23. 03. 2016.

AURA ABSOLUTE MATTE Velvet Feel Long Lasting Lip Cream- recenzija


Sigurno se pitate zašto prije nisam objavila ovu recenziju, odgovor je jednostavan... trebalo mi je vremena da izliječim slomljeno srce. Strastveni sam zaljubljenik u AURA Matte tečne karmine, pa će ova priča biti iz nekoliko djelova. Dio kada sam se prvi put zaljubila u njih, dio kada su me ostavili sa "meh" reakcijom na licu i na kraju mi slomili srce.


Ambalaža AURA matića je jako lijepa, kompaktna i ovi karmini se često nađu u mom svakodnevnom neseseru, a neizostavni su kada idem na put. Kroz ambalažu se vidi nijansa koja se nalazi unutra. :)





Aplikator je nakrivljen, lijepo urađen i precizan. Uvijek uz tečne karmine koristim kistove za karmine, čija je svrha da se karmin nanese besprijekorno i bez ikakve greške i trzavica. Volim perfektno obrubljene usne i jasno definisane, kao i sve drugo od šminke na licu. :)


Količina je 7 ml, a cijena varira od mjesta gdje ga kupujete 5-7 Euro.


Ovo je dio gdje počinje konkretna priča.

U početku je AURA imala 13 nijansi Absolute Matte karmina, dok nije izdala drugu seriju ovih karmina sa još 12 nijansi. U ovom postu ću ih zvati prva i druga serija AURA Absolute Matte-a.

Iz prve serije Absolute Matte linije posjedujem više primjeraka (na slici ispod su prikazani 611 i 605 kao predstavnici ove serije). Svi su sa apsolutno istim karakteristikama. Osuše se bez asistencije za nekih 5 min na usanma i budu u potpunosti mat. Laganog su osjećaja na usnama i potrebanje samo jedan sloj da se dobije puna boja na usnama. Jako su dugotrajni, ne zatežu usne i ne nestaju sa usana ni poslije jela, ni poslije pića. Čista desetka od karmina i mnogo više!!! :)

Iz druge serije sam imala sve nijanse, za one koji su mi se najviše svidjeli sam već napisala recenziju i neću ih spominjati u ovom postu, KLIK TU za recenziju. Problem sa drugom serijom je jasno vidljiv na slici ispod. Svi karmini su nanijeti u isto vrijeme, čak da situacija bude gora prvo sam stavila 625, 626 i tako tim redom prema gore (jer mi ruka počinje iz tog smjera xD). One nijanse koje sam zadnje stavila (iz prve serije) su se osušile bez problema za nekih 5 min, dok se nove nijanse ni nakon 15 min nisu osušile. Nova-druga serija Absolute Matte se suši više od jedne vječnosti. Da jasno definišem vječnost... preko 20 min mi je potrebno da nanesem karmin normalno na usne iz druge serije. Sjedim dok mi guza ne utrne tapkajući i u pokušajima izvođenja neke magije, koju niti jedan make up artist neće moći sprovesti nad ovim karminima. Ne daj Bože da popijem ili pojedem šta dok su mi oni na usnama, samo  u komadima nestane sa njih, pa opet moram nanijeti preko 8 slojeva karmina u nekih 25 min i preznojiti se 16 puta da sve izjednačim i da izgledam pristojno.

Slika ispod jasno demonstira razliku između prve i druge serije Absolute Matte karmina. Nisu mi svi loši iz druge serije, kao apsolutne favorite bih izdvojila Last Goodbye i Take the Crown (recenzija tu).




Došli smo na dio mog slomljenog srca. NIKAD PREŽALJENE nijanse 625 i 626. Pogledajte te prelijepe nijanse. Šteta samo takva što ovo ne funkcioniše na usnama.

Trebalo mi je vremena da svarim ove utiske. Trebalo mi je vremena da shvatim kako 626 Mistress ne mogu stavljati na usne pola sata i poslije jednog pića vaditi karmin i popravljati ga. Takva mi prva serija nije bila, čak niti blizu prvoj seriji ovo nije!
Sve tamne nijanse su jako razrijeđene i suše se tri vječnosti, nije li ti srceslamajuće, kada morate sjediti i lijepiti sloj po sloj... čekati, tapkati, nadati se... da bi na kraju opet sve spalo nakon samo jednog pića? Tekstura nije niti približna prvoj seriji, a kamo li slična. Pigmentacija je prejadna i opet niti blizu kao kod prve serije.

Žao mi je, ali ovako lijepe nijanse nisu vrijedne mog dragocijenog vremena.





Ove nijanse sa  slike ispod (615, 618, 622) se i osuše, ali nisu moj đir nijansi. Ja sam više osoba za neutralne, crvene, ljubičaste, smeđe i tamne karmine. Nikako ne volim narandžasto, a još manje drečavo rozo na usnama. Nisam cvajtara, već prljava metalika. :) Nisam ih probala i mislim da su dosta slične prvoj seriji.





