23. 10. 2016.

TOM FORD VELVET ORCHID EDP- recenzija


Red je došao i da kažem nešto o svom omiljenom mirisu ikad! Svjesna sam da sam se prihvatila Sizifovog posla kada je riječ o pisanju recenzija o parfemima, ali ne odustajem, jer dobre  parfeme volim podjednako kao i šminku. Iako, svi koji me poznaju neće primijetiti ludilo mijenjanja mirisa na meni. Po danu uvijek rotiram 1-3 različita, tako isto i za večernje sate one malo više sesi. Imam malu, ali odabranu kolekciju parfema. Preferiram "one jače", što više orijentalnije, drvenastije, sa  laganom cvjetnom dozom, sve to volim. Voćno/moćno/slatko i bebasto nije za mene i veliko NE od mene. :D

O TOM FORD BLACK ORCHID EDP sam već pisala i njegovu recenziju možete pronaći klikom TU. Danas vam pišem o dosta blažoj i po meni dosta ženstvenijoj verziji VELVET ORCHID.


Pakovanje u zagastio ljubičastoj najljepšoj boji na svijetu krasi VELVET ORCHID. Identično BLACK ORCHID, samo u drugoj nijansi. Bočica je teška i izuetno klasično elegantna sa zlatnim ogledalom. Naprosto savršen dizajn, bez puno glupiranja, baš kako prilikuje ovako ozbiljnom i luksuznom parfemu.


Za VELVET ORCHID kažu:
Parfemska kreacija dizajnera Tom Ford nazvanu je Velvet Orchid kao asocijacija na najpopularniji vamp parfem ove kuće Black Orchid lansiran 2006. Nova verzija Velvet Orchid izlazi u 2014. godini i nosi isti odvažni i glamurozni cvjetni potpis koji obećava jedinstven karakter atmosferu i doživljaj mirisa.
Miris se otvara bergamotom, mandarinom, akordom Succan absolute (rum ekstrakt) i medom. U jezgru ove kreacije stoji Tom Fordov „prepoznatljivi potpis“ – imaginarni akord crne orhideje stopljen sa notom baršunaste orhideje koja ovom parfemu daje ime, te intenzivnim ružinim uljem i jasminom, uz novi akord ljubičaste orhideje koja raste u divljinama južne brazilske obale. Tu su i dodatne note cvijeta narandže, ružinog absoluta, narcisa, heliotropa i zumbula. Baza je topla zahvaljujući bogatim aromama peru balzama, miroa, labdanuma, sandalovine, jelenje kože i vanilije.
Ovaj novi luksuzni parfem dostupan je u zagasito ljubičastim bočicama klasičnogTom Ford dizajna od 50 i 100 ml koncentracije Eau de Parfum. Velvet Orchid je kreirao Yann VasnierCalice BeckerShyamala Maisondieu i Antoine Maisondieu.


Jedna riječ me asocira na TOM FORD mirise, a to je afrodizijak. Na mene djeluju tako jako, moćno, a pogledajte ovu ljubičastu šljivastu savršenu bočicu parfema iz koje vrišti: "AFRIČKA ŠLJIVA, NE PADA!" Baš je tako, njegova aura ne pada puna 24h. Ukoliko želite da osjetite svoj novac na koži intenzivno tokom čitavog dana, onda je ovo pravo luksuzno ulaganje u savršeni signature miris.

Kako to miriše VELVET ORCHID?
Luksuzno, intenzivno, nekad ljuto, malčice slatko, baca u ekstazu svake sekunde, budi strast i požudu, otvara apetit. Iz minute u minutu priča neispričane starinske ljubavne zanose, koji su stali u vremenu skupa sa TOM FORD-om. Cvjetna nota se osjeti skupa sa notom vanilije, ali je obomotano u mistični veo, skroz kompleksan miris sa izuzetno kvalitetnim sastojcima. Senzualno, maglovito i u duboko mističnom oblaku krije se i njegova mekoća. Opija svojom jestivošću i javlja se na koži u valovima, ne gubi na intenzitetu čak ni poslije 15 sati nošenja. Na odjeći nikad neće izgubiti miris, osim ako se ne odlučite da je ipak operete (hahaha).



Sa VELVET ORCHID ćete dobiti toliko samopouzdanja da ćete osjetiti kako mnogi izbjegavaju kontakt očima sa vama. Fatalna žena u svakom smislu ovih riječi! Senzualna, seksi, neodoljivo zavodljiva i još više privlačnija. Bogat i egzotičan miris od kojeg ostaje miris duboko u grlu.

Ako treba da ga poredim sa BLACK ORCHID onda bih rekla samo da je crna verzija ljuta, žestoka, mračna savršena za mačo muškarca, dok je VELVET ORCHID dosta nježnija, blaža i ženstvenija verzija. U paru mirišu više nego savršeno! U paru su nerazvojni i jači od sudbine. :D

Ukoliko me pitate da li bi VELVET ORCHID mogli nositi muškarci, kao što je slučaj sa BLACK ORCHID, moj odgovor je jednostavan... naravno da mogu! Na muškoj koži će se drugačije ponašati  ovaj miris (zbog hormona) i svakako će biti dosta blaži od crne verzije, pa ukoliko se nekome svidjela crna vezija, ali je ipak bila "previše", VELVET ORCHID će biti savršen. TOM FORD mirisi su kao niche mirisi. Kod TOM FORD-a nema potrebe za muškim i ženskim oznakama na parfemima, ukoliko vam se nešto sviđa zašto to ne bi i nosili? Svakako pokušajte. :)



Za sve gurmanske ljubitelje parfema sigurno će biti prava pravcata poslastica. Orijetalno-cvjetna perverzija u bočici.

Za bočicu od 100ml potrebno je izdvojiti 168$  ukoliko kupujete u SEPHORI ili oko 290KM u mojoj najdražoj INOMA parfumeriji u Sarajevu (u SSC). TOM FORD možete naći samo u luksuzno opskrbljenim drogerijama.

Vrijedi svake pare, ništa slično nećete naći. Definitivno ću ponoviti kupovinu kada ga potrošim. Ovo je ljubav mog života. Definitivno moj signature scent.


Jeste li imali priliku probati TOM FORD mirise i koji vam se najviše svidio?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

2 komentari:

  1. Afrička šljiva NEMOGU AHAHAHA 💜

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahaaaaaaaaaaaaaahahhahaha znači 1/1 potpis i pečat! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši