25. 02. 2017.

Lime Crime VENUS paleta sjena- recenzija+look


THE GUNGE EYESHADOW PALETTE. Lime Crime VENUS paletu sam gledala i silno željela sigurno više od 3-4 godine. Baš kada sam se odlučila za kupovinu   u tom nekom periodu desio onaj skandal s Lime Crime, javni linč i bojkot od strane kupaca, pa je i mene  bilo strah naručiti od njih, jer ko želi da ostane bez svih mogućih para na kartici zbog samo jedne male narudžbe? :D Ali, to nije tema današnjeg posta, već ova od preljepote srceparajuća VENUS paleta sjena!
Ljepota ova palete leži u inspiraciji s Botticelli-jevim klasičnom slikarstvu, inspiracija nastala s početka 90-tih VENUS je grunge ljepotica "muzička paleta sjena". U moru neutralnih paleta, VENUS je nekonvencijonalna vatrena ljepotica sa prekrsnim hrabrim crvenim nijansama.

Dizajn palete oduzima dah, a napravljena je od tvrdog kartona i zatvara se na magnet. Sa unutrašnje strane se nalazi prekrasno ogledalo, a na svakom ćošku se kriju novi zlatni detalji, kojima je ukrašena.







SASTOJCI: Ethylhexyl Palmitate,Zinc Stearate,Caprylyl Glycol,Phenoxyethanol,Isopentyldiol,Silica. May Contain [+/-]: Yellow 5 Lake CI 19140,Mica CI 77019,Titanium Dioxide CI 77891,Iron Oxides CI 77491 CI 77492 CI 77499,Bismuth Oxychloride.

CRUELTY-FREE & VEGAN

Net Wt. 0.564oz / 16g




Paletu sam naručila s Lime Crime stranice KLIK ZA LINK, a platila sam je 62KM za 8 sjena. Što u konačnici čini 7,75KM za jednu sjenu od 2 grama, ukupno 16 grama.

Od 8 sjena: 2 su sjajnog metalik finiša (SHELL i AURA), 5 su mat (CREATION, ICON, DIVINE, REBIRTH i MUSE), a 1 je velvet mat finiša (VENUS sjena).









Pigmentacija Lime Crime sjena je VRHUNSKA. Mali dodir s kistom je dovoljan za aplikaciju sjena na oba oka. Sjene rade sa svim kistovima fantastično. Blendaju se kao san, zbog svoje specifične tvrdo-mekane teksture. Teško mi je opisati teksturu ovih sjena. Na dodir kistom se čine kao da su tvrde, ali jako pigmentirane. Na dodir prstom su premekane i svilenkaste na dodir, a često im se odlomi komadić pigmenta. Vrhunska kvaliteta, vrhunska pigmentacija i vrhunske karakteristike!

Na slikama ispod možete vidjeti swatcheve urađene bez baze za sjenu ispod i iz samo jednog prelaza sa prstom. :)

Nisu li divno prepigmentirane? :D




VENUS: The color of bruised fruit 

SHELL: Opalescent shell-pink 

AURA: Golden ivory 

CREATION: Rust brown 

ICON: Dirt brown 

REBIRTH: The color of an over-ripe nectarine 

DIVINE: Dusty stone 

MUSE: Deep burgundy red 




Sa ovom paletom nikako nećete moći napraviti "svakodnevni dosadni look". Čim je vidite morat ćete se zaroniti u ove prekrasne crveno-bordo nijanse, koje pristaju svim  bojama očiju! :D

Lime Crime me više nego oduševio sa ovom paletom sjena i definitivno ću vam priznati da je ovo sada jedna od mojih najdražih paleta IKAD. Pitam se samo kako sam sve ovo vrijeme živjela bez nje? Sigurno ću dotaći dno svim sjena i kupit ću je opet!

Sa sjenama se radi sa izuzetnom lakoćom, nekad imam osjećaj da se u samo 3-4 poteza izblendaju same od sebe.  Sjene se ne truse, a ako se to desi, možete se desiti samo jer se odlomio komadić pigmenta što sam spominjala da se desi kada se diraju prstima.  Nema odstupanja u pigmentaciji ili u karakteristikama sjena. Paleta je pravo REMEK DJELO!

