13. 04. 2015.

Rimmel lasting finish 1000 kisses olovka za usne 011 spice-recenzija







Korisite li olovke za usne? Mnogo puta sam čula i pročitala kako cure ne koriste olovke za usne. Svaki put sam ostala u blagom šoku sa reakcijom... ZAŠTO?

Olovke za usne produžit će trajanje karminu, oblikovati usne i vizuelno ih povećati... olovke za usne su moćnan i neizostavan dio svakog makeup-a! Bez olovke za usne ja ne znam staviti karmin, niti to želim!


 Danas ću pričati malo o Rimmel Lasting Finish olovci za usne u nijansi 011 Spice. Već jednu sam potrošila i trajala mi je oko godinu dana, ovu olovku koristim kada je toplije i sunčanije vrijeme (jer je boja intenzivna na usnama i između prljavo roze/smeđe je).

Budući da sam jednu već potrošila već ste zaključili da će ovo biti pozitivna recenzija! :D
Što se olovaka za usne tiče ja ne volim kremaste olovke. L'oreal olovka za usne je meni apsolutni drogerijski favorit, potrošila sam četvrtu već i vrijeme je da kupim novu! Na drugom mjestu je Rimmel olovka, koja je za razliku od L'oreal-a mrvicu mekša. Tekstrura same olovke je blago tvrda, ali sa lakoćom se nanosi.

Olovku za usne ne stavljam po čitavim usnama, samo nekad. Najčešće samo obrubim rub usana i vanjske ćoškove popunim olovkom, dok sredinu uvijek ostavim praznu. To je moj trik za vizuelno punije usne. Nekad na sredinu stavim malo korektora ili hajlajt sjene.

Rimmel olovka za usne dolazi u količini od 1.2 grama i za nju ćete morati izdvojiti oko 3.50 KM, za ovu kvalitetu, to je smiješna cijena, a sigurno će vam trajati oko osam mjeseci svakodnevnog korištenja!





Svoj drugi primjerak sam pokušavala ugrabiti u CM-u, ali kada god odem tako imaju samo bež olovke za usne i Rimmel stalak je uvijek "otpuhan". Na kraju kupim olovku na -30% sniženju u DM-u na čitav Rimmel asortiman i platim je 2, nešto KM.

Simpatičan je natpis na olovci 1000 poljubaca :D sigurno neće izdražati toliko!
Olovka jeste trajna, ali nije vodootporna, niti je otporna na poljubce!

Ovo je jedna od onih Kardašijanove sestre nijansa, što svi pokušavaju da furaju. xD 

Kako izgleda olovka na usnama već ste mogle vidjeti u ovom postu (klik tu).




Za mene je ovo savršena olovka za svaki dan i uvijek ću je iznova kupovati, jer je baš postojana, pigmenisana, ne sasušuje usne, vizuelno mi poveća usne, mat je, jeftina i mogu je lako ugrabiti u drogerijama. 

Ono što mi se ne sviđa je to da su kod nas dostupne samo 3 od 13 nijansi! Sigurno ću naručiti sebi preko neta 3-4 nijanse! XD



Koristite li olovke za usne i koje su vam najdraže?


Do idućeg čitanja 1000 :***!!!

9 komentari:

  1. Joj jest lijepa nijansa :D moram sad sebi zapisat da pogledam u DM-u, ne znam zasto sam ja mislila da su njihove olovke skuplje o.O nisam ih ni gledala zato hahah navikla na Essence za 2 markice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Predobra je nijansa za svaki dan, pogotovo za navecer ako zelis nude usne... ova olovka da poseban car, neces se pokajati! :P :D Da nam hoce nabaviti makar jos pet nijansi, one smeđe su niđe veze, samo ova 011 valja! :D

      Izbriši
  2. Lepa je nijansa jako, a najvažnije da je postojana.
    Ja koristim essence pa uvek preskočim svaki drugi štand što se olovaka tiče :) Nisam se čak ni raspitivala koje su dobre - šta ti je moć navike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ove nećeš se pokajati, drugačije su od Essence-a i meni MNOGO bolje... :D

      Izbriši
  3. Prekrasna nijansa i baš mi se sviđa :D Samo neznan ja di to mogu kod sebe naći. *suptilno proklinje HR drogerije i trgovine kozmetikon* Al mogu se oslonit na essence olovke koje su <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušaj naći Rimmel, moraju biti... hahahahahah! Ja danas u drogeriju otpuhan stalak Rimmela ko da ga je tornado pokosio... reko braco draga sta je ovo... i prodjem! XD

      :D

      Izbriši
  4. Ja dugo nisam koristila olovku za usne, onda sam slucajno uzela jednu koja mi je stajala pored karmina i kada sam stavila nakon toga karmin efekat je bio vauu, totalno drugacije izgledaju usne kada se prvo nanese olovka. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olovka je obavezna!!! :DDDD Baš napravi WOW usne i karmin bude moćan i sočan poslije nje! :DDDDD XDDDD

      Izbriši