06. 02. 2016.

Moji omiljeni neutralni karmini (njih 43)- SWATCHFEST


 Dobar dan. Zovem se Ena i moja ovisnost su neutralni karmini. U svrhu ovog posta sam izabrala samo one najdraže i samo one koji zadovoljavaju sve kriterijume dobrog karmina. Izostavila sam dosta njih, jer ne želim da vam preporučujem karmine koji mene nisu zadovoljli, tipa MAC Please me, Sephora mat linija... itd. :)


 Neću vam pričati kako da odaberete savršen neutralni karmin, jer se u životu vodim filozofijom SVE MI BOJE DOBRO STOJE i uz odgovarajući make up to je baš tako.

Neutalni karmini idu od bež, roze, mauve, hajmo reći boje kajsije, pa sve do smeđe. Sve ono što je u nijansi vašeg tena, nijansu tamnije od tena, čak svijetlije i često u boji samih usana. Paleta neutralnih boja je ogromna i šanse su još i veće da pronađete više apsolutno savršenih nijansi koje će ići uz vaš ten i make up.

Posebne čari neutralnih karmina su te što usne učine vidno punijima, uvijek naglasim da ako želite pecrtati rub usana to radite samo sa mat olovkama i karminima.

Kao samoprozvani ekspert za nude karmine proglašavam SWATCHFEST otvorenim! :D 


Krećemo sa najsvijelijim od svih izabranih među mojim najdražim. :)



1. Shiseido RS 701- je najsvijetliji karmin u mojoj čitavoj kolekciji i nije poseban samo zbog toga, već je ovo savršen karmin. Preživi sve! Od jela, pića, poljupca. Na usnama ga koristim u kombinaciji sa nekom tamnijom olovkom i lagano izblendam da se sve fino stopi. Dobijem presexy efekat na usanama.

2. Calvin Klien 104 First Kiss- u sebi ima mikrošimer i na sunčevoj svjetlosti vidljiv blagi metalik efekat. Nije postojan kao prvi Shiseido i spada u kategoriju kremasto-labelastih karmina. Tekstura izuzetno maziva, jako pigmenisan, a postojanost 3-4 sata.

3. Rimmel 070- sam potrošila tri ili četiri pakovanja! Ako tražite lijepu svijetlu nude nijansu, a imate nježan i jako svijetao ten, onda je upravo ova nijansa savršena za vas. Krasi ga sve ono što krasi Rimmel karmine. Lijepi i ugodni miris, dobra pigmentacija i još bolja postojanost.

4. Guerlain Rouge G Brilliant u nijansi Blondie- jedan od onih luksuznih. Poprilično labelast, a iznenađujuće postojan na usnama.

5. Shiseido SL 13- mikrošimera ima dosta, jako udoban na usnama i spada u kategoriju balzamastih karmina. Preživi na usnama 3 sata.

6. Farmasi Rouge 03- lijepi i svijetli neutralac prekrasnog mirisa.

7. Rimmel 105- ni smeđ, a ni roz. Na usnama perverzija od nijanse.

8. AURA Absolute Matte u nijansi 614- rozo, rozo i rozo... jako lijepa neutralna nijansa.

9. Bourjoris Velvet 07- intenzivna roza sa kajsija podtonom u sebi. Smrdi na plastiku.

10. Sephora Lip Stain 13- najljepša mauve nijansa ikad. 

AURU, Bourjoris i Sephoru sam u početku htjela staviti u kategoriju tečnih mat karmina... ali evo uklopili su se nekako i tu. 





 Idemo na prave neutralce sa dosta roze u sebi. Među njima je jedan uljez iz Velvet Matte linije. :D



11. L'Oreal 378- je godinama bio moj najdrži rozi neutalac.

12. Rimmel 08- savršenstvo od nijanse!!! Apsolutno must have.

13. NYX Minimalism (obična linija karmina)- prelijepo i minimalistički na usnama.

14. NYX Tea Rose (obična linija karmina)- je dugo vremena bio karmin kojeg sam najviše nosila. Po meni je ova obična linija karmina dosta bolja od njihove Matte linije.

15. Cien 26- ima metalik efekat na usnama, a ne izgleda ofirno niti jedne sekunde. Ovo je jedno pozitivno iznenađenje za mene, jako je udoban na usnama, krasi ga izuzetna postojanost, a tekstura mu je također za svaku pohvalu.

