21. 08. 2015.

Instant Extensions Mascara The One Oriflame- recenzija


Došao je red na recenziju exkluzivne maskare! U new in postu sam vam pokazala ovu maskaru, osvojila sam je na nagradnoj igri, sklopila malu suradnju s Oriflame Inela B.K. timom i organizovale smo nagradnu igru gdje smo podijelile 5x maskara. Ja sam svoju maskaru dovoljno testirala da mogu sa vama podijeliti svoje mišljenje! :)



Instant Extenions Maskaru ćete naći tek u narednom katalogu, a kako se ponaša na mojim trepavicama možete vidjeti u nastavku posta.

Dolazi zapakovana u celofanu, na pakovanju (niti na celofanu) nisu naznačeni sastojci proizvoda. Ono što mi uvijek zapadne za oko je natpis "ne testiramo na životinjama", to se traži. :)


Maskara je najidividualija stvarčica na svijetu, tako da nekome može savršeno odgovarati, dok nekome može biti totalna fula. Moje trepavice su srednje dužine (nisu zahtjevne), a oči su poprilično velike i odgovaraju mi maskare sa većom četkicom i one koje mi naprave trepuške mačkastim. Želim volumen i produžavanje trepavica od maskare.


Četkica je u obliku spirale gumena sa "dlačica" češljićima. Više nego moderan izgled ima. Da li će maskara raditi svoj posao to uvijek ovisi od dizajna četkice. Iz Oriflame-a nam obećavaju 74% više vizuelne dužine trepavica u samo jednom potezu. Mogu se složiti sa ovim da ova maskara u samo jednom potezu produži trepavice dovoljno dugo.

Tekstura joj je taman, blago kremasta, maziva i brzo se suši, ne preslikava se kada se osuši. Potrebno je oko 2 min da se u potpunosti osuši.

Ne trusi se i to je ono što je pored volumena i produžavanja trepavica meni najbitnije. Maskaru nosim čitav dan i ona treba da traje na trepavicama čitav dan, ne želim da skanjam komadiće maskare ispod očiju poslije određenog vremena.


SASTOJCI: AQUA, STEARIC ACID, HYDROGENATED OLIVE OIL CETYL ESTERS, ORYZA SATIVA CERA, BUTYLENE GLYCOL, GLUCAMINE, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, ACACIA SENEGAL GUM, PVP, COPERNICIA CERIFERA CERA, CYCLOPENTASILOXANE, VP/EICOSENE COPOLYMER, HYDROXYETHYLCELLULOSE, CERA ALBA, CYCLOHEXASILOXANE, PHENOXYETHANOL, SHOREA ROBUSTA RESIN, CAPRYLYL GLYCOL, DIMETHICONE, RHUS VERNICIFLUA PEEL CERA, DISODIUM EDTA, LECITHIN, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, CETEARETH-20, NYLON-6, BHT, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, SILICA, CI 77499, CI 77007, CI 77266

Sadrži Parbene.


Najbitniji dio ove priče. EFEKAT NA TREPAVICAMA! :D

Prvo testiranje samo 2x sloja Oriflame maskare na Slici 2. i 4. možete vidjeti kako izgleda sama.
Drugo tesiranje je bilo takvo da sam sa ovom maskarom dobila samo produžene prepavice bez volumena i morala sam joj dodati Essence Lash Princess volume maskaru (recenzija tu) i onda su trepavice bile po mom standardu.
Treće testiranje odlučila sam prvo staviti sloj Essence, pa Oriflame i dobila sam efekt kao sa Slike 1. (rozo-zlatni look).

Odlučila sam dati vremena ovoj maskari da "proradi", jer uvijek kada testiram maskare prvu sedmicu me maskara ostavi ravnodušnom dok ne prodadi i ne krene raditi svoj posao... ili proradi ili ostane ista! 
Ova maskara je proradila, sada samo s njom dobijem dovoljno volumena da ne moram dodavati Essence maskaru Slika 3.

Maskara mi se sviđa ako želim da nosim baš tanku liniju tuša onda trepavice budu produžene, razdvojene i bez previše volumena, baš se svaka dlačica istakne. Ako želim deblju liniju onda mi je savršena u kombinaciji s Essence, ali prvo Essence pa Oriflame... Essence da volumena dosta, a Oriflame ih produži da valja!

 Na svim slikama je prikaz trepavica poslije 5-6 sati nošenja na očima!


Ova maskara ne pravi nikakav nered, ne peče me kada skidam šminku, niti išta slično, nemam nikakve neugodnosti dok je na očima (da napomenem da su mi oči osjetljive, kao i lice). Traje čitav dan. Cijenu joj ne znam, ali dobijete 8 ml proizvoda u pakovanju. Mislim da će biti savršena za osobe s manjim očima. Meni se ova maskara poslije dvije sedmice korištenja svidjela, u početku se nismo baš najbolje slagale, ali sada je koristim svaki dan i radi svoj posao kako treba.

Šta mislite o ovoj maskari i kako vam se sviđa efekat?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

18 komentari:

  1. Meni se sviđa makeup na očima :) Da. i meni se događalo da mi maskara bude bolja nakon što je već neko vrijeme koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVAAAAALAAA!!!! :DDDDDDDDDDDD

      Ma meni se to često dešava, pa moram maskari dati vremena dok proradi i onda bude extra! :D XDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  2. Nisam probala maskaru ali jesam puder ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sta pricas ti da si antitalent za fotkanje. Slike extra... Jasne i glasne....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krv-suze i znoj prošla dok sam ovo naučila... hej sve sama prođoh! :DDD

      Ne mogu ti prenjeti svoju sreću sada i koliko mi je drago zbog ovog tvog komentara... majke mi umrijet ću od sreće!!!! :DDDDDDDDDDDDDDD HVAAALAAAA <33333333333 !!!!!!!!!!

      Izbriši
  4. Imaš baš lijepe oči za tuš i super ti stoji. :D Maskara bi mi možda odgovarala na moje trepavice, sviđa mi se sva, pogotovo izgled. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postidit ću se od tako lijepih riječi! :************************ <3 Hvala tiiii!!! :))))))))))))))

      Ma produži ih maxi u samojednom potezu! :D

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Thank youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3

      :LOVE:

      :*****

      Izbriši
  6. Volim kad da veci efekat, ali ovaj mi je skroz okej za letnju varijantu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ista si ko i ja!!! :D Što više drame na trepavicama to bolje za nas! :DDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  7. Great review :-) very nice photos xx bauchlefashion.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Ćao lijepa :D trepavice do neba
    Fotke su ti sve bolje i bolje :D bit ćeš najmajstor u svo selo za fotke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

      Oj što vrisnuh od smijeha... HVALA TIIIIIIIII, znaš da mi ovo puno znači hahahahahahhahahah!!!!! :DDDD :*****

      Izbriši
  9. Kod tebe na blogu su mi nekako najljepši prikazi očiju,sve ti valja- od tuša,trepavica do sjena na očima i oblika očiju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala punona ovako lijepim riječima... to ja tebe vamo zavodim pogledom... ahhahahahahha ništa maskara! :DDDDDDDDDDD

      Izbriši