22. 11. 2016.

JEFFREE STAR Velour Liquid Lipstick/ ANDROGYNY- recenzija


Prvi put kada sam vidjela ANDROGYNY nijansu znala sam da ću kad-tad imati taj karmin! Mislim da mi je srce stalo na par sekundi i da u životu nisam vidjela ljepše nijanse karmina. Od tada pa do trenutka kada sam napokon uspjela kupiti ovaj tečni mat karmin on je bio rasprodat cca. oko osam mjeseci, dođe in stock, pa se rasproda u roku odmah... Kako su prolazili mjeseci i mjeseci moja želja za ovom nijansom je bila sve veća i veća. Ljubav ne bira. Sada kada se aktivno dužimo (oko tri mjeseca danonoćnog testiranja) mogu vam prenijeti svoje dojmove! :D

Naručila sam ga sa JEFFREE STAR COSMETICS sajta KLIK. Carina me pošteno ogulila da sam mogla hladno sebi kupiti tri različita JEFFREE karmina, a na kraju sam završila samo sa jednim. Da li vrijedi vidjet ćemo u nastavku.

Cijena mu je 18$ za 5.6ml + troškovi dostave ili ako kupujete sa BeautyBAY KLIK 16.60Euro+ troškovi dostave.

Dolazi u meni užasno neprivlačnoj ambalaži. Kičasta, drečava Barbie roza kutijica sa zvjezdicama, a sam dizajn karmina je urađen od kvalitetne plastike, detalji su rozi i skroz u Jeffree stilu. Ambalaža totalno odudara od svega što imam u kolekciji i ovaj jadnik sam nema s kim da se druži. Nisam ljubitelj neozbiljnog i dječijeg dizajna, što se da primijetiti. Uvijek zabalim na klasične i elegantno minimalistički ukrašenim ambalažama, ovo JEFFREE meni izgleda čak i smiješno, ali kada je stigao obradovala sam mu se više nego Novoj godini!


Paraben & Gluten-Free / 0.19 oz.

SASTOJCI: Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Kaolin, Synthetic Beeswax, Hydrogenated Polyisobutene, Silica Dimethyl Silylate, Disteardimonium Hectorite, Tocopheryl Acetate, Hydrogen Dimethicone, Propylene Carbonate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol. May Contain (+/-) Titanium Dioxide (Cl 77891), Red 7 Lake (Cl 15850:1), Red 30 Lake (Cl 73360), Yellow 5 Lake (Cl 19140), Blue 1 Lake (Cl 42090), Red 28 Lake (Cl 45410)




Prije kupovine Jeffree nas je sve ljubazno upozorio, ovo je nijansa koja će postati vaša nova opsesija! Ekstremno sam ovisna o ovom karminu. Čim mi je stigao nisam mogla odoljeti i prvo sam ga morala pomirisati... ŠOK, NEVJERICA, ŠEĆERA I VODE. Jeffree smrdi!!! Jeffree smrdi na ustajale sintetičke čarape!
Taj ružni dizajn+smrad+carina... u mojim mislima je samo štrik za objesiti se. Hajde Ena, nije sve tako crno možda će ovo biti tvoj omiljeni karmin ikad, nije sve gotovo, pa nisi ga ni probala!

OK. Prvo testiranje. Ah, taj aplikator. O Bože! Kako samo nalegne na usnice, upadne doslovno i obuhvati sve. Jedan premaz za čitave usne, full boja, full prekrivanje. Sve izgleda da će biti top. Prelagan na usnama. Uopšte ne osjetim da imam karmin. Nije preživio extremno masno jelo, ne zamjerim mu, jer na ambalaži piše izbjegavati masna jela. Trebalo ga je popraviti samo po čoškovima usana, ostalo sve OK.  Preživi desetak poljubaca, preko deset već i ne. :D Poslije toga sam ostala onako sa ravnodušnim dojmom da je ovo prosječan karmin.

Iduće testiranje prvo sam stavila olovku za usne, pa karmin. Ide nova priča! Trajnost se dosta bolje pokazala čak i sa masnim jelom nije bilo potrebe da se popravlja! Idu poljupci ko djeca iz škole. Sve preživljava.

