12. 01. 2016.

NEW IN #8 i darovanje :)


 Mislim da mi je baš ovaj New In najdraži od svih! Evo i zašto! :D


 Recenziju za Farmasi šampon sam već napisala i klikom ovdje je možete pronaći. Još uvijek mi ovaj šampon jako odgovara.




 Kada sam bila na konaku u rezidenciji Dženane Šljokice dobila sam od nje kultni Chanel Taboo lak za nokte (recenzija je tu) i dva Avon laka.  Na slici ispod ove možete vidjeti i crnu posudu (može se naručiti na Buy In Coins ili na eBay) koju sam također dobila od Dženane! :D Već sam se zahvalila! <3

Essence gel top coat sam već izgubila, odn. Micko ga je deportovao negdje na neko sigurnije mjesto. Moj mačak mrzi lakove za nokte.




Napokon sam i ja došla do svog Deborah tečnog dugotrajnog karmina, kupila sam ga od Lee, a dobila sam i ovo labelo koje se našlo u godišnjim favoritima (post tu). Labelo-balzam je predobro, njeguje, hidrira, usne budu premekane poslije njega!  Deborah je u nijansi 2  i sa njim sam tu i tamo zadovoljna, zamjerim mu na par performansi na usnama. 

Sa Revelique visokopigmenisanim sjajem nisam zadovoljna, jer ovaj mališan voli da ode preko rubova usana, što niko od nas ne želi, pogotovo ako je u pitanju neka boja krvi sa primjesom ljubičaste u sebi?!

Ema je Dženani i meni kupila W'n'W karmina, nijanse su bolja do bolje! Uspjela sam probati samo nijansu In to the flash, jako mi se sviđa, dugotrajan je na usnama, ne sasuši usne, čista petica.

Još jedna frapućino olovka od Essence, jer je ovo najljepša nude nijansa ikad i čudo za vezanje kose, koje još uvijek nisam isprobala, jer se bojim da će mi zapetljati kosu...




 MAC Spiked olovku za obrve možete nabaviti kod Svijet Kozmetike. Ovu olovku za obrve sam strašno zavoljela i nadam se da će mi trajati kao i Catrice (ovo znači da želim da mi potraje jakooo duuugo)!!! :D Recenziju ću pisati, pa vam neću sada otkriti previše detalja o samoj olovci.

<3 za SVIJET KOZMETIKE!!!




Kupovina iz INOME se završila ovako, sve će dobiti svoju recenziju! :D

YSL je već isproban, dok Dior lakić čeka svojih pet minuta!




 Nisam mogla odoljeti LE Essence kolekciji, pa sam ugrabila karmin i hajlajter. Karmin još uvijek čeka na svoj red. Hajlajter sam nosila nekoliko puta i ako želite suptilan hajlajt na jagodicama onda će vas zadovoljiti, ako ipak želite hajlajter koji se vidi iz svemira kao na Amrezy onda je ovo čudo neupotrabljivo za taj efekat. 




Za Novu godinu me dočekalo ovo sa slike ispod!!! :D Odmah sam dan poslije stavila na usne NYX Suede u nijansi Kitten Heels i proklinjala sam svoj blogerski život i nemogućnost diranja paleta prije slikanja!!! GRRRRR!!!!

O Sephota lipstainu u nijansi 13 sam već u par navrata malo i pričala. Morate ga imati. Napisat ću mu recenziju.

Recenzija će biti i za KaT Von D i ABH.. za sada šutim o njima! :DDD








 Iz rubrike Micko izdvajam štetu na Guerlain karminu, kojeg sam pronašla ispod kreveta, jer Micko kada me nema kući duže od tri dana napravi devastaciju nečega što volim i sakrije to ispod kreveta.




 Micko mora da vidi šta se to krije u ovoj lijepoj kesi. Pusti me i ja da gledam malo! :D



 Micko ulijeće u sliku!!! Hoće i on karmin! Vidi se s kim živi! :D

AVON mazalice su jako mirišljave, skoro pa jestive. Biće recenzija čim testiram!



