09. 03. 2016.

Lancôme Visionnaire Multi-Correcting Cream- recenzija


Da volim probati svašta i od dekorative to ste do sada sigurno mogli primjetiti. :) Volim da njegujem kožu, isto koliko volim i dobro da se našminkam! Ne pamtim kada sam legla u krevet, a da nisam obavila ličnu higijenu i namazala lice s nečim finim. Naše lice sve pamti i njega lica kod mene je čista navika i nešto što se obavlja u svjesnom ili "nesvjesnom stanju", onako programirano.

Tester pakovanje od 15 ml sam dobila uz kupovinu u Parfumeriji INOMA. Skoro sam potrošila čitavo pakovanje i danas vam pričam o svom iskustvu sa ovom na sav glas hvaljenom kremicom za lice.




Šta očekivati od jednog brnda kao što je Lancôme po pitanju dizajna proizvoda? Malo savršenstvo možda? Tako je!

Dizajn je apsolutno zadivljujući i ne djeluje uopšte jeftino. U zaštitnoj kutijici dobijete uputstvo s teglicom u kojoj se nalazi krema. Sadržaj kreme je zaštićen sa plastičnom barijerom. Fensi-šmensi. :D




Iz Lancôme-a za Visionnaire  Multi-Correcting kremu za lice nam kažu sljedeće:

Učinkovita je u svakoj fazi djelovanja hijaluronske kiseline (hijaluronasom), donoseći dvostruku korist: ovisno o stupnju zrelosti, hijaluronska kiselina igra ulogu u izgledu matriksa (efekt punije kože), a sada znamo da je i ključni faktor pri prenosu određenog broja ćelijskih poruka, što je ključ optimalnog funkcioniranja svih komponenata kože. Stoga LR 2412 unaprjeđuje kvalitetu matriksa kože, adheziju između samih ćelija, te između ćelija i matriksa, kao i koheziju između različitih slojeva, što rezultira ciklusom blagotvornog djelovanja na kožu. 
U srcu formule koja nadopunjuje revolucionarnu liniju proizvoda Visionnaire kriju se dva sastojka: elastomeri, koji kremi pružaju raskošnu teksturu i donose učinak „trenutnog otpuštanja“, čime nanošenje postaje pravo zadovoljstvo, uz poboljšanu interakciju kože i svjetlosti za iznimno suptilan efekt prekrivanja svih nepravilnosti, te ulje iz sjemenki Limnanthes albe, poznate po iznimnoj mogućosti sprječavanja dehidracije kože zahvaljujući jačanju lipidne barijere.







SASTOJCI:

AQUA / WATER, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, ISOPROPYL ISOSTEARATE, SODIUM TETRAHYDROJASMONATE, DIMETHICONE, CETYL ALCOHOL, DIPROPYLENE GLYCOL, BEHENYL ALCOHOL, SILICA, ARACHIDYL ALCOHOL, SECALE CEREALE EXTRACT / RYE SEED EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM HYALURONATE, STEARIC ACID, PHENOXYETHANOL, STEARYL ALCOHOL, ADENOSINE, PEG-10 DIMETHICONE, PEG-100 STEARATE, POLYSILICONE-11, PALMITIC ACID, POLOXAMER 338, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, LIMONENE, PENTYLENE GLYCOL, LINALOOL, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, ACRYLONITRILE/METHYL METHACRYLATE/VINYLIDENE CHLORIDE COPOLYMER, DISODIUM EDTA, CETEARYL ALCOHOL, METHYLDIHYDROJASMONATE, CETEARYL GLUCOSIDE, CITRONELLOL, PARFUM / FRAGRANCE




Kremu sam koristila češće za noćnu njegu, nego za danjsku. Rezultati na licu su više nego fantastični. Ne znam da li sam paranoična, ali nakon prvog korištenja već sam primijetila rezultate u vidu zaglađenosti bora smijalica i punijeg volumena kože. Ljubav na prvo mazanje!  
Moja koža lica je inače suha i osjetljiva, ali jako njegovana i bez ikakvih "ekcesa" po faci u vidu neželjenih i bolnih ekcema, perutanja i slično. Na ovu kremu je reagovala više nego odlično. Ujutru se probudim sa beba facom, bez ijedne bore, nabora, ispupčenja ili slično. Lice izgleda nevjerovatno svježe, odmorno i ima zdravi sjaj.




Tekstura je najblaže gelasto-kremasta. Miris je jako prijatan i nije upadan, niti se zadražava na koži. Krema se u potpunosti upije u kožu nakon 2 min i ne ostavlja nikakav neželjeni trag, niti išta masno. Nisam probala da je koristim ispod pudera.

Ono što sam dodatno primjetila na svom licu je to da mi je malena flekica s desnog obraza (od pljuskavica kada sam ih bolovala kao mala) od korištenja ove kreme postala skoro pa nevidljiva! Da, dobro ste pročitale. Ova krema pored što ublažava bore nekako utiče i na flekice. Ten je ujednačen, a koža blistava. Nije mi izazvala nikakve neželjene reakcije na koži u vidu potkožnih bubuljica, iritacija ili slično.  Nije samo ležala na faci! Kada se nanese na lice daje dojam lagane kremice, ali je ovo u biti jedna jako dobra hranjiva krema.




Cijena full size pakovanja od 50 ml je 80.49 Eura. Previše mi se svidjela i najvjerovatnije ću je i kupiti, jer daje veličanstveno predobre rezulate na mom licu. Nisam joj uspjela pronaći niti jedne mane. 

Full size, please!


Jeste li probale ovu kremu i kakva je vama?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*




8 komentari:

  1. Drago mi je što ti je pomogla, što te oduševila ali iako volim svoje lice - ne bi izdvojila tu količinu novca. Za 80 Eura mislim da i treba oduševiti svakoga ko je proba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istog sam stava i uvijek sam skeptična kada trba testirati preparativu... hiljadu puta kažem sebi da ću ostati vjerna svojoj rutini, jer ne želim nikakve neželjene efekte na licu (koje kasnije moram sanirati)... ali evo... do sada nisam imala teških fula od proizvoda za lice! :D

      Izbriši
  2. I love Lancome <3 ii svaki njihov proizvod, recenzija odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti tpuno! :) Uvijek mi je najteže testirati preparativu, jer me je strah krajnjeg efekta. xDDD

      Izbriši
  3. Kad sam procitala "Nije samo lezala na faci", ja sam je automatski pozeljela. Takva mi krema treba, da ne lezi na faci, nego da mi osvjezi kozu i malo zagladi blage mimicke bore. Unatoc cijeni jako mi je privlacna.
    Mare M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je najviše iznenadila kada mi je sanirala flekicu na obrazu... to stvarno nisam očekivala od kreme, kad ono ČUDO... malo je reći da sam ostala u šoku! :D

      Izbriši
  4. Bas sam se u par djelova nasla da bi mi odgovarala, definitivno zelim probati ovu kremu, ali 80 eura :( I'm too poor for this shit

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj negdje nabaviti ovaj tester od 15ml, dođe je za brat-bratu dva mjeseca korištenja! :******

      Izbriši