Ne ispuštam je iz ruku i savršena mi je za svaki dan i noć. Trenutno kod mene vlada opsesija s toplo-hladnim look-ovima, pa sam i sa ovom paletom kreirala nešto na tu temu.  Hajde da pogledamo zajedno opet naopaku mene. :D Detalje svih korištenih proizvoda na licu možete pronaći na mom Instaramu, da ne kucam opet sve isto (Arkona_makeup).





Ispod sjena imam Urban Decay Primer Potion bazu za sjene u nijansi Original. Nekad strašno volim ovu bazu, a nekad je mrzim. Baš čudan odnos imamo. Look je uživo ima dooooosta više dubine, pošto mi je svjetlost očajna sve izgleda kao da je isprano i jednolično monohromatski, ali evo ga... :)









Da li sam zaboravila nešto da podijelim sa vama? Lime Crime često ima sniženja na svojoj stranici, pa paletu možete ugrabiti po jeftinijoj cijeni za 20-50%. Kao i za sve Kinezi imaju kopije LC svuda oko nas, pa je moja topla preporuka da ne naručujete LC sa eBay i ostalih stranica, jer čemu bacanje para?

Od srca vam preporučujem VENUS paletu i sigurno se niti jedne sekunde nećete pokajati ako je kupite, jer ova ljepota nema mane!

Lime Crime me naprosto oduševio sa svim proizvodima, ubrzo vam pišem još recenzija za njihove proizvode, a nadam se da ću u skorijoj budućnosti skinuti neke proizvode koji su mi već dugo na listi želja! :D


Jeste li probale ovu paletu i kakva su vaša iskustva sa njom?

Kako vam se svidjela recenzija, paleta i look?

Pišite mi komentare!

Do idućeg čitanja vam šaljem puse! :*

17 komentari:

  1. Koje savrsenstvo :D
    Od pakovanja pa do boja, sve je predivno, stvarno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. umrla sam, sutra mi je sprovod, ćao....

    <3 <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajde da sad ne idem na stranici palit oči divotama,reci mi kako s poštarinom i carinom...
    Inače paleta izgleda savršeno. Ja si mi zainteresirala...zanima me ta luda tekstura

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja sam ovo naručila skupa sa drugaricom kod nje u Svabiju za crni petak... krcat paket bio svega 😂 Tamo su nam naplatili 28€, a stiglo je bas brzo za 2-3 sedmice.


      Paleta grmi!!! 🤗🤗🤗♥️♥️♥️🙈🙈🙈🙈

      Izbriši
  4. pa zeno :D kupujes me ovim paletica ko ludu haha :D svakom novom paletom na tvom blogu, moja zelja je sve veca i veca :D divno ti stoje ove boje, a trepuske su ti vrh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško nama ovisnicama o paletama!!! :DDDD
      HVALA TI OD SVEG SRCA!

      <3

      :******

      Izbriši
  5. Gledam ja prvu sliku palete i mislim se kako su boje baš za tebe al moram pročitat recenziju da vidim da li ti se sviđa. Baš sam blesava naravno da ti se sviđa. Odlične si lookove napravila. Međutim paleta nije za mene, ja sam ipak za dosadne, svakidašnje boje i lookove. Ali ambalaža mi je predivna, ja bi je držala za ukras i divila se Veneri.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma vjeruj ova je savršena kada želiš sebe makar malo da iznenadiš i da izađeš iz rutine... ionako šminku skinemo na kraju dana! :D

      Savršena je od do! LJUBIM TE!!! <3

      Izbriši
  6. uh zelim je vec previse dugo ali previse mi se povraca od vlasnice LimeCrime-a (ima toliko ruznu osobnost da mi je ruzno sve sto potice od nje) i ne dam joj ni feninga :'(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahhahaha oj ja zažmirim na te ljude doslovno... znači paleta je vrh vrhova, nu ko šiša! :D

      Izbriši
  7. Koliko mi se dopadaju crvene boje na očima u poslednje vreme, a ti si ovo prelepo izvela <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crvene hit trend! :DDDD

      HVALA TI PUUUUUNOOOOO!!! :**************************

      Izbriši
  8. Wow, kako predivno pakovanje. Sviđa mi se ova poslednja sjena- creation, da ti ne mogu ni opisati. Stvarno me oduševila.

    Moj mali kutak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj ova vrijedi svakog novčića! Malo remek djelo!!! <3333

      Izbriši