14. 08. 2015.

LA Splash INFLAMED Hot Or Not?-recenzija



Da pratim Goss-a vjerovatno znate (Wayne Goss), ako niste čule za njega obavezno klik. To je jedan od mojih najdražih makeup gurua današnjice. Poslije njegovog klipa na you tube-u (klik tu)  ja sam kao i obično doživjela napad panike s Pokemon sindromom MORAM SKUPIT SVE i googlala da nađem sebi svoj primjerak LA SPLASH čuda u bočici. Poslije Gossove recenzije cijene na eBayu su se uduplale!

Svi ga hvale, svi se kunu u njega, nema boljeg, ovo je savršenstvo... nema ne spada s usana, vodootporan, možeš sa njim raditi šta hoćeš, ali ga nećeš moći tako lako s usana skinuti. OK LJUDI, KUPIT ĆU GA!

Za svoj prvi primjerak jedva sam se odlučila, vaga u meni je htjela 8 nijansi, ali sam se na kraju odlučila na siguran potez i testirati samo jedan, pa ako mi kupe srce nastaviti s kupovinom. To često radim. Odluka je pala na INFLAMED nijansu.


Moja prekrasna drugarica iz Herceg Novog mi je naručila ovo mat čudo u tubici sa LA SPLASH  fb sajta iz Podgorice, LINK TU. Na kraju sam ga dobila na poklon, HVALA NENA! <3 :***

Cijena mu je 12 Eura za  3 mililitra proizvoda, koji se kao mora potrošiti u tri mjeseca. Dolazi u providnoj plastičnoj ambalaži na kojoj su navedeni sastojci (bacila sam ambalažu, jer sam bila iznervirana žestoko zbog ovog tekućeg karmina).



LA SPLASH kaže da je ovo waterproof mousse, otporan na dodire, ljubljenje, vodu, otporan na ŽIVOT i da ne miče s usana čitav dan!
Ja kažem da nije vodootporan i snimila sam video klip na instagramu, da ne bude kako meni suludo vjerujete na sve ono što kažem.  :D KLIK TU ZA VIDEO.




Ono što mi je ubada oči je MADE IN USA, to ne vidim često na šminki :D


Duboko sam udahnula sada. Ne znam kako da počnem ovaj dio! Krenut ću nekim redom i odgovarati kao da sam u sudnici.

Šta sam očekivala od ovog tekućeg mat karmina?
Da bude onakav kakvog su ga SVI opisivali, mat, postojan čitav dan, vodootporan, otporan na poljubce i jelo, a ne sasušuje usne, da bude ljubav mog života, da bude moj LIME CRIME VELVET RED dupe. 

Šta se desilo prilikom prvog nanošenja i zašto sam se iznervirala i bacila njegovu ambalažu?
Sredila se koka ide u grad... u gradu ima sve, živim ko car. Jedva dočekala da Inflamed gori na mojim usnama. Obrubim usne s Flormar crvenom olovkom za usne, stavim LA SPLASH. UH, teško se stavlja na usne. Uzmem kist za karmine da ga pokušam ravnomjerno nanjeti. Uspijem nekako. Stavim samo jedan sloj, jer je pregust. Popravim malo s korektorom rubove usana i izađem vani bez LA SPLASH-a u torbi i bez olovke za usne... pa pobogu šta će mi išta kada kažu da se to ne može skinuti s usana! Poslije sat vremena mene usne bole. Zateže me karmin, pogledam se u ogledalo usne sprćene-skupljene i jadne i nikakve. Pojedem pileći sendvič (svaki moj normalan karmin preživi pileći sendvič bez popravljanja poslije), pogledam se u ogledalo i imam šta i vidjeti! GOLE USNE PO SREDINI! Karmin se doslovno ogulio, rubovi usana katastorfa. Gledam se i ne vjerujem. Ne vjerujem da u torbi nemam NIŠTA za popraviti ovu oguljenu katastrofu na usnama. Dobro je pa nisam morala nigdje među ljude ići tada, već sam brzinom svjetlosti došla kući u polunesvjesnom stanju, šoku i nevjerici! Sekunde su me djelile da karmin  zafrljacim kod komšije s kojim ne pričam u avliju! Ambalaža je završila u smeću, karminu dam dala drugu šansu.


Swatch pored prozora, tek nanešen.

Šta mi se sviđa kod ovog tečnog karmina?
Budimo iskreni.  NIŠTA osim boje. Nijansa je prelijepa crvena. Opisuju je kao savršena crvena za vjenčanja, koju bih ja rado nosila za svaki dan ili noć. Po meni jako slična VELVET RED nijansi. Hladna Snjeguljica nijansa. Kada se nanese može se primjetiti oko rubova usni kako je ovo nijansa s plavim podtonom u sebi.

