11. 09. 2015.

Favoriti ljeta 2015




Nisam ljubitelj vrućina, ali mi je malo žao što je prošlo ljeto. Ne znam, čudno nekako. Ne pamtim kada mi je ljeto prošlo ovako brzo.  xD

Šta sam to najviše voljela i šta sam to najviše koristila tokom ljeta možete vidjeti u nastavku ovog posta!

Teško mi je bilo odabrati hrpicu najdražih proizvoda ovog ljeta! Suzdržavala sam se... htjela sam staviti minimum 50 komada šminki. Hahahhahahahhaha... jedva sam se evo suzdržala i odabrala samo 11 komada.




Od mazalica najviše volim i koristim sljedeće! :D

EVELINE ulje za sunčanje! Zadnje dvije godine samo njega koristim za dobiti boju... i da, više mi noge nisu ko čovječije ribice (što bi rekla naša draga Dear Skin... oj umirem od smijeha!) od kako njega koristim! Ne izgorim, a boju dobijem nakon samo dva sunčanja. Ne budem crvena, već odmah dobijem blago preplanulu boju. Svima ga uvijek preporučujem za brže tamljenje kože tokom ljetnih dana, ali obavezna je jača zaštita pored ovog ulja, jer mu je zaštitini faktor samo 15!

BALEA MED 15% UREA 2 u 1 mlijeko za tijelo sam spominjala već i moj život je nezamisliv bez ove mazalice. Recenziju sam mu davno nekad napisala u ovom postu. Savršeno nahrani moju suhu i osjetljivu kožu tijela i od kako ga redovno koristim nemam više problema sa osjetljivom kožom... sva sam mekana ko beba!

AVENE TERMALNA VODICA je neizostavna kod mene i ljeti i zimi... uvijek je koristim po licu prije i poslije skidanja šminke!

BALEA MED ULTRA SENSITIVE INTENZIVNA KREMA ZA LICE je moja stara ljubav i jako, jako je dobra kao podloga za šminku i rado je preporučujem svima sa suhom i osjetljivom kožom lica. Cijena joj je samo 7KM, a fenomenalna je! Definitivno je u rangu sa AVENE kremicom za suhu kožu.

EVELINE Argan i Goats Milik krema za lice (day)- potošila sam je do kraja. Uspjela je regulisati moje bore smijalice! Definitivno ću je kupiti opet, prezadovoljna sam s učinkom na mom licu.

AFRODITA krema za područje oko očiju sa kamilicom- je moja najdraža krema za ovo osjetljivo područje i do sada sam potošila 3-4 pakovanja ove kremice. Rezultati korištenja budu vidljivi nakon 2 sedmice, kada su podočnjaci vidno zaglađeniji, koža je nahranjena i elastičnija. Apsolutni  must have!


Najčešće sam mirisala sam na AVON PERCIVE OASIS- recenzija je tu ili na Tesori d'Oriente Lotus.

Ljeti ne volim da ne mirišem, a ne volim ni prejake parfeme tokom ljetnih dana. Ova dva su mi apsolutni pogodak za ljetne dane. Traju jako dugo na koži ili odjeći, a nisu prejaki, niti se usmrde ili ušećere od vrućine!

 Dolazimo do meni najdražeg djela. ŠMINKA! :D

Šta sam to najviše voljela možete vidjeti na slici ispod. Zaboravila sam staviti Essence ROCK OUT rumenilo, koje me je oborilo s nogu i Golden Rose Velvet Matte 19 karmin.



Što se sjena tiče koristila sam apsolutno sve i svašta, ali mom srcu su najmilije NAKED basics paletica sjena od Urban Decay i Estee Lauder LE paleta sjena.

Kada je prevruće ja imam volje za šminkanjem, ta volja će uvijek biti tu... ali kada krenem da se topim u sobi od vreline najčešće posežem za neutralnim sjenama, jer mi je najbrže napraviti neki look sa njima.




Pošto sam ja neko ko je zaluđen sa sjenama u ovom postu ću pretjerati sa slikama sjena, pa ako ste ljubitelj sjena uživat ćete.... ako niste skrolajte post do dna... :D XD

NAKED Basics (1) ću sigurno kupiti opet, još malo pa je sva potrošena.


Ko god mene poznaje zana da mi je Rimmel Lasting Finish 25 sati najdraži tečni puder ikad, moja ljetna nijansa je 103, a na svakoj slici nosim njega, tako da možete vidjeti kakav je na licu. Recenziju sam mu napisala u ovom postu.

Maskara koja mi je postala najdraža mačkasta  maskara i skinula sa trona L'oreal False Lash Wings i Benefit They're real je Essence Lash Princess volume maskara. Luda sam za efektom mačkastih trepavica kojeg dobijem koristeći samo ovu maskaru. Recenziju sam joj pisala u ovom postu.

AURA CORRECT ME u nijansi 304 je u roku prvog korištenja postao moja najveća korektor ljubav ikad! Ne uvlači se u borice i savršen mi je za područje ispod očiju. Jako je svijetao i savršeno posvijetli i vizuelno učini podočnjake nevidljivim  i prekije ih. Pisat ću mu posebnu recenziju.




 Usne i karmini. Još jedna slaba tačka u mom životu. Kako izabrati samo par njih za favorite ljeta?! XD

RIMMEL KATE LASTING FINISH 08 mi je favorit godine i života, luda sam za ovih nudaćem, presavršen je!

AURA MATTE tečni karmini su puni pogodak i toliko su dobri da želim još 10 nijansi! U favotite ljeta stavljam Time For Selfie, kojeg sam najčešće koristila. Recenzija je tu.

GUERLAIN nudasta perverzija u nijansi Blondie ili Brenda brat mi je zamijenio "poklopce" svih Guerlain karmina, tako da nemam pojma koji je koji... znam samo da je GIGOLO iz ove linije na svom mjestu!


Ne znam da li sam do sada napisala, ali evo mene nije zaludio strobing trend. Uvijek sam voljela i koristila highlightere i u životu se nisam našminkala bez hajlajtera! Koliko volim hajlajtere isto toliko volim i konturisanje, u ovom postu ništa za konturisanje nisam stavila... ali popravit ću to u idućim favoritima! :D

REAL TECHIQUES FAN KIST je najveća ljubav od svih mogućih kistova. PERVERZNO PREDOBRO FURAČKI nanese bilo koji hajlajter. Nemam riječi koliko je ovo predobar kist. Recenziju sam mu napisala u ovom postu.

AURA 218 highlighter koristim doslovno svaki dan od kako ga imam! Kako da vam opišem taj wetlook sjaj koji ostavi na vrhovima jagodica? Za 5KM ovo je prekucavanje hajlajtera, najbolji hajlajter IKAD!

BENEFIT WATT'S UP! hajlajter će uvijek biti moja ljubav. Presavršen je i jako se sporo troši.



 Bacimo pogled-dva na sve proizvode iz ovog posta skupa... znam da sam izostavila neke predobre proizvode, ali sigurno ću ih staviti u favorite idućeg mjeseca! :D


Ono što vam je sigurno zapalo u oko je to sam čak tri proizvoda od AURE stavila u favorite ljeta. Kako sam tek došla u susret s Aura kozmetikom moja zaluđenost s ovim proizvodima ne prestaje! Jako su jeftini i nevjerovatno predobre kvalitete, vjerujete mi nisu oni džaba u postu favorita ljeta!



Voljela bih da nam ljeto potraje još malo. Nisam ljubitelj hladnih kiša, niti kiša u Sarajevu. Uh... suicidalno vrijeme me ubija u pojam.

Uskoro ću napisati post "šta nosim na more i gdje sam to sve bila ove godine". Ne znam koliko će biti zanimljiv, jer na more ne idem ko ostali ljudi... već grabim bilo koju slobodnu priliku da odem na more i da udišem zrak, nije bitno je li ljeto ili zima.


Imamo li neke od zajeničkih favorita?

Šta vam se najviše svidjelo?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

34 komentari:

  1. Prije nekoliko dana sam kupila ovu Eveline kremu za lice i za sada mi je odlicna!! Avon parfem odlican,a Naked ne moram ni komentarisati :D Trebalo mi je sto godina da nadjem highlighter i na kraju sam kupila elf baked highlighter u nekoj rozoj nijansi. Ne znam kakav je jos cekam da mi stigne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline krema je toliko dobra da mi dođe da plačem što je nam više ni trunčice... moram je opet kupiti!!! :DDDD

      Sad ćeš ti po hajlajterima... jedan, treći, deseti... polako! :DDDDDDD

      :******

      Izbriši
  2. Estee Lauder je divna divna diiivnaaaaa! I definitivno si nabavljam tu Afroditinu okoloocnu, samo fino citam o njoj, a uvijek je zaboravim u trgovini :/ Avene termalna i Eveline ulje su i moji summer time favorites

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Luda sam za njom i sve je štedim!!! XDDDDD

      Afoditina za oko očiju je savršena... ja evo potošila još jedno pakovanje... čekam da je stave na neku akciju pa da kupim opet... ahhahahahah!!! :DDDDDDD

      Izbriši
  3. Puno toga mi se svidjelo, Aura tečni karmini su mi super, imam dva i jedva čekam da odem do rodbine da si kupim još :D Ovi Afrodita kremu bi probala, suho mi je ispod očiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno kupi Afroditini kremicu savršena je!!! :DDDDDD

      AURA PERVERZIJA! :D

      Izbriši
  4. auu sutra idem po mazalice😂💖

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahhahahahahha.... :DDDD ovo Balea mlijeko 2u1 je must have... hej fine koze poslije njega! :D

      Izbriši
  5. Kako dobri favoriti!

    Paletice su mi savršene, ovaj ruž je predivan, imam sličnu varijantu Essence ruža, bolest je, ovisnost, tako da te razumijem, inače, super favoriti. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaaalaaa!!!! MA NUDAĆA NIKAD DOSTA. :DDDDDDDD

      Izbriši
  6. Imamo dosta zajedničkih favorita! ja koristim Balea losion da ureom jako dugo, ovu verziju 2u1 nisam probala, ali ću uskoro.
    Avene termalna voda mi je ovo ljeto bila must have.
    Od Aure na žalost nisam koristila niti jedan proizvod.
    UD Basic mi je već dugo na wish listi, ali nikako da ulovim neko sniženje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Balea losion je zakon zakona... savršen za suhu i osjetljivu kožu... nije samo da daje trenutno olakšanje, već na duže staze doslovno zaliječi isprerutanu i nadraženu kožu... sa njim nemam nikakvih problema više sa suhom kožom! :DDDDD

      Sad će Aura kod vas!!!


      :************

      Izbriši
  7. Otkad sam čula da Aura dolazi kod nas ne mogu doći k sebi od sreće :D Tako da će i kod mene njeni proizvodi sigurno biti u favoritima :D Za ono mi je zapeo onaj komad nakita il što već je, ono metalno sa lijepim vezom, tako je tribal i genijalno za moj tribal trbušni, prekrasno je <3

    I naravno palete, nećemo zaboraviti palete :D I meni je UD Naked Basics uvijek favorit <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove tekuće karmine odmah kupi sve nijanse koje ti se svide, jer su fantazijaaaaa, kao i korektor i hajlajter!!!!!! :DDDD

      Ovo je neko ko oko za sreću, šta ti ja znam... stoji mi na kutiji za nakit... iskrena da budem ni ne znam odakle se to našlo u mojoj sobi, a tu je godinama!!! :DDD Hahahhahahahahahhaha!!!!!

      Bez UD-a se ne može!!! :D

      Izbriši
  8. Ajme koji divni favoriti! Naprosto ne znam šta bih izdvojila, ali kao veliki ljubitelj sjenila Estee Lauder paleta je vrh! Eveline proizvodi su mi odlični i potpisujem da se od uljnatih proizvoda za sunčanje puno lakše dobije preplanulost čak i kod nas čovječih ribica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaaaa punooo! :))))) Joj ista sam ti... luda za njihovim sjenama, jest da su malo ko tvrđe, ali se blendaju ko san!!! :DDDDDDD

      Meni je prošle godine ovo ulje bilo otkiće... znači nikad prije nisam mogla pocrniti, samo pocrvenim i izgorim ko konj... ogulim se za 6 dana... sada mi boja doslovno traje kroz čitavu godinu i ne ogulim se, a ne budem ni crvena, niti izgorim!!! :DDDDDD

      Izbriši
  9. Svaka cast, mislim da u zivotu necu potrositi neku paletu :D odlicni favoriti, sad si me podsjetila da moram isprobati tu Afroditinu okoolocnu, nikako da je kupim haha!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahhaha ma ja sve trošim nekako... jest da ima tu svega, ali baš znam dotaći dno svemu!!! :DDDDD

      Afrodinitnu kremicu obavezno kupi, nećeš se pokajati sigurno!!! :DDDD

      Izbriši
  10. Prije ovog posta nisam bas puno citala o Essenceovoj Princess maskari, ali sam cula da je dobra, a sada definitivno kupujem :) hvala na preporuci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni lično narandzasta verzija malo više odgovara od zelene, jer mi se čini da mi od zelene otpadaju malo trepavice! Dok mi se to sa narandzastom nikad nije desilo... i sa narandzastom dobijem i volumen i produzene trepavice u jednom potezu, dok sa zelenom verzijom dobijem previse volumena i zalijepi mi trepuske! :DDD

      Izbriši
  11. odličan post <3

    ako želiš pogledaj moj blog i učlani se http://veronicafashioncorner.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlični su ti favoriti :)) Daj, kako si uništila UD basics od korišćenja, hahaha :DDD I moja će uskoro tako da izgleda :D Odabrala si baš dobre proizvode, ne čudi me da su ti favoriti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno draga!!! :DDDDD Ma ne štedim ja ništa kako treba, a sigurno ću je opet kupiti... ne mogu ti opisati koliko je volim i koliko je često koristim!!! :DDDDDD Nemoguće je je voljeti je!!!

      Izbriši
  13. Balea ureu sam kupila nakon tvoje recenzije i super je skroz!
    sad me zainteigirala ova eveline jer si napisala ovo za bore smijalice. Zvuci predobro da bi bilo istinito haha ali i za afroditu zvuci predobro da bi bilo istinito, a to potvrdjujem jer je i meni odlicnaaa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez urea losiona n mogu da zivim! :DDDDD Ova Eveline krema me je vise nego odusevila... tople preporuke za nju... ja cu definitivno kupiti jos jedno pakovanje! Bolja mi je ova njihova za dan, nego nocna... i koristim ovu (argan i kozije mlijeko danjsku) kao nocnu njegu! :D

      Izbriši
  14. Pratim ti blog već neko vrijeme i ( instagram) i moram priznati da je odličan. Već su mi za oko zapeli neki proizvodi koje si navela kao favorite, pa ih planiral potražiti, i domah sam kliknula da vidim ima li u Bihaću kozmetika Aura, međutim pokazuje da ima samo u jednom supermarketu (koji više i ne postoji) ccc morat ću se raspitati, interesuju me ti tečni karmini. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti od <3!!!! :DDDDDDD

      Aura me je najiskrenije vise nego odusevila sa svojim tecnim karminima... ono perverzija cista... najiskrenije zelim SVE NIJANSE! :DDDD

      :***** Nadam se da ćeš ih nekako uloviti!!!

      Izbriši
  15. I jos jedan predobar post kao i uvijek:) sve pohvale! ja takodje koristim ovaj rimmelov puder i bas sam zadovoljna s tim da sam uzela nijansu 100 i cini mi se da je ipak malo presvijetla ali 102 mi je opet tamna a mislim da ti koristis 103 pa cu sljedeci put pokusat s njom :D s kojom cetkom ga na nosis? Ja imam neku obicnu za tecni puder i bas bi htjela da probam neku drugu ali kod nas to nista nema kupiti:( da li znas slucajno ima li kod nas kupiti fit me puder i korektor? Pusa ♡ Maida

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JOJ HVALA TIIII PUNOOO!!! <3 :DDDD

      Ja za tecni puder najčeće koristim Real Techiques buffing kist, neprevazidjen mi je i definitivno najbolji kist za tecni puder... ako ne mozes doci do njega onda ti predlazem Blush 32, jer je identican RT-u i oblikom i efektom blendanja pudera... :DDD


      Fit Me su povukli i nema ih vise kod nas... a mozes ih naruciti na Feelunique sajtu, daju cesto popuste!


      :****** :D

      Izbriši
  16. Kisa, hladnoca, magla i sivilo u Sarajevu...i okolici :'( nimalo se ne veselim. Cizme,dvoje carape, duge gace, helanke, farmerke, potkosulja, majica, dzemper, pernata jakna, kapa, sal, rukavice ...JORGAN obucem i smrznem se ko govno opet. Noooo :( nisam spremna.
    Sto se favorita tice, kreme potpisujem, Eveline nisam probala ali cu je prostudirati kad odem do cma. Sta tebi pase i meni pase. Rimmel pudera ne znam ni koliko sam potrosila, u litrima je kolicina mozda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo zamisljam na sebi dva jorgana... kako legnem tako se i ustanem, ukocena u istoj pozi.... od tezine jorgana se ne mogu ni pomaci, jer su tezi od mene!!! Oj, ne zivi mi se.... xDDDD


      Hahahahhahahahhahahah.... Eveline fakat koristim drugu godinu, miris mi nekad smeta, nekad ne smeta... a bojane spada od njega i to mi se najvise svidja! :D

      RIMMELA NAM ODMAH VAGON ZA BOSNU NARUCITI!!! :DDDDD :***************

      Izbriši
  17. Kako je čudno videti UD paleticu kako se troši polako, zašto ne ostane netaknuta, o zaštoooo :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Favoriti su ti odlicni,ali ovo od Balee me posebno odusevilo,kao i Afroditina kremica,ma moram ih imati.

    OdgovoriIzbriši