28. 07. 2015.

AVON PERCEIVE OASIS EDP- recenzija



 Volim mirise u svim finim oblicima! Volim parfeme! U ovom postu ću se potruditi da vam dočaram AVON PERCEIVE OASIS EDP, kojeg sam nedavno dobila iz Avona.

Parfem dolazi u rozoj minimalistički dizajniranoj kutiji, dok je bočica parfema unikatna i odvažna. Kada sam ugledala bočicu jedva sam čekala da ga pomirišem!!! :D

Znam da recenzije parfema i nisu baš najzahvalnije, ali u ovom postu ću vam reći ključne stvari o ovom mirisu i njegovim perfomansama na koži.

AVON Perceive OASIS je  dio Perceive linije, koja je izašla u 2015-oj godini i dolazi u bočici od 50ml.


 Sastojci.


 Avon kaže da je ovo miris za dušu i misli sa nježnom mješavinom lišća ljubičice, bijelih božura i luksuznog mošusa. Kada vidim da neki miris u sebi ima mošus ja to moram pomirisati! :D

Miris dok njuškate iz bočice neodoljivo podsjeća na Chloe EDT, dok je na mojoj koži dosta nježnije cvjetan.

Miris se na koži razvija u tri faze. Prva faza je intenzivna faza u kojoj ga osjetim konstantno i daje mi neki poletni osjećaj. Druga faza je je faza gdje ga slabije osjetim, ali svi oko mene ga mogu našnjuhati. Treća faza je decentna faza gdje ga osjeti samo osoba koja vam je jako blizu.

Trajnost mu je 5-6 sati. Ako su vremenski uslovi povoljni i nije pretoplo vani on će sigurno izdržati i duže. Miris je lagano cvjetni, ali nikako nećete mirisati ofirno na  nečiju BAŠTU, već će miris biti ugodan, misteriozan sa dozom visoke elegancije.



 Ono što mi se posebno sviđa kod ovog mirisa je onaj dio gdje postaje totalno tajnovit, a nevjerovatno privlačan sa dozom svježine.

Aura mu je slabije postojana po nesnošljivim vrućinama, što je razumljivo. Na koži tokom vremena se neće ušećeriti, usmrditi, niti će muturati u neki skroz lijevi miris. Do kraja ostaje svjež i privačan i to je ono što mi se posebno sviđa kod njega.


U trenutnom Avon katalogu Perceive Oasis je snižen sa 45KM na 23.90KM, što je dobar ulov ako volite svježe ne pretjerano bašta-cvjetne mirise.

Meni se ovaj parfem pravo svidio i trenutno sam u fazi opsjednutosti sa njim i stalno ga mirišem i uživam u laganom mirisu ruža, ljubičice i mošusa.

Ono što svakome prije kupovine mirisa preporučujem je da pomiriše miris, jer je miris najidividualnija stvar na svijetu i sve je stvar ukusa. :)



Jeste li probale ovaj EDP i kako se vama sviđa? 

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

6 komentari:

  1. Zahvaljujući meni, mirisna stranica ovog parfema više nije mirisna :D Od svih Perceive parfema ovaj mi se najviše sviđa. Blag, a opet ima nešto posebno u sebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prelijepo tajnovit... skroz sam postala opsjednuta s njim!!! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
      MISS PERCEIVE je definitivno! XDDDD

      Izbriši
  2. Zasto ga nisam narucila kad sam imala prilike, jaoooo zasto? Deluje fantasticno, vidim da je veliki broj devojaka prezadovoljan. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nikad nije kasno, bice akcija uvijek!!! :D :***

      Izbriši
  3. Moj prvi parfem iz Avona je bio plavi Percieve. Ovaj mi je baš primamljiv. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako volis cvjetne onda ćeš se zaljubiti :D <3

      Izbriši