13. 07. 2016.

NEW IN #10 + DARIVANJE :)


Dugo me nije bilo! Možda su neki od vas pomislili da sam odustala od blogovanja? :D Zbog teških tehničkih problema, koji u potpunosti opravdavaju mogu neaktivnost na blogu sam bila primorana da ne pišem malo duže od mjesec dana. Do sada mi je ovo najduža pauza i priznat ću vam da mi je jako teško pala. Najviše zbog toga što sam skupila brdo šminke, a ništa od toga nisam smjela ni dotaći dok ne uslikam. :( Neću kukati kako mi ništa ovih mjeseci ne ide od ruke i kako sam peh, već ću odmah da pređem na dio zbog kojeg ste ovdje... :D ŠMINKE!

Šta se sve skupilo kod mene u toku mog nepisanja... hm, pa svega. Evo kada sam napokon sve uslikala ja ne znam šta prvo da dotaknem. Molite se za mene da poslije ovog posta ne izađem iz kuće kao transvestit sa svim mogućim bojama po faci! XDDD

Ovo će biti najduži blog post na mom blogu, pa vas na samom početku upozoravam. :D Ko uspije doći do kraja dolje vas čeka malo iznenađenje!


Golden Rose Provitamin Black tuš za oči- kupila sam ga 10000000000000000000x i za mene i moje potrebe ne postoji bolji proizvod! Recenzija mu možete pronaći KLIKOM TU.

INGLOT baza za sjene- od kako sam joj napisala recenziju korisitm je svaki dan, sve mi je bolja i bolja. Recenzija KLIK TU.

AURA New In Town Shine Excess u nijansi 770-  kada sam ga kupila promaklo mi je ono najbintije, riječ "SHINE", kao mrzitelj sjajnog na usnama fixiram ga s mat puderom u kamenu i bude mi OK. Savim pristojan karmin ukoliko ste ljubitelji shine završnice. Bila sam ubjeđena da je New In Town kolekcija matte. xD

Bourjoris Radiance reveal korektor- u najsvijetlijoj nijansi, za svoju cijenu od 16-17 KM sasvim je dobar, ali meni su ipak AURA Correct me i Catrice tečna kamuflaža bolje. Bourjoris mi je previše roz, lagan je i ne zakamuflira mi podočnjake onako kako ja to želim, više da blago prirodno prekrivanje sa efektom sna od 5h... da se razumijemo želim efekat sna Trnoružice!

Manhattan olovke za usne-  proslijedila sam ih dalje, nisam probala.





AVON noviteti- svašta nešto fino iz AVONA je stiglo na moju adresu. Sa električnom turpijicom je čitava porodica PREZADOVOLJNA! TOP!
Lakovi, kao i uvijek nisu razočarali. Čak sam nešto i crtala po noktićima sa ovim čudom na slici ispod skroz desno. XD Dobro znate je vrh moje manikure kada nalakiram jedan nokat sa šljokicama! Hahahhahaha. XD Sprej za brzo sušenje laka za nokte nije dao efekta, brže mi se nokti osuše kada preko stavim AVON top coat, nego sprej.





Na II Digital Divas konferenciji sam dobila sve sa slike ispod, a nešto ću da podijelim i sa vama. :)







GOLDEN ROSE- volimo GR, zar ne? :D

Napisat ću ubrzo recenzije za skoro sve sa slika ispod, a do tada ću da vam prenesem kratke dojmove.

Tuš u gelu često koristim da napravim onako mačkasti look i za sada mi je jako dobar. Tuš sa šljokicama obožavam! Mineralni puder u kamenu sam koristila dok sam imala svijetao ten, sada mi na žalost ne odgovara. Pokazao mi se jako dobrim... kada sam putovala u Zagreb izdržao je na licu od 6h ujutru do 4h iduće jutro, ne pitajte kako i zašto. Odličan je. Matirala sam se svega 4x.
Moja nova ljubav je GR puder u kamenu Paris u najtamnijoj nijansi 62, ljubav, ljubav, ljubav! WOW lak za nokte, provjereno dobar. Tečni mat karmini mogu s ponosom parirati i trostruko skupljim tečnim karminima, zadržat ću misao za posebnu recenziju.
Tečni korektor sam samo jednom koristila i pokazao mi se jako dobrim. Kist za blendanje sjena nisam probala. Olovku za obrve što podsjeća na dosta skuplju ABH varijantu sam probala i prefenomenlana je!







 OLOVKE ZA USNE.


Nikad ih dosta? Na slici ipod vidite samo dio, jer mi je dobra većina u torbi i već su se izbrisala slova sa njih, pa nisu za slikanja. Apsolutni favorit mi je Rimmel, savršenstvo od smeđe olovke, a kupila sam još tri nijanse. 
Golden Rose olovku za oči koristim za usne, nema nikakve razlike s dream lips olovkama, presavršeno se ponašaju na usnama. Mislim da sam skupila sve nijanse. xD Essence olovke, ništa posebno. Wet'n'wild jako pristojna olovka, super se ponaša na usnama, ogromna je!






 Priča o dvije lijepe Marije. :)


Jedna Marija živi na moru i pravit ćemo se da želi da ostane anonimna. Uvukla mi se u srce i to u samo jednom danu i jedva čekam opet da se vidimo. Prekrasnu THE BALM paleticu sam dobila od nje i nemam dovoljno riječi da joj se zahvalim na savršenom danu, pa tek onda na poklonu! Marija, hvala ti od sveg srca. :D

Druga Marija je Miss Blogerki i živi u Hercegovini, da se pravimo da i ona želi da ostane anonimna? Neće uplati, jer ste već skontali ko je! :D Od prekrasne i mome srcu najdraže Marije sam dobila BENEFIT GIRL MEETS PEARL hajlajter. Daje presavršeni wetlook odsjaj i obožavam kupanje vrhova jagodica u njemu. Mariji ću se adekvatno zahvaliti na njenoj svadbi. :D



Rimmel Lasting Finish 25h čitav život sam bila nijansa 103, sada sam 303. Pocrnim li još malo trebat će mi puder za crnkinje. Recenziju možete pronaći KLIKOM TU. Recenzija je dosta stara i razmišljam da napravim adekvatan apdejt!

Rimmel Lasting Finish 25 korektor- prekriva SVE. Recenzija KLIK TU.

Catrice kamuflaže- najveća ljubav na svijetu! Moja Teky mi je u Pločama našla duh nijansu 001 Catrice tečne kamuflaže, nije ni svjesna koliko je sadake zaradila na ovome. neizmjerno sam ti zahvalna! <3 (Znate da ih u Sarajevu nema, kada god tražim nigdje nema... zato što su predobre!)

MAYBELLINE PUSH UP DRAMA maskara- za nju neće biti recenzije, jer ne odgovara mojim trapavicama. Više će odgovarati osobama sa manjim i slabijim trapavicama, nego nama sa prirodno dužim i gušćim tepuškama.




Noviteti od Catrice i Essence, ništa od ovoga sa slika nisam probala. :D





Jessup set kistova- recnzija mu slijedi ubrzo, kada ćete dobiti detaljne slike i sve! :D





BOCASSY hidratantni serum- recenziju sam mu pisala i možete je pronaći KLIKOM TU. Trošim 3-4 pakovanje i ne mogu zamisliti njegu lica bez njega!

Babylove kremica s kojom se mažem u slučaju da me komarci izujedaju.

GARNIER Biphase Water in Oil mic-mic vodica za uklanjanje šminke mi se pokazala jako dobrom. bez ikakvih poteškoća skine vodootporni makeup. Miriše savršeno, ostavi blago masnu kožu, ne isušuje lice i ne izaziva bubuljice.

BALEA ulje za skidanje šminke ili čišćenje lica dobro obavlja svoj posao i za sada sam jako zadovoljna.

OLIVAL zlatno ulje smilja- i odgovara mom licu i ne odgovara mu. Sve osim ulja ruže u njemu meni odgovara, jer od ulja ruže moje lice reaguje sa sitnim bijelim bubuljicama, ništa strašno. Lice bude nahranjeno, mekano, bore sve izglađene.

JOJOBA OIL- recenziju sam mu pisala i možete je pronaći KLIKOM TU.




Sa 103 na 303 nijansu pudera sam došla vrlo lako, mazala sam se s OLIVAL uljem, EVELINE uljem i BIOBAZA marmeladom. 





Fingers ljepilo za trepavice mi je neophodno od kada me je moja Šljokica naučila sama sebi da stavim umjetne trepavice. Nadam se da je ponosna na mene! :D Kada već spominjem Šljokicu uvijek me zatrpa poklonima kada joj dođem na sijelo, pa na slici ispod možete vidjeti samo dio. XD 
ORIFLAME jaje, jer ovo nije bjutiblender  (hahahahhaha) mi je sav popucao nakon prvog pranja. Baš zbog toga za mene nisu spužvice, jer kada krenem da perem stavim pola litre Fairy deterdženta i ribam kao da sutra ne postoji. Odvratna mi je pomisao na mokar bjutiblender po faci, spužva-bakterije. Definifivno nije za mene, ja sam osoba za kistove!





PRIČA O LIJEPOJ IVANI. :)


Kako početi ovu priču? Da li početi od najcrnjeg djela ili ga skroz zaboraviti i preći na onaj najbitniji veseli dio? Često mi kažu da trebam na blogu početi pisati putopise i sve ono što doživim na putovanjima, ali pošto je moj blog isključivo o šminkama suzdržavam se nepotrebne priče o meni i mojim doživljajima. Dakle, putovanje u Zagreb i susret sa Ivanom... razmijenile smo brzo šminki, na našu žalost družile se jako kratko, ali ćemo sigurno nadoknaditi! Ivanu možete pratiti na njenom blogu Tour De Beauty. :D Ovom prilikom joj šaljem ogromnu količinu ljubavi! <3



Ove litre iznad su za higijenu i kupanje. XD

Maske ispod su od Ivane, zna žena da volim navečer da izlazim i spremila mi maski da budem uvijek svježa sa finom facom! :D





Evo moje nove bolesti. Zdravo, ja sam Ena i opsjednuta sam s MUR Awesome Metals Foil Finish sjenama. Zalihe rose gold nijanse su tu, a recenziju za najbolji proizvod ikad sam vam već pisala na blogu i možete je pronaći KLIKOM TU! Nabavila sam i srebrnu varijantu, a planiram nabaviti i crnu, bakrenu... ma sve.




Pustit ću vas bez nepotrebne priče da gledate MUR ljepote, nisam ih probala, pa nemam ništa ni za reći, osim da ne znam šta prvo da dotaknem! :D












 KUPOVINA SA BEAUTY BAY.


Umalo da završim u ludari zbog Beauty Bay-a. Naručila sam dva paketa, a samo mi je jedan stigao. Željela sam da mi pošalju novi paket, ali svi proizvodi su bili rasprodani i ostala sam bez Gerard Cosmetics Hydra Matte u nijansama: 1995 i Everyting Nice, MUG sjene bitten. Nakon 20 dana dopisivanja sam dobila novac za drugi paket nazad, iako sam htjela šminke!!! :((((((


Pogledajmo sadržaj prvog paketa. :)

Anastasia Beverly Hills GLOW KIT- That Glow, moj SVETI GRAL. Slike novog proizvoda sam izgubila i najvjerovatnije je da nećete dobiti recenziju za ovaj proizvod, jer ne mogu da prežalim onako dobre slike, a već kostim uveliko That Glow i slike korištenog proizvoda me nerviraju, jer ne prikazuju punu ljepotu... :(









GERARD COSMETICS HYDRA MATTE u nijansama: Iced Mocha, Cher i Invasion. MUG sjena, zaboravila sam naziv. xD






YSL Touche Eclat u limitiranom izdanju sa  porukom: "I'm not a morning person". Recenziju sam mu već pisala i možete je pronaći klikom TU. YSL testeri tečnog pudera iz iste linije,nisam ih još probala, a uslikala sam samo jedan.

ANASTASIA BEVERLY HILLS DIPBROW POMADE u nijansi Dark Brown mi se pokazala jako dobrom, ali bez INGLOT AMC eyebrow gela za mene nema jasno definisanih obrva. Korisitm ih skupa.

GUERLAIN Le Stylo Levers Lipliner  u nijansi IRIS NOIR, savršena zagastio crvena nijansa, koja mom novom tenu pristaje kao salivena! Klizi kao san, ima old skul miris karmina, perverzija.








Ukoliko ste došli do kraja za vas sam dva darivanja. Možete učestvovati u oba ukoliko to želite. :)


Kako učestvovati za AVON nagradu?

Vaše je da:
- LIKE AVON na FB,
- Javni share ovog posta ili slike na FB,
- Follow na Instagram Arkona_makeup (ukoliko nemata Instagram naglasite u komentaru, svakako da možete učestvovati, a po želji mi napišite nick s kojeg me pratite).
- Pratiti blog preko GFC (nalazi se s desne strane bloga i piše "Pridružiti se ovoj web lokaciji" klik tu.

