22. 07. 2015.

Inglot Freedom System HD Sculpting powder 510- recenzija



Ovu recenziju odugovlačim previše, pa je došao red da vam predstavim INGLOT HD Sculpting puder u nijansi 510 ili ti ga čudo za konturisanje!
 Kada su na Inglot stranici objavili da su im stigle nove nijanse HD Sculpting pudera za konturisanje odmah sam otrčala da vidim šta se to novo nudi!



Pakovanje je standardno za Inglot freedom system, sve dolazi zaštićeno u plastičnoj košuljici plus crnoj kartonskoj mat ambalaži. Jednostavno i elegantno.

Za 5.5 grama morat ćete izdvojiti 18KM.

Omjer cijene i kvalitete je više nego dobar, imajući u obzir činjenicu da u drogerijama NE MOŽETE naći ništa slično za konturisanje.



Sastojci. Nema parbena je ono što VOLIM da vidim.


Već sam pisala kako se svaki dan konturišem i kako je to moja dnevna rutina šminkanja, ja drugačije ne znam. Volim da probam sve što se nudi za konturisanje! Ono što sam do sada zaključila je to da moje lice ne trpi suho konturisanje sa sivim proizvodima, ja moram dodati malo bronzera. Sivi proizvodi ubiju sve u mom licu i bez bronzera ja sam hodajući leš. To je tako na mom licu.

INGLOT HD Sculpting puder za konturisanje je savršene teksture, iznimno mekan i puterast pod prstima. Pigmentacija je... pa hajde da kažem da je ovo najpigmetisanije čudo za konturisanje u mojoj kolekciji i da sa ovim puderom za konturisanje moram biti savršeno raspoložena da ga lagano nanesem.

Ako ćete prvo nanjeti HD puder za konturisanje pa konture izblendati sa tečnim puderom dobit ćete blage do jedva primjetne konture lica. Ako HD puder za konturisanje nanesete poslije tečnog pudera dobit ćete izraženiji efekat, ali morate biti extra pažljivi i fino izblendati. Po meni je smrtni grijeh hodati sa neizblendanim konturama lica... to je jedna od onih stvari na koje dobijem nagon na povraćanje i ne mogu shvatiti zašto i kako ljudi izađu takvi na ulicu!




Nijansa je sivo-taupe sa mrvicom ljubičaste i smeđe/bež u sebi, odgovara srednje tamnim do tamnim osobama. E sada vidite ja sam svijetla, a koristim ga... da, koristim ga, ali ga nanosim sa laganim potezima i nalegne fino na moje lice. Kada pocrnim još će bolje leći! Swatch je rađen bez pudera ispod, pa izgleda svijetlije. Sa puderom ispod HD sculpting puder dobije pepeljasto sivog podtona više nego na slici i zato treba paziti prilikom nanošenja na lice!




Ono što sam primjetila je to sa se HD puder za konturisanje neuporedivo bolje i lakše blenda sa INGLOT HD Perfect Coverup tečnim puderom, nego sa Rimmel Lasting Finish 25h.
Kada ga blendam sa Rimmel-om lice mi zna dobiti neki prljavi efekat, što mi se ne sviđa, pa moram dodati više bronzera da vratim život licu. Sa INGLOT HD Perfect Coverup puderom to je sasvim druga priča, konture budu san snova i dosta se lakše izblendaju, ali ja opet zagrijem lice sa bronzerom.

Surađuje sa svim kistovima, puno ljepše se nanosi sa ovim od prirodne dlake i lakše se s njima blenda. Kada uzmete kistom proizvoda koliko želite možete primjetiti kako se HD Sculpting puder lagano u pakovanju trusi. To je zbog njegove mekane i puteraste teksture.

Trajnost je čitav dan.




Na licu u akciji su:
Inglot HD Sculpting puder za konturisanje+ ARTDECO bronzer za kojeg ću uskoro pisati recenziju.

Na slici nosim INGLOT HD Perfect Coverup puder i ako nemate savršeno njegovano lice on će istaknuti suhe djelove. Pokušala sam uloviti da se vidi HD sculpting puder na meni, tu je svuda po faci: na jagodičnoj kosti, nosu, na viličnoj kosti.


Šta na samome kraju reći? Je li ovaj proizvod vrijedan pažnje? Jeste, ako znate rukovati sa njim. Ako ste početnik i  svijetlokožac  onda ga u početku treba zaobići i vježbati se sa nečim svijetlijim (INGLOT ima i svijetlije nijanse za konturisanje) i manje pigmentisanim.



