14. 11. 2016.

YSL full metal eyeshadow kao mat karmin, sjena i tuš za oči?


Yves Saint Laurent mi je jedan od najdražih  High End brendova. Oduvijek sam zaljubljena u njihovo SVE, od same filozofije,  kvalitete, luksuzne ambalaže, rock chic reklama, limitirane edicije sa dizajnom za umrijeti... kako ih ne voljeti pitam se samo?

U ovom postu ću se potruditi da vam dočaram svu čar YSL full metal eyeshadow u nijansi Suede Plum i prenesem vam kompletne dojmove o ovom proizvodu. :)

Ambalaža je klasična luksuzna YSL mala perverzija, koja svojim izgledom u tubici podsjeća na svima drage mat tečne karmine. Hrabro su iskombinovali srebrenu i zlatnu da čak skupa izgledaju kao savršen par. Donji dio je providan i kroz njega možete bez otvaranja možete vidjeti nijansu sjene koja se krije unutra.




Aplikator ima savršeno udubljenje, koje me podsjeća na Jeffree Star aplikator od tečnog karmina, samo je YSL dosta manji i precizniji. Savršeno nalegne na usne i ako ikada budu pravili tečne mat karmine bez ovog aplikatora to će biti fula! :D Najprecizniji aplikator ikada. Sa ovim aplikatorom neće biti potrebe da posežete za kistom za karmin ili za olovkom za usne.

Sada se neki sigurno pitaju, pa da li pišem o sjeni ili o karminu? Ovo je multifunkcionalni proizvod, kojeg sam tesirala i koristila na razne načine. Nije zabranjeno koristiti extra kremastu mat sjenu na usnama ili kao tuš za oči. Tu leži sva ljepota make-up proizvoda, kada mu pored osnovne svrhe nađemo i one alternativne, još ako se pokaže dobro... uh pun pogodak!





SASTOJCI: Aqua/Water, Propylene Glycol, Synthetic Fluorphlogopite, Calcium Sodium Borosicilate, Talc, Lauroyl Lysine, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Dimethicone, Boron Nitride, Calcium Aluminum Borosiclate, Zea Mays Starch/Corn Starch, Dipentaerythrityl Tetrahydroxystearate/Tetraisostearate, Dimethicone/Vinyl Dimtehicone Crosspolymer, Sorbitan Isotearate, Argilla/Magnesium Alumnum Silicate, Glycerin, Silicia, Phenoxethanol, Caprylyl Glycol, Acrylates Copolymr, Alumina, Magnesium, Silicate, Xanthan Gum, Tin Oxide, Silicia [Nano]/Silicia, May Contain Mica, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides, CI 77007/Ultramarines, CI77288/Chromium Oxide Greens, CI77400/Bronze Powder, CI77400 Copper Powder, 77510/ Ferric Ferrocyanide, CI 77742/ Manganese Violet, CI77120/Barium Sulfate, CI19140/Yellow 5 Lake, CI42090/ Blue 1 Lake



Hajde da pogledamo šta se to krije u prelijepoj ambalažiSwatchevi su urađeni samo sa laganim dodirom aplikatora na kožu, a ostatak je izblendan s kistom za sjene. Zaključak je jasan, riječ je o extremno pigmentisanom proizvodu, kojeg će vam biti dovoljna samo jedna mrvica za čitav look! Nijansa je zagastito šljivasto ljubičasta i u sebi ima mikro šimer, koji baš i nije vidljiv. 





Pošto sam ja naopaka osoba, pa su mi i slike naopake, tako sam i naopako krenula sa testiranjem ovog proizvoda. Prvo sam ga tesirala na usnama! Odmah mi se svidjela tekstura ove metalik sjene, koja me nevjerovatno podsjeća na kremasto-pjenastu teksturu tečnih mat karmina, koji se ne osuše u potpunosti, već na dodir ostave blagi trag. Miris je neprimijetan, ako baš priližim ambalažu da pomirišem onda osjetim old school YSL kasnični miris njihovih proizvoda.

Test na usnama je krenuo loše. Aplikator mi je zapinjao na unutrašnjem djelu usne i boja nikako nije mogla da se primi, ali nisam odustajala. Sačekala sam da se ostatak osuši, pa sam lagano aplikatorom samo tapkala po usnama i gle čuda, upalilo je! Dobila sam full mat usne u šljivičastoj nijansi, kakvu nemam u kolekciji!