Jedna osoba će osvojiti sve sa slike ispod:
-Mega Effects vodootpornu sivu sjenu,
- Ideal Flawless kremasti hajlajter i rumenilo,
- 2x laka za nokte.






Kako učestvovati za GOLDEN ROSE nagradu?

Vaše je da:
- Javni share ovog posta ili slike na FB,
- Follow na Instagram Arkona_makeup (ukoliko nemata Instagram naglasite u komentaru, svakako da možete učestvovati, a po želji mi napišite nick s kojeg me pratite).
- Pratiti blog preko GFC (nalazi se s desne strane bloga i piše "Pridružiti se ovoj web lokaciji" klik tu.

Jedna osoba će osvojiti:
- 3x tečna mat karmina u nijansama: 11, 05 i 12.
- Eyebrow powder u nijansi 105.





IGRAMO SE DO 01.08.2016. godine, otvoreno je za sve zemlje EX YU.




Do idućeg čitanja mi pišite komentare, jer sam vas poželjela! :*

33 komentari:

  1. Super, učestvujem. Pratim na Instagramu : lejlahrustic8
    Facebook: Lejla Hrustic

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno a baš si me nasmijala s onim za tranvestita
    IG azraagic

    OdgovoriIzbriši
  3. Super new in post.Sve sam pročitala i zaista imamo slican izbor new in proizvoda.Nagradna igra je odlicna jos sa GR proizvodima.Sve sam obavila.Na instagramu sam pod imenom:amina.begagic
    LP
    Posjeti i moj blog nova sam <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Dusa draga meni doslo plakit al samo malo. E pa ne moze tako, i meni ces se morat iskupit na mojoj svadbi. Zezam se zezam. Al ko sto sam rekla Sljokici necu se ja igrat i iscikat autobus, vise ja volim da mi urucis nagradu osobno.
    A sad da se uozbiljim malo, odlican post, odlicne fotke, oci mi ispale od tolikih sminki. Drago mi je da si nam se vratila sa postovima.

    OdgovoriIzbriši
  5. mislim da je vrijedilo čekati da počneš ponovo s pisanjem jer si se opremila full predobrim stvarima i predivnim paletama, sve gledam da naručim sebi te palete vidim zna biti sniženje na oficijalnoj stranici ili se bojim poštarine kako ide kolika je pa uvijek odustanem :/ dobrodošla nazad

    OdgovoriIzbriši
  6. Bez obzira šta si koristila glow napiši recenziju,obavezno
    Znam da nije to to kad je proizvod već korišten,ali svejedno napiši...oprostit ćemo ti slike jer znam da ćeš napisat vrhunski post

    OdgovoriIzbriši
  7. Dragi Bože, pola sata sam barem čitala ovaj new in post. Malo je riječi da mi je prejako falilo tvoje pisanje. Jako si me nasmijala i pišeš baš posebno, big lajk! Btw. new in ti je prej*ben! :D :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Pratim te svuda i uživam u tvojim slikama. :)
    Fb Emilija Novakovic ex Lecei,instagram- emina_svastara.
    GR tečni korektor je odličan,jedan sam već potrošila.
    Što se tiče Avonovog spreja za brzo sušenje laka,meni je delovao.

    OdgovoriIzbriši
  9. Je li se Biobaza ima kupiti samo van BiH? Čula sam da je super za tanning te da pomaže i djevojkama hladnog podtona koje teško dobiju boju, no da ga nema u Bosni. :(

    OdgovoriIzbriši
  10. Pratim tvoj rad na Facebooku, buduci da nemam Instagram nazalost :/ Mozes me naci kao Marina Zg :)
    Vidim da si se zbilja dobro opremila proizvodima haha,svaka cast malo sam zavidna :D
    sve u svemu, mislim isprobati neke od ovih proizvoda kao sto su Catrice highlighter ili olovke za usne, jer mi se cine najprimamljivijima.
    Post dug,bas po mojoj zelji :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan post
    Jako dobrih informacija sam procitala.svaka čast.
    Slzjelujem u nagr.igri super darivanje ��
    Pratimo na IG arezic
    Fb An Rezic kao i na blogu

    OdgovoriIzbriši
  12. Pratim na blogu Sanja prenković, instagram sanja_prenkovic

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovakva okupljanja stvaraju divna prijateljstva i razmene mišljenja,divnoo
    IG crvenasonja

