18. 01. 2016.

Grupna recenzija AVON proizvoda


Ovo je recenzija koja kasni zbog teških tehničnih problema i trebala je biti objavljena malo prije Nove, ali pošto je moj kompjuter odbijao svaku suradnju sa tastaturama i na kraju mu je pao i sistem nisam mogla nikako slike da prebacim, niti tekst da uredim. Došlo je vrijeme napokon i ova recenzija da vidi svjetlo dana! U ovom postu ću vam predstaviti šest AVON proizvoda s kojima sam se rado družila ovih dana! :D

AVON 8-in-1 paletica sjena u nijansi Smokey Shimmer je idealna paletica za tzv. "noćni look". Sadrži sve što nam je potrebno za savršeni smokey eyes. Sjene su tipične Avon sjene, srednje tvrde teksture, srednje pigmenisane, lijepo se blendaju, nadogradive, trunkicu se truse i dolaze u prekrasnim nijansama. Na slici ispod možete vidjeti swatcheve bez baze.
Sa bazom za sjene trajnost je odlična, kao i pigmentacija na očima.





Red Heate Ultra Colour lip crayon je moj prvi primjerak karmina u obliku olovke. Znate da sam ja tip za mat karmine i baš zbog toga nisam polagala velike nade u ovog mališu... kad šok i nevjerica! :D Ovo malo čudo je jako dobro! Čak više i traje na usnama i nije labelasti karmin, već ostavi punu boju u samo jednom prelazu. Traje dobih tri sata. Finiš je polu satin. Ne sasušuje usne, a pakovanje je jako fensi, čvrsto i praktično za mazanje usana. :D

Najveće iznenađenje od svih  Avon proizvoda za mene je baš ovaj mališa i jako volim ovu nijansu! Cijena u aktuelnom katalogu je 8.90 KM i ovo je limitirana edicija. Olovka karmin je sav ukrašen sa zvjezdicama!




Planirala sam prije Nove objaviti post sa ovom manikurom kao moj prijedlog za najluđu noć! :D Uglavnom, ovako su izgledali moji nokti, a ovo je uslikano peti ili šesti dan. Manikura je potrajala dobrih sedam dana, lak se s vremena na vrijeme krunio, ali sam kao pravi moler  krpila štetu, jer nisam imala vremena na ponovno lakiranje, a jako su mi se sviđale šljokice na noktima. Napatila sam se dok sam skinula lak sa svih deset prstića.

Ovo je Liquid Sequin lak za nokte u nijansi Dazzle u kombinaciji sa Avon gel finish lakom za nokte (mislim da je u nijansi cherry nešto)... Mislim da je ovo najljepši šljokičasti lak ikad i od dana današnjeg više neću stavljati šljokice na sve nokte, jer sam se pošteno namučila dok sam skinula šljokice. Ne pitajte me zašto nisam skinula sa folijom! :D Cijena šljokičastih lakova u katalogu je 5.50 KM za 10ml proizvoda.




Najmirišljavije stvarčice nam uvijek dolaze iz Avona, zar ne? Za suhu kožu nema većeg užitka od kakao putera?! :D

Ne mogu vam opisati koliko volim predivno jestivi miris Cocoa butter AVON Care kolekcije za suhu kožu! :D Dajte mi kakao, čokoladu, kokos i ja sam zadovoljna, ali nikako mi nemojte dati miris vanilije!!! XD

Krema za ruke dolazi u extra ogromnom pakovanju od 100ml i ovo je do sada najmirišljavija i najbolja kremica za ruke koju sam probala. Ruke budu premekane i to apsolutno čitav dan,  a miris se na rukama zadrži dobra tri sata (izdržala sam da mirujem i učim na jednom mjestu samo da bih vam mogla reći koliko se ovaj savršeni miris zadržava na rukama). Da li je jestivo ne bih zanala reći, ali često dođem u iskušnje da malo i probam... cijena kreme za ruke u aktuelnom katalogu je samo 2.50 KM. Definitivno ću napraviti zalihe ove kreme!

Losion ne miriše isto kao krema za ruke, ali radi svoj posao i koža ostaje mekana i hidrirana čitav dan, a tu je i lijepi miris, cijena je 5.90 KM.

Kremica za lice, tijelo i ruke za moj ukus previše miriše, pa onda ludim po kući od silnog mirisa i želim da pojedem SVE IZ FRIŽIDERA!!! :D Cijena kremice za lice, ruke i tijelo u katalogu je 6.90KM za 400ml, a 3.90KM za 100ml proizvoda.




To bi bilo to od mene za ovaj put. Nadam se da nisam zaboravila spomenuti nešto, a cijene sam napisala za sve artikle koje sam pronašla u aktuelnoj brošuri.

Jeste li probale nešto od ovih proizvoda i kako se vama sviđaju?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

22 komentari:

  1. Ne znam sta mi se vise dopada :D Da li paleta, ruz ili lak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :*****

      Zaboravila si ovu ultra najjeftiniju kremu za ruke ikad dodati u korpicu... ovo je najmirisljavija kremica na svijetu! :D

      Izbriši
  2. Paleta je odlična, svi ju hvale :D Manikura mi se posebno dopala.
    NOvi post na : http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/oriflame-delights-from-nature-cream-trio.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo mi se sviđa onaj crveni lip crayon, a tek palete *-* A mačor se tako lijepo uklopio u kadar :D

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja se patim sa šljokicama,a uporno izbegavam sistem vatica,aceton,folija sve kao samo vrhove sam mazala brzo će to. Da,kako da ne,baš brzo śljokice su šljokice bilo na vrhu,ili na celom noktu.
    Kao i uvek,super ti stoji lak,nema veze što si bila moler,ne vidi se. :-D
    Inače kakao kolekcija je odlična,divno miriši,a i nega je dobra+ je često na popustu. ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma uništila sam nokte skroz skidajući šljokice.. nikad više. Rekla sam nema šanse na sve nokte opet šljokice da nalakiram.... :DDDDDDD


      Ovaj miris bih najradije jela, a nemazala se po rukama i tijelu.... ajjajajajajajaj :DDDD

      Izbriši
  5. 'Napatila sam se dok sam skinula lak' aj fil ju bro <3 i LOL!! :D
    Sve mi izgleda super, posebno ruž u olovci, pucaju me 'u zadnji nekoliko', prepraktični su mi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. NIKAD VIŠE ŠLJOKICE NA SVE NOKTE. TOLIKO.


      :****************************************** :DDD

      Izbriši
  6. Lak je predivan,imam ga i ja,kao i ova cocoa butter linija za ruke i tijelo,prelijepo mirise i super njeguje :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prvo sto mi je upalo u oko mi je ovaj lak, predivaaaaan je! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam dva ruza u olovci iz ove linije, Wild Orchid i Raspberry Rush, divota od ruzeva, mada za nijansu vise volim Wild Orchid. I krema za ruke mi je solidna. Pozdrav Ena :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel ovo srce upuceno i Franki i meni ili ja to ostadoh bez odgovora :) ? Kristina

      Izbriši
    2. Taman došla do tvog komentara i otišla da učim! :D XDDDD Učenje je potrajalo nekoliko dana bez prestanka!

      Wild Orchid nemam, ali me nenormalno privlači!!!!! :DDDDD

      Kremicom za ruke se stalno mažem... i vazda sam u iskušenju da malo gricem samu sebe! :D


      TVOJ KOMENTAR NIKAD NE BIH BEZ ODGOVORA OSTAVILA!

      SRCE!!!! <33333 :DDDD

      Izbriši
  9. Znam kako ti je, i sama sam luda na miris Cocoa buttera :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Najljepsi je taj mali plavi Rus........kako se zove?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TIIIII <3!!! :D


      Micko ti se zahvaljuje i šalje pozdrave!

      Izbriši