10. 01. 2016.

TOM FORD BLACK ORCHID for him or her?! Recenzija

 

Ako ste kao ja zaluđeni sa Tom Ford-om onda sigurno imate već negdje pripremljenu listu želja! :D Ja sam poklon set kupila u INOMA parfumeriji, koja se nalazi u SSC-u u Sarajevu i prije nego li počnem sa recenzijom moram još jednom pohvaliti preljubazno osoblje moje najdraže parfumerije. :)


Poklon pakovanje odiše luksuzom, kutija je prekrasna. Teško se otvara, da ne bi svačiji prstići dirali ovaj savršeni mirs i hidratantni hajmo reći losion. :D

Kutija voli otiske prstiju po sebi...

 



 



Sa zadnje strane kutije se naze sastojci.




Set u Inomi košta 219 KM. Pa da vidimo zašto je ovaj miris kultni!

Black Orchid su kreirali parfimeri iz Givaudan-a davne 2006. godine. Parfem je najavljen kao orijentalni chypre. U visokim notama je francuski jasmin, crni tartuf(!), ylang-ylang, crna ribizla i uzavreo limun. U cvjetno-začinskom srcu je crna orhideja Toma Forda (više je imaginarna, nego prava), u bazi su drvene note, tamjan, amber, vanilija, balzamične note. 

"Crna Orhideja je raskošna, tamna klasična, njen miris se može svrstati u jedan red sa najboljim kreacijama najboljih parfemskih kuća. Luksuzni i senzualni miris sa bogatim tamnim tragom od crne orhideje i začina, moderan i vječan". Ostaje samo dodati da je veoma dugotrajan i široke aure.
"Ovo nije obična orhideja, već je nešto raskošnije i rijeđe. Želio sam najtamniju orhideju, ali se one ne nalaze lako." 
Parfem je luksuzan i njegova distribucija je ograničena. Još raskošnija i skuplja parfemska koncentracija mirisa, koje je bilo proizvedeno samo 5000 označenih bočica.





Prvi put kada sam pomirisala ovaj miris osjetila sam magiju. Kao strastveni ljubitelj orijentalnih mirisa priznat ću vam da je ovo najljepši miris ikad, ali kada sam ga pomirisala on je na mene ostavio jak dojam savršenog muškog mirisa. Ostavio je dojam kao što je ostavio Guerlain na mene i u glavi sam imala samo jednu pomisao. Ovo je kreirala žena dok je u mislima imala savršenog muškarca! 

2006-e ovaj miris je predstavljen kao ženski miris, godinama poslije muškarci koji nisu opterećeni etiketama i koji znaju prepoznati kvalitetan miris su sve više počinjali da vole i da nose Black Orchid. Onda se desila prekretnica, pa Black Orchid u skoro svim parfumerijama možete naći na muškom djelu parfema! Da bi se kasnije ovaj miris deklarisao kao unisex.

JEDAN UNISEX JE ZAVLADAO SVIJETOM!

Nije bitno koja strana vlada više u vama ona muška ili ženska definitivno ćete voljeti Black Orchid... ili na sebi, ili na vašoj ljepšoj polovici.

Zašto unisex? Zato što ne postoje muške i ženske note mirisa. Ne doživljavamo svi isto mirise i naravno ne volimo svi iste mirise i u tome i jeste esencijalna ljepota mirisa.




Sam miris je i jak i prijatan i blag i oštar i ljut i dramatičan i beskrajno sexy. Ovo je najjači afrodizijak na planeti. Savršen signature miris muškarca iz snova. Žene neka mi ne zamjere, ali prije ove recenzije sam postavljala blic pistanja iskusnim ljubiteljima parfema (jeste li se pronašli... hehe pozz) i više njih je dalo ocjenu 8.5 da je ovo  muški miris (od 1-10), dok sam mu ja dala 9.5 ocjenu za muški. 

Na ženi ovaj miris ne mogu zamisliti. Možda i bih, ali prizor pred mojim očima nije prijatan. Miris koji je mračan i muževan ne priliči sexy dami. (Ovo je moje viđenje, nemam ništa protiv žena koje bi znale nositi ovaj miris, jer ipak svaki miris na različitim kožama djeluje drugačije.)