 Sviđa li vam se ovo čudo za konturisanje? :D
Do idućeg čitanja!!: ****

21 komentari:

  1. Prelep je. Jako prirodno izgleda.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super se ponaša na licu, mada sam skroz oprezna dok ga nanosim! :DDDDD

      Izbriši
  2. Otkad ga šmekam, vrijeme je da ga i kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tekstura mu je san snova fakat i sigurno ćeš ga zavoljeti na prvo pipanje! :DDDDD

      Izbriši
  3. Meni je na listi želja ali Inglota nema ni blizu mog grada pa tako samo gledam :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MORAMO TI NABAVITI SVEGA IZ INGLOTA!! Hajd u Sarajevo! :**

      Izbriši
  4. Ovo izgleda super!! Rado bih si sastavila cijelu paleticu od njihovih sculpting pudera...

    off topic - hoće li biti neki post o korzetima ili OOTD? Također sam veliki zaljubljenik u cijelu gothic estetiku, znam da se ne bi reklo na prvu. Imam nekoliko korzeta i svakako mislim pisat o njima :D Baš mi je drago da ima još blogera koji odvaljuju na pvc, latex i sl. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez palete nista! Hvale pravo njihov svijetli HD i kazu da je dobar za podrucje ispod ociju... samo ga se malo bojim, jer je zut. XD

      Sigurno ce biti postova o korzetima i svemu sto volim, to volim vise od svega i morat cu pisati o tome! :D Jos uvijek se stelim sa slikanjem, pa cim budem zadovoljna sa slikama idu ozbiljni postovi za korzete... hahahahah!!... xD
      Vidjela sam ja tebi u ocima da volis gotike! <3
      Sve da postovi o korzetima imaju pet pregleda ja cu pisati o njima, briga me. XD

      Izbriši
  5. E danas sam bas misila skoknuti do Inglota, mislim da je ovo vredna zamena za NYX Taupe rumenila. Vidim da se divno blenda, bas cu ga smeknuti danaske :)...mada i ako ja ne konturisem sebe, moze mi dobro doci za cure. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma 100% će ti dobro doći!!!! :DDDD NE sumnjaj!!! :DDDDDDDDD

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. Hvala u njegovo ime..... hahahahhahahah!!!! :DDDDDDD

      Izbriši
  7. Čini se odličan i super si ga uklopila, baš ti lijepo stoji! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puuuunooooo :DDDDDDDDD ma savrsen je"!!!

      Izbriši
  8. nice blog dear.
    would you like to follow each other on our blog ...?
    let me know --- >>> http://mcaruso930.blogspot.it/
    I aspect, a kiss: - *

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovi HD puderi za konturiranje su odlični, ja kupila sva tri koja su dostupna kod nas :D (za konturiranje, za highlight mi ne trebaju ali i o njima razmišljam :D )
    nažalost, ovaj tamni nemamo, da imamo bio bi mi i on u kolekciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da mije drago čuti kako mi u BiH imamo nešto što vi nemate... hahahahhahahah ovo je historijski trenutak!!! :DDDDDDDDDD

      Ma doći će i kod vas... :DDDDDDDDD

      Izbriši
  10. Kako lijepo izblendas i kako ti lijepo sve stoji sto stavis na lice! Vidjela sam te i uzivo i izgledas super, a ne "prljavo" kao vecina djevojaka, nazalost, i blogerica...
    Da li si kupila i njihovu paletu jer im politika ne dozvoljava da prodaju sjene, pudere iz freedom systema bez onih plasticnih kutijica koje su ipak, za nas, preskupe?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JOJ HVALA TI! OD SVEG SRCA!!!! :D Javi mi se idući put slobodno, jer bi me to neizmjerno usrećilo, pa možemo i popiti šta!

      Kutijice sam uzela na sniženju (prati kada daju sniženje na sve), pa me je paleta za sjene (10 mjesta) izašla 12KM, a za pudere oko 10KM ili pokušaj reći da već imaš paletice! :D XDDD

      Izbriši
  11. Da li je moguce kupiti pudere bez one kutije sto se dodatno placa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja ne volim tu politiku rada, jer šta ako neko ima kući praznih Z paleta? Ja sam svoje Inglot uzela na sniženju i još ih nisam popunila... ali probaj reći da imaš kući palete već i njima je u cilju da prodaju! :D

      Izbriši