Obrnuti test. Prvo Jeffree na usne, pa oko rubova malo olovke za usne se pokazao najuspješnijim. Preživi 12h na usnama bez popravke. OK. Tada sam shvatila da mi je ovo najdraži karmin u kolekciji.

Molim vas pogledajte ovaj presavršeni aplikator. Već sam spomenula da je Jeffree najvjerovatnije inspiraciju dobio od YSL aplikatora, kojeg možete vidjeti klikom tu za recenziju.



Nijansa je najsavršenija mauve hladna sa šljivastim podtonom, koja je pravi kameleon i na svakome se drugačije ponaša. U potpunosti se osuši na mat u roku 1min na usnama, dok se na ruci suši puno duže. Kada se osuši ne miče se i nema šanse da će se preliti preko rubova usana.
Tekstura je meni do sada neviđena. Lagano tečna sa izuzetno bogatom pigmentacijom. Na swatchu ispod je samo jedan prelaz s aplikatorom. Izuzetno je nadogradiv, ali jedan sloj će biti sasvim dovoljan. Najbolje će izdržati sa olovkom oko rubova usana.

Prelagan na usnama i nema šanse da će zatezati usne ili da će ih isušiti. Niti u jednom trenutku neće stvoriti nelagodu na usnama, čak i poslije 12h nošenja on je neprimjetan i lagan. Ne uvlači se u nabore usana i nikad neće stvoriti nikakve neuredne linije, niti bilo šta! Ukoliko jedete masna jela, treba ga se popraviti samo po čoškovima, jer se pojede. :P Miris se ne zadržava na usnama.





Šta sam očekivala od Jeffree? Definitivno nisam očekivala da će se ponašati kao lipstain. Iznenađena sam sa extremnom pigmentacijom i nevjerovatno laganim osjećajem na usnama. Mene i moje standarde je u potpunosti zadovoljio, jer ja nisam ljubitelj teških fasada karmina, koji mi stvaraju nelagodu nakon nekoliko sati nošenja. Meni nije problem staviti olovku za usne prije ili poslije karmina, jer bez olovke ja ionako imam fobiju da će bilo kakav karmin nestati. Sa Jeffree sam doživjela to da mi ne trebaju dva sloja karmina, već samo jedan.

Ispod možete vidjeti Androgyny na mojim usnama i prelijepu Teky. :D Evo nas ko dva Jeffree-ja!





Na kraju vam mogu samo reći da prezahtjevna ja želim još Jeffree Velour Liquid karmina i to sljedeće nijanse: Posh Spice, Leo, Scorpio, Celebrity Skin i SVEEEEEEEEEEEEEEEE!!! :D


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

23 komentari:

  1. divna nijansa i baš ti pristaje!

    OdgovoriIzbriši
  2. preeeeeeedivan je, bas je mocna boja. slazem se s tobom sto se tice pakovanja, izgleda mi kao djecija sminka, ali hajd bitnije je sta je unutra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Unutra je totalni vrhić, a ovaj neozbiljni dizajn me ubija u pojam. :D Hahahhahahahah nekad imam osjećaj da one dječije šminke sa šljokicama bolje izgledaju od ovoga!

      Izbriši
  3. Ahahahaaa pa crkoh u par navrata :D Međutim ruž je divan. Čisto da iskomentarišem nijansu - taj spektar mauve kod mene ide od ekstremnog nesvedjanja do extremne ljubavi, ali do poslednje je jako teško doći. Obožavam one koji vuku na ljubičastu stranu, dok mi oni odbojnost izazivaju koji vuku na crvenu. U tom smislu Androgyny bih uzela na keca.
    A ta odvratna ambalaža... Hahahaaaa pa to je Jeffree od glave do pete, kemp kao takav XD još jedna sam u klubu mrzitelja dečjih ambalaža.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahahhahahah vjeruj došlo mi je hiljadu puta da mu napišem mail... ako već neće da se uozbilji da makar stavi bilo kakav miris u šminke, ovo smrduckanje čarapa je nepodnošljivo. Hajlajatre odbijam da kupim zbog ambalaže. Ne mogu. Stvarno ne znam gdje onu rozu tepsiju da stavim.