Šta mi se ne sviđa kod ovog tečnog karmina?
Idem redom.
Tekstura- gust, težak, preteško se ravnomjerno nanosi.
Miris- ko jupol kreč za zidove.
Trajnost- sat vremena i onda pravi katastrofu na usnama. Ne nestaje normalno s usana kao i naormalni karmini, već se oguli s usana tako da ostanu gole usne ispod.
Jako je težak na usnama, sasušuje usne nenormalno i poslije njega dva dana ne mogu ništa normalno staviti na usne, jer me peku. Uvlači se u sve moguće nabore na usnama i ističe sve na usnama. 
Nakon dva sata pojave se  sasušene grudvice na usnama.
Lako ćete ga skinuti sa usana, ali mnogo teže će to ići sa ruke. Meni ni deterdžent ra suđe Fairy nije pomogao da ga skinem kako treba poslije ovog swatcha na ruci, dok sa usnama nestaje brže od Davida Copperfield-a 
Aplikator nije loš, ali ga je nemoguće precizno nanjeti s njegovim aplikatorom, jer je karmin pregust i odbija svaku suradnju. Mat je završnice.



Na slici ispod možete vidjeti karmin na usnama poslije sat vremena nošenja. Vidi se kako se zavukao u sve nabore s usana i lagano nestaje s rubova. Kasnije se pojave suhe grudvice.



Sada želim da postavim jedno pitanje! Je li moguće da sam ja dobila pokvaren proizvod ili je ovo najgori karmin ikad u mom životu? Ako je ovaj karmin inače ovakav, onda je ovo moj top proizvod za FAIL GODINE.


Isprobat ću još LA SPLASH Lip Couture (karmine za zlatnim poklopcem). Možda su ovi sa rozim poklopcem preloši inače.
Jeste li probale ovaj karmin i kakav je vama?

Do idućeg čitanja mi pišite komenatre! :*

38 komentari:

  1. Da mu nije istekao rok trajanja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Piše EXR do 2017, ali hajde sada vjeruj svemu što pročitaš. Na pakovanju piše da se iskoristi u roku 3 mjeseca, možda je otvaran kod njih prije nego što je došao do mene. :S

      Izbriši
  2. Planirala sam da ga nabavim,mada posle ovoga odustajem, steta delovao je fantasticno :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SRCE MI JE SLOMIO KO NIKO DO SADA. PROKLINJEM GA!!! :((((((

      Izbriši
  3. A meni je nijansa bas prekrasna. Steta sto ne funkcionira kako bi trebao. Ali s druge strane - dobro da nisi naručila svih 8 nijansi haha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa je VRH VRHOVA, ali uvijek postoji ono ALI... :((((
      Šta ti je žensko i intuicija... :D

      Izbriši
  4. Nisam koristila, ali moram da pohvalim recenziju koja je genijalna :D Jupol i Dosije iks muzika su me oduševili :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! :))))))) Vjeruj da mi je trebalo onako vremena da priznam sebi koliko je ovo preloše. DOSIJE X I TO TOTALNI POD VODOM!!!! :D


      :****

      Izbriši
  5. aaa baš šteta...možda si naletila na jedan hrdjav, haj znaj...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako god tuga pregolema... nijansa je stvarno vrh vrhova... ali usne pate dva dana poslije njega! :((((((((((((

      Izbriši
  6. "vaga u meni je htjela 8 nijansi" , dobro da nisi. Baš mi je žao, jer je nijansa preljepa i super ti stoji. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vaga u meni nekad teško smiri budalu koja želi sve moguće nijanse na usnama! :D
      Inflamed će me natjetari da skupim pare i kupim sebi LIME CRIME RED VELVET i zdravo uzaludni pokušaji sa presavršenom crvenom! :D

      Izbriši
  7. A meni je samo u glavi....dobro je da nisi kupila 8 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne mogu ni zamisliti kakva bi mi reakcija bila!!!! Ne mogu ovog nikako da prežalim, još sam ga na poklon dobila! :(((

      Hahahahhahahaha pa šta ti je iskustvo daj ti meni samo jedan za početak! :D

      Izbriši
  8. svi prezive tvoj pileci sendvic haha :D ja ne bih rekla da je bio otvaran jer sam citala recenzije da je ljudima gust i da ga nanose sa kistom. mozda ovisi i o usnama, moje su osjetljive pa me sve nakon sat-dva vremena pocne vec zatezat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahaha pileći sendvič je test broj jedan, ko ne prođe taj test NIJE DOBAR ZA MENE! :D
      Ne znam stvarno šta da mislim više... kako da ne vjerujem Gossu?! Evo ne znam. Želim i onaj sa zlatnim pakovanjem i ako on bude isti kao ovaj onda je ovo nešto najgore ikad. :(((

      Još pripremim usne i sve... i opet imam osjećaj kao da će mi otpasti usne od boli i peckanja!

