24. 04. 2016.

FARMASI SKIN TRENDS linija za njegu suhe kože lica-recenzija


Kada je u pitanju testiranje preparative tu sam dosta temeljita i pratim svaku, pa i najsitniju promjenu na licu. Svaki preparativni proizvod testiram 30-45 dana prije pisanja recenzije.  Dosta sam skeptična kada dobijem preparativu za testiranje. Uvijek su mi u mislima slike neželjenih reakcija na kreme (potkožne bubuljice, ekcemi), a baš prije tesitanja ičega novog imam idelnu rutinu i  njegu i ne bih nikako lice da vratim u haos... mislim da razumijete o čemu pišem. :D
Ova pokusna zečica je zadnjih mjesec i po testirala FARMASI Skin Trends Acai Impact liniju za njegu kože, koja sadrži: mlijeko za čišćenje lica, tonik, danjsku i noćnu kremu.  Odmah ću vam reći da je moje lice sve proizvode izvrsno prihvatilo, a neke je previše i zavoljelo, pa ću sigurno nešto ponovo i kupiti. Acai ima dvostruko više antioksidanata od borovnica, što zajedno sa prirodnim koenzimom Q10 značajno usporava starenje kože. To je ono što svaka žena traži, zar ne?

Svi proizvodi dolaze zaštićeni i sigurni ste da ih niko prije vas nije otvarao, a nježna roza boja krasi ove proizvode. Dizajn je atraktivan, materijal od kojeg su proizvodi napravljeni je OK, ali ništa posebno spektakularno.

Sve Skin Trends linije su proizvedene u skladu  sa EKOCERT standardima organske i prirodne kozmetike. Fromulisani na bazi prirodnih sastojaka i bez SLS, SLES i sapuna. Naravno, dermatološki ispitano.

Čim čujem prirodno, organsko odmah mi je u glavi vizija jako skupih proizvoda. Cjenovno makar 3x skupljih od regularnih proizvoda, ali to nije slučaj sa cijenom Farmasi proizvoda. Mislim da su jako pristupačni za ovu kvalitetu.



Mlijeko za čišćenje lica je neizostavan korak pri čišćenju suhe kože lica. Nikakva agresivna čuda sa pranje face ne dolaze u obzir, barem ne kod mene... suhe, zategnute i iziritirane  kože mi je preko glave! Samo vjerujem u mlijeko za čišćenje! Ovo Farmasi mlijeko za čišćenje lica me je naviše od svega obradovalo. Nježno skine svu nečistoću sa lica, kao i šminku. Ne ujeda, ne peče, ne isušuje lice, ne radi ništa negativno! Lice ostavi nježno, sa laganim slojem preko, kojeg neutališem sa tonikom iz ove linije. Za količinu od 225 ml potrebno je izdvojiti 8.95 KM.

Tonik je toliko nježan i prijatan za lice da bih se mogla sva kupati u njemu! Ne zateže, niti sasušuje kožu. Lice poslije tonika nema onaj osjećaj suhoće niti "škripi" pod prstima. Gle čuda, napokon jedan sasvim normalan tonik koji savršeno odgovara suhoj i osjetljivoj koži lica! Svoj posao obavlja više nego predobro. Ne mogu vam opisati koliko sam ostala u šoku poslije mjesec dana korištenja ovog tonika... lice savršeno, bez ikakvih sasušenja ili ekcema! Za količinu od 225 ml potrebno je izdvojiti 8.95 KM. U Farmasi katalogu je greškom navedena količina tonika od 50 ml.




Ambalaža krema je napravljena od slabije i tanje plastike, ali mi to nikako ne smeta. Dosta mi je bitniji sam sadržaj i efekat na licu. 

Pyto-biotics Acai tehnologija pruža snažan antioksidativni efekat, koji iznimno hidrira i ubrzava regeneraciju ćelija. Nakon samo par korištenja Skin Trends linije sam primjetila značajno poboljšan kvalitet kože, ma kako god ovo zvučalo. Koža mi je postala dosta elastičnija.






Dnevna krema sadrži SPF 15, na licu ostavi blagi masni trag i ja je zbog toga nisam koristila kao podlogu za puder. Moja univerzalna podloga za puder je uvijek i samo Bocassy serum za lice (recenzija tu).
Kremu mi odgovara, lijepo nahrani lice, ali mi je dosta bolje legla noćna krema!

Noćna krema je čista fantazija. Odmah bih pristala na krcat šleper ove kreme za slučaj crnih dana! Perfekcija od kreme. Čini magiju na licu. Hidrira, ima lagani efekt liftinga, a ujutru poslije ove kreme izgledam drama bebasto sa nodoljivom kožom, koja je prenježna na dodir!

Nikako ne smijem zaboraviti najljepši miris krema IKAD! Da li postoji parfem sa mirisom Skin Trends linije za suhu kožu?! Ako postoji pišite! Miris je prekrasan cvjetni, jako izražen sa blagom dozom orijentalnog u sebi. Naprosto neodoljiv. 

Cijene krema su po 13.95 KM za po 50 ml.




Sastojci.





Nisam imala velika očekivanja od Farmasi Skin Trends linije, ali se na kraju ispostavilo da su svi proizvodi savršeni za moju suhu i osjetljivu kožu lica. Ne mogu sakriti  svoje oduševljenje sa tonikom i noćnom kremom, koji su čista perverzija od proizvoda! Farmasi kreiranjem ove linije ništa nije prepustio slučaju i ja im dajem 5+ za sve proizvode iz ove linije! Malo ko zna koliko je teško pronaći dobre proizvode za suhu i osjetljivu kožu, još ako su prirodni i organski, to može biti samo čisti pogodak.

Ja sam vam u ovoj recenziji prenijela svoje iskustvo i kako proizvodi djeluju na mojoj koži. Moram naglasiti da prilikom tesiranja na licu nisam imala nikakva sasušenja, ekceme, pa ne znam kako će djelovati ako imate vidno iziritiranu kožu. Niti jedan od ovih proizvoda nije napravio nikakvu štetu na mom licu.


Jeste li imale priliku probati ove proizvode i kakvi su vama?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

10 komentari:

  1. pogledajte moj blog http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  2. Jedva sam cekala da blogeri pocnu pisati recenzije o ovoj liniji. Upravo ova, roze me najvise zainteresovala. Mislim da cu barem jednu kremicu kupiti jer imam suhu kozu i mogle bi mi odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja imam plavu liniju i kreme su mi super, kao i gel za lice....ali tonik....uh. Nismo se složili nikako.... :/
    Možda si nabavim ovaj rozi tonik, on mi izgleda više obećavajuće :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zamisli da stavim ja taj tvoj plavi tonik... ahhahahhahahahhahahahha zavrsla bih bez face! :D

      Izbriši
  4. Divnaa si, jako mi se svidja tvoj blog i dodala sam te. Bila bih zahvalna da uzvratis.

    Moj blog: http://elbexxfashiondiary.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI! :)

      Dodala sam te i čitamo se ubrzo! :*

      Izbriši
  5. Odlična recenzija, i ja muku mučim sa svojom kožom i samo roze linije jurim!

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlican post! Proizvodi izgledaju odlicno mada nisam imala priliku da isprobam ijedan :)

    Pratim te na GFC :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši