12. 03. 2016.

AVON grupna recenzija


Danas vam pišem o svemu po malo. :) Odmah ću vam reći da mi se sve iz ovog posta JAAAKO sviđa. Pa da krenem redom!


AVON TRUE colours kvatro mat sjena u nijansi Au Naturale je pravi neodoljivi slatkiš, zar ne? Ko bi ostao ravnodušan na ovako lijepe neutrane mat sjene? Tu je i AVON shimmering Care pink jasmine losion za tijelo, koji miriše kao san (naravno svima onima koji vole miris jasmina).






AVON TRUE colours kvatro mat sjena u nijansi Au Naturale možete pronaći u novom katalogu za 11,90 KM, a količina je 5 grama. Dolazi u tipičnom crnom i elegantnom pakovanju, sa veoma funkcionalnim ogledalom. Sjene dođu zaštićene u kartonskoj kutiji, ispod koje se nalaze sastojci.

Tipične su teksture za AVON sjene, malo tvrđe. Srednje pigmentacije. Uz bazu za sjene traju čitav dan. Lijepo se blendaju i ne truse se.

Sve što vam je porebno za danjski ili večernji neutralni look dobit ćete u ovom kvatru sjena. Sjena 4 je najviše od svih pigmentisana i lako se može sa njom pretjerati, zato oprez! :D

Sjene surađiju sa svim kistovima i uz bazu za sjene ispod dobiju dodatno na pigmentaciji.







Swatchevi iz dva prelaza, bez baze za sjenu ispod.




AVON care shimmering pink jasmine losion za tijelo mene nevjerovatno mnogo podsjeća na Dove (plavi) miris. Luda sam za ovim losionom, a pogotovo za šljokicama (KO NE VOLI ŠLJOKICE?!)... stalno se mažem sa njim i gledam u šljokice. Koža miriše predivno i miris se zadržava čitav dan, isto toliko i hidrira (mada ga ja uvijek koristim poslije ulja za tijelo, jer imam suhu i osjetljivu kožu). U trenutnoj brošuri ovaj losion možete pronaći u kombinaciji sa balzamom za usne i cijena im je skupa 8.90 KM. Losiona dobijete dovoljno da se mažete do iduće zime! :D




AVON Care kreme za ruke u aktuelnoj brošuri su po 2.90 KM, a količina im je 100ml. Trenutno AVON krema za ruke imam dovoljno za dvije godine mazanja. :D Ja nisam neko ko stalno maže ruke, možda se sjetim jednom u mjesecu ruke da namažem. Moje ruke i nokti ne zahtjevaju posebnu njegu. Nekako su prirodno mekane, a moguće je da kako često koristim razna ulja od toga ostaju jako hidrirane i mekane.

U svrhu recenzije mazala sam ruke svaki dan! :D Bilo mi je čudno, dok mi to nije postala navika. Prvo sam se "zarazila" sa prejestivim mirisom kakao putera i kreme IZ OVOG POSTA, a onda je došla na red krema sa mirisom jasmina (kojeg naprosto obožavam). Kremu za aloe verom sam proslijedila tati, koji ima jako suhe ruke i sklone ekcemima. Kaže da mu je ovo do sada najbolja krema koju je probao iz AVON-a.





Efekat na rukama jeprimjetan. Ruke su mekane u svako doba dana ili noći. Meni se najviše od svega sviđa to što pored neizmjerne mekoće ruke mirišu neodoljivo!





SARINA set nakita je završio kod mame. Ona voli cvijeće i leptiriće, a ja sam više osoba za šišmiše i mrtvačke glave po sebi. Cijena ovog seta je 16.50 KM, a dobijete dvije ogrlice i tri para naušnica.

Vjerovatno ću joj nekad posuditi ovu ružica ogrlicu, jer mi se jako dopada za neke pristojne varijante. :)






Sve iz ovog posta mi se jako dopalo i od mene imate tople preporuke za sve ove proizvode. :)

Toliko od mene za ovaj put. Šta se vama najviše svidjelo iz ovog posta?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare!

:*

17 komentari:

  1. Meni je nakit predobar :D aaa sjene nisam probala al prelijepe su te nijanse fkt :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mama se baš obradovala ovom nakitu. :D Sjene su neodoljive!!!

      Izbriši
  2. predivan je ovaj set nakita,a ružica je nešto posebno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sviđa mi se ova recenzija i odabrani proizvodi. :) Posebno osvježenje je preporuka za onaj fini set nakita. Što se tiče kozmetičkih proizvoda iz Avona, nisu me razočarali, a njihove mirisne kremice i losione posebno obožavam. :) Međutim, kada su u pitanju kozmetičke torbice, nakit i ostali detalji, uvijek sam pomalo skeptična jer za to ipak ne postoje testeri. Ovaj set nakita mi djeluje veoma ženstveno i simpatično, mislim da se može dobro iskoristiti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakit je posebno mamu obradovao. Kutijica u kojoj dođe je prelijepa i jednostavno savršena za čuvanje nakita i organizaciju... ja sve ovo sitno uvijek izgubim! :DDDDDD

      Nisam naručivala torbice, naočale i te neke krupnije stvari, ali uvijek se držim onoga da tražim slike uživo po google, jer ne vjerujem nikad kataloškim slikama... :DDDDDD

      Izbriši
  4. Ružice i leptirići i šljokice po koži i mat na očima 😍😍 svaka čast Avonu, ovaj mjesec nas je baš obradovao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvuči kičasto do suza, ali žene to vole! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD



      <3

      Izbriši
  5. Planiram ubrzo naruciti neku od ovih quatro paletica. Ogrlice mi se posebno dopadaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Au Naturale oavezno, najljepša je od svih! :D


      :*******

      Izbriši
  6. sjene su mnogo lijepe :D ja inace volim sve proizvode iz avona i nekako mi bas odgovaraju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rijetko kada imaju "fule" od proizvoda i uvijek nas iznenade sa novitetima i prate trendove, a to je najbitnije! :DDDDD Znaju šta mi žene najviše volimo. :))))

      Izbriši
    2. to je tacno, uvijek je sve veselo i puno boja sto i privlaci kupce :D Meni je Avon ispred Farmasija i Oriflamea iako koristim proizvode od sva 3 kataloska prodavaca :)

      Izbriši
  7. I meni je losion s jasminom baš super :D
    ja sam dobila firming kremu za ruke koju sam proslijedila Radošu jer ja još koristim onu royal jelly koja je super :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Paleta sjenila mi je predivna - nije da ih nemam već milijun u tim nijansama i opet ja uvijek zapnem za takve :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na znam da li nam je to blogerska bolest,ali i ja isto. :D

      Izbriši
  9. I ja sam se zaljubila u ovu paleticu senki,iako me prethodna nije baš očarala i pigmentovanost joj nije bila jača strana sem 4. ona je kod svih pigmentovana. :)
    Zato mi je drago kad vidim svačeve bez baze,a oni se vide(ok prva ti se stopila sa tenom).:D
    Hvala za preporuku.

    OdgovoriIzbriši