarati i hladnom tonu, jer i sama vuče na hladnu crvenu... tako je na meni.
Prava pravcata crvena boja je ono što čini ovaj karmin privlačnim.
Karmin je obogaćen uljem od jojobe, te neće sasušiti usne!
Izuzetno je lagane i kremaste tekstrure, što je čudno i dobro za jedan mat karmin?

Evo zašto je ludim za L'oreal karminima... napravili su pravi mat karmin, koji se nevjerovatno lako nanosi, kremaste teksture, ne sasušuje usne, postojan je ČITAV MALI ŽIVOT i plus miriše na L'oreal! Hahhahaha!!! :D Kako mu odoljeti? NIKAKO! Ovo je must have.

Kod L'oreal-a strašno volim miris njihovih karmina, skroz starinski miris (ili ga mrzite ili ga volite, nema ništa između) koji me podsjeća na mamine L'oreal karmine kada sam ih crtala po usnama!






Na prirodnoj svjetlosti.







 Pored prozora.



Ostaje stain i teško se skida, dok se GR skine u dva poteza.


Trajnost L'oreal karmina me nikad u životu nije iznevjerila, to su karmini koji traju... i traju... i traju... prosjek je pet-šest sati bez popravljanja! 
Možete piti i jesti, ali on je tu! Isti je slučaj i sa ovim mališom... čitavu noć sam bila vani, pila i jela... a karmin popravila nisam! 
Vratila sam se kući sa savršeno nanesenim karminom, kojem i dalje ne treba popravljanje. Skinula ga i ostavio je lagani satain na usnama, ali sam ga uspjela do kraja skinuti, jer sam uporna.

Na usnama je mat, nevejerovatno lagan. 
Nekad i zaboravim na imam karmin na usnama, to je tako sa L'oreal karminima.. daju usnama nevjerovatni osjećaj lakoće. Ne znam kako to da vam dočaram bolje, ali sjećam se prvi put kada sam probala L'oreal karmin taj osjećaj me je kupio za čitav život... i sada sam ovisnik.



Prirodna svjetlost.



Ovo su za mene NAJBOLJI DROGERIJSKI KARMINI IKAD. 30 godina postojanja Color Riche linije  L'oreal danas slavi! :)

Sa ovom karminom nema šanse da ćete završiti sa sušenim ili skupljenim usnama.




Volite li L'oreal karmine? :DDDDDD


Do idućeg čitanja! :*

20 komentari:

  1. uuuuu divan je i super ti stoji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuuu hvalaaaa!!! :DDDD :*
      Ma meni je najjaca scena tek dosao karmin i tek se CM otvorio, a NEMA TESTERA?! Pa kako da kupi covjek karmin...

      Izbriši
  2. Baš lepo izgledaš. Sve je pod konac! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pigmentacija se čini odlična! I pakiranje mi je baš lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brutalna je pigmentacija!!! :DDDDDDDD Tople preporuke za ovog ljepotana!

      Izbriši
  4. Posjeduješ pjesnički rečeno ,,neobičnu ljepotu,, Savršene crte lica ,usne kojima ja mislim odgovara svaka nijansa ,a ova crvena je fantastična boja .Volim i ja crveni ruž ,baš da su mat ali da neisušivaju , a Loreal je, s njim nećeš fulati što se tiče kvalitete. Prije dva sata gledam te ruževe u Dm ali nisam vidjela testere .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam se postidjela... hvala na ovako lijepim rijecima i finoj, pozitivnoj energiji koju siris!!!! <3

      Ne znam šta je svima sa teseterima, a obavezno zapakuju i stave zujalicu da ne mozes vidjeti koja je nijansa u pitanju i kako covjek da kupi karmin kada pojma nema kako izgleda?! CCC... što se Blake's Pure Red tiče ja sam presretna što sam ovako naslijepo preko mobitela izabrala... :D

      Izbriši
  5. Kako ti jebeno stojiiiii!!!! Meni je crveni ruz pojam aristokratske elegancije, ako me kuzis, ne moze porculanski ten bez bar jednog pravog crvenog, hladnog ruza <3 I koji dobar stain ostavlja ovaj malac. Meni je ova ambalaza pun pogodak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Popizdit ću... hahahahahaha gdje si da te izgrlim?! HVALA PUUUNO! :D :D
      Snjeguljica look to ja zovem... hahahahaha!!! :D Ovaj je prekucao sve pigmentacije, hidratacije, mat efekte, dugotrajnost i stain... karmin je TERMINATOR u kožnom crnom pakovanju! Hell yeaaaah... :D

      Izbriši
  6. To i ja uvijek kažem, svaka crvena je drugačija i posebna na svoj način :D Sviđa mi se i ova crvena, nije izuzetak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad dosta crvenih nijansi... ne pamtim kada sam vidjela dvije slicne crvene... svaka je posebna! :D

      Izbriši
  7. Lipša si ti meni od bilokakvog ruža :D Iako je ovaj baššššššš dobar :D Elegantno pakiranje, prekrasna boja :) Al nu, obrve su ti onooooo on point :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si ljubav moja... hahahahahahah!!!! najvise volim kada vidim tvoj komentar i onda se stvori ovaj osmijeh na mom licu! :D


      :**********************************************

      Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaa do neba i nazad! :D

      L'oreal perverzija... napravio crno kožno pakovanje da metalike kupe! :D

      Izbriši
  8. Ova nijansa mi je omiljena iz kolekcije, zaista je sjajna. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene privlači i ona nijansa što ide na ciklama boju i onda najtamnija bordo.. hahahaha ali sam se zaustavila samo na ovoj (za sad!)... i ludim za ovom nijansom!!! :D

      Izbriši
  9. Moćan, moćan ! Svi su mi moćni iz ove kolekcije :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JESTEEEEE PREMOCAN! :DDDDDDD Jedva se suzdrazavam da ne kupim jos dva... dok ih ima... presavrsen je!!!! <3

      Izbriši