Ovo je miris koji se kompleksno razvija u tri faze. Prva bi bila da se ne miriše odmah dok ljutina ne prođe i da mu pustite 5-10min da se "razradi". Druga faza je ona kada je miris došao sebi i kada ne možete prestati da ga mirišete... u vama se stvara životinjski nagon i silno želite taj miris!!! Treća faza je faza kada nikad nećete moći iz vašeg sjećanja izbrisati Black Orchid! Luksuz, strast, savršeni muškarac, miris koji vas baca na dno ispod samog dna. Miris kojeg želite! Magija, bunt, mračna strana, tajanstvenost, elegancija i opasnost... stvaraju strahopoštovanje prema ovom mirisu. Definitivno ima jak psihološki uticaj, smirit će vas u sekundi i misli će skrenuti putem Black Orchida.

Nemoguće je opisati toplinu i jačinu ovog mirisa kroz riječi, svakako ga vrijedi pomirisati i obavezno testirati na koži.





Ovo je miris kojeg obožavaoci i mrzitelji stalno imaju u mislima i to im je zajednično za njega! Na kraju ću spomenuti da je bočica teška, crna... baš kao i miris u njoj.



Ovaj set ide na poklon, jer osmijeh na licu voljenih osoba nema cijene.



Jeste li imali priliku probati ovaj miris i kakav je vama?











14 komentari:

  1. samo prenosim hejt... dok ti sebi ispunjavas zelje, ja cekam da neko ode u SAD da mi donese nesto hahah

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš imaš dara za opise parfema, ko ne bi poželeo da ga pomiriše nakon što ovo pročita, ja svakako jesam!:-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da se uvijek prije pisanja recenzije za neki miris pitam da li ima smisla pisati o nečemu što je nevidljivo, a ostavlja jak dojam... i uvijek nekako prevagne ljubav prema parfemima i odlučim se napisati šta mislim.

      Hvala ti puuuunooo!!!!! Ostat će ti u vječnom sjećanju nakon što ga pomirišeš... garantujem! :DDDD

      Izbriši
  3. Cula sam da jako lepo mirise i svi ga hvale :) Jako mi je drago da si pisala o njemu i recenzija mi se bas dopada.Pakovanje je savrseno! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI PUNO!!! <3333


      Vjeruj da nezaboravno miriše!

      Izbriši
  4. Odlična recenzija! Ja obožavam TF mirise pa sam tako imala i ovaj i jako mi nedostaje. Meni nije toliko mračan i jak, barem ne u usporedbi s private blend linijom

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelim da ga isprobam, zadnjih dana čujem samo riječi hvale :D
    Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/noviteti-1.html

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam nikada pomirisala ovaj parfem, ali učinit ću to prvom prilikom! Jako lijepo si mi predočila ovaj miris.....odmah sam poželjela mirišljavog muškarca kraj sebe ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da nikad nećeš zaboraviti ovaj miris... uvuče se u podsvijest!!! <3 Predivan!

      Izbriši
  7. De ti meni reci okle tebi pare za ove skupe stvari, imaš Farmasi, svega za 20 KM.

    Nego, sad ozbiljno :D
    Pomirisah kultni parfem 30.12.2015 i oči mi zasuziše, loše mi bi, katastrofa (bukvalno). Ojjj reko ovo smrdi, otrov, šta ga hvale onoliko? A seljanka ga prsnula na šal koji je tada nosila :D iiii nakon 5-6 dana uzmem taj šal da operem taj otrov iz njega, kako sam ga izvukla iz kofera tako je cijela soba zamirisala na brvnaru u šumi dok pada snijeg a u ruci kuhano vino, knjiga dok u kaminu vatra pucketa. I sad jedva čekam da me put gdje odnese da ga kupim :D

    https://mademoiselle0101.wordpress.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D
      Drago mi je da ti se na kraju sviđa. Žestok je na prvo mirisanje i definitivno ga treba pusitit da se "razradi" malo, pa tek onda pomirisati... nekako na prvo mirisanje izbija ljutina iz njega i sav biber... :D ovo je definitivno jedan od najkompleksijih i njaljepsih mirisa ikad!

      Izbriši