21. 03. 2016.

AVON DREAMS- recenzija



Živjela sam u ubjeđenju da su top tri najboljih mirisa IKAD iz AVON-a Little Black Dress, pa PERCIVE OASIS (klik za recenziju), pa Today. Sve dok nisam pomirisala novi AVON DREAMS. Ne znam da li bih ga stavila na prvo mjesto, ili pak drugo... ali ovo je apsolutna ljubav od mirisa, koja se desila na prvo mirisanje!


U ovoj recenziji ću vam nešto detaljnije reći o Dreams liniji, koja me je jako obradovala, a sadrži EDP Vaporisateur, dezić za tijelo i losion.

Na slikama ispod vidite nježni dizajn ovih proizvoda, ali miris koji se krije u njima nije ni najmanje nevin i nježan... već je po malo drzak sa toplinom šarma i seksipila. :)





Sastojci Dreams Eau De Parfum En Vaporisateur.




AVON ima zavidnu kolekciju mirisa i uvijek nas iznenade sa jako pozitivnim novitetima, koji u stopu prate trendove. Meni su od čitavog AVON asortimana upravo mirisi najdraži, pogotovo mirisi kao što je DREAMS.  Miris sa stavom. Miris koji je kao od nekud već poznat, ali je ipak unikatan.

Bočica DREMAS mirisa me asocira na miris princeze sa sve dijamantom kao poklopcem. Bočica je visoka, elegantna i jednostavna. Odiše jednostavnšću.





DREAMS pripada chypre-cvjetnoj kategoriji i sigurno će se dopasti ljubiteljima orijentalnih i drvenastih mirisa. Ima u sebi tu težinu u mirisu, koja ga čini jedinstvenim. Topao je, malo sladak, proznačan, vrlo elegantan, sexy, ležeran i stvoren za svaku priliku.

Ukoliko ste strastveni ljubitelj YSL Black Opium-a i njegove slatkoće, sigurno ćete odmah zavoljeti i DREAMS, jer su nevjerovatno slični. Neću ih porediti po karakteristikama trajnosti i aure, već samo po mirisnoj noti, jako su slični.

Ono što me je pozitivno iznenadilo je trajnost DREAMS-a, traje daleko duže od Percive Oasisa, a skoro isto kao i Litte Black Dress se zadražava na koži. U prosjeku nekih 5-6 sati je prisutan. Ja ga aktivno osjetim tri sata, a poslije ga osjete svi koji su pored mene. Na koži ostaje svjež, jako elegantan i ne ušećeri se, niti promijeni miris na nešto loše.





Gornje note mu čine: šljiva i tropsko voće. U srcu mirisa je ruža centifolia sa notama đurđice, dok je baza kremasta. Mirisom dominiraju note: ambre, vanilije, sandalovine i bijelih pačulija.

Na koži ostaje lagan, bez traga zagušljivosti. Ima sve karakteristike da postane moj najvoljeniji AVON parfem.

Aura mu je srednje postojana.




Da upotpunite DREAMS doživljaj na koži tu su i losion za tijelo sa dezićem. Mirišu identično kao i parfem, a svakako će produžiti mirisno iskustvo na koži.

Uz sva tri proizvoda sigurno ćete biti najmirišljavija osoba gdje god da se pojavite i imat ćete poletan osjećaj kao da letite na pičibangošu po nebesima.

Alkohol se osjeti kod dezića prvih nekoliko minuta, dok kasnije skroz izlapi i miris postane identičan kao kod parfema, jako prijatan, svjež i postojan. Na koži je postojan oko pet sati. Ne koristim ga kao zaštitu od neugodnih mirisa znoja, već se mirišem po tijelu sa njim (zglobovi ruku i tako ta mjesta). :D



Sastojci losiona. Sadrži parbene.


 Iz AVON-a za ovu mirisnu liniju nam kažu da živimo i ostvarimo svoje snove. :)

"U životu svake žene dogodi se trenutak kad nam se izazovi čine previše. Osjećamo se potpuno nemoćno. Nikad nemamo dovoljno vremena. Obaveze se nakupljaju, javlja se stres, ne znamo kako izdržati dan. Ne, to nije život kakav smo željele, kakav smo sanjale…

Moramo shvatiti da nitko drugi neće ostvariti naše snove za nas! Svako se bori sa svojim zadaćama, svako ganja svoje ciljeve i pronalazi svoje načine… Morate i vi same krenuti u ostvarenje svojih snova.

Najčešće ne dobijemo ono što smo željele jer prerano odustanemo. Ponekad odustanemo čak i prije početka: jer se bojimo, jer ne vjerujemo u sebe. Počni vjerovati: da jesi snažna, samostalna žena, žena koja zna što želi, koja ima san i usudi se ostvariti ga.

Budi ponosna. Budi snažna. Zapamti da ti odlučuješ, jer sanjanje je dobro. Sanjati znači imati energiju, razlog zašto ustaješ svaki dan.
Sanjati znači imati inspiraciju da postigneš više, budeš više. Da misliš VIŠE."





Cijena DREAMS EDP (50ml) je 24.90 KM, a uz svaku narudžbu na poklon se dobiju losion (150ml) i dezić (75ml) vjerujem da je to još uvijek aktuelno.

Ovako dobar i kvalitetan miris je više nego pristupačan. Planiram napraviti zalihe! :D




 Na vama je da odlučite da li ćete se upustiti u  AVON-ovu avanturu snova. :)

Do idućeg čitanja mi pišite komentare i vaša iskustva s AVON mirisima?

:*

7 komentari:

  1. po meni je Little Black Dress najbolji a voljela bih probati i ovaj jer volim malo jace parfeme :D ambalaza mu je divna i jednostavna.. Losion i dezodorans i ne bih kupovala vec samo parfem :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja mnogo volim Far Away Gold i LBD. Iz ove kolekcije probala sam dezic,odlicno mirise :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imala sam priliku da ga pomorisem...i potpisujem svaku napisanu rijec :D Divan je.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ga jos isprobala,ali doci ce na red ubrzo jer mi se po tvom opisu jako svidja! Trenutno od Avon parfema imam Little black dress i Attraction i oba su mi super

    OdgovoriIzbriši
  5. Luck ( ako ne gresim ) mi je bio omiljeni parfem iz Avona. Nekako su me svi njihovi mirisi gusili i nisu mi odgovarali sem tog, ali bih volela da isprobam ovaj jer ga devojke bas hvale :)

    OdgovoriIzbriši
  6. imam ga i ja,ali ovo je identican parfem jednom parfemu koji su izbacili..ne znam da li se sjecas ljubicasti,zeleni,plavi i narandzasti,nesto tipa summer white ili bright tako se zovu...i sad imaju zeleni,plavi i narandzasti,a ljubicasti su izbacili prije 4-5 mjeseci..imam jos uvijek ljubicasti i ovaj i definitivno identican miris....

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovaj miris je definitivno na mojoj wish listi.

    OdgovoriIzbriši