10. 11. 2015.

AVON micelarna vodica za skidanje šminke- recenzija


 Micelarne vodice su apsolutni hit i vjerujem da ih svaka dama koristi prilikom skidanja šminke. Ja nisam ljubitelj micelarnih vodica za skidanje šminke i to je ono što prvo želim da naglasim na samom početku ove recenzije. Moje lice loše reaguje na apsolutno svaku micelarnu vodicu. S vremenom mi se pojave nedefinisane sitne bubuljice na obrazima (a baš na obrazima nikad u životu nisam imala niti jednu bubuljicu, ono nikad). Kakvo je moje iskustvo s AVON novitetom, odn. kako je moje lice reagovalo na njihovu micelarnu vodicu možete pročitati u nastavku. :)

AVON micelarna vodica dolazi u neobičnom pakovanju, koje je na izgled jednostavno za upotrebu. Količinu od 200 ml ćete platiti 7.50 KM dok je na akciji, a regularna cijena joj je 9.90 KM. Kažu da je pogodna za sve tipove lica, tako i za osjetljivu i suhu kožu i da je na bazi sapunskog oraščića (nikad čula za ovo čudo, za sve postoji prvi put).  Formula bez parbena, boja, sapuna. Pošto sam ja i suha i osjetljiva odlučila sam rizikovati i testirati je.

Hiljadu puta sam spomenula da nikad ne zaspim sa šminkom, nema veze kada se vratim kući i u kakvom sam stanju, uvijek skinem šminku, operem zube, obučem pidžamu i namažem lice s noćnim kremama. :)





 Sastojci.



O AVON micelarnoj vodici imam podijeljeno  mišljenje.
Prvo potrebno mi je 4-5 kolutića vate veličine šake da skinem šminku svu i opet imam osjećaj da je ostalo malo šminke na licu, a mrzim taj osjećaj i po tom pitanju sam s vremenom postala dosta kritična. Na testu AVON micelarna poslije skidanja šminke sa njom se pokazala da ne radi u potpunosti svoj posao, pa moram preko lica još jednom preći s L'oreal mlijekom za skidanje šminke na kojem ostanu ostaci pudera!
Znalo mi se desiti ako skinem šminku samo s AVON micelarnom ujutru kada se pogledam sa naočalama vidim blage tragove korektora u sitnim porama nosa i po obrazima u porama tragove pudera... šta se neću raditi zbog ovog bloga! Pravi sam pokusni bani... hahahahahah!!!

Šminku sa očiju skida odlično i ne peče. Pufnicu sa vatom ostavim 3-8 sekundi na kapcima, pa samo lagano pređem i ukonim ostatke šminke. Bolje skida puder sa lica ako se zadrži par sekundi na licu, pa tek onda krenu potezi  "trljanja".

Miris micelarne blago podsjeća na miris kada se uđe u apoteku.

Odnos cijene i količine za moj novčanik nije zadovoljavajući, jer sam za samo dvije sedmice korištenja ove micelarne potošila skoro čitavo pakovanje.




Ovu micelarnu sam odlučila koristiti samo u svrhu skidanja šminke sa očiju, jer taj posao radi perfektno! Odstrani bez po muke i najtvrdokorniju vodootpornu maskaru bez neprijatnog  trljanja po očima! :D

Za skidanje ostatka šminke sa lica držim se dobrih starih mlijeka za skidanje i kao završnu fazu koristim Konjac spužvicu od ECOTOOLS-a recenzija tu. 

Na svome licu nikad ne bih ostavila samo micelarnu vodu, a da ne ne isperem sa lica i to toplo preporučujem svima!

Jeste li probale Avon mic-mic vodicu i kakva su vaša iskustva?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

11 komentari:

  1. Ni ja ne volim micelarne vodice.. Mleko je zakon, ako mi slucajno nestane, upotrebim pavlovicevu mast.. od nje stete nema. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno lice primjeti razliku!!! Mom licu nikako nije svejednokada se šminka skida sa mic-mic vodicom ili sa mlijekom... totalno je drastična razlika! :DDDD

      Izbriši
  2. Ja kad sam je dobila,kontam miris uzas ima da me svu izgrize,medjutim nije.Slazem se da se prebrzo potrosi,ali makar mi skine bez neke iritacije.
    Meni bolje Avon mlijeko,jest da ono zna peći oči. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš ima neki upečatljiv miris! :D Isto sam se kontala... reko ostadoh bez face poslije ovog čuda, ali nije me iziritirala ništa! :DDDD

      Izbriši
  3. Ja trenutno koristim Garnier micelarnu za osjetljivu kozu i ok mi je. Definitivno nije zadnji korak skidanja make up-a, ali skine mi sminku brze nego mlijeko :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je dobra, malo me peče za oči ali ok. Količina jeee nezahvalna, tu se slažem :D

    OdgovoriIzbriši
  5. ja obozava miceralne vodice,svidjaju mi se i odgovaraju mi savrseno

    OdgovoriIzbriši