Moja najdraža nijansa iz Absolute Matte linije je definitivno Time For Selfie iz prve serije, a recenziju sam mu pisala u OVOM POSTU. To je najljepša nijansa maline među svim karminima i to je jedan od najdražih mi karmina u kolekciji. Sve detalje možete pronaći u postu.


Čula sam neka nagađanja da je do ove situacije sa tečnim karminima došlo zbog neke greške u proizvodnji, ali isto tako sam čula da previše cura kao i ja uopšte nije zadovoljno sa drugom serijom Absolute Matte. Ja teškog srca prenosim svoje iskustvo, jer me previše cura pita koje nijanse da kupi i slična pitanja. :)






Na samome kraju možete vidjeti kako je moje mišljenje o ovim tečnim karminima jako ekstremno! :D Spomenut ću i prelijepi miris koji ih krasi pored prelijepog mat efekta na usnama.


Da li vi imate slično iskustvo sa ovim karminima i koja vam je nijansa omiljena?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

14 komentari:

  1. Imam ih pet za sada, između ostalog i 625, 626, slažem se s tobom. A, javila mi se jedna cura koja ima 626 i poslala mi je čak i slike na FB i na njoj super izgleda. Ona je zadovoljna, s tim da je njen kupljem ranije u RS, a moj u RH, pa je moguće da je i došlo do neke greške u proizvodnji !?
    Imam i 618 i u pravu si, sličniji je ovima iz prve serije.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su 615, 616 i 617 omiljeni, nikakvih problema nemam. 625 i 626 moram da nanosim u 3 vrlo tanka sloja, probala sam u 2 al ne ide :)
    Ali stvarno, nijedan mi ne stvara muke sa sušenjem, da se nadamo da je do serije koja ti je zapala...

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam jedan u nijansi "stop staring" i stvarno je odličan, za neke dvije minute se osuši, nanosim ga u dva tanja sloja, malo ga popravim poslije jela. Kupila sam ga u Liliju u Beogradu. Tvoji svočevi su stvarno čudni, izgledaju kao neka sjajila za usne..žao mi je zbog tvog slomljenog srca :c

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post :) slazem se sa tobom da je prva serija mnogo bolja...moj favorit je 602 ;) ako zelis poseti moj blog,nova sam...nadam se da ti nece smetati link http://ssforevermakeup1.blogspot.rs/2016/03/eveline-8-in-1.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
  5. Svočevi 617, 625 i 626 fkt čudno izgledaju :D
    Ja imam 625 i nanosim je normalno u dva tanja sloja i relativno brzo mi se osuši :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni 626 i 625 su toliko lijepe nijanse,ma najljepse ali steta sto nisu ko ove koralne nijanse.

    OdgovoriIzbriši
  7. Šteta,je li ima naći prvu seriju,u najbližem gradu koji ima čak tri dm(Osijek),kada sam ih pitala za te ruževe,oni su mene pogledali kao da sam pala sa Marsa i da govorim riječi koje ne postoje,Ohhh,boli me duša jer ih nemam.

    OdgovoriIzbriši
  8. Okano sačuvaj te karmine do idućeg januara da idemo na bal roma. Ili do ljeta ako ništa, čevljanovići nas čekaju ehehe pajel :****

    OdgovoriIzbriši
  9. evo neko sa vise nijansi i mudima da kaze kako nisu sve nijanse iste. ja sam ih bila kupila 5 i samo mi je 611 odlican, drugo je ofarbana voda. razocarenje totalno, drzim se mojih bourjois rouge velvet mat

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam nijansu 610 i od nje je i krenula ljubav prema ovim tečnim karminima. A takođe su mi u planu kupovina još nekih nijansi kako ti kažeš iz " prve serije " :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ni ja nemam nikakvih problema sa nijansom 617, zao mi je sto ti se pokazao kao los, ali meni zaista daje ravnomerno boju i odlicno je pigmentovan :)

    OdgovoriIzbriši


  12. I like the article on the topic due to this reason it is seen that other readers are showing their interest by commenting on it.


    Best Lip Liner

    OdgovoriIzbriši
  13. Iz 2.serije imam 614, 620 i 624 čini mi se. Meni su odlični, pigmentovani i brzo se suše. Medjutim, kupljeni su odmah čim su izašli. Tako da je vrloo moguće da su nešto opasno menjali. Ne mogu da verujem koliko su loši tvoji primerci, swatchevi govore više od reči. Šteta. Ako su već uočili grešku, nisu ih trebali pustiti u prodaju.

    OdgovoriIzbriši
  14. Ja obozavam Aurine karmine i bas sam se iznenadila kada sam procitala post. Ja imam i 615 i bas mi je super, nikakvih problema nemam. Super se nanosi, brzo susi i postojan je. Postoji mogucnost da je doslo do greske u seriji ili u formuli tamnijih nijansi..

    OdgovoriIzbriši