05. 01. 2017.

GOLDEN ROSE grupna recenzija



Danas ću se potruditi da vam prenesem dojmove o osam Golden Rose proizvoda i nadam se da vam ovo neće biti prenaporna recenzija sa previše informacija. :D Pošto sam u zadnjih nekoliko mjeseci testirala malu tonu proizvoda, da bih stigla završiti planirane recenzije prinuđena sam napraviti nekoliko grupnih recenzija noviteta. :)


CONTOUR KIT


Golden Rose me uvijek i iznova obraduje sa svojim novitetima, pa tako nisam uspjela odoljeti Contour Kit paletici za konturisanje, koja u sebi sadrži tri pudera. Jedan je savršene sivkaste nijanse za konture, drugi je topliji bronzer puder, a treći je idealane nijanse za fiksiranje korektora ispod očiju.

Contour Kit dolazi u lijepoj crnoj ambalaži i sa unutrašnje strane se nalazi ogledalo. Plastika od koje je napravljena paletica je sasvim solidna, ali za cijenu od 10 KM i više nego dobra. Veliki sam ljubitelj kasičnih-elegantnih ambalaža sa jednostavim i crnim dizajnom. Paletica dolazi u crnoj kutijici i sve djeluje dosta skuplje, nego što je plaćeno! :)
Tekstura svih pudera iz paletice je identična. Izuzetno svileknasta i mekana. Pigementacija je dobra. Samo jedan prelaz sa kistom biće sasvim dovoljan da se postigne željeni izgled naglašenih kontura. Ove pudere preferiram nanositi prije tečnog pudera. Prvo stavim komntur nijansu, a iznad nje bronzer nijansu, pa sve skupa izblendam s tečnim puderom. Dobijem savršeno naglašene konture. Nema nikakvih loših efekata na koži, tipa mrlje ili nešto slično. Moć blendanja, zbog predivne svilenkaste teksture je odlična! Najvijetliju nijansu sam koristila ispod očiju i primijetila sam da mi se dosta uvlači u borice oko očiju, pa je više ne koristim. Generalno, skoro niti jedan puder za fiksiranje korektora mi ne odgovara, pa me ovo nije pretjerano pogodilo. Nijanse će odgovarati svijetlim i srednje tamnim osobama, dok će osobama s tamnijim tenom biti svijetle.

Sve u svemu za 10KM dobit ćete 3x 3.5grama puderikosa za konture i nećete se pokajati. Rade sa svim kistovima dobro.


MINERAL BRONZE POWDER 03


Još jedan novitet od Golden Rose je mineralni bronzer, koji je meni trenutno pretopao. Kako sam bijela ko duh većna bronzera mi je pretopla, pa ih s posebnim oprezom koristim u zimskim danima. Mislim da će mi 03 nijansa savršeno leći na preplanuli ten ovog ljeta. :)

Tekstura mu je tipična bronzer tekstura, samo malo tvrđa. Svilenkast dodir pod prstima i izuzetno dobre pigmentacije. Radi super sa svim kistovima, ali malo bolje sa onim od prirodne dlake. Cijena mu je 10 KM za 13 grama proizvoda.


Swatchevi su urađeni prstima i to iz dva prelaza.


MINERAL TERRACOTTA 01 PUDER U KAMENU


Ovo je puder, koji me je apsolutno oduševio! Cijena 10 KM za 12 grama proizvoda. Kako imam suhu kožu lica rijetko mi bilo koji puder odgovara. Ovaj mi savršeno legne na kožu. Moć prekrivanja mu je izvrsna. tekstura je lagano svilenkasta i pruža glatki finiš na koži. Koristila sam ga samog za "no makeup" look i da imam trunku čišće lice bio bi mi sasvim dovoljan za svaki dan, ali pošto nemam morala sam ga probati i preko tečnog pudera. :)
Efekat preko tečnog pudera je extra fasada. Prekrije apsolutno sve nepravilnosti i izuzetno mi se sviđa. Sa njim se prosijam nakon 5h. Lagano popravim i mogu komotno još 5h izdržati s puderom na licu. 01 nijansa lagano ide na žuti podton. Ne oksidira na koži.

SASTOJCI MINERAL TERRACOTTA PUDERA U KAMENU: Mica, Talc, Nylon-12, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polymethyl Methacrylate, Silica, Glyceryl Ethylhexanoate/ Stearate/Adipate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Polysorbate 20, Phenoxyethanol, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Dimethicone, Isopropyl Myristate, Zea Mays Starch, Polyacrylamide, Sorbitan Stearate, C13-14 Isoparaffin, Magnesium Aluminium Silicate, Dichlorobenzyl Alcohol, Laureth-9, Ethylhexylglycerin, Methylisothiazolinone, Zinc Aspartate, Copper Aspartate, Magnesium Aspartate, Manganese Aspartate



Swatch 4x prelaza sa prstom.


LONGSTAY GEL EYELINER DEEP BROWN 02


Ovo je moj prvi tuš u gelu i iskrena da budem ni sama ne znam šta sam očekivala od njega. :D Godinama sam vjerna i najvjernija samo Golden Rose Provitamin Black tušu (recenzija klik tu). Tako kada sam probala tuš u gelu osjećala sam se kao da nemam obje ruke. Ne godi mi aplikacija tuša s debelim kistom, pa sam tuš u gelu odlučila kostisiti samo kada želim "zamrljani" mačkasti look ili ga nosim u waterline-u. Za waterline mi se pokazao i više nego odlično! :D Moje oči su uvijek vodenaste, a pogotovo od 15-18h kada mi padne pritisak i kada imam osjećaj u očima da bih samo plakala. XD U tom periodu ništa na waterline-u ne može preživjeri na mojim očima, ali ovaj Golden Rose mališan to preživi i sigurno ću kupiti i crnu verziju.

Cijena mu je 6 KM za 2.5 grama proizvoda. Ja svoj koristim već skoro godinu dana i još mu nisam uspjela dno dohvatiti. Izuzetno je bogate pigmentacije i potrebna ga je samo mrvica. Ne osuši se odmah u potpunosti, pa se može lijepo izblendati.


SASTOJCI TUŠA U GELU: Isododecane, Dextrin Palmitate, Trimethylsiloxysilicate, Polymethylsilsesquioxane, Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Ethylhexyl Palmitate, Hydrogenated Polyisobutene, Phenoxyethanol, Sodium Stearoyl Glutamate, Palmitic Acid, Benzoic Acid, Może Zawierać: Mica, Ci 77891, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499, Ci 77007, Ci 16035, Ci 42090


EYEBROW POWDER 105


Trenutno "furam" prirodnije obrve, koje dosta više idu na pravu smeđu boju, nego na tamnu. Golden Rose Eyebrow Powder u nijansi 105 mi je savršena sjena za unutrašnji dio obrve, ali poslije Anastasia Beverly Hills pomade. Bez pomade je previše prirodan efekat na mojim obrvama. Slabije je pigmentacije, dobro se blenda i trajnost je čitav dan. Dolazi s malim kistićem. Cijena je 4 KM za  2.5 grama proizvoda, kojeg će biti teško potrošiti! :D Odličan proizvod!


SASTOJCI SJENE ZA OBRVE: Talc, Mica, Aluminium Starch, Octenylsuccinate, Polymethyl Methacrylate, Dimethicone, Boron Nitride, Isodecyl Neopentanoate, Trimethylsiloxysilicate, Phenoxyethanol, Aluminium Hydroxide, Hydrogen Dimethicone, Allantoin, Dichlorbenzyl Alcohol, Tocopheryl Acetate (+/- Ci 77891, Ci 77492, Ci 77491)


HIGHLIGTER I KIST ZA BLENDANJE SJENA


Golden Rose me iznenadio sa kvalitetom kistova! Na prvi dodir mi nisu izgeldali baš obećavajuće, ali preživjeli su dobrih 60-ak pranja i idalje izgledaju kao novi!

Kist za blendanje sjena je od prirodne dlake i njega koristim samo kada trebam izblendati visokopigmentirane sjene ili za lagano završeno blendanje. Zbog svojih dlaka nije pogodan za sjene koje su slabije pigmentacije, jer će ih previše izbeldati. Cijena mu je 6.50KM.

Kist za highlighter je savršen za svoj posao! Od sintetičkih je dlaka i zbog svog kompaktog dizajna je savršen za nanošenje highlightera na vrhove jagodica ili ispod obrve. Cijena mu je 7.50KM.




EXTREME SPARKLE EYELINER 09


Disko, šljokice i disko i šlkolice! Nikad dosta šljokica! Za 5.50 KM sam pronašla savršeni šljokičasti tuš, kojeg kostim ili preko čitavog kapka ili kao liniju tuša. Ako ga koristim kao liniju od tuša onda su mi potrebna samo dva sloja, što je više nego idealno za šljokice! Ne mrda nigdje i ima dobar tanki aplikator savršen za precizno iscrtavanje. Ja svoj tuš imam skoro godinu dana i primijetila sam da je vrijeme za novi, jer mi se malo stvrdnuo. Rok trajanja mu je 6 mjeseci od dana otvaranja, ali kod mene je izdržao duže. xD

Količina je  4.7 grama i dolazi u najsavršenijoj zlatnoj šljokičastoj nijansi! Treba mi još nijansi ovog čuda! :D


Na slici ispod prikaz tuša na očima, slika stara skoro ko Grčka. XD Tačno se sjećam da se za blog nisam slikala od ove slike. Toliko sam lijena, ali nisam lijena za našminkati se, pa vam se često prikažem na Instagram stories (Arkona_makeup).



Toliko od mene za ovaj put! :D

Da li ste probale neke od ovih proizvoda i kakvi su vama?

Ako niste kako vam se svidjela recenzija i da li želite neki proizvod kupiti?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

12 komentari:

  1. Odgovori
    1. MA LJUBIM TE PUUUUUUNOOOO!!!! :**********


      HVALA LIJEPA MOJA! <3

      Izbriši
  2. Super post!Pratim te,pa ako zelis uzvrati
    http://slsk04.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Totalno si me navukla na kontur kit, terracotta puder, gel eyeliner, šljokičasti liner i kistove :D Ubacujem u košaricu kad sljedeći put budem naručivala s Pande :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SVEEEEEEEEEEEEEEEEE znači!!! :DDDDDD

      Ja moram otići po još ovih šljokica odlične su mi za tuš u pregibu kapka! :DD

      Izbriši
  4. Predivne stvari, nemam ništa od GR kozmetike jer se kod nas baš i nema svugdje naći.
    Ti si stvarno prelijepa i baš si se super našminkala, svaka čast.
    Zapratila sam tvoj blog :)

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čim budeš imala priliku Velvet Matte karmine uzmi i tečni mat 10-ku, sekunde se nećeš pokajati! :DDDD


      HVALA TI PUNO! :D :***


      Čitamo se ubrzo! :DDD

      Izbriši
  5. Gel ajlajneri su mi pun pogodak, za tu cenu ne zameram im ni sto se suse! :D Plavi mi je ubedljivo najbolji jer je drugaciji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi li probala staviti kapljicu bilo kojeg ulja kada se trunku osuše? :D


      Uh, poslije ulja proradi ko ludo!!! :DDDDDDD


      Plavi moram kupiti za onih novih insta folova šminkanja... hahahahah :DDD


      :*****

      Izbriši
  6. Meni se najviše sviđaju kistovi. Ovaj za blendanje bi mi baš dobro došao da izblenda sve i da sam mirna, uvijek mi se čini da je to sve slabo izblendano ma koliko god ja blendala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda obavezno ovaj ili BH Cosmetics 12 kist za blendanje, ta dva su mi presavršena kada treba sve lijepo na kraju izblendati da nema onih ružnih oštrih linija... :D


      :****

      Izbriši