07. 06. 2015.

A-DERMA sindet za čišćenje suhe i osjetljive kože-recenzija


Često čitam kako se moji dragi suhokožci sa osjetljivom kožom žale kako im mnogi proizvodi za čiščenje lica ne odgovaraju i sama sam takva. Malo je reći sam probala hrpu proizvoda za čišćenja i lica i bacila još više para. Samo za vas je ova recenzija! :D
Ako ste još uvijek u potrazi za proizvodom za čišćenje lica koji vam neće dodatno sasušiti i iziritirati (dodatno nadražiti) osjetljivo lice ili tijelo na pravom ste mjestu, jer ću vam sa ovim postom olakšati potragu za savršenim proizvodom!

 Primjeri osjetljive kože:
- zategnutost i suhoća zbog jake hladnoće
- ispucalost kože zbog utjecaja “tvrde” vode
- svrbež izazvan iritacijom odjeće
- crvenilo i svrbež nakon uboda insekata
- svrbež u starijoj životnoj dobi i kod žena u klimakteriju
- zategnutost i pečenje nakon opeklina od sunca
- upaljena koža zbog ekcema i sl.

A-DERMA sindet za čišćenje lica je ono što je mom licu bilo neophodno čitav život i danas pišem o meni savršenom proizvodu za čišćenje lica! Ono što bi se reklo o "sapunu bez sapuna".

Na slici ispod možete vidjeti šta A-DERMA obećava. (Klik na sliku da se poveća.)



Da ne bude kako za nas suhokožce i osobe sa jako osjetljivom kožom nema adekvatnih proizvoda farmaceutski giganti su odlučili da nam olakšaju živote i puste u prodaju sindete, koji već dugo haraju tržištem i možete ih naći od raznih brendova. A-DERMA "Sapun bez sapuna" dolazi u kutijici, unutra je dobro zaštićen, a količina je 100 grama i ja svoj nabavljam u SSC-u u Pharmacia apoteci za 10KM. Što znači da 10grama platim 1KM i traje mi sigurno 3-4 mjeseca samo za čišćenje lica. Odlučila sam se za A-DERMA sindet, jer su njihovi proizvodi na bazi zobi, a moja koža voli zob. Proizvođač je isti kao i Avene-ov, a to je Pierre Fabre i proizvodi se u Francuskoj. Ovaj sindet je bez sapuna, parfema i parbena. Miriše svježe i blago ima sapunasti miris.

Ono što sam primjetila je to da moje lice od kako s micelarnom skidam šminku postaje drugačije i ne sviđa mi se! Pojavljuju mi se po licu promjene između sitnih bubuljica i mitesera, nešto nedefinisano i to je definitivno od korištenja micelarne. Odlučila sam ih totalno izbaciti iz upotrebe. Od kako sam se vratila čišćenju lica sa sindetom moje lice lagano počinje da se vraća u normalno stanje.



Kako moja koža reaguje na čišćenje sa A-DERMA sindetom?

Lice prvo umijem mlakom vodom i nanesem sindet dok lagano ne zapjeni, sasvim nježnim i kružnim pokretima očistim lice i saperem sa mlakom pa hladom vodom. Lice je poslije ovakvog pranja izuzetno NJEŽNO na dodir, bukvalno je nešto najnježnije što u tom renutno možete dotaći. Nema zatezanja, nema osjećanja suhoće, pečenja, ništa ne svrbi i nemate potrebu da trčite odmah kremicu za lice da stavljate ili da se pršćete sa termalnom vodicom!!! Zvuči kao nemoguće? :D Da, zbog toga volim ovaj proizvod i ovo je moj apsolutni must have! Pošto imam suhu kožu tijela, a najviše ruku A-DERMA sindet koristim i za kupanje (naravno da ne koristim isto pakovanje sindeta za lice i za tijelo). Koža bude mekša od bebine, a sigurno i pored čišćenja ovaj sindet njeguje kožu!

Koža i ja poslije ovog sindeta imamo predobri osjećaj čistoće, bez ikakvog sasušivanja što je meni zapanjujuće. Često imam osjećaj da je lice toliko čisto da to riječima opisati ne mogu... kao poslije najhidratantnije kremice  za lice, ali kada se doooobro upije u kožu i ostavi je izuzetno nježnom!

Tekstura mu je tvrđa i neće se nakon nekoliko upotreba kao obični sapuni razkeljati, izgubiti oblik, isprati i rastopiti. On ostaje u svom prvobitnom obliku najmanje nekoliko sedmica. pH mu je kao što je i koža tijela blago kiselkast.




Higijenu svojih sindeta redovno održavam i poslije svake upotrebe ih fino operem toplom vodom, a nekad i dezinfikujem, pa saperem vodom i ostavim ih lagano da se osuše na finom zraku, pa ih opet zapakujem u kutijicu. Šta još da vam kažem? Sastojke možete naći na pakovanju, na vama je samo da se uvjerite u ovu čudesnu moć čišćenja lica.



Da li korisite sindete i koje?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare!

:******

10 komentari:

  1. Koža lica mi je mješovita i nije osjetljiva al ovaj sapun me skroz zaintrigirao. :D
    Koža obraza zna bit suha i ponekad se stvore perutavi dijelovi.....mislim da mi ne bi mogao škoditi :D

    Trenutno sam na Coalface sapunu od Lusha i super mi odgovara :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakva bebina koža, ovo čudo prekucava sve moguće mekoće... koža je prezahvalna poslije njega i savršena bude... a pravo ga je teško potrošiti!!! XDDD Totalno druga dimenzija čišćenja lica... ono otkriće života... ahahahahahhahaha... nema šanse da ti ovo nešto naškodi... znači beton stvar! Ja sam ubjeđena da ovo pored čišćenja njeguje! :DDDDD

      Izbriši
  2. Zvuči kao nešto šta bi meni odgovaralo no bojim se da ga nema u Srbiji, sudeći prema deklaraciji, a nisam ga ni videla :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo potrazi u boje snadbjevenim apotekama, vala kada ima u nasoj zabiti mora i kod vas.... :D

      Izbriši
  3. Od A-DERME imam EXOMEGA kremu i bez nje ne mogu zivjeti jer imam uzasno suhu kozu ,bukvalno iz kupatila trcim da namazem kremu na lice jer pocinje da svrbi tako da mi je ova recenzija dosla ko narucena i mislim isprobati jos neki njihov proizvod .:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas sam gledala tu njihovu kremicu, sigurno cu je kupiti za zime... jer mi je sad koza bas extra, uposte suha nije i divim joj se kako je u savrsenom stanju... ovo sindet cudo je bukvalno spas za nas!!! Malo je reci da me je fascinirao! :DDDDDDD

      Izbriši
    2. Danas sam kupila sapun i upravo ga probala znaci wow... koza je premekana i ne zateze vise. Mislim da ce mi u kobinaciji sa kremom biti pun pogodak :) Hvala ti na ovom divnom otkricu :)

      Izbriši
    3. Magija je cista! <3
      Pravo otkrice za nas suhokozce, nevjerovatno je kako njezno ocisti kozu i ostavi je premekanom bez ikakvih posljedica, magican je!!! :D
      Koristi i masku od zobi, samo potopis zobene pahuljice i stavis na lice... savrsena maska za nas s osjetljivim kozom. :***

      Izbriši
  4. Pa to meni treba! Mislim da njihove proizvode drže u lokalnoj ljekarni, baš ću se informirati! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spominjat ces me kada ga probas... vjeruj mi. Bit ce ti otkrice zivota! :DDDD

      :****

      Izbriši