15. 07. 2015.

INGLOT 112 Rainbow matte- recenzija i look


 Nastavljam sa recenzijama o INGLOT freedom system sjenama za oči i na kraju kada sastavim paletu objedinit ću sve swatcheve i look-ove u jedan post! :)


 INGLOT ima popust na sve osim kistova, nesesera i svih ostalih pomoćnih "alata" -15% do 18.07. Tako da sam požurila sa ovom recenzijom u nadi da ću nekome olakšati izbor sjena i boja, jer ih ima raznih i čovjek se izgubi kada uđe u Inglot radnju ili se odluči za online kupovinu!
 
Ja sam  uspjela ugrabiti ove sjene na -15% i umjesto 17.70 KM, platila sam ih 15.04 KM za 2.5 grama.


 Sastojci. (Klik na sliku da se poveća.)


Sjena dolazi u katronskoj ambalaži i dodatno je zaštićena unutra sa  plastičnom folijom-košuljicom. Isječete ih makazama i stavite u paletu. Ono što ja radim da bih zapamtila koje nijanse imam je to da na stražnjoj strani palete zalijepim papir sa brojevima nijansi, tako da uvijek znam koje nijanse su na kojem mjestu. :D

Ovaj put vam predstavljam neutralne hladne smeđe nijanse, koje su idealne za sve i svakoga u svakoj mogućoj prilici!

Pogledajte na slikama ispod kako izgleda 112 Rainbow Matte Freedom System refil sjene i kažite mi kako joj odoljeti? :D








U jednom refilu dobijete tri apsolutno koordinirajuće nijanse i nemate frke da tražite prelaznu boju od više tamnije smeđe-sive, jer je odmah pored.

Sjene me teksturom podsjećaju na kvalitetu višeg levela od ARTDECO-a, a tu su negdje sa Urban Decay-em po kvaliteti (samo po teksturi nisu iste). Kod mene su zasluženo  dobile  level Inglot sjena, jer su specifične po svemu. Tekstura im je manje puterastija od Urban Decay-a, a opet trunčicu tvrđa od ARTDECO-a.

Kist sjenu sa iznimnom lakoćom primi, iako se sjena u refilu malo trusi, ja te ostatke ionako iskoristim za look ili puhem poslije upotrebe da odstranim ostatke.  Sjene se ne truse kada se šminkate, meni se do sada nije desilo da mi sjena padne ispod očiju ili na jagodice. Nemaju neki posebam miris.

Ono što se meni posebno sviđa je lakoća belendanja ovih sjena, surađuju sa svim kistovima. Sa izuzetnom lakoćom se blendaju (par poteza i gotovo).
 
Pigmentacija je luda i to je ono što me je kupilo kod Inglot sjena. Baš onakva pigmentacija kakva meni treba u samo jednom dodiru kista sa sjenom dobit ćete dovoljno sjene da zagrijete svaki look! Doslovno mali dodir kista na sjenu i to je sasvim dovoljno.

Trajnost? Čitav dan, dok ne odlučim da skinem šminku sve stoji na svom mjestu (baza za sjene se podrazumijeva, ne idem vani bez baze).

Sjene tokom dana neće igubiti na intenzivnosti, niti će nestati sa očiju, niti će se nakupiti u pregibu oka.



Swatchevi su uslikani pored prozora.




 Nijanse su po meni savršene hladne smeđe nijanse! Sa ovim sjenama oči našminkam za 4-5 minuta i gotova sam! U 112 matte rainbow refilu dobijete finu bež nijansu, odmah pored nje je taupe siva nijansa idealna za pregib oka, treća je definitivno najjače pigmentacije od svih i tamnosmeđa sa sivim podtonom je.

Look koji sam kreirala je jednostavan look, kada žurim zorom vani i nemam puno vremena za oči. :)  Korištene su sve sjene iz 112 R matte refila, a neutralna bazna sjena (prva) naprijed je iz W7 in the nude palete sjena.




 Mislim i planiram skupiti SVE Inglot sjene, jer me svaka sjena privlači na svoj način. Kupili su me sa svojom kvalitetom i pigmentacijom, tako da mislim da će mi ovo biti skupa, ali dobra investicija.


Kako vam se sviđaju ove sjene i look? :D


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :****


12 komentari:

  1. Senka je za 10, a i look je čista 10ka! Bravo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :**********************************
      Hvalaaaaa najdražaaaaaaa!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Izbriši
  2. Jaoo bas je predivna, a pogotovo look, vrh, moram pozuriti ugrabiti ih par na snizenju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala!!!! :)

      Ja cu izgleda morati opet do Inglota po jos, xD

      Izbriši
  3. Joj dobre su, a one prijasnje sto si recenzirala su mi mrvicu ljepae, valjda sto su toplije. Lijepa ai, kao i uvijek...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mogu i skupa hladno-toplo! :D

      Hvaaaaaalaaaa :)))) :**

      Izbriši
  4. Kako ti imaš lijepe oči *:* uvijek se divim :) Look je odličan, takve najviše volim, a sjenila su isto divna, taman po mom ukusu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVAAAAAAAAALA PUUUNO :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Ma iskreno iove sjene mi se previše sviđaju! <33333333

      Izbriši
  5. Wow, nisam nikad prije koristila Inglot sjene, mislim da cu morati uskoro sad kad znam da su dobre. :D Look je predivan i slike odlične! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedna po jedna svaki mjesec i skupi se paleta.... samo treba fino boje isplanirati... shhshahahhahaha ja se izgubim kada uđem u radnju i vidim carstvo boja... i onda samo sebi ponavljam kako želim normalnu paletu sjena, a ne dječije bojice u njoj! :D

      HVALAAAAAAAA TIIII PUUUNOOOO!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Izbriši
  6. Prelepe su senkice. Ja stalno loim kod nas oce li biti neko snizenje i nesto ga nema sto godina. DOsta su skupe senke pa cekam da bar malo spuste cene i onda napad!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas daju sniženja često na sve, ali još nikad nisu dali na sjene posebno sniženje (i zbog toga moje palete nisu popunjene), pa mi je ovo -15% predobro došlo da ulovim koju! :D Hahhahahahhahaha.... nema ništa bez sniženja, šta su ti žene, daj sniženje i kupit će radnju! :DDDDD
      :***********

      Izbriši