27. 05. 2015.

Illamasqua multi Facet paleta in Semblance-recenzija+look




U Illamasqua Facets kolekciju sam se zaljubila u istog trena kada je izašla. Paletice su me odmah UBOLE u oči, ali mi je 45 funti + 9 funti + carina (oko 150 KM bilo mnogo za malenu paleticu), kada sam vidjela sniženje od -50% na Illamasqua sajtu (koje još uvijek traje) odlučila sam je naručiti, jer nije bila dostupna u Illamasqua radnji u Zagrebu i izašla me je skupa sa carinom 90 KM.  Da li je vrijedna pažnje to ću vam otkriti u nastavku. Između Aure i Semblance ja sam odvagala da mi je ljepša i potrebnija Semblance! :)


Ova recenzija je ogromna i tu je dosta loših slika, ali šta ću, slikala sam je prije dva mjeseca. Sad trunčicu bolje slikam i to sama vidim! XDD



Ja sam jedna od onih osoba koje padaju na multifunkcionalne palete. Padnem kada vidim proizvod koji je savršen za putovanja i u kojem imam SVE. U tom slučaju mi količina nije bitna, ono što mi je bitno je da probam proizvod i da zaključim da li je vrijedan pažnje. Obično u takvim paletama/čudima dođe dovoljno iskoristivog proizvoda za jednu osobu i njen životni vijek.

Nisam megaloman, realna sam i znam da jedno Illamasqua rumenilo sama ne mogu potrošiti dok sam živa i da mi je i pola rumneila dovoljno! :D Tom logikom se vodim i često kupujem razne paletice ili setove na ovaj fazon, jer VOLIM da probam SVE! :D



Dakle, dok ste bacile pogled na ovu divnoću od palete mogle ste zaključiti da u njoj dođe svega po malo: kvatro sjena  (34 funte), rumenilo (21,50 funtu), hajlajter (20 funti), eyebrow cake (15.50 funti), hollow pigment (17.50 funti) i maleni kistić. Cijene su navedene za full size proizvode, dok u ovoj Facet paleti dobijete odprlike po pola od svega.

Kvatro sjena inače dolazi u količini od 4 x 1.5 grama, dok u Facet paleti dolazi u količini od 4 x 1.1 gram.




Sastojci.


Paleta dolazi u elegantnom crnom pakovanju sa crnim Illamasqua logom, koje se ne da uslikati, skoro pa je nevidljivo. Pakovanje je "oledalo" i možete se komotno ogledati u crnoj plastici.

 Paleta voli otiske prstiju, što mene posebno nervira.

Ono što mi se na samom početku nije svidjelo je plastika od koje je napravljena. Plastika mi se čini baš jeftinom, za ove pare su mogli neku čvršću plastiku staviti ili je napraviti da bude u onom predobrom Illamasqua obliku (kao što ima kvatro sjena dolazi i ostali pigmenti).


Da krenem recenziju od kista! :D

 Iznenadio me je. Malen i krajnje fukncionalan. Kosi dio koristim svaki dan uređivanje obrva. Sam kist je tanji od Real Techiques liner kista i od IT cosmetic's kista za obrve!
Drugu stranu kista ne koristim svaki dan, ali može poslužiti za hajlajt ispod obrva ili u unutrašnji ugao oka.


Paletu sam koristila dva mjeseca. Trebalo mi je vremena da formiram svoje konačno mišljenje!

U čemu je bio problem? Nije problem u tebi Illamasqua, već u MENI! :D

Ena koristi Catrice olovku za obrve oko pet godina bez prestanka. Kistom je popunjavala obrve prije nekih osam godina, navikla je na Catrice olovku za obrve.
 Ena je silno željela Illamasqua eyebrow cake u nijansi Thunder!
E, kada je došao posvađali smo se i to žestoko!
Priznajem vam da sam unazad mjesec dana hodala sa nesavršenim obrvama, baš zbog eyebrow cake-a, jer je navika čudo! Trebalo mi je vremena da naučim kako Thunder fura na mojim obrvama i kako ispravno da ga stavim!

 Thunder na obrvama.