16. NYX Milan (obična linija)- ljepotan!

17. NYX Matte Whipped Caviar- sve što vas zanima možete pronaći u njegovoj recenziji. KLIK TU.  Da se ne ponavljam, jako lijep karmin.

18. Golden Rose Velvet Matte 02- trošim drugo pakovanje ovog karmina. SAVRŠENA TEKSTURA I POSTOJANOST.

19. Wet N Wild In The Flash- prelijep na usnama, jako udoban, finiš satin. Postojanost nekih 4-5 sati.

20. ULJEZ na ovoj slici je Golden Rose 31, trebala sam ga staviti među bež-smeđe karmine, ali sam skroz zabraviča da ga posjedujem u kolekciji.... a ne mogu nikako bez njega! :D Predobar!!!

21. NYX Matte Tea Rose- postojanost mu nije jača strana. Smrdi ko sam đavo. Efekat na usama nije skroz mat, ali nijansa je prelijepa mauve- roza!!!

22. NYX Doll Poplee (obična linija)- roze, smeđe, crveno ima u sebi. Dosta čudna nijansa. Na usnama savršen.







Bež tonovi na smeđu. :)  Jako popularne i tražene nijanse ovih dana?










23. Oriflame (GG pakovanje) u nijansi Peach Kiss- ovo je najdraži kajsijati predstavnik u mojoj kolekciji karmina, zaboravila sam staviti i jedan od Flormara... ali slični su dosta. Pakovanje mi se više sviđa kod Oriflame, dosta je luksuzno, a to volimo? :D

24. Cargo u nijansi Dubai- savršen karmin.

25. Rimmel 14- sam nekad davno prezirala, sada ga previše volim! :D  Nijansa mu je prečudna, malo mrtvačka na usnama.

26. AURA Absolute Matte u nijansi 624- mi je najdraža nijansa od svih 13 iz nove serije. Recenziju možete pogledati KLIKOM TU.

27. Farmasi matte 14- recenzija TU.

28. Farmasi matte 15- recenzija TU.

29. AVON u nijansi Twig (srebreno pakovaje)- pisala sam mu recenziju na blogu, ovo je moj najvoljeniji karmin od Avona. LJUBAV NA PRVI POGLED!!!

30. Wet n Wild Spiked with Rum- nije li divna ova nijansa? Jako postojan i udoban, savršeno maziv.

31.Deborah 02 lip stain- i volim ga i mrzim. Volim ga jer mu  je nijansa ses, a mrzim ga jer je grozan satin karmin po svim tačkama i karakteristikama. Jako je neudoban na usnama nakon nekih 4-5 sati neophodno ga je skinuti sa usana. Po želji ponoviti postupak nanošenja ili staviti neki laganiji karmin.






Kategorija smeđih karmina. :) Ova dva malca u zadnje vrijeme nosim stalno i ne skidam ih sa usana.




32. Golden Rose Velvet Matte 16- pogledajte ovu presavršenu nijansu! Kako odoljeti ovom karminu? Nosim ga zadnjih dvadeset dana skoro svaki dan. Zaljubljena sam u njega!

33. Golden Rose Velvet Matte 22- također ljubav!!!


 APDEJT POSTA! :)

Na neke karmine sam skroz zaboravila da ih imam u kolekciji. Ne znam kako sam mogla zaboraviti kultni Golden Rose 98-cu?! Taj propust se mora ispraviti. U međuvremenu sam nabavila i NYX Lingerie, koje još uvijek testiram (i to svaki dan od kako sam ih kupila, ne rastavljam se od njih!), tu je INGLOT Lip Tint Matte, za kojeg recenzija ide VRLO brzo.



34. NYX Lingerie Teddy- mat smeđa nijansa. Više o njemu ću pisati uskoro.

35. NYX Lingerie Honeymoon- hladna taupe smeđa, uskoro na blogu.

36. Rimmel Kate 14- lijepa svijetla bež sa nekih hladnim i sivim podtonom.

37. Rouge Dior423 beige western- jedan od mojih najdražih karmina ikad. Recenziju mu možete pronaći KLIKOM TU.

38. Golden Rose 75- prelijepa neutralna nijansa sa dosta smeđe u sebi.

39. INGLOT Lip Tint Matte 18- mat prava tamna smeđa. Za crnkinje je ovo neutralna nijansa? :D Da ne bude u postu nisam objavila sve što treba.




