11. 05. 2016.

Golden Rose Essential Great Curl & Volume maskara- recenzija



Jedan od mnogobrojih Golden Rose noviteta je Essential Great Curl & Volume maskara za koju vam danas pišem recenziju. Golden Rose je napravio veliki iskorak naprijed i dosta više novca uložio na Golden Rose nove linije proizvoda, ukoliko niste znali prestali su sa proizvodnjom Classics kozmetike i sve svoje resurse su uložili u nove proizvode. Pošto sam ja totalni manijak za šminkom i kada neko kaže da je poradio na kvaliteti, a ta kvaliteta je i prije toga bila više nego dobra to ne može proći, a da ja to ne kupim. :D


O Golden Rose sam prije imala mišljenje da su brend koji štedi na ambalaži i dizajnu, ali ne i na kvaliteti proizvoda. Sada imam mišljenje su su potpun brend sa jako kvalitetnom i primamljivom ambalažom, koja u sebi krije kvalitet na zavidnom nivou. Sviđa mi se što su se dosta više angažovali oko novih proizvoda i što u stopu prate tržište, pa lude šminkare već mjesecima ne mogu doći do njihovih tečnih mat karmina. Osjećate li moju/našu  bol?


Dok sam išla u pohod na Golden Rose Velvet Matte karmine za moju blogodrugaricu Ivanu iz Zagreba sasvim slučajno sam kupila ovu maskaru, rekoh sebi hajde da probam 4 KM je i furaj je dok si na putu ko grobsi bez šminke. Odmah mi se svidjela, što bi se reklo na prvo korištenje.




 Maskara dolazi zaštićena sa zaštitnom folijom na kojoj se nalaze sastojci. Sigurni ste da niko prije vas nije otvarao maskaru i ko fol joj gledao četkicu, dok tester stoji pored. Također nećete polomiti nokte skidajući foliju, kao što to bude slučaj kada radnice nalijepe selotepa i ona čuda što pište po dogerijama. (Foliju sam bacila, pa nemam sliku sastojaka za vas, na maskari piše da je formula bez parbena.)

Aplikator-četkica joj je gumena i kao što vidite na slici ispod nakrivljena je. Ovakve četkice imaju svoju prednost. Sa udubljenom stranom pređem jednom preko trepavica, a sa ispupčenom stranom ih još jednom počešljam i spremna sam za ići! Sve preko dva sloja za mene je uvijek previše i nosi rizik paukovih nogica umjesto trepavica.







Na "golo" oko, a to je kod mene makeup bez tuša efekat na trepavicama je dosta izraženiji i ovo je postala moja maskara za "ići vani bez šminke". Kao što joj naziv govori i kao što nam iz Golden Rose obećavaju od ove maskare ćete dobiti: jasno definisane, produžene trepavice sa blagim volumenom, a možete očekivati da se blago uviju bez asistencije uvijača.

Uz tuš na kapcima efekat na mojim trepavicama je lutkica efekat s blago uvijenim trepavicama. Jako mi se sviđa i uživo je decentno-sexy. Pošto me uvijek pitate koji tuš koristim, a moj je odgovor uvijek isti: Golden Rose Provitamin black, već više od čitavog života samo njega koristim i samo u njega vjerujem KLIK TU za recenziju.




Kaže Micko da mi još malo fali da budem mačkasta kao i on! :D




Meni, kao i mom Miciju se jako svidjela ova maskara, jer ne pravi nikakav nered po očima, ono što je najbitnije ne trusi se! U dva poteza sam spremna i mogu ići vani. :D Ne peče prilikom skidanja šminke i jednostavno se skida. Ne otpadaju trepavice od nje. Malo se duže suši, pa je nepohodno mirovati 1-2 min dok se ne osuši u potpunosti ili je u tom vremenu možete još više nadograditi. Ja nisam pokušavala nanijeti više od 3 sloja, jer sam za 2 sloja više nego prezadovoljna. Nijansa je crna, tekstrua je tipična maskara maziva tekstura i nije vodenasta, niti je suha. Pigmentacija je dobro crno-intenzivna crna. Trajnost je čitav dan i neće mrdnuti dok ne odlučite šminku da skinete.





Za 4 KM dobit ćete 9 ml proizvoda, koji će vam trajati oko 4 mjeseca. Maskare su proizvod kojeg sve mi najbrže potrošimo! :D Ovu maskaru ću sigurno opet kupiti. Ako sam zaboavila nešto napisati slobodno pitajte u kementarima.

Od mene posebne pohvale idu na formulu, dizajn i zaštitinu foliju oko maskare.


Jeste li probale ovu Golden Rose maskaru i koji vam je GR proizvod najdraži?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

17 komentari:

  1. volim ovu maskaru i to previse :) iako inace ne volim gumene cetkice ova mi je vrh!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isti su nam dojmovi! :D Gdje god trebam da se spremim sada ruka prvo na nju ide!!! XDDD

      Izbriši
  2. A da li se negdje mogu naruciti GR prouvodi pa i ovi novi?Gdjeu MO imazna li iko jeroni na stranici GR BIH objavlivaju sve nove stvaia jos nisu dosle nigdje i ne znam gdje da kupim ? POZZ

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj na: http://www.makeuparena.ba/

      Dostavlja po BiH, a ima svega od noviteta! :D :*

      Izbriši
  3. Imam nekoliko Golden rose maskara i zadovoljna sam. Ne odusevljena, ali zadovoljna. Lilly u Srbiji trenutno ima Golden rose na velikom snizenju i nesto mi govori da ce moj neseser uskoro biti bogatiji za jos jednu maskaricu :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Probaj novu maskaru u srebrnoj varijanti! :)
    Meni se i ova jako dopada.

    OdgovoriIzbriši
  5. Valja li ova maskara za nas sa kracim i ravnim trepavicama?
    Kupila sam nedavno ljubicastu Maybellinovu, lash sensational ako se ne varam, samo jer su je svi hvalili. U zivotu goru nisam imala... a ova GR ima također gumenu cetkicu,pa da opet ne pogrijesim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da sam je samo na svojim trepuškama testirala, pa ti ne bih tačno znala reći... :(((

      Izbriši
  6. Paukove nogice. :'D
    Sviđa mi se nakrivljena četkica, podsjeća me na Essence Lash Princess narančastu, čini mi se da bi mi i ova super odgovarala kao i Essenceova. Golden Rose sam kupovala u obliku lakova, karmina i tuševa, sada prelazim i na maskare. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivna rezencija :)
    Nadam se da ću probati ovu maskaru .
    Divan blog .
    Pogledaj moj blog ako želiš :http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican post!Ovu maskaru moram kupiti!

    Preplati se na moj blog,uzv-> funnyandrabbits.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši