23. 02. 2017.

Coloured Raine Queen of hearts paleta sjena- recenzija+look-ovi


Od trenutka kada sam prvi put vidjela ovu paletu bilo je jasno da ću je kupiti, najavljena je kao LE i rasprodana je, pa je više ne možete kupiti preko CR sajta. Srce mi je zaigralo kao nikad! Ljubav na prvi pogled! :D Sada kada se sa njom družim 24/7 vrijeme je da vam prenesem svoje mišljenje o njoj.
Dizajn  COLOURED RAINE QUEEN OF HEARTS palete sjena je po mom ukusu, čista crna fantazija, a pošto je Coloured Raine brend pod vlasništvom prelijepe crnkinje Loraine, mene dizajn podsjeća na tribale tamo nekih plemena. :D





Paleta je crna, mat sa zlatnim detaljima kada se izvuče šareni kartonski dio. Napravljena od tvrđeg gumiranog kartona, nalik NARS materijalu paleta, pa strašno voli otiske prstiju i ostatke šminke da kupi po sebi. Sve sjene osim LADYSHIP su VEGAN i na poleđini palete su navedeni sastojci, a paleta je Made in USA.

Ja sam svoju naručila s Coloured Raine sajta i cijena s dostavom me je izašla 102KM, da li opravdava svoju cijenu saznat ćemo do kraja posta. :D





Prije nego li počnem pisati nešto više o samim karakteristika sjena, prvo ću vas pustiti da upoznate ovu preljepoticu i sve njene ljepote, koje se nalaze unutar palete.

12 sjena se nalazi unutar palete, a od toga 6 je mat, a 6 sa foiled metalik sajnim finišem. Savršen balans, zar ne? Svaka sjena sadrži po 1.5 gram, što ukupno čini 17.5 grama. Moja matematika kaže da jedna sjena iz ove palete košta 8.50KM.












Paleta ima sve od neutralnih, pa toplih, do čak i "ludih" boja. Trenutno vlada moja opsesija s foiled finish sjenama, što se neće baš primijetiti na mojim look-ovima za ovu paletu, ali čim uslikam i ostale look-ove ću dodati u post, pa neka bude post od 999 kilometara, šta me briga, neko će gledati! :D

Svi swatchevi su urađeni iz dva prelaza sa prstom bez baze za sjene ispod. (Uradila sam sa dva prelaza, jer imam tanke prstiće, a ljepše mi debeljuce swatchevi izgledaju). Možete vidjeti da su sve sjene VRHUNSKE, IZVANREDNE, VRH PIGMENTACIJE. 


U ovoj recenziji neću opisivati sjenu po sjenu i njene karakteristike, jer nema odstupanja među nijansama.

Mat sjene su predivne mekoće i izuzetno su preputeraste, ali se ne truse u pakovanju. Pigmentacija im je hit hitova. Ovo su najpigmentiranije sjene koje posjedujem. Najbolje rade sa kistovima od prirodne dlake i blendaju se kao san. 

Foiled finish metalik sjene su moja svetinja! Prepigmentirane i nekad im otpadne tračak pigmenta (koji završi na kistu) od specifične mekoće, što omogućava savršenu nadogradnju. Najbolje rade sa pljosnatim Kineskim kistovima od sintetičkih dlaka. Pokušavala sam ih i nanijeti prstom, ali daleko se bolji pigment dobije kada se koristi kist!

Uz ove nijanse meni prolazi kroz glavu mnoštvo ideja i svaki put napravi drugačiji look. Kao apsolutnog favorita bih izdvojila ovu ludu narandžastu mat nijansu EMPRESS, jer je koristim prilikom svakog šminkanja da zagrijem pregib oka. NOBLEWOMAN mi je također najdraža, pa ROYAL HIGHNESS, pa onda sve ostale.

Ovo je moja najkvalitetnija paleta sjena ikad. Prezadovoljna sam kvalitetom i od sada je Colored Raine moj novi standard za vrh sjene!

Vrhunska tekstura, pigmentacija, postojanost, laka aplikacija i savršeno blendanje krase ovu paletu sjena. Neki se žale na karakteristike Laydship nijanse, ali meni je ista kao i ostale.





Idemo na dio sa look-ovima. Nisam napravila puno različitih look-ova svi su varijacija na istu temu. 

Naopaka ja i kompletan toplo-hladni look pod nazivom  "što da ne"? :D




Ispod možete vidjeti četiri look-a, sve osim tuša linije u pregibu (Make Up Factory metalik sjena) su sjene iz palete, a trepke su minklashes.











Za kraj mogu reći samo da mi je najviše od svega žao što je ova paleta LE i što je nema više u prodaji. Ovakva preljepost i kvaliteta zaslužuje da bude u stalnoj postavi za prodaju/kupovinu. Nadmašili su sve moguće brendove sjena sa svojom kvalitetom! Nisam sposobna ništa više da kažem, trudim se da ne prisjednem mnogima na muku, a najradije bih napisala KUPITE JE i uvjerite se sami u najbolje sjene ikad...


Nadam se da vam se svidjela ova recenzija skupa sa look-ovima?

Pište mi komentare!

Do idućeg čitanja šaljem puse. :*



12 komentari:

  1. Krasna je <3 No ne sviđaju mi se baš ove ljubičaste nijanse. Royal highness je ajme meni, predivna *.*
    Planiram si uzeti njihova pan sjenila pa sastavit svoju paletu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako je moguće jedna vaga da ne voli ljubičaste nijanse! NIJE ISTINAAAAAAAAAA!!!! :DDD


      :****** Obavezno foiled sjene, vrhunskeee su, pa onda mat hahahahah!!!

      Izbriši
  2. nijanse su zbilja posebne, to stoji. divne su, i više manje mi se sve sviđaju osim Duchess i Dethrone..
    ANETA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odbijam da vjerujem da sa tim nijansama na tvojim okama ne bi ispao drama sesi look!!! :D XD

      Izbriši
  3. Draga Ena, paleta je, stvarno, prelijepa. Boje su savršene. I najviše mi se dopada ovaj metalik dodatak na make up-u. Predivno izgleda.
    Ali ono čemu sam se nasmijala, pročitavši da je riječ o paleti, bio je njen dizajn. Na prvi pogled pomislila sam da je to šarena haljina ili majica :D.
    Želim ti lijep vikend!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahhahahah pa zar nije ko iz nekakog plemena da je ispala!? :DDDD Sva šarena, luda i moćna! :D

      HVALA TI OOOOD SVEG SRCA!!! :****

      Izbriši
  4. Ma jesi li je uhvatila?! :D Uživaj i za nas obične smrtnike koji večito kasnimooo i propuštamo ovakve prilike :( Inače ne volim pomamu oko LE proizvoda i onaj čuveni američki marketinški trik OUT OF STOCK (zato još uvek nemam ABH MD jer sam je vijala mesecima i onda kad je stigla na stanje jednostavno mi se želja umanjila - ne mogu baš reći prestala :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ove neće biti ko sa ABH, rasprodata i gotovo nema više... dok ABH sve LE možeš normalno kupiti... :((((

      Meni Mario nije napet... xDDD još kažu cure da potroše sjene i iz samo 4-5 korištenja! -.-

      Izbriši
  5. paleta mi je vrhic :D mnogo mi se dopadaju sve nijanse a kvalitet im je top :D volim sjene koje su bas pigmentisane da ne moram cetkicu pola sata vrtiti u istoj :D sam izgleda palete onaj tribal oduzima dah :D ma sve je top, top :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da i da daleko manje posla se ima sa sjenama koje su vrhunske pigmentacije.... zato ih i obožavam! :DDD UH UH UH :********

      Izbriši
  6. Jao ova paleta je divna. Kad budeš dolazila na more ponesi paletu i ima da me šminkaš sa Queen mother, Noblewoman i Ladyship, te mi se najviše sviđaju. Ma ponesi i onu Veneru paletu i u njoj ima lijepih sjenila.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nemam riječi koliko je predivna...
    Lookovi za čistu peticu..

    OdgovoriIzbriši