      Nijansa je perverzija nad perverzijama, pokušala sam naći nešto slično, ali je skroz unikatan i vrijedi svake pare, čak sam i carinu prežalila koliko mi se svidio na usnama! :D


      :********

      Izbriši
  4. Obožavam tvoje recenzije, ismejah se kao nikada pre :D Nijansa je fenomenalna, al' ja toj skazi od čoveka ne bih dala ni centa. Ne mislim na njegov izgled, seksualno opredeljenje, već na karakter nacističke gusenice koja gamiže po vrlo gadnom tlu. Tak' da: tell that boy bye! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahhahah baš mi je drago! :DDDD Pokušam često da se suzdržim da se ne nagovorim svega, pa odem od kompa i prekinem pisanje! Hhhahahahahah!!!

      Joj, ja pokušavam da se napravim i slijepa i gluha na te njegove ekcese... pa pogledam sve one lijepe nijanse karmina i zabalim. Sve ode niz vodu kada shvatim koliko mi se Androgyny sviđa i koliko je kvalitetan karmin. :((( Ništa slično njemu kvalitetom nemam da može da ga zamijeni... eto ti tuge životne!!!

      Izbriši
    2. Nalet inspiracije zna da udari poput kamiona hahah <3
      Neka si se ti počastila, ne duguješ objašnjenje nikome.
      On nema baš filtere, pa mu je svaka dijareja javna i čuvena, ko zna od kakvih ja nacista (hahahah) kupujem, a da nemam ni pojma xD

      Izbriši
  5. Mmmmmm predivan...već mi je dugo na wish listi....uvijek me sprečavala carina ali hvala bogu dobili su ga BB...jupii...za sada su mi KVD ruževi vrh...nadam se da su bolji od njezinih... Imam velika očekivanja za njega

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da se nećeš razočarati niti jednog trenutka u njega!!! :DDD A znam da mu nećeš odoljeti! :P


      :**********************

      Izbriši
  6. Hahahaha neka si ti na kraju krajeva sretna. Ali I feel you sto se tice ambalaza, ja pak bojkotiram zlato i sve zlatno. Tek sam radi gerardove iced moche bila posustala pa sad ajde kao imam pored cega pospremit :D Također snimam celebrity skin, ali i dirty money uh.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JEFFREE nas sve ubijqa sa savršenim nijansama... tačno se divim ljudima koji uspiju oodliti onako presavršenim nijansa... pa evo ne znam kako... ja kada vidim sve one nijanse krenu mi bale niz usta... vilica padne do poda!!! :D


      Prokletstvo ludih šminkara su ambalaže!!! KRAJ!


      :*****************

      Izbriši
  7. Jao i ovo ti divno stoji, a choker mi se posebno svidja <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA DO NEBA I NAZAD!!! :D

      Za Chokere živio eBay!!! :D :D :D Svaki dan po jedan za naručiti ima, toliko ih lijepih tako ima... xDDD

      Izbriši
  8. Svaku tvoju recenziju procitam po nekoliko puta... Na specifican nacin preneses i odusevljenje i razocarenje :D
    Svidja mi se kako ti stoji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JOOOOJ!!! Ja se uvijek sva zacrvenim kada pročitam tvoj komentar, pa mi trebaju dva dana da skontam šta da kažem... ahahhahahah i uvijek ostanem ovako stidna.

      HVALA TIIII :************************

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Mislim da se nemoguće zaljubiti u ovu prekrasnoću od nijanse... <3 :D :D :D :D


      :*******

      Izbriši
  10. Meni je pakovanje solidno. Mozda bi samo bolje bilo da je druge boje. Sto se tice nijanse odlicna je i bas ti lijepo stoji :)

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  11. Prelijepa nijansa i straaašno ti stojii :D :**

    OdgovoriIzbriši
  12. Predivan je karmin i bas ti dobro stoji! :))

    OdgovoriIzbriši
  13. carinu i pakiranje bih mu još i oprostila,ali smrad nikako i to je jedini razlog što nemam njegove ruževe :D Na tebi stoji prekrasno,a i na frendici!!

    OdgovoriIzbriši