10. 09. 2015.

Rouge Dior Replenishing 423 Beige Western Western beige- recenzija

 Kada su karmini u pitanju volim sve moguće nijanse i finiše, ali neutralci su mi od kako znam za sebe tiha patnja i ne znam do kada ću ih kupovati, ali nikad ih dosta! Ovo je jedan od meni najdražih karmina u čitavoj kolekciji i odlučila sam o njemu napisati riječ-dvije-tri.
Ako se odlučite poslije ove recenzije tražiti ovaj karmin, onda vam predlažem eBay ili Strawberry.Net, jer je ovo karmin iz neke davne-davne jesenje kolekcije, ne znam koliko je zahvalno pisati o njemu, ali toliko ga volim da je ova recenzija naprosto jača od mene! Dior videe možete gledati klikom tu.



Luksuz i elegancija su mi u mislima čim čujem riječ Dior, mogu vam priznati da se blago i naježim kada čujem Christian Dior. xD 

Karmin dolazi u izuzetno elegantom pakovanu teget do crne boje (ovisno o jačine svjetlosti), klikne kada se zatvori. Bilo bi fora da ima magnet, pa da se sam zatvori. Debeo je i jedva nalegne u eBay stalak za karmine.

Dior karmina mi nikad nije dosta, a 423 Beige Western je moj prvi Dior karmin i prema njemu gajim neku posebnu vrstu prve uzajamne ljubavi. 

Dolazi u količini od 3.5 grama, što je za mene malo, ali evo imam ga i previše dugo... rijetko kada ga koristim, štedim, gledam ga, mirišem i kada ga stavim momku naglasim da je to Dior i da će jesti DIOR! :D



Ovo još uvijek nisam popunila svoje podatke, fora je neka stoji u kutijici ovako. :)


Sastojci.

Kada platite nešto poprilično papreno onda je logično da imate i više nego visoka očekivanja. Budimo realni moja su očekivanja uvijek takva i nikad ne spuštam svoje kriterijume! :D Na samom početku predstavljanja ovog karmina druga stvar pored prekrasne nijanse su sastojci, koji su me uboli u oči. Nije ni čudo što je skup, pored elegantnog pakovanja može se pohvaliti sa iznenđujuće finim sastojcima.

Od karmina ne očekujem njegu usana, ali poslije Dior karmina moje usne budu mekane kao da sam nosila balzam za usne, a ne karmin. Nema govora o sasušivanju, nakupljanju u pregibe...

Ovo je kremasto lagani karmin sa satin finišem, ako želim mat finiš samo ga utapkam sa kistom za usne. Nije bitno koji je karmin, ali ja uvijek nosim olovku za usne po rubovima, tako i sa ovim karminom nosim neutralne olovke za usne.




Nijansa je neutralna bež i dovoljan je jedan sloj za finiš kao na slici ispod. Nadogradiv je, ali ono što je posebno je to da lagani sjaj koji preživi kolač i četiri kugle sladoleda i nema potrebe za popravljanjem karmina! 

Miris mu je sepecifičan i ja ga zovem miris Dior karmina, to morate pomirisati i zapamiti kao miris Dior karmina. Drugačije ne mogu opisati, jako je specifičan i privlačan. Dupljak možete prepoznati i po mirisu! XD

Trajnost mu je 4-5 sati, ali ono što je specifično da nakon jela on ima blagi polu-sjaj još uvijek na usnama i izgleda prelijepo... tu se uvijek dvoumim da li popraviti karmin ili ga ostaviti takvim.... i ostavim ga, pa traje još dva sata bez ikakvog popravljanja!


O njemu sam pisala u favoritima augusta- post tu i nije bilo potrebe ponovo da slikam swatch, jer je slika super ispala i pokazuje njegovu realnu nijansu na ruci.



Da li opravdava svoju cijenu i atribut luksuznog? Sigurno mogu reći da opravdava i da vrijedi uložiti u Dior karmine. U nekim drugim postovima ću vam pokazati ostatak Dior karmina iz moje kolekcije.

Nisam uspjela naći manu ovom karminu, osim gramaže. Znate da sve ispod 4 grama je za mene pljačka! XD
Volim osjećaj koji pruža na usnama, laganiji je od balzama za usne, a jako dugo traje, kao i satin efekat. Nevjerovatno je udoban na usnama i tačno bih sve Dior karmine pokupovala, eto koliki sam luđak!


Jeste li probale Dior karmine i kakva su Vaša iskustva?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

15 komentari:

  1. Najvolim tvoj blog jer uvijek imas nesto sto nitko nema. Ne robujes trendovima i kod tebe se osjecam ko da sam usla u najfiniju parfumeriju. Cao, baj, dodi mi na caj

    OdgovoriIzbriši
  2. JOJ HVALA!!! :D <3333
    Tako ti je to kod mene, šta mi se svidi ja kupim ili odvojim od usta da kupim, pa jedem karmine sa usana... ahahhahahahah!!!!


    U Kiseljak bih mogla uskoro javim ti se da pristavis čaja. :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Nijansa je super, pogodna za svaki dan i odlicno izgleda. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predobra nijansa.. Meni skup za sad vala, al biću i ja jednom dipl. ing. pa ću kupovati DIJORA haha :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo sniženja ganjati!!!! :D Ne pamtim da sam ikad išta po regularnoj cijeni kupila... ako nije sniženo neću da kupujem... ahhahahahahha!!! :DDD

      Izbriši
  5. Sve je ovo super, al ja moram da pohvalim tvoje nokte :) Predivni su :)

    https://www.facebook.com/tinkerbelloflaka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA DRAGA!!!! :DDDDDDDDDDD :****

      Nadam se da ne trebam napominjati da su prirodni... xDDD

      Izbriši
  6. Preeeelep je! Ovakve nijanse najviše volim, neutralna je, ali nije klasična nude, nije presvetla i nije krečasta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apsolutno se slazemo!!! :D Ja padam inace na rozikaste nude nijanse, ali nekad se desi da mi bas ovakve kupe srce na prvi pogled i miris!!! :DDDD

      Izbriši
  7. nisam ljubitelj takvih boja, ali tebi odlično pristaje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HVALA DRAGA!!! :D Ma ja cim vidim nude nijansu padnem na guzicu.... :DDDDD

      Izbriši
  8. Imam istu nijansu, i malo je reći da je obozavam :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam istu nijansu, I malo je reći da je obozavam :-)

    OdgovoriIzbriši