Eyebrow cake u nijansi Thunder je pigmentisan haos izvrsno, ne znam kako bolje da se izrazim... za sjene je pigmentisaniji od bilo čega što sam u životu probala! Za obje obrve su mi potrebna samo četiri manja prelaza sa kistom! Dobro se blenda. Obrvama daje mnogo bolju definiciju i izraženost za razliku od olovke. Tamniji mi je Thunder od  Catrice olovke u nijansi 030. Dugotrajan i ostaje na obrvama dok ne odlučim šminku da skinem, otporan na toplotu i dodire. Naučila sam kako da radim sa njim i prezadovoljna sam sa ovim čudom za obrve. Obrve ne budu vještačke (ja imam pune obrve, samo ih popunim... tako da ko nema obrve nikako ne znam kako fura eyebrow cake u tom slučaju).
Thunder mi je želja već neke dvije godine i drago mi je što ga imam, ovu količinu iz palete bih ovim tempom korištenja, a to je svaki dan, mogla potrošiti za neke 2-3 godine.

Od kako imam eybrow cake olovku za obrve sam zaboravila i ne koristim je više! :D


O Hollow pigmentu sam pisala posebnu recenziju, tako da ako niste pročitali KLIK TU!

Dobar i neponovljiv! Must have svake pale dame! :D
Ono što je mana u ovoj paleti, a ima veze sa Hollow pigmentom je to što u njega sa lakoćom upada prašina, pa sam odlučila strehu (pokrila sam ga, DIY projekt kako zašititi Hollow u paleti je uspješno odrađen) da mu napravim, dok ne potrošim svoje ful size pakovanje Hollow-a.



Highlighter Mirage od kako imam ovu paletu svaki dan ga koristim!!!!!!! :D
Na slikama ispod vidite koliko sam ga uspjela potrošiti za više od mjesec i po dana svakodnevnog korištenja, kao i ostatka palete.

Ovo je hajlajter u kremi, nježan i delikatan sjaj ostavlja. Ima mikro zlatni šimer u sebi, a efekat je na licu neprevaziđen. Idealan za svaki dan! Što je malo čudno za Illamasqua-u, jer su pozanti po svojoj ludoj pigmentaciji. U rumenilo sam se zaljubila istog trena kada sam ga stavila na jagodice. Ako ga potošim treba ga naći opet! :D


Rumenilo Hussy je mat drečavo roza sa breskvastim podtonom u sebi. Zbog njegovog podtona sam u početku bila malo zabrinuta, ali pokazao se više nego predobrim! Ovo je rumenilo kojeg ću silovati do zime, jer zimi koristim najviše Dandelion od Benefita! Efekat na jagodicama je vrhunski, prirodan, osvježen i definisan izgled jagodica u trenu.
PREPIGMENISAN JE i trajat će mojim unucima. Dovoljno je samo da dodirnete s kistom rumenilo i da protresete dva-tri puta kist i spreman je za akciju! Ne trusi se. Dugotrajan, nema šanse da nestane sa obraza u toku dana!

Hussy+Mirage+Tunder.


Kvatro sjena iz palete je savršen za svaki dan-noć ili putovanja!

Sleek je šimer šampanj neutralna nijansa, izuzetne pigmentacije.

Dizzy je mat prljavo roza nijansa savršena za zagrijavanje pregiba oka, minimum svih minimuma ju je potrebno za zagrije bilo koji look.

Tango je smeđa satin sjena sa narandžastim podtonom u sebi i malo vuče na bakrenu nijansu.

Obisidian najpigmenisanija crna mat sjena.

Sve sjene su tvrđe teksture, izuzetno pigmenisane, sa lakoćom se blendaju. Ne truse se. SAN SVIH SNOVA.



Na pozadini palete je precizno navedeno šta je šta i koliko čega dobijete.


Brzinski crni smokey eye, korištene sjene iz Illamasqua palete, na obrvama Thunder.


 Mi u Sarajevu nemamo Illamasqa-u... ako dođu ikad kod nas mene ćete reanimirati, jer ću dotaći dno života.

Šta da kažem na kraju? Unlock your individuality at illamasqua.com.


