23. 06. 2015.

Real Techiques Nic's Picks kistovi- recenzija


Krenuh malo na more prošle sedmice i rekoh sebi ponesi Ena nešto da uslikaš... kako sam pakovala stvari vidim svoje drage metalne kistove i reko napiši nešto o njima, nađem kutiju i spakujem ih! :D
Real Techiques Nic's Picks set sam kupila tek kada je izašao, ima skoro pa godinu dana. Kakvi su mi? MA SAVRŠENI! :D

Cijena im je 30$+ dostava za pet kistova, što je po meni za ovu kvalitetu više nego povoljno. Dobit ćete kistove koje je NEMOGUĆE uništiti, kojima niti jedna dlaka nikad neće opasti... doslovno peri-deri!

Set kistova dolazi zaštićen u platičnoj kutijici, kada ih izvadite dio gdje kistovi stoje strašno smrdi na Kinu. Na stražnjoj strani je slika kistove sa opisom njihove primjene, te lijepe Pixi seke.  



DUO FIBER FACE BRUSH- jako tanka i siromašna bockalica na dodir. Nisam pokušavala, ali mislim da je nemoguće s njom tekući puder stavitina lice. Ja sam je spominjala u ovom postu. Meni je savršena kada želim bez ikakve muke odstraniti sve ono što se greškom našlo na licu (sjene i tako to)...
Izuzetno pigmentisana rumneila jako lijepo izblenda. Koristim je pri svakom šminkanju i lagano pređem preko čitavog lica sa njom!



 CHEEK BRUSH- ekskluzivni kist u setu. Govore da je za rumenilo, ali ja od kako ga imam nikad s njim rumenilo nisam stavila, jer mi je RT kist za rumenilo PRESAVRŠEN za to. Ja CHEEK kist koristim za tečni puder! Već sam ga spominjala u ovom postu. Odradi svoj posao identično kao RT buffing kist i baš zbog toga previše volim ovaj kist! Rezan je specifično i može se koristiti u istoj upotrebi i za bronzer i za rumenilo, jer ima dvije upotrebljive strane. Što bih ja rekla ima stranu A i stranu B.
Puder savršeno izblenda, flafkast je i brzo se suši!


 ANGLED SHADOW BRUSH-  od ovog kista sam malo više očekivala i na kraju sam mu pronašla upotrebu. Od istih je sintetičnih vlakana kao i ostali RT kistovi (izuzetak je bockalica)  iz seta i baš zbog toga ne izblenda fino sjene. Ja ga korisim za nanošenje jako pigmentisanih sjena u pregib oka, pa laganim potezima blendam.



 BASE SHADOW BRUSH- svaki dan da koristim. Moj must have kist za baznu sjenu. Savršeno aplicira baznu sjenu na kapak u samo nekoliko jednostavnih poteza. Uh, koliko ga volim!

 
EYELINER BRUSH- ekskluzivni kist u setu. Pošto još uvijek ne koristim tuš u gelu na ovaj kist zaboravim da ga imam! XDDD Nekoliko puta sam s njim stavljala crnu sjenu u pregib oka i izvlačila sa crnom sjenom cat eye look, to je to.  Fino je sječen, čini mi se da je tanak i da bi fino nanio tuš u gelu.



Ono što posebno volim kod RT kistova su njihove savršeno mekane sintetičke dlake! Toliko su savršene i toliko savršeno odrade svoj posao da sam ja navučena na RT kistove i skupljam pare za Bold Metals. XD

Ja sam jedna od onih osoba koja bira sintetičke dlake, prenstveno zbog  toga što volim životinje, njihove mekoće dlaka i jednostavnosti održavanja. Izuzetno lagano se peru i brzo se suše.



Dizajn RT kistova je nešto što je mene kupilo za čitav život! Nema metalnog dijela oko dlaka i nema frke da će voda ući i napraviti haos... xD Baš zbog njihovog dizajna one se bez ikakvih problema brćkaju u vodi i dezinfekciji.
Mogu stajati uspravno i savršeno nalegnu u ruku, te je jednostavno rukovati s njima i našminkati sebe ili druge ljude! :D

Moji RT kistovi se osuše za oko 4 -5 sati, jer ih brćakam u dezinfekciji.


 Sada mogu baciti kutiju u smeće! :D
RT uvijek i sa zadovoljstvom preporučujem svima, jer realno kada sagledate ovi kistovi za svoju kvalitetu uopšte nisu skupi, platit ćete po kistu malo manje od 10KM, što je meni više nego predobar ulov za ono što ću koristiti svaki dan.
RT naručujem s iHerb sajta link (ako nekome treba kod za prvu kupovinu i popust od 10$ moj je NHQ485 ). Možete ih naručiti i sa Real Techniques sajta link.



Malo atmosfere sa fotošutinga RT kistova. :D


Jeste li zaljubljenik u RT kao i ja?

Do idućeg čitanja mi pišite kometare! :***

10 komentari:

  1. Ja obožavam RT četkice! Stvarno su se isplatile...Ne znam koliko bih se usudila uzeti ovaj set, ja imam core i starter set i obožavam njihovu multi funkcionalnost...ovaj set, iz tvog posta mi i ne deluje toliko funkcionalno...Mene baš zanima kako bi izgledalo nanošenje tečnog pudera ovom DF četkicom :) a li bi bilo uspšno, javi kada probaš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje su IKAD! Ja sam skupila sve osim bold metala... xD ali i njih cu kupiti!! :D
      Bockalica je bad tanka, a moje lice suho ne podnosi nanosenje s bockalicom, tako da to ne smijem testirati... :(

      Izbriši
  2. imam core set i par zasebnih, zivcira me sto u svakom setu stave neki nepotrebni kist kao ovdje ovaj kosi kist ili velika bockalica, sta nije bilo bolje umjesto njih staviti jedan za blendanje i jedan multufunkcionalni za tekuci puder/puder u kamenu i zivili :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Core je totalni must have, ne pamtim ga ga NISAM KORISTILA! :DDDD

      Cheek brush je totalno multifunkcionalna, moj apsolutno favorit... od svih ovoh iz seta najmanje koristim koso rezani kist za lajner (dok sve ostale iz seta koristim svaki dan)... ali evo hocu da kupim tus u gelu,pa ako mi se svidi onda ću ga koristiti.. hahahahahhaha!!!

      Zna RT napraviti predobre kistove i navuku ljude da kupuju... ja dozivim sok kada vidim LE kolekciju i kupim iste sekunde.... bez razmisljanja, jer mi kistova uvijek fali hahahahahha!!!

      Izbriši
  3. ja nemam još niti jedan RT kist...sramota hahaha, ali morat ću definitivno zbavit, uvijek ih gledam na iHerbu al uvijek mi nešto bude prioritet prije njih :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iherb daje -20% na RT cesto, skupis pare i kada daju kupis... a dodatno uvijek bude uz kupovinu popusta, jos ako je prva kupovina -10$. XD
      :D Samo isplaniras sta hoces.

      Izbriši
  4. To su mi najbolji kistovi koje imam....imam Sam's picks kolekciju i ne mogu bez njih :D uzet ću i ovu sigurno, vrijedi svakog novcica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez konkurencije su za ove pare... neprevazidjeni! Samina kolekcija je nesto sto SVAKI DAN koristim i tacno bez njih ne mogu da zivim... perverzija! :D

      :***

      Izbriši
  5. Predivni su, nemam nijedan ali biće desetak odjednom :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno ih uganjaj s iHERBA kada dadnu popust -20%! :D Spominjat ces me koliko su nestvarno dobre! <3

      Izbriši