07. 12. 2015.

Grupna recenzija AVON proizvoda


 Danas sam spremila gupnu recenziju AVON proizvoda. Nadam se da post neće biti predugačak i da ćete dobiti odgovore na sva pitanja koja imate u vezi ovih proizvoda. :)
Na grupnu recenziju sam se odlučila iz razloga što kasnim sa recenzijama, pa da vas ne bih spamala u danu s dvije recenzije bolje mi je sve u jednom postu odmah objaviti.
Prvo o čemu ću pričati jesu AVON Ultra Colour karmini, a moje nijanse su Burnished Red i Golden Nude.

Ako niste ljubitelj mat završnice karmina onda je ovo pravi izbor za vas! Ove karmine krasi izuzetno lagana tekstura s metalik završnicom. Prijatnog su i slatkog mirisa, a trajnost im je oko tri sata. Nisu teški i osjećaj na usnama je kao da imate labelo, a ne karmin... i baš su takvi skroz labelasti. Meni labelasti karmini odgovaraju kada sam bolesna, a usne sasušene i baš dok sam imala upalu sinusa najviše sam se mazala sa ovim karminima. Nisu mi sasušili usne, niti su istaknuli suhe djelove usana. Pigmentacija je srednja, dva prelaza biće dovoljna za čitave usne.

Cijena im je 6.90KM.




Pošto sam ja strastveni ljubitelj mat karmina ja sam ove karmine s vremena na vrijeme nosila tako što sam ih  fixirala s puderom da bih dobila mat završnicu. Kada samo kod mat završnice jedva čekam da probam nove AVON matte karmine! :D

AVON LUXE SHINE BRILLIANCE u nijansi Spotlight Coral za mene je više labelo-balzam nego karmin. Ostavi lijepi saj na usnama, koji nije ljepljiv. Sa njim se mažem saki sat do dva. Nekad imam osjećaj kao da njeguje usne, miriše voćno i sočno. Cijena mu je 9.50 KM.

Na slici ispod možete vidjeti swatcheve iz samo jednog prelaza.
Jedino Burnished Red u sebi nema šljokice i najviše mi se sviđa baš ova nijansa. U Golden Nude šljokice su sitne, nekad jedva primjetne, dok je Spotlight Coral (Luxe linija) najbogatija sa šljokicama!




AVON LUXE VELVET MATTE puder u kremi je jedan od onih komada šminke koji suhokožcima kao što sam ja nikako neće odgovarati. Veselila sam se njegovom isprobavanju, međutim moja suha koža lica ne surađuje sa njim, čak i kada stavim kap-dvije ulja na lice. Sa ovim puderom na mom licu je vidljiva apsolutno svaka pora, nagib i nizbrdica, naglašeni su svi suhi djelovi lica za koje ni ne znam da ih imam! 
Pošto meni ne odgovaraju puderi u kremi, razmišljam da probam Luxe tečni puder, jer mi se jako svidio mat efekat ovog pudera.

Puder sam proslijedila jednom masnokožcu i od nje ovaj puder ima same pohvale! Ona kaže da joj je mat na licu preko osam sati, da prirodno i prelijepo izgleda na njenoj koži i da je ovo postao njen must have puder, a nijansa NUDE BODICE joj baš savršeno odgovara, kao što je i meni. Na swatchu djeluje tamno, dok je na licu savršen za nas duhove! Neutralnog je podtona.


Ovaj puder sam od sebe zrači daškom luksuza i teškog srca sam se odvojila od ove prekrasne teglice! :) Puder dolazi zapakovan u kartonsku ambalažu, dok je unutra dodatno zaštićen u zaštitne balončiće.

Količinu od 18 grama ćete platiti oko 16.90 KM.





AVON LUXE ILLUSION korektor u nijansi Fair mi se pokazao dobrim za prekrivanje manjih nedostataka na koži (crvenila i manjih bubuljica). Lijepo legne na kožu i ne ističe suhe djelove. Moć prekrivanja mu je srednja. Za moje podočnjake nije dovoljno svijetao i koristim ga samo za prekrivanje nereda na licu i dobro radi taj posao. Ono što bih voljela probali iz Luxe linije je njihov iluminirajući korektor i naravno sjene za oči! :D
  Cijenu mu nisam uspjela naći kao ni gramažu, ali po mojoj procjeti meni će trajati oko 7-8 mjeseci korištenja. Hladnog je podtona.




Seatchevi pudera i korektora skupa, a na slici ispod ove korektor je izblendan skupa s puderom i vidi se da je svijetliji od pudera za oko jedne nijanse.




Svi swatchevi skupa.



Ovaj put vam ostajem dužna sliku svega na mom licu, pošto je mrak vani već u 16h ja nikako da uslikam realno sve na licu i nisam zadovoljna kako sve to izgleda na kraju, a ne želim da dorađujem slike i da budu nerealne. :D Apdejt posta sa slikom look-a ide uskoro.

Nadam se da sam u ovoj grupnoj recenziji uspjela napisati sve što je trebalo, a meni se od svega najviše svidio Luxe korektor i Burnished Red nijansa karmina.


Jeste li robale nešto od ovih proizvoda i kakva su vaša iskustva? Šta vam senajviše dopada?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

14 komentari:

  1. Koristim ja Luxeov iluminirajući korektor i zbilja sam prezadovoljna, jer dobro prekriva moje veeeelike podočnjake!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad ga još više želim!!! :DDDDD


      To je baš zbog sitnih čestica koje se nalaze u njemu i one odbijaju svjetlost tako da stvore privid ravne površine na podočnjacima... moram ga kupiti! :D

      Izbriši
  2. Ja to ne znam tako lijepo opisati kao ti :) al sam od tog korektora dobila ono šta sam htjela i ni jedno šminkanje ne ide bez njega!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno ću ga nabaviti!!! Hvala puno na ovoj divnoj preporuci! <3 :D Teško je naći dobar korektor!

      Izbriši
  3. Nisam imala nista od ovoga. Mada mislim da cu sad juriti ovaj Luxe puder na snizenju, prodala si mi ga. Ja sam uzasno masna a svidja mi se i pakovanje, cist luksuz :) a taman sam resila da malo obustavim narucivanje iz Avona i hop, napises ovo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 100% će te u potpunosti oduševiti efekat na licu. Ja bih dala sve da nisam suha i da mogu da ga nosim... tako je lagan na licu, a efekat je mat koji traje skoro čitav dan... ne treba ga čak ni fixirati s puderom u kamenu! :D

      Izbriši
  4. Ne bih probala ništa osim pudera, mrzim ruževe sa šljokicama, bljak. XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ISTA SI JA!!! SAMO NEKA JE MAT I MOŽE SVE! :DDDD

      Izbriši
  5. Nisam nikad ništa koristila od Avon Luxe, ali ću sada definitivno da poručim nešto :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Dopada mi se sve, ali najviše korektor :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uvek me privlače penasti puderi, uporno zaboravljam da ipak nemam masnu kožu :D Ruževi su baš lepi, moram priznati da mi je malo dojadila mat završnica pa mi ovi dođu fino osveženje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mislim da ću naručiti Luxe puder, nisam u katalogu obraćala pozornost, a fantastično mi djeluje.

    OdgovoriIzbriši
  9. Isprobala sam samo ovaj puder, moja koža je mješovita, ali puder se na mom licu ponašao isto kao i na tvom, sve je istaknuo što ne treba, pa mislim da će biti dobar curama baš masne kože.

    OdgovoriIzbriši
  10. Zar će izaći još jedna mat kolekcija ruževa ? U sledećem katalogu ili ? Pozz

    OdgovoriIzbriši