Izdržao je ne usnama sve dok nisam skinula šminku, a to je dobrih 5h. Preživio je jelo (Mahirovu pizzu sa sve kajmakom i suhim mesom, onako masnu i čak se nije pomakao sa usana. Blago rečeno ostala sam u šoku, jer na ovom testu podbace i najbolji tečni mat karmini.) U početku sam imala osjećaj kao da će mi skroz skupiti usne i da ću poslije ovog testa ostati sa usama u ranama (jer sam mislila da će ih extremno isušiti), ali opet su moje predrasude razbijene i nakon što se ovo čudo u bočici osušilo na mojim usnama imala sam osjećaj da na usnama nemam apsoulutno NIŠTA. Najlaganiji osjećaj karmina na usnama ikad. Nikad mi se nije desilo da ne osjećam da nemam ništa na usnama, osim ako nisu našminkane. :P 

Nanijela sam dva sloja na usne, bez olovke i efekat možete vidjeti na slikama ispod. Tu noć sam dobila više komplimenata nego ikada za jedan karmin, ups sjenu na usnama. :D 

Priznat ću vam da se ponaša mnogo bolje na usnama od nekih hvaljenih tečnih mat karmina, koje sam probala. POWER OF YSL!




Idemo na dio testa YSL full metal sjene na očima! :)

Mogla sam napraviti klasični smoky eyes look za ovaj post, ali sam odabrala jednostavni look sa izblendanom linijom od tuša. Nanijela sam kistom za liner/obrve tečnu sjenu kao što bih stavila tuš na oči i lagano izblendala sa tvrđim kistom za sjene. Efekat na očima možete vidjeti na slikama ispod. 

Pošto još uvijek nemam punjača za baterije od aparata, nisam uslikala ništa skroz iz bliza, ali bolje išta nego ništa. :D Mislim da i slike sa mobitela mogu poslužiti.

Tekstura i pigmentacija su vrhunske. Trajnost i bez baze za sjenu je čitav dan. Sa sjenom na očima se može čak raditi i kada se skroz osuši na mat. Vrlo nadogradiva, od jednostavnog proznačnog izgleda, do apsolutno jako pigementisane mat završnice, bez potrebe da se dodaju druge klasične sjene u svrhu dodanog nadograđivanja look-a.






Koristila sam je i u kombinaciji sa drugim sjenama i za smoky look, apolutno oduševljenje nikako ne mogu sakriti.

Da li opravdava cijenu od 30$, moj odgovor je DA. Dobit ćete ono što YSL obećava za ovu sjenu, a to je 16-to satna otpornost na bilo kakve ekcese po kapcima u vidu neurednih linija ili uvlačenja u nabore oko crese linije.

Savršena tečna sjena, napravljena od 40% vode, savršena za mulititasking. :D Otporna na sve vremenske uslove i dio je SKANDAL LE YSL kolekcije za 2016. Više detalja o kolekciji možete pronaći KLIKOM NA LINK.





Ja sam svoj primjerak kupila u INOMA parfumeriji u Sarajevu (SCC). Zanima me da li ste imali priliku probati ovaj proizvod i kakav je vama? Kakvi su dojmovi poslije ove recenzije? :D


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

11 komentari:

  1. Nisam probala , al dojmovi su ono , da bi svaka zena trebala imati ovaj proizvid u svojoj kolekciji :) recenzija ti je vrh vrhiva , bas si detaljno sve objasnila :) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trudila sam se ostati što je više moguće pribranija i ne nahvaliti previše magiju od proizvoda! :D


      HVALA TI OD SVEG <3 ! :)


      :*

      Izbriši
  2. E totalno si me dobila za ovo :D Na usnama ti izgleda fenomenalno *.*
    Ja bih možda ipak uzela nijansu Velvet beige.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da je para pa uzeti sve, od šljokica pa na dalje... ahahhahaha!!! :D

      HVALA TIII!!! :********************

      Izbriši
  3. Eh, lako je vama suhokozcima govoriti o trajnosti sminke. -.-'

    OdgovoriIzbriši
  4. uu, dosta košta..
    s obzirom da sam nezaposlena- preskupo za mene (trenutno)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prelepo ti stoji u svakom obliku! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ne mogu se odlučiti sviđa li mi se više kako ti stoji na očima ili usnama!! Moram si bar jednu boju nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši