26. 04. 2016.

INGLOT Eye Makeup Base- recenzija+look


Priznat ću vam ovisničku makeup krizu level PRO. Posjedujem oko 10-ak baza za sjene i u trenucima prije kupovine INGLOT baze sam imala osjećaj da mi niti jedna od baza koje imam ne odgovara. Situacija je vrlo jednostavna Urban Decay Primer Potion mi je postala preljepljiva i u unutrašnjem uglu oka se nekako skupi i to me strašno nervira. Catrice mi se zamasti u pregibu oka poslije sat vremena, a kapci su mi normalni. Essence mi samo neutrališe kapke, ARTDECO mi se osušila, AVON sam do kraja potrošila i ne mogu da čekam da je naručim opet... Too Faced ne mogu da čekam dok mi dođe. Zoevu mi otkazaše.. ŠTA DA KUPIM?!
Sjetim se da u lijepom Sarajevu imamo INGLOT i krenem u istraživanje po netu. Sve recenzije koje sam iščitala su me se jako dojmile i jako mi se svidjelo poređenje s Urban Decay, odn. da nisu ni slične po onoj fazi ljepljivosti, to mi treba! Zaputim se u INGLOT i kupim sebi Eye Makeup Base 01.

Ambalaža je prekrasnoća, crna plastična "teglica kutijica" na odvrtanje, jako jednostavna za upotrebu. Kao i sve iz INGLOT-a dolazi zapakovana u elegantnoj crnoj kutijici.

Cijena za 5.5 grama je 20 KM, a rok trajanja od otvaranja joj je 9 mjeseci, toliko mi inače traje jedno pakovanje. :D





 Sastojci.


Sadržaj u kutijici je neutralne bež boje, koja savršeno neutrališe i najtamnije kapke. Baza je pod prstima suhlje teksture ako se nalazite u hladnoj prostoriji, dok je dosta više "mazivija" i dosta bolje klizi pod prstima ako se nalazite u prostoriji sa normalnom do toplom temperaturom. Zbog svojih dugih noktiju nanosim je s kistom, a izblendam s jagodicama. U trenutku neutrališe kapke i da im mat efekat.

Moji kapci su normalni, ali bazu za sjene uvijek koristim, jer volim da mi šminka uvijek stoji kao da sam se tek našminkala. Dobra baza je kao i dobar kist, pola makeup-a!

INGLOT baza mi je odmah sjela, što bi se reklo ljubav na prvo korištenje. Sjene ne mrdaju čitav dan! Nema šanse da će se nakupiti u pregibu oka, niti da će mi se zamastiti išta po kapcima. Blago pojačava intenzitet sjena. Sjene se sa lakoćom blendaju i ne zalijepe se za bazu. Ne morate čekati da se baza osuši, pa da nanosite sjene, niti morate žuriti sa blendanjem...






Moja INGLOT paleta je još uvijek nedovršena. :D




Na slici ispod sam prikazala efekat bez i sa INGLOT bazom, korištene su INGLOT Rainbow sjene za koje sam već pisala recenzije i klikom na nazive idete direkt na recenzije: Rainbow Matte 112 i Rainbow Matte 102.

Sve INGLOT sjene su jako dobre pigmentacije i bez baze, a možete vidjeti kako sa bazom dobiju na intenzitetu. 




 Prikaz baze sa sjenama na očima.


Prikaz poslije 7h nošenja, ali drugi look, sjene se nisu pomakle. :)



Ukoliko tražite Terminator bazu za sjene, koja će pratiti vaš tempo u stopu onda od mene imate toplu preporuku za INGLOT bazu za sjene. Isprobala sam sve i svašta od baza i do sada mi je baš ova najdraža od svih!

Meni je najbinije da mi se baza ne nakupi u unutrašnjem uglu oka (znate ono kada izgleda neuredno isto kao da se nešto sasušilo) i da drži sve na svom mjestu, jer je za to plaćena?! :D

U pola je jeftinija od daleko više hvaljene Urban Decay, a za dvije klase je iznad nje. To je moje skromno mišljenje kao nekoga ko ima normalne kapke.




Ako mi se s vremenom sasuši i bude joj  potrebna intervencija s INGLOT Duraline napisat ću vam apdejt posta! :D

Mislim da sam sve napisala što je potrebno, ako sam nešto izostavila slobono mi pišite pitanja!



Jeste li probale ovu bazu i kakva je vama? Koja vam je baza omiljena?

Do idućeg čitanja! :*

8 komentari:

  1. E odlicno, kupujem je i ja jer sam probala sve ostale baze, kao i ti, i niti jedna me se nije dojmila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakva ti je! :D
      Ja zbog prokletstva sasušivanja baza u teglicama namjeravam probati i Zovea (za koju kažu da je hibrid UD i Too Faced)... :D

      Izbriši
  2. Meni Essence odgovara poprilicni dobro jedino sto mi je malo vise zuta i narandzasta u odnosu na kapke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je to... i kod mene je Essence samo jaka boja kapcima i ništa više... :D

      Izbriši
  3. Dobro ženo, s čime ti slikaš svoje slike da su tako faking savršene? Što koristiš za slikanje, STVARNO su odlične :)
    Je li koristiš nekako umjetno osvjetljijenje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DO NEBA I NAZAD TI HVALA! <333

      Još uvijek nemam ništa dodatno od opreme za slikanje, samo aparat (Canon neki oldslul model), ali istražujem šta bih mogla od rasvjete kupiti u skorije vrijeme, jer nisam baš pezadovoljna kako sve to na kraju ispadne na slikama... da ne spominjem kako pojma nemam sa fotošopom, a vala ne namjeravam se kupati u njemu nikad... :D

      Izbriši
  4. Ajme kako se meni sviđa tvoj stil šminkanja, a i slike :D Baza zvuči odlično, taman sam u nekoj potrazi slijedeće.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zašto ja nisam znala za ovo do sad? :D Moram probati! Do sad sam koristila Too Faced-ovu ali što ne bih kupila 2 ove, za cijenu jedne TF! Hvala Ena!

    OdgovoriIzbriši