03. 12. 2015.

MAC Extended Play Gigablack maskara- recenzija


Trenutno testiram šest različitih maskara i baš ova je na mene ostavila poseban dojam! Mislim da je većina vas upratila to kako sam na nagradnoj igri od Svijet Kozmetike na Facebook-u osvojila MAC Extended Play Gigablack maskaru i još jednom joj hvala od sveg srca! Pisala sam i pisat ću kako na području BiH samo kod Svijet Kozmetike možete pronaći 100% originalnu HE kozmetiku.



Prvo što sam zapazila na pakovanju je to da je ovo maskara koja dolazi u količini od 5.7 grama, što je za mene i moje potrebe jako malo. Ne volim kupovati skupe maskare, jer maskaru od sve šminke najbrže potošim. Rok trajanja jedne maskare od 12ml kod mene je oko tri mjeseca i meni se ne isplati kupovati HE maskare svaka tri mjeseca, već ih koristim samo u specijalnim prilikama. :D 
Svaka od nas voli lijepo uvijene i duge trepavice, pa čak i ako se ne šminka. Primjetim dosta žena, a i muškaraca koji istaknu svoje trepavice na najljepši mogući način i tako im oči dođu do posebnog izražaja i bez ostatka šminke na licu.

Druga stvar koju sam primjetila kod ove maskare je njena ultra tanka četkica. Ovo je najtanja četkica za maskaru u mojoj čitavoj kolekciji maskara IKAD. Slike ispod. :D



Efekat na mojim trepavicama je više nego dobar. Lijepo uvije trepavice i poveća ih za oko 3-4 puta. Ono što mi se posebno svidjelo kod ove maskare je baš taj njen efekat produžavanja trepavica. MAC Extended Play Gigablack maskara daje na dužini, ali ne na dodatnom volumenu trepavica. Mislila sam da mi se ovo neće svidjeti, ali se desilo baš nešto suprotno! Jako mi se dopala magija koju izvede na mojim trepavicama. Razdvoji i naglasi svaku trepavicu posebno. Sa ovom maskarom se nekad osjećam kao imam neke Dolly umjetne trepavice, a ne maskaru. :D

Na trepavicama je izuzetno lagana, postojanost je čitav dan (preko 16h), ne trusi se (što je meni najbitnije kod maskare), ne lijepi trepavice skupa, lijepo oh uvije i bez uvijača. Nijansa je giga crna i ima lajk od mene!

Efekat na mojim trepavicama je prikazan na slici ispod.


Za ovu maskaru morat ćete izdvojiti oko 17 Eura. Ja ću posebno sjesti i razmisliti o njenoj kupovini, jer mi se jako svidjela, ali ipak mislim da mi nije kupila srce kao Benefit They're real maskara sa kojom imam najmačkastije trepuške ikad!



Neke dodatne informacije o ovoj maskari možete pronaći na MAC stanici link tu. Uvijek preporučujem svima da prije kupovine šminke na "crno" dobro istraže kako taj proizvod stvarno izgleda i da provjere kod na kutiji proizvoda da li se poklapa sa kodom na samom proizvodu. Moj kod A34 na kutiji se poklapa sa kodom na proizvodu i ova maskara je 100% original. Znate šta mislim od kupovini fejk kozmetike i ako niste sigurni u originalnost nekog proizvoda onda to nemojte ni kupiti!


Jeste li probale ovu maskru i kako vam se sviđa efekat na mojim trepavicama?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*




14 komentari:

  1. Maskara koji si opisala je zaista dobra. Svidjaju mi se tonovi jeseni na tvojim ockgma. To su boje koje ja obozavam. I da ti kazem da si jako lepa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ako si ti nahvalila MAC proizvod, mora biti izvanredan. :D Dobar efekt daje koliko vidim, ali ne znam da bih dala 17 € za nešto što ima kratak rok trajanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da je tako i drago mi je što ostavljam baš takav dojam! :D

      Ja ću dobro da se zamislim kada potošim zalihe da li doplatiti još malo para i imati perverziju od maskare (Benefit) ili se zadovoljiti s ovom od MAC-a... XDDD :D

      Izbriši
  3. Meni je Diorshow dugo, dugo nepobjediv. Iako mi je po,recenziji MAC odlična, za tako malu količinu ne bih izdvojila toliko novca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Diorshow mi je već dugo na spisku i želim se uvjeriti u njenu moć!!! :DDDDDDDDDD


      Ma Benefit ću ja zalihe obnoviti!

      Izbriši
  4. Odličan post! Moram priznati da nikad nisam vidjela tanju četkicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA TI PUNO! :D


      Ista mi je reakcija bila kada sam je prvi put ugledala.... ono ostala sam PAF... zar postoji ovoliko tanka četkica?! Kad ono postoji! :D

      Izbriši
  5. prvo sto mi upalo u oko je ova tanka cetkica, ne sjecam se kad sam zadnji put vidjela ovakvu maskaru :D efekt je jako lijepi na tebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanka, a dobro radi svoj posao... mene je baš prepozitivno iznenadila ova maskara! :D


      HVALA TI DRAGA MOJA! :******



      :DDDDD

      Izbriši
  6. Koliko imas predivne ociii! <3333 Predobra maskara, barem mi se tako cini! Ova cetkica mi deluje savrseno i za donje trepavice! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. UVIJEK SE POSTIDIM POSLIJE TVOG KOMENTARA!!!!




      :*****************************

      Izbriši
  7. Na tvojim trepavicama divno izgleda, dok sam ja vodlila rat s njom, nikako mi nije legla.. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :( Mojima stvarno skoro svaka odgovara! XD Ne zalim se...

      Izbriši