09. 12. 2016.

Yves Saint Laurent/ Vernis À Lèvres Glossy Stain VS VINYL CREAM LIP STAIN


Priznat ću vam da od kako imam blog (godinu i šest mjeseci) želim da napišem recenziju za VERNIS A LEVERS GLOSSY STAIN od YSL. Na blogu imam čak četiri skice sa sve različitim slikama, ali nikako nisam uspjela da ih završim. Hm... zašto? Zato što se osjećam da sam u malo nezahvalnoj situaciji kada treba pisati o skupljim proizvodima, koji nisu nama svima cjenovno pristupačni, a još ako su predobri, onda se osjećam kao da samo hvalim proizvode... ali ruku na srce sve moje recenzije su iskrene. Hajde da skupa saznamo zašto volim ove proizvode! :)

Da sam zaljubljenik u YSL to već znate. Da mi vilica padne do poda kada vidim njihove savršeno luksuzne ambalaže i to znate! :D Ali sigurno ne znate da mi se plače kada vidim sve njihove LE kolekcije, koje nisam kupila.

VERNIS A LEVERS GLOSSY STAIN (sa zlatnim poklopcem na slici ispod) sam prvi put kupila tek kada su se pojavili u prodaji, možda prije nekih pet godina. Ljubav prema njima nikada nije prestala. Iako, sam neko ko ludi za mat usnama, mene u nekim opuštenim varijantama možete vidjeti i sa sjajim usnama, ali tada biram baš ove dugotrajne sjajeve, jer sam živčana kada treba sjaj popravljati poslije svakog pića.  Sa YSL to je potpuno druga priča. Svi oni koji misle da je bajka dugotrajni saj na usnama za vas je ovaj post! :D

VYNIL CREAM LIP STAIN sam također nabavila tek kada je izašao (nedavno), pa ću uporediti njegove predhodnike sa crnim ljepotanom.

Ambalaže su im identične, samo su u drugoj nijansi. Nisam se odlučila koja mi se sviše sviđa! Koliko volim zlatnu ambalažu isto toliko volim i crnu sa zlatnim i obrnuto... dolaze u zlatnoj kutijci, koju ste mogli vijeti u NEW IN 11 postu (KLIK TU).


Aplikatori su opet isti. Molim da se YSL-u da medalja za najbolje aplikatore na svijetu. Niti jedan brend nema ovako presavršeno dizajnirane aplikatore. Savršeno nalegne na usne, izuzetno precizan. Kada krenete staviti sjaj na usne ne možete da ne primijetite specifičan YSL miris. Totalni old skul miris, malo vintage. Podsjeća me na period djetinjastva kada sam se igrala s maminom šminkom i mirisala je. Apsolutna nostalgija.


SASTOJCI VERNIS A LEVERS: Octyldodecanol, Aqua / Water, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Ethylcellulose, Sorbitan Stearate, Alcohol, Cetyl Alcohol, Sucrose Cocoate, Phenoxyethanol, Sodium Lauryl Sulfate, Hydroxypropyl Guar, Calcium Aluminum Borosilicate, Silica, Benzyl Alcohol, Limonene, Calcium, Sodium Borosilicate, Polyethylene Terephthalate, Synthetic Fluorphlogopite, Alumina, Benzyl Benzoate, Anise Alcohol, Acrylates Copolymer, Tin Oxide, Fragrance. May Contain: Ci 77891/ Titanium Dioxide, Mica, Ci 15850/ Red 7, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 / Iron Oxides, Ci 17200 / Red 33, Ci 15985 / Yellow 6, Caramel, Ci 42090/ Blue 1, Ci 19140/ Yellow 5, Ci 75470/ Carmine.

SASTOJCI VYNIL CREAM LIP STAIN: Water, Octyldodecanol, Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Ethylcellulose, Synthetic Wax, Cetyl Alcohol, Alcohol, Polybutene, Glyceryl Stearate, Behenyl Alcohol, Steareth-20, Phenoxyethanol, Sodium Laurylsulfate, Glyceryl Stearate Citrate, Disodium Ethylene Dicocamide Peg-15 Disulfate, Hydroxypropyl Guar, Calciumaluminum Borosilicate, Synthetic Fluorphlogopite, Stearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Magnesium Silicate, Calcium Sodium Borosilicate, Aluminum Hydroxide, Sodium Saccharin, Alumina, Benzyl Alcohol, Silica, Tin Oxide, Anise Alcohol, Fragrance, [+/- May Contain: Ci 77891 / Titanium Dioxide, Ci 15850 / Red 7, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 / Iron Oxides, Ci 15985 / Yellow 6, Ci 17200 / Red 33, Ci 15510 / Orange 4, Ci 45410 / Red 28, Mica, Ci 19140 / Yellow 5, Ci 42090 / Blue 1, Ci 75470 /Carmine].