Još malo neutralih nijansi na rozo. :)



40. Rouge Dior 386  mauve fascination- koristim ga u kombinaciji sa nekom dosta tamnijom olovkom i dobijem WOW efekat na usnama.

41. Golden Rose 98- mislim da ga dobra  većina ima u svojim neseserima? Na usnama PRELIJEPOST od karmina. Ovo je crno klasično pakovanje GR karmina, imam i 99 nijansu, ali ne volim je koliko i 98-cu.

42. Golden Rose 102- nije li ovo savršeni neutralac?

43. Golden Rose 116- malo na mauve, malo na smeđe, malo na rozo, svega ima u sebi. Mislim da je ovo najuniverzalniji predstvanik neutralnih karmina od GR.







Nadam se da će vam ovaj post biti od pomoći ako tražite neku posebnu nijansu. Odabrala sam samo najbolje, tako da za svaki od ovih karmina od mene imate samo toplu preporuku! :)

Jeste li zaljubljenik u neutralne karmine kao i ja?

Koji vam se najviše svidio iz ovog posta?

Koji vam je neutralac najdraži?

Podjelite sa mnom sve, jer želim još! :D


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*


28 komentari:

  1. Sve boje su divne :D
    Totalno te razumijem ovisna sam kao i ti! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicne boje, odlican post! Zaista sam.odusevljena tvojim blogom, samo tako nastavi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Golden rose 02 i rimmel 08 moja dozivotna ljubav i uzeti po tvojoj preporuci.. sad sam pronasla jos novih mogucih favorita, valja u potragu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oba su prefenomenalna!!!! :DDDDDDDD

      Šta ti je posebno zapalo za oko? :DDDDD

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Mislim da sam najviše NYX-a ubacila! :D XDDDD

      Izbriši
  5. super mi je sephora 13, avon twig i nyx tea rose, ali meni je sad omiljeni neutralac nyx soft spoken (placi placi haha)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahahhahahahahahhaha nisam jos kupila soft spoken, nikako da se nakanim :((((( sve se konatm kako imam previse karmina!!! :(((((((

      Izbriši
  6. Kako je dobar Sephora Lip Stain 13! Odusevljena sam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedan od najdražih mi karmina IKAD!!!! :DDDDDDD

      Izbriši
  7. Avon twig moram narucit i ocito sve od GR. Muko moja, sto ce mi to sve xD Da imam 100 usta svi ruzevi koje imam bi mi trajali jos 3 god xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D TREBA NAM SVE!!!!!!!!! Mi to zasluzujemo! :DDD


      Twig je najpecifičniji neutralac ikad... ništa slično njemu nemam i PRELIJEP JEEEE!!!! :DDDDDDD

      GR preljubav! :D

      Izbriši
  8. Ima tu puno bojica koje me zanimaju,ali ovaj prvi Shiseido 701 mi je prepredivan!! Trenutno najnoseniji "neutralci" kod mene su Avon Pout,Loreal Julienne's Nude i MAC Please me

    OdgovoriIzbriši
  9. Obradovah se ovoj recenziji kao malo dijete! :D Inače, ovisnik sam o svim mogućim crvenim nijansama, tako da sam u zadnje vrijeme poželjela promjenu i razmišljala o novim nude varijantama. Definitivno, pronašla sam inspiraciju. Vrijeme je za kupovinu!:D

    OdgovoriIzbriši
  10. rimel i gr reedovno uzimam.. ali tek sad sam videla sta mi sve jos fali :D ice se u shopping ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ti si jedna teska kraljica i sada moram da idem da kupim neki ruz... :)
    Mnogo dobre nijanse, a pitam se da li termin "dovoljno karmina" je samo urbana legenda ili neko zaista moze to da kaze i da zaista misli :D
    Mnogo pozdrava za tebe, Alekta :)

    OdgovoriIzbriši
  12. de mi časom napiši kakvi su lingerie, nemam strpljenja čekati post. :D jesu li presuhi, zatežu li usne, ispucaju li i mrve li se?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve super na usnama, nema nikakvih ekcesa i traju vječnost... samo znaju biti teški... evo mene bole usne i ispucale od njih... xDDD

      :D

      Izbriši
  13. Odlican post, jedva cekam citat o ovim NYX novim tekucim ruzevima :)

    OdgovoriIzbriši