 AVON novitete sa slike ispod možete očekivati vrlo brzo u jednoj grupnoj recenziji. :)



 O kultnom TOM FORDU i Black Orchid sam pisala, a to možete vidjeti klikom tu.




 U Elle Cosmetics (nalazi se na Otoci u Merkuru na zadnjem spratu, gdje je prio bio Martimex) sam išla dva puta. Prva kupovina je bila na brzinu i uzela sam nove nijanse koje mi nedosaju u kolekciji 31 i 31, skupa sa Dream lips olovkom za usne.



Drugi izlet u Elle Cosmetics je bio sa Šljokicom, imala sam više vremena sve da probam, a ponijela sam i spisak karmina koji mi fale u kolekciji, pa sam kupila Velvet Matte u nijansama 16 i 22. Dodala sam još dvije Dream lips olovke za usne, koje sam često spominjala u favoritima mjeseca.

Najdraži tuš za oči ikad je Golden Rose Provitamin black. Recenzija je tu.

Prodigy gel duo, jer sadrži top coat za kojeg kažu da je  bolji od onog Essence (a kojeg sam izgubila).




Obje kupovine na jednoj slici. :D



Velvet Matte s lijeva na desno: 16, 22, 31, 32. Pisat ću im zajedničku recenziju skupa s olovkama za usne.




DAROVANJE! :)

Pošto znam da me prate i osobe koje nemaju Facebook (a darovanje sam objavila na Fb).

Ova igra će biti najjednostavnija do sada. Vaše je da mi odgovorite na dva pitanja.:D

- Koliko ste proizvoda do sada kupili poslije čitanja mojih recenzija i kako su se vama dopali ti proizvodi?
-Šta biste željeli dobiti na poklon?


Po želji možete pratiti blog preko GFC, podijeliti ovaj post da i drugi vide, pratiti me na Instagramu (Arkona_makeup).

Odgovor koji mi se najviše svidi će dobiti jako, jako, jako finu nagradu iznenađenja... pazite šta želite možda vam se i ostvari! <3

Igrati se možete do 01.02. kada ću odabrati sretnu dobitnicu ili dobitnika. Otvoreno je za sve zemlje bivše Jugoslavije! Odgovore pisati u postu ili na FB link tu.




 To bi bilo to!


Jeste li probale nešto iz mojih noviteta i šta vam se najviše sviđa?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

46 komentari:

  1. Definitivnoo Kat Von D paleta :D Ljubomorna sam :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ČEKAJ RECENZIJU ILI DOĐI U SARAJEVO DA SE ŠMINKAMO! :D :******

      Izbriši
  2. Probah Essence highlighter i htjela da se vidi iz svemira, a ono nista. Il ja to ne znam nanosit :D Imam negdje 5 wnw ruzeva i moram jos 3,4 uzet skupa s tim In the flesh. Zanima me 4 nijansa ovog GR ruza :P Mozda bi mi cak i stajala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je fula hajlajter za nas što želimo efekat vidljiv iz svemira... :(((((

      32-a VM je prekrasna i sigurno bi ti super stajala (univerzalna je nijansa skroz)... potrudim se što prije da ih poslikam na sebi!

      :D

      Izbriši
  3. Ohh moj omiljeni crvenipoklopac puder od Rimmela, delimo podjednako oduševljenje, Flormar bronzer, MODA senkice, mali milion karmina-Golden rose velvet matte 19ica..A najvece mi je zadovoljstvo sto su sve to povoljni brendovi, peistupacni svima, a kvalitet toliko iznad cene da se moj novcaniik posebno odusevljava svakom novom tvojom recenzijom! Samo tako nastavii, pratiim te i volim iz Srbije :-*

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaboravila sam napisati sta bih za poklon. Ja volim da se iznenadim, a ako pitas ljubitelja sminke sta bi, onda je SVE prekratna rec da bi stalo sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sto zeli.Zato bolje ne pitaj, nego trpaj u paketiic :-*

    OdgovoriIzbriši
  5. Probala sam one klasicne Golden Rose ruzeve, dugo sam ih gledala i nakon tvog posta o njima odlucila se na kupovinmu i nisam se pokajala ni najmasnje :D sto se tice dara Kat Von D paleta definitivno , oci mi ostale na njoj*__*

    OdgovoriIzbriši
  6. WOW!!!! Pala sam na dupe koliko divnoće ovdje ima! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaci Boze... jezik do poda mi se opruzio od gledanja u ove silne ljepote koje si..dobila, kupila..Aferim :) .. Nema sta nema ...kod tebe kad insan dodje na blog..ko dijete kad dodje u prodavnici slatkisa..pogubim se i ne znam gdje bi prije gledala...citam pocetak a oci lete na drugi dio posta..i nove slike..jer znam da je opet nesto dobro, i uvijek pogodis u sridu haman sviju nas..sve ono sto il zelim..dugo planiram kupit..i jos kad ti napises recenziju onda sigurno znam da vrijedi kupit to nesto.. Helem nejse :P Kupih highlighter i ruz..ruz je ok..a highlighter nista to special.. ...na moju wish listu ide..naravno Kat Von D paletu...ma bilo sto od ponudjenog..jer je zaista sve super odabir.

      Izbriši
  7. Predivno. Chanel lak za nokte me je potpuno oborio s nogu.

    OdgovoriIzbriši
  8. New In ti je savršen toliko da te malkice mrzim zbog ovih Kat Von D stvari. Živim u nadi da će neko nekada koga znam da ide za Ameriku i bude dovoljno fin prema meni i donese mi neke stvarčice.
    Novca zbog tebe se potrošilo dosta pogotovo na Avon stvari. Uglavnom kad god ti vidim nokte kupim tu boju mada je možda to zato što imaš lepe nokte.
    Što se tiče ove nagrade baš si me iznenadila jer pojma nemam šta bih napisala. Stvarno se ne bih žalila na KVD ali složićemo se da su mi želje nerealne. Moja mala tajna je da nikada Mary Lou Manizer nisam probala i to mi je svakako na WL.
    Pratimo se svuda ;D

    OdgovoriIzbriši
  9. Probala sam dosta proizvoda zahvaljujući ovom blogu, ali prvo mi na pamet padaju Aura concealer, Golden Rose eyeliner i mat karmini, kao i Rimmel puder. Zadovoljna sam svim tim proizvodima i još se nisam pokajala što sam potrošila novac na njih :)
    Što se poklona tiče, uvek me obraduje neki karmin, paletica senki, a volela bih da probam i neki dobar highlighter jer do sada nisam imala sreće sa tim.
    Pratim preko GFC-a (Sonja Todorović) i instagrama (sonjafilred). Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  10. Predivni proizvodi! ne znam što je ljepše...parfem, palete, ruževi......prava si shopping kraljica!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hmmm probala svasta zaista po tvojoj preporuci ali bih sada spomenula samo tri proizvoda koji su mi postali holy grail i za koje mozda ne bih ni saznala da tebe ne pratim:
    -golden rose provitamin tus kojeg uvijek imam u zalihama ko da je brasno :) ono za daj i ne daj Boze situacija :)
    -golden rose velvet mat ruzevi imam sve jednu nijansu. Dovoljno receno. Manijak.
    -moda sjene. E tu si me u belaj posteno uvalila jer ih nigdje nema nabavit. Decko mi radi u kafani pa safatava bracu Turcine da mu curi moda sjene donose. Jadan li je sa mnom.
    Za nagradu bih htjela upoznati ja tebe a moj Cesar jarana Micka. Ako poneses kakve dobre sminke ja se buniti necu ali i kafa ce biti dosta posebno da te malo ispeglam oko blogovanja a obzirom da i ja od skora imam blog.
    Eto zivjela ti meni i vazda imala vako dobre new in-e i obrazli jaranice poput nase drage Sljokice. Pusa Micku :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Pocela sam biti zavisnik svega sto ima veze sa sminkanjem. Od djevojke koja je stavljala ponekad maskaru pretvorila sam se u curu koja stavlja od kontura do hajlajtera. Citala sam o Velvet Matt ruzevima od Golden Rosa i mogu ti reci da se nisam pokajala. Imam 8 nijansi i ocigledno necu stati na tom broju. Osoba sam koja voli da iznenaduje i da bude iznenadena tako da uopste nemam sumnje u tvoju nagradu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Koliko lepih stvari na jednom mestu.. Tebe bas voli Deda Mraz i sigurno si bila jaaaaakoooo dobra protekle godine.. ;) S ozirom da sam se za igru prijavila na fb, ovde cu "samo" izraziti svoje odusevljenje svime, posebno sam odusevljena Chanel lakom, a za Dior jedva cekam da cujem kakav je.. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Nakon tvoje recenzije o Flormar Full Coverage korektoru, odlucila sam ga isprobati jer imam ogromne podocnjake koje sam sa njim perfektno pokrila, tako da hvala za to :D
    Ne mogu se sjetiti jesam li jos sta kupila na tvoju preporuku, vjerovatno jesam ali eto trenutno sam se sjetila ovog korektora jer mi je on najbitniji sto se tice sminke. Ah znam, isprobala sam tus koji hvalis na sav glas, i uvjerila sam se zasto je to tako, tus je znaci Boze :D predobaaar!
    Ugl, to je to, voljela bih ako budem ta sretnica koju ces odabrati, dobiti neki od ovih ruzeva u ovim prelijepim nijansama koje su me na prvu ostavile bez dahaa :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Koji diiiiivni nokti :O A stvarčice su isto savršene :D Katice, ABH, Golden rose, MAC, nemam šta reći...

