11. 04. 2016.

NYX Lingerie must haves Teddy & Honeymoon- recenzija



Dok sam pisala novitete #9 (post tu) obećala sam vam recenziju NYX  Lingerie tečnih karmina i evo je! Od trenutka kada sam vidjela najavu za ove tečne mat karmine na Instagramu željno sam iščekivala da dođem do Teddy i Honeymoon nijansi! Mislila sam da će biti zamjena za Dolce K i da više neću željeti Lip Kit-ove od Kylie Cosmetics, ali nisu i dalje želim Dolce K i True Brown K u svojoj kolekciji. :D
Svoje primjerke NXY Lingerie sam kupila u Ogledalce Cosmetics-u i cijena jednog je 18.50KM, a količina koju dobijete je 4.2 mililitra (što je za mene i moje standarde jako malo). Navikla na količinu od 7 mililitara, koju potrošim za nekih 6-9 mjeseci. U Ogledalcetu nemaju testere za NYX Lingerie, pa prije kupovine preporučujem da dobro googlate sve nijanse i iščitate recenzije, jer se neke svijetlije nijanse dosta nevaljalo ponašaju na usnama.UPDEJT: Testeri stigli u Ogledalce. :D


Da li ću kupiti još NYX Lingerie tečnih karmina kada ih potrošim? Svakako da hoću, a u nastavku pišem i zašto.





Ambalaža ovih Lingerie ljepotana je prelijepa! Aplikator je do sada najbolji aplikator od svih tečnih karmina koje posjedujem. Iznimno je precizan, predobro dizajniran, tanak na malo dužoj dršci i pruža najpreciznije nanošenje tečnog karmina. Nikakvih zamjerki na dizajn proizvoda nemam.




Od 12 nijansi koliko ih Lingerie linija sadrži ja sam izabrala dvije "najtamnije" i označene su kao: LIPLI 10 Teddy i LIPLI 01 Honeymoon.

Moja zaluđenost sa smeđim karminima ne prestaje i spisak želja je svakog dana sve veći i veći. :D





 Sastojci se nalaze na pakovanju i oni su:
Isododecane, Mineral Oil/Paraffinum Liquidum/Huile Minérale, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Disteardimonium Hectorite, Polycyclopentadiene, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol, Alumina, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Red 6 (CI 15850), Red 7 (CI 15850), Blue 1 Lake (CI 42090).





 Jedna topla, a druga hladna nijansa. Taman za dva raspoloženja! :D

NYX Lingerie tečni mat karmini su jako dobro pigmentisani i jedan sloj će biti dovoljan da dobijete puni intenzitet boje na usnama, ali ja uvijek stavim dva (navika).
Tekstura je kremasta, vrlo maziva, na usnama ugodna i ne stvara osjećaj težine kada se osuši. U potpunosti se osuše na mat u roku 2-3 minute. Poprilično su otporni na dodire. Trajnost na usnama je 7-9 sati (dok ne odlučite da skinete šminku). Jelo ne prežive u potpunosti, pa ih je potrebno lagano popraviti po čoškovima usana. Vrlo su nadogradivi.
Neće skupiti usne, sasušiti ih, napraviti nered, niti će se stvoriti grudvice po usnama, niti će se stvoriti nekakve čudne linije... ništa od toga! Na usnama se ponašaju kao najbolji tečni mat karmin ikada! Ništa loše nisam primijetila za ovih mjesec dana neprestalnog druženja sa njima. :)
Krasi ih prekrasni miris vanilije.

Svakako prije nanošenja tečnih mat karmina preporučujem lagani piling i balzam ili labelo preko, šta ko preferira. Sa balzamom prije tečnog karmina drastično se smanji ljepljivost i onaj  neugodni osjećaj zaljepnjenih usana.

Idemo na swatcheve koji su urađeni kao i uvijek na danjskoj svjetlosti.





Teddy- warm rich brown tako je opisuju iz NYX-a  i apsolutno se slažem sa njima. Prelijepa smeđa topla nijansa u stilu '90-ih.

Honeymoon- grey toned beige, ukoliko volite hladne nijanse na usnama onda je ovo TOTALNI MUST HAVE od karmina.




Evo mene sa mojom Teky (The Red Queen Design & Make-up klik da dođete do njenog bloga) i na usnama Teddy sa malo Golden Rose tamne smeđe olovke (ne sjećam se broja). Ja sam jedna od onih stidnih blogerki, koja bi uradila sve samo da izbjegne slikanje proizvoda na sebi, pa vam za Teddy-a prilažem sliku ispod na kojoj je karmin bez popravljanja na usnama nekih 5 sati.




Honeymoon na usnama ispod, hladna sivo-bež nijansa. Zadnjih mjesec dana ga nosim skoro pa 24/7! Toliko mi se sviđa i više od toga. Ko bi rekao da sive usne mogu izgledati  pristojno i da neće podsjećati na usne mrtvaca?




NYX Lingerie linija tečnih karmina se ne može uporediti niti sa jednim NYX karminom. Ovo je nešto najbolje od NYX-a IKAD. Liquid Suede i Matte Lip Cream nisu niti do koljena Lingerie-u! 
Traju čitav dan bez neugodnog osjećaja na usnama, mat su, ne skupljaju se u nabore usnana, izuzetno pigmentisani, savršeno se nanose i imaju apsolutno sve karakteristike savršenog mat tečnog karmina. Vrijede svakog novčića i postali su u vrlo kratkom vremenu moji najomiljeniji karmini u kolekciji.





Na spisku Lingerie želja idući su mi: Beauty Mark, Bedtime Flirt, Exotic i  Embellishment.

Jeste li probale Lingerie tečne karmine i kakvi su vama?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

34 komentari:

  1. Nisam probala, izgledaju odlicno , al mislim da im je cijena malo off 😑

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijede svakog feninga! Više nego prezadovoljna sam s njima. :D

      Izbriši
  2. Oj cvaja... Trebam raditi 4 sata za jedan :D Ali Honeymoon je bas dobar... Kud otvorih post. :'(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Okruglo cvaja je u Alti, dok je u Ogledalcetu 18.50 KM... :(((( XDDDDDD

      Honeymoon poderao prekrasnoću, zakucavanje! :D

      Izbriši
  3. I treba da nosis 24/7 , stoji ti fenomenalno! :) Inace su mi i ovi i Suede super, malo vise boja za mene u ovoj kolekciji, doduse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JOOOOOJ, HVALA TIII!!! <3 <3 <3

      Ja imam Suede Kitten Heels i na mojim usnama se nikad u potpunosti ne osuši, to mi stvarno ne smeta, jer su prelagani na usnama i nevjerovatno udobni... dok su Lingerie joooooš jooooš bolji od njih!!! :DDDD

      Izbriši
  4. Cao lepotice! :O Nemam reci koliko ti dobro stoji Honeymoon!!! I ja ga ne bi skidala kad bi mi tako stajao. Nisam se jos usudila da vidim ove karmine al ne verujem da cu im dugo odolevati. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti do neba i nazad!!! :*********


      Nećeš se pokajati 100% kada ih kupis, znaci vrh vrhova su!!! :DDDD

      Izbriši
  5. Baš sam htela da te pitam i za jednu i za drugu fotografiju koji su u pitanju karmini :D Odlično ti stoje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ok,moram po honeymooon, a bome i po teddy :D haha
    Liquid suede su bolji od matte lip cream, al vjerujem ti za lingerie i trajnost ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JESU! Lingerie zakucavanje! :DDDDD


      :***********************************

      Izbriši
  7. Obe nijanse su ludilo! I super ti stoje! Slike su ti preedivne. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA, HVALA, HVALA!!!! :D :******


      Zaljubila sam se u ove nijanse skroz na skroz! <3

      Izbriši
  8. Obje nijanse su diiiivne i mnogo mi se dopadaju, odlicno ti stoje!

    OdgovoriIzbriši
  9. Divno ti stoje oba! <3 Teddy imam i ja i čini mi se da ću nabaviti i sve ostale :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI PUUUNO! :D

      Da nismo rodjene na isti dan zapitala bih se zašto imamo iste želje!!! :DDDDD


      :********

      Izbriši
  10. Moram kupiti! Kod nas jos nema testera :/ moram guglati kao budala sad. Ove dve su mi super ali previse bold za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro googlaj i pregledaj videe na youtube, kažu za neke svijetle neutralne da su baš loše na usnama! :(((


      :D

      Izbriši
  11. Bojeee su SAVRSENEEE! :) Sad sam u nekom prolecnom fazonu ali uvek se obradujem ovim nijansama :)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Nijanse su super i odlicno ti stoje obje :D Mogao bi ti se sviđati gerard cosmetics iced mocha. Ja sam odusevljena bojom :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala tiii!!! <3

    Naručila sam ga preko beauty bay i jedva čekam da dodje... Svi hvale GC formulu i teksturu mat tečnih karmina i nikako im nisam mogla odoljeti! :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam Embellishment i oboooožavam ga, želim si još Exotic i Bedtime Flirt... a sad i Honeymoon :D

    Iako je meni odlična formula i Liquid Suede ruževa, kada imam "dry lips day" mogu ih nositi, dok Lip Lingerie ne mogu, zatežu me. (ali ja imam kronično suhe usne, pa me realno skoro sve mat zateže :P)

    OdgovoriIzbriši
  15. Eh pa sad moram da ih kupim. Liquid Suede sy mi predivni al ako su ovi bolji....moram!

    OdgovoriIzbriši
  16. Savršeni! Hoću Bedtime Flert, perfektno nešto!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Definitivno se slazem da vrijedi svake marke. Skoro sam ih kupila i prezadovoljna sam 😊

    OdgovoriIzbriši
  18. Kupila sam embellishment nijansu nedavno i prepreodusevljena sam! Tekstura odlicna, usne se ne smezuravaju, niti pucaju nakon dugotrajnog nosenja. U Bg-u je pretesko naci ovu nijansu karmina, tako da cim naletite kupujte. Ono sto sam primetila je da bukvalno svakom sve nijanse stoje drugacije, sto potvrdjuju i brojni tutorijali :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Nijanse su prekrasne stvarno! Ova honeymoon mi se najvise dopada ♡ moram nabaviti ♡♡

    OdgovoriIzbriši