      Izbriši
  9. Žao mi je zbog karmina, ali post me je nasmijao....ha, ha kod komsije u avliju s njim, super :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahahahhahahahahhaha samo da me je bilo snimiti kući kad sam došla s crvenim karminom okolo usana, a sredina gole usne... kako objasniti tu pojavu?! :D

      Izbriši
  10. tuga :/ bezveze osjecaj kad ocekujes puno od komada sminke a dobijes sve samo ne ocekivano xd a nego sta ti je to tako fino gore na prvoj fotografiji, nesto sesi sa nitnama ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je kožna jakna... :DDDDD

      Ma sreća pa su Aura matići presavršeni... idući put ću uzeti sve nijanse i zdravo! :D

      Izbriši
  11. Šteta za karmin, boja ti prelepo stoji, a o puštenoj kosi i da ne govorim. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj hvaaaaalaaaaaaaa :D :D :D :D ma naći ću ja ovakvu boju, ali da radi svoj posao!!!

      <3

      Izbriši
  12. Uopce ne znam sto bi ti rekla :/
    Ja sam do sada bila nezadvoljna onim essence mat ruzevima, ali nisu niti oni toliko strasni pogotovo s obzirom na cijenu.

    Dajem ti preporuke za sljedece
    - Makeup revolution
    - Australis (njih ima samo u australiji, ali su fantazija)
    - Fyrinnae

    Od svih imam po nekoliko nijansi i sve prezivljavaju izlaske i pijanstva do jutra uz obavezno jelo iz pekare :D :D :D
    Mislim, prezive i dan na poslu, ali to nije zanimljivo haha

    Takodjer mi se zna dogoditi da zbog temperature vani (ljeto +82347526) ruz gubi svojstva, kao da se na faze rastavi pa ne izdrzava na usnama tako dobro, no to rijesim tako da ga fiksiram transparentnim puderom nakon sto se osusi. Znam da to nije poanta mat ruza da ga jos dodatno fiksiras, ali jebiga snadji se druze :D

    Peckanje i neugodu nisam osjetila, mene jedino znaju nekada isusivati, ali to bas ako ga nosim cijeli dan ili vise dana za redom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ZAPISALA SVE, ŽELIM OVE IZ AUSTRALIJE KAKO DOĆI DO NJIH?! :DDDDD :********

      Izbriši
    2. Ja sam preko rodbine uzicala par primjeraka, probaj preko ebaya naci mozda?

      Izbriši
    3. HVALA HVALAA to mi zvuči baš egzotično!!! :D :D :D :D :D XDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  13. Vala 12 eurića za 3 ml, ja bih očekivala i i malog kineza uz njega kao pomoć pri apliciranja hahahahhaha :P Super ti stoji nijansa i ja ipak mislim da si dobila falš proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAH PA I DOĐE GA TAKO NEKAKO, JOŠ DOBIJEM OD NJIH KRAJNJE BEZOBRAZAN ODGOVOR ZA OVO SMEĆE OD KARMINA.... VALA NEĆE VIŠE ENA!!! :DDDDD

      XDDD

      Izbriši
  14. Boja je predobra. Kakva steta zbog kvaliteta :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dva mjeseca su mi trebala daga prežalim!!! :((((((

      Izbriši
  15. Baš si me nasmijala sa komentarom da miriše kao jupol kreč haahah :D
    Možda ovi rozi ne valjaju, Goss je pokazivao one sa zlatnim poklopcem i navodno su odlični pa isprobaj i te :) Ali opet kupi jedan za svaki slučaj. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fakat ko Jupol mirišu-smrduckaju, ma ovo je čista hemija iz njega. Sa zlatnim ću jedan naručiti možda lovegood ili latte ili vampire... dok izvagam.... bude li i on ko ovaj pišem Gossu pismo!!!! :D

      Izbriši
  16. A nijansa je prelepa, bas steta sto je toliko los. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naći ću ja već njemu neku mnogo bolju zamjenu!!! :D

      Izbriši
  17. ooooo kuku majko, a meni u oči upali njihove ljubičaste nijanse :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! MENI SU BILE UPALE SVE NIJANSE.... XDDDDDD :DDDDDD

      Izbriši
  18. Neznam kako je kod tebe to tako loše funkcioniralo..možda je do nijanse...ja sam oduševljena njima... Imam nijansu Rose Garden i GO GHOULISH... Ghoulish ne volim jer mi ne stoji dobro... A rose Garden obožavam. .. On mi stoji po par sati na usnama... Ne popuca...mrvicu zateže,i isušuje usne i to dosta. Ali brate,on stoji i savršeno se lako nanosi. svi mi imamo drugačije usne ..isprobaj još koju jer su stvarno dobri...

    OdgovoriIzbriši
  19. Sve istina, i ja sam razočarana s obzirom kolika mu je cijena i koliko ga svi hvale...Sva sreća je svoj sutra vracam i imam pravo na povrat novca

    OdgovoriIzbriši