27. 11. 2015.

NEW IN # 7


Dugo nisam pisala NEW IN post, a budući da se nakupila pozamašna količina proizvoda kod mene red je došao i za ovaj post! :) O nekim proizvodima ću reći u najkraćim crticama koliko su mi se dojmili, dok sam o nekim već pisala na blogu, pa ću ostaviti link recenzije.
Idemo nekim redom. xD

REVIVA LABS 10% glikolna kiselina je nešto najbolje ikad, testiram je već mjesec dana (ako ne i malo duže) i ovo je proizvod kojeg apsolutno morate imati! Svoj primjerak sam naručila s iHERB stranice i ovo je moja najbolje investicija ikad. Recenziju zaslužuje i biće uskoro na blogu.




Zajedno sa Reviva Labs krema pilingom naručila sam i Eco Tools Konjac spužvicu za čišćenje lica. Još uvijek je silno volim, a recenzija je tu. 


Vjerujem da je dobra većina pročitala recenziju o novim AVON lakovima za nokte iz Modern Romance kolekcije, za slučaj da niste tu je recenzija. Sve boje volim i stalno ih koristim.

 Na slici ispod nedostaje najljepši GOSH lak za nokte u šljokičasto ljubičastoj nijansi, nigdje u sobi ne mogu da ga nađem. xD Ove preljepote od lakova mi je poklonila Dženana, pošto sam se žalila kako mi nedostaje boja. Pa ko je ne bi volio?!!!! :D


AVON olovke za oči u raznim bojama.Često ih koristim, ali nikako da ih uslikam na očima. Jako su postojane i sa lakoćom se blendaju. Koristim ih ispod donjih trepavica. Idealne su za "osvježiti" bilo koju neutralnu kombinaciju na očima.


 AVON kvatro sjena u nijansi Tempred Beauty iz Modern Romance kolekcije sam dobila od Melise, recenziju sam pisala u ovom postu... tako da tu možete pronaći odgovore na sva pitanja. Melisa, hvala još jednom! <3 :D


O AVON micelarnoj vodici sam pisala u ovom postu, dok karmine još uvijek nisam stigla da testiram. Smeđi karmin i olovka su poklonjeni na darovanju i nadam se da dobro služe curi koja ih je osvojila! :D 


Iz ovog AVON paketića ništa nisam uspjela da probam, ali radujem se isprobavaju maskare, korektora i pudera o kojim sam čula samo riječi hvale. Kao i uvijek podijelit ću dio paketića sa nekom od vas.


Apsolutno najljepši poklon ikada. Ovo je poklon zbog kojeg sam pustila suze radosnice i bila sam u šoku  i nevjerici danima! Divne moje cure: Ema, Teky, Dženana i Azra su mi poklonile gole frajere. Poruke su me dirule više nego išta i sigurno ću vam se odužiti za ovo, samo to mogu reći. HVALA VAM OD SVEG SRCA! Recenzija ide uskoro za Nude Dude paletu sjena od The Balm.


Dok sam hodala po CM-u i gledala šta mi sve ne treba od šminki napokon sam ugledala Catrice  Prime and Fine bazu za sjene, dvoumila sam se da li je kupiti... a po običaju trebala sam se naći sa Dženanom i ona onako mrtvo hladno kaže: "Nemoj bona kupovati, dat ću ti ja. Bazu ja ne koristim!" Tako je i bilo! :D 
Sama baza na mene nije ostavila posebni WOW efekt, dok ga Dženana (naša Šljokica) uvijek ostavi. :D


ELF rumenilo u nijansi Twinkle Pink, na izgled podsjećaju na kultna NARS rumenila. Što se ELF rumenila tiče ja sam dva pakovanja do kraja uspjela potošiti. Nisu previše pigmentisana i to mi često odgovara, a postojana su. Sa lakoćom se nanose i blendaju, a cijena im je i više nego pristupačna (par dolara)! 


Catrice i Essence proizvodi koji su mi ustupljeni na recenziranje su pronašli put do mene, a neki i do mojih čitateljki! :)

Za sada sam pisala recenziju za Catrice maskaru i možete je pronaći klikom tu.




Isprobala sam Catrice puder i mogu reći da mi nijansa savršeno odgovara, nije težak na licu, nije me iziritirao, postojanost muje fantastična i ako se pokaže dobar na duže staze dobit će recenziju! Za sada ima čistu peticu od mene. :)

Catrice tekuću kamuflažu koristim često i prezadovoljna sam  s njom, najviše mi odgovara na području oko obrva. Za ispod očiju može biti malo kritična, jer voli da se zavuče u borice i obavezno fixiram s puderom u karmenu.


Kada smo kod pudera u kamenu Essence all about matt! mi je najdraži puder za fixiranje i potošila sam tri pakovanja do sada, a kao što vidite zalihe sam obnovila.

AURA Correct ME! za moje suho i osjetljivo lice je najbolji korektor ikad, recenziju možete pronaći klikom tu, a nijansu 305 sam dobila od Dženane. HVALA NAJDRAŽA! :D

Macadamia tester šampona sam dobila u Ogledalcetu, iako nisam ništa kupila taj dan! Ovih dana idem opet kod njih, jer je spisak popunjen sa nekim neophodim NYX stvarčicama.


MAC Extended Play Gigablack Lash maskaru sam osvojila na nagradnoj igri kod Svijet Kozmetike na njenoj Facebook stranici.  Još jednom hvala od sveg srca! Maskaru koristim skoro svaki dan i jaaaaako mi se sviđa, recenzija će ići uskoro.

Hiljadu puta sam spomenula da samo kod Svijet Kozmetike na području BiH možete pronaći 100% originalnu kozmetiku i brendove: MAC, Bobi B., Givenchy, Guerlain, Dior, Chanel, Urban Decay Naked palete, Estee Lauder itd.


 Na PUPA eventu nam je bilo extra i stvarčice koje smo dobile možete vidjeti ispod. :)

Vamp maskaru sam isprobala i jako mi se sviđa, efekat na trepuškama je savršeno mačkast. Olovka za usne je kremasta i blago se prelijeva preko rubova usana. Sjena za oči je odlična kada se nanosi s mokrim kistom, dok se jako trusi kada se nanosi sa suhim kistom. Karmin još uvijek nisam stigla da probam, dok neseser nosim stalno u torbici. :D



Moj mali pomoćnik provjerava šta je to sve i da li valja! :D


Najveću tugu i očaj sam doživjela u Beču, gdje u Douglasima nemaju Zoeva paleta sjena za kupiti, niti setova kistova, već imaju samo posebne kistove za kupiti. Palete i setovi kistova im stižu u Douglas po narudžbi, a pošto sam bila samo jedan dan tamo nisam uspjela kupiti osam paleta sjena i Luxe prime set kistova!

Nisam imala zamjenskog spiska, pa sam u Pragu u Sephori kupila samo Too Faced setić sesne maskare i bronzera i Sephora lip stain u nijansi 13, ovo je najsavršenija nijansa ikada!

Svoj put sam nastavila u Rossmann gdje od Make Up Revolutiona nisu imali ništa što sam tražila, a silno želim čokoladne palete sjena, paletu hajlajtera i palete inspirisane s LORAC PRO paletama sjena. Tu sam kupila dvije NYC paletice i gledala kako imaju preogroman izbor Rimmel kozmetike (ultra dupli štandovi s Rimmel-om... nisam htjela kupovati Rimmel karmine koji nisu dostupni kod nas, jer imam previše karmina koji čekaju testiranje).

Na samome kraju sam posjetila i MAC, gdje sam htjela četiri sjene za oči i niti jednu nisu imali, pa sam za sebe uzela Diva karmin.



Toliko od mene za ovaj New In post.