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :****

20 komentari:

  1. Odgovori
    1. Hvalaaa!!! :D Budala zaboravim uslikati oči sa ovom smeđom sjenom... xDDDDD

      Izbriši
  2. Imaš zavidnu kolekciju šminke. Čak bolju od nekih starih blogerki (da se ne uvrijede ) mislim na one što furaju samo auru i avon od šminke i opisuju balea gelove za tuširanje. Lijepo te čitati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na čitanju!!! <3
      Stvarno volim da probam svašta i rado ću se odreći nekih navika samo da bih probala nešto ludo, a sa šminkom nikad dosta finih komada! :)

      Izbriši
  3. Senke iz palete su savrsene, a tvoj makeup look kao i svaki put fenomenalan..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene su iznandile kako su tvrde, a kako predobro furaju po očima i savršeno se blendaju!!! Baš su me pozitivno iznanadile! :D

      Hvala ti puuuunooo!!! :*****

      Izbriši
  4. Kako si me zainteresovala za Hollow pigment, samo mi još fali da naučim da se iskonturišem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni kod njega smeta samo što zna umrtviti lice, pa mu obavezno dodam malo bronzera na kraju... a imam osjećaj da ga je nemoguće potrošiti, totalno je isplativa investicija... i obavezno uz njega treba naći odgovarajuće kistove, jer neće svaki kist fino da ga izblenda... xDDD :D
      A da je dobar to nije tajna! XDDDD

      Izbriši
  5. Mirage je baš mirage, predivnoća jedna! :) Ako te to tješi, ja već mjesecima hodam sa groznim obrvama uokolo, već me sram kako sam ih u naletu ludila počupala, al dobro je dok nisam jedna od onih što ih ni nema dok se umiju :D skupljam za japansko oblikovanje, to htjedoh reći :D
    I daaa, lajk za novi dizajn bloga, pa bolje slike, ma pravi si majstor, nema šta :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sekundu se nanese na jagodice i prekasan lagani sjaj daje! :D
      Hvale cure pravo japansko iscrtavanje, kazu zivot im olaksa! :D

      Upravo mijenjam izgled opet i ludim!!! Krečenje na blogu u toku! :D XDDDDD

      Hocu da bude slika jedna za post, pa da se klikne na nju i da se udje na post... a ne da se skrola do beskonacnosti do iduceg posta! XDDDD

      :*****

      Zvat cu te na slatku kad zavrsim! :DDDDD

      Izbriši
    2. Klikneš na pokidanu stranicu ispod te slike koju hoćeš da se zadnja vidi i da onda piše pročitaj dalje, ikonica poslije filmića :D Al znam objasnit hahah :P

      Dogovoreno! :D

      Izbriši
    3. HVAAAAAAAAAAAAAALAAAA TIIIII!!!! :****************

      SPASILA SI ME SLOMA ZIVACA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RADI EVO!!!!!!!!!!!!!! :D

      JAO POBUDALIT CU OD SRECE!!!! <3333333333333333333333333

      SAD MI NECE FB PLUGIN, ALI EVO STA MU JA MOGU... AHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH!!!!!

      Izbriši
  6. Kako divna paleta a tek look-ovi, mašala!!! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijedi svakog uloženog novcica, bukvalno je svaki dan koristim! :D

      Hahhahahahahahha... masala... :DDDDDDDDDDDDD XDDD NE UREKLA SE!!! XDDD

      :************************************************

      Izbriši
  7. Sta nije da se ccarina placa iznad 50€?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iznad 50KM je kod nas i sve zavisi kako su sa carine raspoloženi... XD :)

      Izbriši
  8. Tango i Obisidian mi deluju bas po ukusu. Elem, bas me je privuklo ovo tvoje drvce, hocu ga! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjene su me ugodno iznandile! :D XDDDD

      Drvce je umjetno kupila ga za jeftinjaka u nasem trzom centru (Bingo)... znaju tako nabaviti finih stvarcica, a sve jeftino! :D

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Sve u njoj ima i nisam ni novcica za nju prezalila, bukvalno je svaki dan koristim... PREDOBRA BOMBA!!! :D <333

      Izbriši