04. 04. 2016.

Nova frizura i écaille ombre




Dvije godine sam razmišlala o maloj promjeni frizure. Iskreno, dosadila mi je predugačka ravna kosa, koju najčešće vežem u visoki rep. Nećemo se lagati da mi lijepo stoji zavezana kosa, ali puštana mi stoji mnogo bolje. Kako mi je kosa predugačka i prečesto sjednem za nju, zapne za sve moguće oko mene. Ko god sjedne pored mene sjedne mi na kosu. Kako god tašnu da nosim počupa mi pola kose sa glave... Nije mi dosadila duga kosa, koliko mi je dosadilo to što nikad ne mogu da je uvijem fino zbog njene nenormalne dužine.

Ombre frizura mi se svidjela od samog početka, kao i sve njene moguće verzije. Istraživanjem i traganjem za onim što ja želim na svojoj kosi i glavi me je dovelo do tehnike zvane écaille ombre.

"Između ombre i balayage tehnika, našao se još jedan zanimljiv način bojenja kose. Radi se o dosad najsofisticiranijoj ombre verziji bojanja kose, tzv. écaille tehnici, koja kosi daje toplu nijansu bez agresivnog vidljivog prijelaza između boja. Jacob Schmidt, njujorški kolorist za brand John Freida, prokomentirao je écaille kao trenutačno vrlo popularnu tehniku bojanja, no ne i kao novost među frizerima jer su ovakve stilove još prije nekoliko godina nosile prekrasne glumice Jessica Alba i Rachel Bilson. "

Sa jasnim ciljem u glavi zaputila sam se na svoj termin u MELLY frizerski salon, koji se nalazi na Marijin Dvoru (klik za njihov FB), (klik za njihov Instagram @mellyhairstyle)

Želim da skratim svu oštećenu kosu, želim lagani ombre. :D Prepustila sam se divnim frizerkama, koje su pale s nogu radeći na mojoj kosi puna četiri sata. Krajnji rezultat za mene je više nego predobar i jako sam zadovoljna sa onim što sam dobila. Sve ono kako sam zamislila u svojoj glavi sam i dobila na samom kraju!

Ja sam jedna od onih osoba koje imaju strah od frizera i frizerki. S vremenom sam naučila kako prepoznati fizerku koja će mi uraditi baš ono što ja želim. Frizera (muških) se još uvijek bojim i što dalje od moje kose. :D

Idemo sa slikama prije i poslije, koje su urađene sa mobitelom.



Poslije šišanja na grubo došao je red na makeover kose. :D




Tražim preporuku za kvalitetnu peglu za kosu, koja može uvijati. Kosa sa slike ispod je uvijena sa peglom i ovako uvijeno mi je držalo dva dana, što je prije bilo nemoguće. :D



Tražim i preporuku za dobru masku za kosu. :D


Kako vam se sviđa moja nova frizura?

:*

12 komentari:

  1. Gurl me like your hair soy much! Veoma lep makeover što se tiče frizera i straha sa tobom sam 10000 posto :) aussie 3 minute miracle je savršenstvo ja koristi Loreal arginne resist je svršenstvo posle nje se kosa lako rasčešlja i bude ultra mega giga mekana :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Od nekoga ko se pegla i uvija kosu peglom vec dve godine. U Alexandru vidi Amika presu za kosu, ja imam keramicku vec dve godine, i savrsena je. Jeftinije su od remingtonovih ,a mnoooogo bolje. A ako ces se peglati onda ti treba i zastita od toplote, a tu je Macadamia blow dry losion savrsen. Masku mozes i neku od 500ml, jer je kod peglanja ova prva stvar bitnija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti PUUUNO na dobrim prijedlozima! :D

      Najbolje mi se uvije kosa na peglu, a prirodno mi je pravo-pravcata i nikad nemam potrebe da je peglam... samo za uvijanje mi treba, ali svakako cu uzeti ove zastite! :DDDDD

      Izbriši
  3. Predivna promjena na predivnoj kosi! Ja sam oduševljena ovim makeoverom i ovim načinom bojenja kose. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnoooogo hvala! :D

      Jako prirodno izgleda, a opet tako elegantno... skroz sam prezadovoljna kako je sve ispalo!

      Izbriši
  4. Odlicno ti je ispalo, voljela bi imati kosu tvoje duzine :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, samo kupaj kosu sa čajem od žara poslije pranja! :D Raste ko luda!

      Izbriši
  5. Imaš prekrasnu kosu :D Super je ombre, djeluje jako prirodno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI PUUUNO!!! <3333 To mi je i bio glavni cilj, za mene baš drastična promjena, dok je u ogledalu sve i dalje prirodno,a lijepo! :DDDD

      Izbriši