Pišite mi komentare! :*

26 komentari:

  1. God bless your friends za Nude Dude paletu *.* btw nokti su ti odlicni, i Avonovi lakovi mi se bas svidjaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vazda su dobra djela činile! :D


      HVALA TIIIIII PUNO, PUNO, PUNO!!!!! U zadnje vrijeme samo lakiram s Avon lakovima noktiće! XD

      Izbriši
  2. ooo predobri noviteti.. Nema na cemu bona, meni drago da sam je tako fino udomila hahaha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI!!! :DDDDDD

      Ništa nas ne usreći ko šminka! :DDDD XDDDD :******

      Izbriši
  3. Zamanta mi se od ovog svega. Meni je nesto pun k**ac sminke u zadnje vrijeme, samo me liquid lipsticks interesuju i to u nekim nenormalnim bojama. Ali svejedno bih ti maznula Nude Dude :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iste smo, danas nisam ništa kupila od šminki za crni petak... eto dokle je došlo! :D Najradije bih sve tečne mat od Jeffree Stara i sve moguće mat koji postoje na ovom svijetu... AAAAAAAAAAAAAAA SVEEE!!!!!

      XDDD :D

      MOJIIIII GOLI FRAJERI, MOOOOOJI!!!! :DDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  4. Razbolecu se od ove lepote, ne znam sta mi se vise dopada..:) Raj..:)
    Inace, zaljubljena sam u tvoje nokte..:) :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mače izgleda kao plišano ♥♥♥
    Sve je super, ali goli frajeri su goli frajeri :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. VJERUJ DA MU TO SVI KAŽU!!!! :D Premekan je i mekše mace nisam nikad mazila! :DDDD XDD


      Prvo goli frajeri, pa trebe na spisku! xDDD

      Izbriši
  6. Ja živim u Grazu, ako hoćeš, mogu naručiti zoeva palete pa ti poslati po prijateljici iz Bosne. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HOĆEMO!!!! Ne moras nam dva put reci hahah

      Izbriši
    2. Javite se onda samo na fejsu. ;)

      Izbriši
    3. JAVNO DA KAŽEM HVALA ĐE ČULA I NE ČULA.
      Pričat ćemo o ovome u inbox i kako da ti se odužimo samo kaži. Duša si! <3 :*

      Izbriši
  7. aaaaaa sveeeee :D
    I meni je super catrice puder, a i ugodno me iznenadilo da mi nije pretaman :D Kamuflaža je odlična, ali slažem se za područje oko očiju :D Pupu još nisam probala

    OdgovoriIzbriši
  8. Nude Dude je BAE NA KVADRAT. Jedino me čudi što kod tebe vidim MAC proizvode kad si ih davno popljuvala. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta misliš kako mi je bilo pa sam išla u MAC gledati šta da kupim?! :D Hhahahahahahahahha tuga pregolema... ništa sebi ne kupih što sam htjela! XDDDDDDD

      Zato me goli frajeri tjese! :D

      Izbriši
  9. Savrseno napisano i opisano. Kad citam sta si napisala sve bih probala. Divno zaista...

    OdgovoriIzbriši
  10. Čim vidim da na nečemu piše da ima glikolnu kiselinu, slinim. Idem odmah u istraživanje ove kreme :)
    Micko je <3 Slažem se s Nives da izgleda kao plišanac :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Najviše mi se dopadaju stvarčice sa poslednje fotografije ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ispale mi oči odmah poslije prve fotografije :D *-*
    Predivnoo :D
    Nedavno sam kupila Essence All About Nudes i baš mi odgovara, jedva čekam pročitati što ti misliš o njoj, ako budeš recenzirala. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Sve je predivno i sve zeliM!!! Nadam se da si se lepo provela, to je najbitnije! <3 :*

    OdgovoriIzbriši
  14. Auuuu sve! Ali macence preslatko <3 Sesna maskara? Pa hahahah KRALJICE!!!

    OdgovoriIzbriši