    OdgovoriIzbriši
  16. Malo kasnim,ali ti želim sve najlepše u ovoj Novoj Godini.Srećni praznici! :)
    Sve ti je lepo,ma divno,ali Anastasia! <3
    Eto ti odgovora na drugo pitanje- volela bih ovu divnu Anastasia paletu!<3 :D Zaljubila sam se još kada sam je prvi put videla kod nekih stranih blogerki,youtuberki.
    Odgovor na pitanje br.1. - najčešće kupujem kozm.iz Avona jer ga prodajem,a tvoj uticaj je bio sa lakićima. :)
    Inače planiram da probam ove GR olovke za usta,treba mi jedna crvena,tamnija i neka nude,možda baš tu što imaš videću još.

    OdgovoriIzbriši
  17. Godinama sam zaobilazila tuševe za oči verujući da mi ne stoje zbog naočara i da jednostavno ne umem da ih nanesem. Posle čitanja tvoje recenzije sam ponosna vlasnica jednog GR Provitamin Volume Black Eyeliner-a, a sve pre njega se više i ne zove šminkanjem! Ima tu još nekoliko Avon lakića, GR olovčica i Essence the Gel top coat. Poklon... Mmmm... Teška odluka... Neka bude nešto što u Srbiji još uvek nije dostupno.

    OdgovoriIzbriši
  18. divni noviteti :D posebno Chanel lak i Kat Von D palete <3

    OdgovoriIzbriši
  19. one velvet karmine,kupila sam baš po tvojoj preporuci, i zaobišla onaj ljubičasti,isto tako onaj farmasi šampon,ona jedna paletica sa nagim muškarcima itd.A što se tiče dara neki ruž ili paletica.

    OdgovoriIzbriši
  20. Probala sam puno toga, najviše Golden Rose :D Među najvažnijim stvarima bih izdvojila GR Provitamin tuš i Rimmel lasting finish koje sam probala posle tvojih recenzija, a nakon toga su postali neophodni u svakodnevnom šminkanju, ovo mi je sigurno 2. bočica Rimmel pudera :D A šta bih željela, hm, neke nude sjenkice i karmine :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Ako ti kazes da je mlijeko crno, crno je :D tako i sa sminkom, ako Arkona kaze da valja, nema vise rasprave.. svasta sam kupila upravo zbog tvojih preporuka, imamo slican tip koze.. golden rose velvet sam kupila kada sam procitala koliko ih hvalis, prije toga nisam imala ni jedan, nisam ni znala da postoje, sada ih skupljam pomalo.. cim sam procitala recenziju za make me pretty kistove, pohitala u cm po njih.. Rimmel Kate 08 opet po tvojoj preporuci, najljepsi karmin svih vremena, trosim cetvrti, rimmel puder, essence puder u kamenu, catrice kamuflaza, flormar bronzer 05 😍 balea med (well done) :) farmasi sampon narucen, astor smedja sjenka, whipped caviar i aura korektor cu probati obavezno prvom prilikom nadam se, avon baza za sjenke po tvojoj preporuci i prezadovoljna sam, prije sam imala artdeco ali mi se osusila, na wl mi je i aura hajlajter i neki aura mate karmini ali to poslije.. eto to mi na prvu ovako pada na pamet, volim citati tvoje utiske jer je i moja koza suha i osjetljiva, a voljela bih da dobijem neki paketic sminke, drogerijskog ranga, koristene nekoristene, da isprobam svasta, sminke nikad dosta :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Isprobala Golden Rose matte ruzeve,odusevljena sam njima s obzirom da malo kostaju a savrseni su,imam ih vec dosta u svojoj kolekciji a u ovo zimsko vrijeme najvise koristim tamnije i nude nijanse :) Htjela bih isprobati Kat Von D paletu,cini mi se odlicna,a i fali mi malo novih sjenila,vjecito uvijek jedne te iste nijanse koristim :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Pa, mene si kupila s recenzijom glikolne kiseline od Reviva Labs..Nasla sam distributera za nas prostor i preko istog pribavila glikolnu kiselinu (doduse 5%, jer mi je receno da pocnem prvo s 5% da ne bi bilo previse agresivno za kozu) i njihov serum..i usput navela i par kolegica da kupe Reviva Labs glikolnu kiselinu, koliko sam odusevljenje iskazivala istom :)
    Sto se tice drugog proizvoda to bi bio Farmasijev mat ruz (crveni naravno za mene, a za mamu narandzasti ;)). I recimo da si me ti motivisala i da kupim W7 paletu Nude sjenila kad sam procitala tvoju recenziju Urban decay :)..naidjoh na povoljnu ponudu za ovu, bas mi se svidja :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Jao Enaaa divni noviteti -_- po tvojoj preporuci sam kupila flormar bronzer i rimmelov puder,avonove lakove,kistove i konacno se docepala famozne mary lou.. sad stedim za zoeva kistove :) micko je sladak,moj cupko vise voli da dira moj nakit ;) da da kat von d bi voljela dobiti ili zoeva kistove(skromno) heh :*

    OdgovoriIzbriši
  25. Nisi humana! :D Znači kad sam videla da ti je KVD lajkovala sliku na Insta, rekoh gotovo jeee, ode ti u beli svet :D Šalu na stranu, tvoji new in-ovi su nešto posebno :) Zbog tebe sam popustila euforiji oko Avonovih Magic lakića :D A darovanje bi bilo savršeno kada bi sadržina bila nešto što nije dostupno u Srbiji - tipa Balm, Catrice, Zoeva itd. :) Pratim te svudaaa :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Pozdravv ENAAA :D
    Čestitam ti na uspješnoj 2015. samo tako nastavi i u 2016. godini. :D

    Što se tiče proizvoda koje sam kupila nakon čitanja tvojih postova su najčešće do sada bili AVON proizvodi i mogu ti reći da sam zadovoljna sa svime, pogotovo kremicama i ruževima, a PREEEEzadovoljna sam sa LUXE linijom i lakovima općenito. :D

    Također sam isprobala neke NYX ruževe, neki su me oduševili, a neki ne.

    U biti dosta šminke sam počela koristiti čitanjem tvojih proizvoda, kao što su
    Catrice,
    Essence (neke stvari koje nisam koristila),
    Farmasi (upravo sam naručila one šampone heh nadam se da će mi kosa napokon početi rasti, ne miče se -.-),
    Chanel ( isprobala kod prijateljice lak, i suuper jee),

    Spomenula bi i post o VERSACE Crystal noir parfemu.. BIG LAJKKK :D predobar je parfem, posebno mi paše uz ove zimske daneee :D


    Kada sam vidjela tvoj post "Šta želim kupiti sebi? WISHLIST"- aaaaaaaa....!!!! znači u potpunosti se slažem, nadam se da ću i ja jednog dana ovo moći sve sebi pokupovat hhah XD
    Prijateljica mi ima ove ZOEVA palete (1. fotka) HIHIHIHII jedva čekam da ih isprobamo, već mjesec dana samo gledamo u njih hah :D žao nam ih kvariti :D
    Spomenuti ću da imam 2 palete od MAKEUP REVOLUTION, ali nisu ove čokoladneeee :( Jedva čekam tvoju rezenciju o njimaaa! (Ja PREZADOVOLJNA svojima)
    Da više ne pišem puunoooo, ja se raspisala kao da je moj blog :I
    heh

    Što želim dobiti!? hmm.. Pa iskreno bilo bi lijepo šta god. Naravno voljela bih dobiti nešto možda što nemam HEHE, ali poklon je nešto što te iznenadi, pa što god to da bude, bit ću presretna hehe :)

    Veliki pozdrav iz Hercegovineee ^_^

    OdgovoriIzbriši
  27. Sve je divnoooo, ne moram ti reci da moram sve od Kat Von D da probam :D Jedino do sad me nesto nisu njeni ruzevi privlacili, vise Everlasting LL! Tvoja najdraza preporuka mi je Rimmel puder koji je ona mi mama ukrala pa sam morala uzeti jos jedan :D LOL A sta bi najvise voljela da dobijem? Da brate dodjes u Bihac ili Graz da popijemo jos koju pivu, davno je Stone bio :) Ljubim i sretno dalje sa blogom <3

    OdgovoriIzbriši
  28. Mrzim suptilan hajlajt. :D Hoću hajlajter koji mogu stavit malo ako hoću, a ako hoću biti disko kugla da mogu biti. :D Nisam ništa kupila na tvoju preporuku, jedino sam zaobišla MAC Rebel ruž jer si rekla da je sranje, al kupit ću ja da se sama uvjerim kakav je. :D Treba mi paleta, hajlajter ili ruž. :D

    OdgovoriIzbriši
  29. Ćaoo. Skoro sam se pridružila ovom tvom raju punom svega što volim. Iako je nisam kupila , mnogo ti zavidim na onoj divnoj paleti od Carli koju si mi tako lijepo opisala i dočarala haha. Dolaskom na tvoj blog došlo je i do mog odlaska u jedan veliki šoping haha. Mnogo sam novca potrošila zbog tvojih dobrih preporuka ali sad sam na nuli pa bi mi dobro došao koji poklon od tebe kad si me već natjerala da ovo sve kupim hahha. Kupika sam Rimmel puder, naručila sam 3 avonova laka,kao i onaj farmasi matt ruž u nekoj nude boji, aura korektor sa kojim sam prezadovoljnaaa ! Hajde ne moram sad sve pisat, ne želim da bude predugo , mada već jest. Bit će ti mrsko čitati pa ću odma biti eliminisana hhahahhhaha. Puno hvala na svim ovim postovima koji mi mnogo pomažu pri odabiru kozmetike u kojoj uživam koliko i ti. <3

    OdgovoriIzbriši
  30. Eh zdravo Ena :)
    Ne znam kako,da li slucajno preko googla,sam naisla na tvoj blog i susrela sa prvi put sa recenzijama iz makeup svijeta.Ako ne racunam citanje recenzija o parfemima na pun miris,onda mogu slobodno reci da si ti prvi bjuti blog koji sam pocela pratiti i potom sebe finansijski zaviti u crno :D
    Od tebe sam cula za puder Rimmel 25hour lasting,posto si se ti klela u njega a ja trazila puder na koji cu se namirit,odlucila sam ga uzeti.Odusevio me odmah,prelijep ten,fino se blenda,medjutim neka mrvica je falila,da bih kasnije vidjela da je tvoj tip koze "suhlji" u odnosu na moj,pa mi brze probija masnoca,ali npr sad u zimskim danima kad mi je suha koza,idealan je,hvala ti za njega!Slijedeca stvar koju sam vidjela kod tebe je rimmel korektor i stay matte puder---namirila si me sve dok ih ne odluce povuci iz prodaje:D Potom,vidjela sam da hvalis GR tus,onaj crni,provitamin E i kupim ga-odusevim se. savrsen,crn i lahko se nanosi-odlican:) preko tebe san postala zaludjena paletama sjenila...Carlie Byebel,W7,MUR...medjutim zasad su mi jos na wishlsti,jer mi je skupa postarina...Sta bih voljela dobit...Vjerovatno bih se posebno obradovala paleti sjenila ili bilo cemu sto je komad makeupa,jer gle cuda uvijek "nesto fali" :) etooo,od kulina bana sam pisala,nikad kraja:) :* :* :*

    OdgovoriIzbriši
  31. Ne isplati se ulaziti na tvoj blog, osim da ti saljem racune, bas znas ubijediti covjeka da je nesto dobro hahaha
    Gdje si kupila ovu gumicu? U Sarajevu ne mogu nigdje da nadjem, a imam jednu i zaistaaaa ne cupa kosu, jos mi je izrazito cickava kosa :D

    Sav make up haul ti je vise nego odlican, a kao da ti je i trebalo, sta ces, nemas nista :D Samo nastavi da pises i stavljaj vise make up lookova na blog...

    OdgovoriIzbriši
  32. eee jos uvijek nista ne kupi :D
    FB:Merisa Halilovic
    instagram: askomerisa
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  33. Moje prvo iskustvo sa Golden rose ruzevima je bilo lose, ali sam nakon tvoje recenzije resila da im dam jos jednu sansu i sada mi je Velvet Matte medju omiljenim ruzevima. Kupila sam i naveliko hvaljeni provitamin tus (i to na pijaci, he he), a planiram da kupim i Moda senke koje je prava avantura naci kod nas.
    Sto se poklona tice, kad Micko nadje curu, a ti mi spakuj jedno mace. Jednog tatinog klona, lepog i sivog. Poljubac za Micka :-* ;)
    Nedavno sam otkrila da imam oci koje blogerke zovu hooded eyes (evo ne znam kako bih prevela) i da sam se zapravo pogresno sminkala. Bukvalno pored liste sta ne raditi moze stojati moja slika :( I sad krecem ispocetka, ucim da se sminkam i ono sto mi nedostaje je dobar pribor. Tako da eto to zelim - kvalitetne cetkice, blendere i sve drugo sto bi trebalo jednom pocetniku.

    OdgovoriIzbriši
  34. U šminku verujem tek kad mi je neko preporuči,
    tek tada je kupujem i donosim kući,
    a tvoje recenzije mi pomoć pružaju vrlo
    da lepo izaberem šta ću da kupim prvo!
    Za Avon preporuke ti baš hvala,
    mnoge proizvode tu nisam znala,
    hvala sto si mi luxe kolekciju preporučila,
    njihove ruževe sam posle i sama naručila!
    I uopšte hvala ti za recenzije iskrene i sa dosta detalja,
    uz njih mi je lakše da razlučim koja kozmetika valja!
    A sto se tiče poklona koji bi htela,
    mogla bi da me obraduje jedna paleta senki Kat Von D cela :)

    SREĆNO u daljem radu :)
    FB Jasmina Makuljević

    OdgovoriIzbriši
  35. Citam nekoliko blogerica i njihove savjete o kozmetici jer mislim da je kupnja kozmetike kao odlazak kod ljecnika - uvijek treba ispitati vise misljenja. Svi smo razliciti i imamo neke svoje zelje i ne mislim da je sve ono sto kazes dobro. Nemoj me krivo shvatiti, dobro je za tebe, ali ne mora znaciti da ce biti i za mene. No, vidim dosta slicnosti kod nas dvije, sto se tice izbora sminke, nijansi, boja sjenila, ruzevi mmmmmmmm, njih posebno obozavam i uvijek se dodatno raspitam za nijanse jer izgled nekih u katalogu ili na internetu je skroz drugaciji od stvarnog! Nekoliko sam proizvoda kupila u zadnje vrijeme sto si ih pohvalila- to su Catrice lak (nijansa me odusevila, preeeedivna je), Bocassy serum sam kupila sebi, no sestra mi ga je ceznutljivo gledala i morala sam joj ga dati za rodendan (skorasnji). No, obozavam Bocassy i ostat cu mu vjerna uvijek, imam jos dvije kreme (dnevnu i nocnu). Takav miris nisam nigdje srela, automatski me u mislima baca u prirodu i nekako sam zadovoljna kada pogledam te sastojke. Imam i Avonovu micelarnu, no nisam bas sa njom zadovoljna jer mi iritira podrucje oko ociju, nakon uporabe koza je crvena i pecka me. Bacila sam je. :( I Avonove lakove koristim. Sa njima sam kako-tako zadovoljna. Moram ih nanijeti minimalno dva puta, malo se duze suse, postojaniji su sa obaveznim baznim lakom i top coat (neznam jesam li tocno napisala). Prije sam jos potaknuta tvojim recenzijama kupila Golden rose ruz (ne sijecam se koja nijansa) i Avonove ruzeve (vec potroseni). Mislim da su tvoje recenzije jezgrovite, jasne, bez okolisanja i to mi se najvise svida. Samo tako nastavi! Sto bi voljela dobiti na poklon? Pa bilo sto sto se i tebi svida i sto si ti izabrala za sebe jer sam se sa tvojim misljenjem uistinu poistovjetila. Zato ne sumnjam u tvoj izbor, a sto god to bilo ja sretna, naravno :))

    OdgovoriIzbriši
  36. prekrasni noviteti, kat von d paleta je ajme! <3

    OdgovoriIzbriši
  37. Ukoliko moram izvojiti samo dva proizvoda koja sam kupila nakon tvojih recenzija, onda neka to budu dva proizvoda koja svakodnevno koristim i bez kojih ne mogu! To su: Rimmel-ov lasting finish 25h puder i Avon bronzing pearls! Ova dva proizvoda u kombinaciji su pun pogodak! Koža izgleda svježe i odmorno, što mi je i najvažniji efekat koji šminkom želim postići.
    U slučaju da ja budem srećna dobitnica, odabir poklona prepuštam tebi jer uopšte ne sumnjam u tvoj odabir!

    OdgovoriIzbriši
  38. Ne znam sta da napisem bogumi jer nisam skolovala od vremena pa do sad.

    https://www.youtube.com/watch?v=PG-KExxJMRc

    OdgovoriIzbriši
  39. Pozdrav,

    čitam dosta blogova, upravo radi recenzija.
    Često kupim neki proizvod koji nisam namjeravala, i sigurno nei, no recenzija me toliko privuče da ne mogu odljeti.Isprobala sam Rimmel puder i jako sam zadovoljna njime, kao i nekim Avon proizvodima koje prije nisam isprobala.
    Pokloni mi se svi sviđaju,
    koristim kozmetiku kao i svaka žena. Ako dobijem super,ako ne isto
    super... Ne želim dramit i pisat neke stvari samo da eto zadobijem
    pažnju ili da odjednom zbog nečega ovakvog pišem da mi gori pod
    nogama jer mi ne gori, i nažalost nemam bolesnog
    brata,sestru,šukunbaku,ne živim kao sirotinja i život mi ne ovisi o
    bilo kakvoj nagradi niti mi se laže pa da se dijeli nešto na račun
    sažaljenja...ovo mi je samo igra i gušt da vidim mogu li nešto
    osvojiti besplatno i to je ukratko to...A bez brige niti ti neću slati
    u inbox poruke, da li sam izvučena. :-)

    Želim ti sve najbolje u nadolazećoj 2016. te još puno dobrih recenzija :-)

    OdgovoriIzbriši