Cijena im je ista 36$, s tim što VYNIL Cream (5.5ml) sadrži manje 0,5 ml od Vernis A Levers (6ml).


Ključne razlike između ova dva proizvoda su te što su ovo apsolutno različiti proizvodi. :D VYNIL je doooosta kremastiji, prigmentovaniji, trajnost mu je doslovno onih obećanih 10h, dok je Vernis A Levers tipične sjaj teksture, izuzetno nadogradiv, postojan, ali nije pigmentovan, niti je postojan kao VYNIL. Trajnost mu je dobih 5-6h.

Oba imaju sjajnu završnicu, koja traje satima i ostavljaju stain. Oba se bez problema mogu nanijeti na usne bez olovke ispod, ali ja to ne radim, jer je moj život nezamisliv bez olovke za usne. Šta ću kada volim da pređem malo preko ruba usna... hahahah, ali to nikad ne radim kada su sjajevi u pitanju, jer bude primijetno ako precrtam i pola milimetra iznad ruba.

Niti jedan neće isušiti usne, već ćete čak osjetiti i blagu hidrataciju.



Vernis A Levers ostavlja više sjajniju i mokriju završnicu, dok VYNIL Cream ostavlja tzv. vynil shine jedinstvenu završnicu na usnama sa bogato intenzivnom bojom.

Na swatchevima ispod su nanesena 2x sloja Vernis A Levers i 1x sloj VYNIL cream. Primijetna razlika u pigmentaciji? Oba se neće preljevati preko rubova usnama i oba se ponašaju fntastično.

Vernis A Levers je nadogradiv do te mjere da može na kraju izgledati kao karmin sa trunkom sjaja preko! Ne ostavlja ljepljiv osjećaj na usnama i krasi ga izuzetna lakoća. Njegova čar je baš u onom jednom sloju na usnama i seksi finiš.

VYNIL Cream u samo jednom sloju usnama da ono što bi Vernis A Levers postigao sa 5 slojeva. Lagan, postojan i fantastičan na usnama.

Nijanse koje sam ja odabrala su: 12, 9, 41 i 409. Svaka posebna na svoj način, a od svih mi su mi 409 i 9 najdraže! Šta ću kada volim crveno, a muškarci još više vole crvene sjajne usne.




Ono čemu mnogi ne mogu vjerovati je činjenica da sjaj može biti postojan 5-6h, pa čak i 10h. OK, popravke  su potrebne poslije jela, ali na usnama ostane stain. Baš taj stain je specifičan za oba proizvoda. 3 u jedan proizvod. Karmin, sjaj i stain? Može! :D

Pogledajte kako izgledaju swatchevi poslije skidanja s Balea micelarnom, pa dvofaznom Garnier s uljem.






Oba imaju moju apsolutnu preporuku. :)

Ukoliko želite mokriji finiš onda je za vas Vernis A Levers, ali ukoliko želite full pigmentovan karmin s laganim sjajem preko i extremnom postojanošću, onda je za vas VYNIL Cream. 

Postojani, lagani, nadogradivi i ponašaju se kao karmin. Baš tako su kupili moju ljubav za zauvijek! 


Jeste li probale ove proizvode i kakvi su vama?
Ako nista kako vam se svidjela recenzija? :D

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*



4 komentari:

  1. YSL ili volis ili ne-nema druge! Ja obozavam njihove proizvode za usne-najnaj su mi svime!409 imam i sad bih rado neku mauvey nijansu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi li vidjela 407? Ja sam pala tri puta na guzu kada sam vidjela koliko je presavršena mauve nijansa uživo... :DDDD

      Nekako bih najradije jedan čitav sto za šminkanje samo s YSL šminkom... hahahahhaha skroz skromno od mene! XDDD :DDD

      Izbriši
    2. Idem odmah trazit sawatcheve za 407-hvala ti :)) Ni ja ne bih imala nista protiv da se stalno s YSL mackam :)

      Izbriši