02. 02. 2016.

AVON grupna recenzija



 Vjerujem da ste svi već vidjeli novitete iz Avona, a danas vam pišem svoje utiske za njihove kistove, nove karmine i perlice za lice. Koliko su mi se svidjeli proizvodi saznat ćete u nastavku! :D



 Kao osoba koja ima preozbiljnu kolekciju kistova na prvi dodir, a i pogled ovog AVON kosog kista sam ostala više nego ravnodušna. Dlake visoke, kist i ne baš toliko gust, sav mi je bio nekako više kao igračka, a ne kao ozbiljan alat za šminkanje.

Dala sam mu šansu i preživio je oko 5 pranja, ispala mu je jedna dlačica i to je bio onaj višak koji nije fino pričvršćen, ništa strašno, jer nije nastavio da se linja i da pravi nered.
Namjenu sam mu pronašla i odličan je za nanošenje hajlajtera, a pogotovo na zreloj koži lica. Za moje standarde nije dobar za rumenilo, jer se na licu sav nekako deformiše i nije u stanju staviti pristojno rumenilo, niti bronzer, niti puder za kontur.

Za njegovu cijenu (8.50KM) mislim da je sasvim pristojan kist sa kojim možete precizno staviti hajlajter, a ovaj dizajn sa cvjetićima je LE.


Iz AVON-a nam stiže još jedna senzacija, a to je kist za kontur. Na prvi pogled, a i dodir ovaj kist nije mi izgledao kao upotrebljiv, jer su dlačice bile puno duže od uobičajnih kistova koje koristim na kontur (npr. duže su od NARS-a za oko 3cm).

Peri-deri proces je preživio i moram vam priznati da me je ovaj kist oduševio. Odličan mi je za finalni dodir kistom, kada trebam sve konture još više da istaknem. Super surađuje sa svim proizvodima i dlaka je sintetička. Najviše volim kistove od sintetičnih dlaka, jer su jednostavni za održavati, mekani i flafkasti... ma najbolji!

Ovaj AVON kist dolazi u posebnoj futolici, nešto nalik na Dior fol... luksuzno zar ne? :D



Na kutijici piše da su ovo bronzane perlice, po svim karatkeristikama ovog proizvoda  ovo su iluminirajuće perlice za lice i mislim da je tu došlo do neke greške u kucanju. :)
Veliki sam fan AVON perlica za lice, u samo dva poteza licu vrate zdraviji, svježiji izgled sa daškom elegancije na jagodicama (u ovom slučaju se presijavaju na srebreno-roze).
Jako postojane, prijatnog mirisa, lijepo surađuju sa svim kistovima, a najbolje sa AVON kosim kistom. Cijena za 22 grama proizvoda je 11.50KM.

Recenziju za perlice sam već pisala i možete je pronaći KLIKOM TU. Sve karakteriristike su iste.








AVON True Color Perfectly Matte karmini će sigurno biti najprodavaniji proizvod godine u AVON-u. Ko ne voli mat usne? Mislim da ih svi volimo, a ja ih obožavam! Pogotovo ako je tekstura ovako dobra kao što je kod ovih karmina. Postojanost je fantastična i izdrže čak pet sati. Prežive jelo (sve pite), tri-četiri pića i onda karmin treba popraviti. Mirišu tipično kao i svi drugi Avon karmini, a dolaze zapakovani i zaštićeni u celofan.

Za cijenu od 5.90 KM dobit ćete savršen karmin.





Pakovanje ovih karmina je ovo što mi se najviše svidjelo. Crno i mat, pod prstima fino i plišano-baršunasto, onako da vas uhvati osjećaj blage jeze.




Iz AVON-a su mi stigle samo dvije nijanse na recenziranje. Jednu sam nosila i nosim jako često, a drugu nisam. Možete li pogoditi već sada koja mi je favorit? :D
 
Da li ja izgledam kao neko ko nosi i voli barbi rozu boju? Ako je vaš odgovor -DA. Onda je moj odgovor sljedeći. Ja bih nijansu kao što je Adoring Love nosila samo na prilike kao što su: Bal Roma, Korida u Čevljanovićima, Kinđurijada, Maškare i Cirkus.

Pored deset prelijepih nijansi iz ove matte linije meni je stigla nijansa koju ni u snu ne bih nosila među ljude.
 
 


Red Supreme je jedna od najljepših crvenih nijansi u mojoj kolekciji. Prelijepa tamnija hladna crvena, savršena na usnama. Ne sasušuje, niti zateže usne prilikom nošenja, jako udobna. Ja je obavezno blotujem sa lotos maramicom odmah poslije nanošenja i dobijem full mat efekat na usnama, koji traje i traje satima!

:D



 Jeste li već probale nešto od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*


24 komentari:

  1. Na tvojim slikama karmini ljepše izgledaju nego u katalogu. Privlačni su straaašno.
    A četkica za kontur je po meni katastrofa. :( Kupila, probala i proslijedila.

    pozz <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebali bi poraditi na dizajnu i kvaliteti kistova definitivno. :D

      Ma ko ne bi odolio mat karminima?! :DDD


      :****

      Izbriši
  2. I meni su ove perlice jako fine, a kist nikako da isprobam kako treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja vazada provjerene kistove koristim, ko kada vazda zurimbrzo da se namikarim!!! :DDDD

      Izbriši
  3. Ruževe još nisam isprobala,ali naravno da hoću. Perle sam isprobala i zadovoljna sam,a kistove se nisam usudila do sad isprobati ali me zanimaju kakvi su pa možda i isprobam. Što se tiče rużeva favoriti su mi Berry Blast i Marvelous Mocha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Karmine obavezno probaj, ako nista naruci onaj set testera za 2KM! :D

      Izbriši
  4. Odlicna, korisna i ISKRENA recenzija! :)

    Ruzevi za usne su inace veliki plus u Avonu, meni se licno bas svidja ova roza nijansa, volim da nosim, plava sam i odlicno mi stoje sve nijanse roze/fuksije-.- dok crvene, iako volim, izgledam kao Joker :D Ali i dalje nosim heh
    Ja opet mislim da bi ti stajale ove roze nijanse, iako postujem jer nije u tvom fazonu, ali imas bas lijepo, svijetlo lice, ne vidim razlog sto ti ne bi stajalo, jos ti crna kosa...bas odlican kontrast XD

    Kuglice imam u warm nijansi i stvarno su mirisne, nepotrosive, postojane, pigmentovane, ma savrsenstvo...Nekad ih stavim umjesto rumenila, nekad preko konturisanja, a ponekad kao highlight :D A nekad i pretjeram pa budem narandzasta XD

    Od kistova sam probala za rumenilo, meni je cudan- mekan jeste ali preduge dlake, premekan i neiskoristiv za rumenilo jer je malih promjera, dimenzija itd...
    Ovaj za konturisanje tek vidim, ali pored ebaya i odlicnih kistova, tj kopija W i Narsa ne daje mi se vise od 4-5KM za kist, a i na Avon cekam i na ebay isporuku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da li želiš da ti pošaljem ovaj pink karmin, jesi li iz BiH, samo sam ga swatchala... javi mi se u inbox na fb da se dogovorimo. :D :D


      Izbriši
    2. Mnogo ti hvala, evo javljam se u inbox, divna si :) D.

      Izbriši
  5. UU ovaj Adoring love-vrh :D Još ako pite izdrži to mi treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NISAM NJEGA MAZALA PO USANAMA... ALI TREBAO BI DA IZDRŽI PITE I PITICE! :D

      CRVENDAĆ SVE PREŽIVI OD PITA, SENDVIČA, SUPA... :DDDDD

      Izbriši
  6. aj opisa za rozi ruž hahahahahaha pa umrit ću XD
    moram si zbavit neki ovaj mat ruž, mat je ljubav!

    OdgovoriIzbriši
  7. bas me zanima usporedba sa Nars Ita brush ako je to ona koju imas :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Grijeh je to porediti! :D

      NARS pojeo za doručak. Nemam drugog komentara... nisu ni slične. xDDDD

      Izbriši
  8. E a vidis ja dobila tester adoring love i pala na dupeeee od lepote nijanse. Ja licno bas ne volim roze boje, posebno ne te koje su barbi i drecave ali ova mi je nekako taman dovoljno zaprljana da ne izgleda barbi i na mom tenu je predobra i ne delujem ni malo ko bebi princeza. Nekako sam prirodno lepa s njom potpuno neverovatna nijansa na meni.:) cak razmisljam da kupim i ceo ruz, kao i onaj peach flatters ili tako nesto i onaj moca ili tako neki vec naziv :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Meni su svi Avon kistovi bili katastrofa, veliki foundation koristim za nanošenje maski na lice, a kabuki sam bacila. Srce me bolilo, ali nema smisla da mi skuplja prašinu i ne služi ničemu. Kist za konture bih čak i isprobala, posebice nakon pročitane iskrene recenzije. Naručila sam si 3 nijanse ovih mat ruževa i jedva čekam da dođu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam karmine, kist i bronzer. Karmini me nisu nesto posebno odusevili jer sam dobila nude i roze boju a ja sam vise osoba za mauve i bordo nijanse :D Kist radi svoj posao, u kombinaciji sa perlama :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/02/farmasi-lets-makeup-ruz-za-usne-21.html

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam sjajne kuglice i vrlo su diskretne i lepe, a od testera mat ruzeva stigao mi je samo jedan, Vibrant Melon, odusevljena sam teksturom i pigmentacijom, a bogami i nijansom, iako je malo drecava odlicno stoji uz moju crnu kosu i bledunjav ten :D. Imam i ovu cetkicu za rumenilo, tja..ne znam, nije ni dobra ni losa, super si je opisala. Smeta mi sto je premala a nije ni pufnasta nimalo :). Kristina

    OdgovoriIzbriši
  12. Sve je super, ali se meni četkice najviše dopadaju! :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozzzz :) perle su prije i bile brončane i stalno sam ih koristila, čak kao i rumenilo..a kada sam ih nedavno narucila sam se pomalo razocarala jer to nije bilo ono sta sam dugo koristila..odlican post :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Imala sam taj kosi kist, ali mi je bio bzvze, premekan za rumenilo, baš čudan. Na kraju sam ga proslijedila. Baš sam neki dan gledala katalog i mislila hoće li biti dobar taj kist za kontur, no pomislih da će isto biti premekan jer su im svi kistovi takvi. Vidim da sam ga dobro procjenila :) A naručila sam i dva ruža, sad čekam da mi stignu, svi pričaju o njima :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš sam se obradovala ovoj grupnoj recenziji, sve ljepše od ljepšeg! :D Za kuglice već provjereno iz iskustva znam da su odlične i nepotrošive, a crveni mat karmin me je već osvojio. Ova nijansa izgleda savršeno. *-*

    OdgovoriIzbriši
  16. sinoc mi dodje napokon ovaj karmin red suprame
    savršenstvo od nijanse, teksture, ma sve

    OdgovoriIzbriši
  17. Svidja mi se ova cetkica za konture, bas mi deluje primamljivo :))

    OdgovoriIzbriši