    OdgovoriIzbriši
  14. Odlične recenzije,vratila si se pisanju bloga u velikom stilu.Rado čitam i na FB:Sanja Červar ,kao što pratim i na IG .cervarsanja

    OdgovoriIzbriši
  15. Odlično darivanje �� Pratim na Instagramu pod @jasnajurić, na FB: Jasna Jurić...preplačena na Yt kanal i na blogu

    OdgovoriIzbriši
  16. facebook-Marija Stella Bunić
    Instangram-marija_bunić
    Pratim preko gfc-a

    OdgovoriIzbriši
  17. Prelijep post :)
    Odlični proizvodi i prelijep blog .
    Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  18. Bas si se podnovila :D
    Avon lakovi su sjajni, neke sam probala i stvarno su super. Essence olovke za usne su skroz okej kad se uzme u obzir cena, ja ih cesto koristim i kao karmin hahah. :D
    Ucestvujem u oba darivanja.
    FB: Teodora Mladenovic
    Instagram: eyelinerqueen

    OdgovoriIzbriši
  19. Odličan post :-) Moze li barem ukratko recenzija ABH that glow? Kakva je razlika izmedju nijansi that glow i gleam? Da li that glow vuce na zlatno, toplo?

    OdgovoriIzbriši
  20. Divan post msm roman hhhh;pratim preko inst.askomerisa(nick) fb:Merisa Halilovic ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. čitam post i nasmijala si me par puta :D san ko Trnoružica i transvestit me dotukoše :DDD
    ima tu kod tebe svašta nešto lijepo i trenutno mi je najzanimljivija ABH paleta hajlajtera

    OdgovoriIzbriši
  22. wau nikad nisam od sminke imala hjlajter i prajmer to su dve stvarcice koje nikad nisam imala za sve ove godine a obozavam da se sminkam,sad sam pocela umesto hajlajtera da koristim svetle senke ili negde sam procitala cak balzam za une ,sve je predivno na instagramu te pratim ovde na fejsu tatjanaristivojevic a nema sanse da se prijavim jer sam zaboravila lozinku sa naloga i sve sam probala nece ni jedna jer to je koristila i moja cerka i moj tata i svi tako da ja nemam pojma koja je sifra a menjana je vise puta cak sam probala novi nalog da otvorim ali ne umem,valjda ne smeta to puno jer te redovno pratim na fejsu Tatjana Ristivojevic

    OdgovoriIzbriši
  23. Padoh u nesvest dok stigoh do kraja.. Ali moras da nam nadoknadis odsutnost 😊 inst. @jecatheveca, gfc Yellena, fb Jelena Mitrovic

    OdgovoriIzbriši
  24. WoW! Super post, prelijepa šminka. Baš si lijepo sve uslikala :D

    https://catherinehere.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  25. Predivno, I ja bih te paletice mur gledala kako su dobre, pratim i na fb.Cosic Snjezana inst.snjeskasmeska gfc.Snjezana C/V

    OdgovoriIzbriši
  26. Nemam instagram ;) fb Lidija Tonev Kostadinov

    OdgovoriIzbriši
  27. Fb Lidija tonev Kostadinov. Korisno,kao i uvek :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Upravo sam procitala tonu recenzija i zapisala par proizvoda koji su mi neophodni i koje cu probati ASAP! Medjutim nisam nigdje mogla naci ove Golden Rose matte karmine pa pratim svaku nagradnu igru u nadi da cu ih osvojiti! :D Pratim te sa svog IG - @kozonaida :) Imas odlican blog i volim te citati! :) Veliki pozz! <3

    OdgovoriIzbriši
  29. Predivno,stigoh do kraja prije 12h. inst.snjeskasmeska Fb,Snjezana Cosic

    OdgovoriIzbriši
  30. Post je odličan :) ;)
    Pratim na Facebooku kao Marina Grubić,
    na Instagramu kao @marinagrubic123
    I na GFC kao Marina Grubić
    :) ❤

    OdgovoriIzbriši
  31. Ovo nije realno! :) Zelim sve!! Slike su savrsene :)


    Pogledaj poslednji post u pitanju je youtube kanal i bilo bi mi drago da ga pogledas( sub, like , kom ) http://fashionandallaboutthat.blogspot.com/ :)
    mozemo i da se zapratimo na instagramu : anaradunovic_

    OdgovoriIzbriši
  32. Odličan post. Učlani se na moj blog, uzvraćam. Nova sam na blogu. https://enotes10.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši