06. 09. 2015.

GOLDEN ROSE ljubičasti Velvet Matte 28- recenzija


Recenziju za ovaj karmin nisam htjela pisati, razočarenje je više nego ogromno i nisam imala srca. U inbox mi je stiglo dosta molbi da napišem nešto više o njemu, pa samo zbog toga teškog srca pišem ovo. Kada sam vidjela na Golden Rose stranici najavu za nove nijanse Velvet Matte karmina reanimirali su me! 
Velvet Matte mi je najdraža linija karmina i sigurno ih najčešče koristim od svih karmina koje imam. Radovala sam se ljubičanstvenom 28 karminu više nego bilo koje dijete Novoj godini. Iščekivala, gledala ga i zamišljala kako će biti presavršen kao i ostali Velvet Matte. Luda sam za teksturom Velvet Matte karmina i očekivala sam, bila sam sigurna da će ovo biti najbolji ljubičasti karmin IKAD!

Kada je napokon stigao kod nas Šljokica  i ja smo ga doslovno isprosile od Jasmine i ta prekasna žena-majka-kraljica nad kraljicama nam je poslala po ljubičanstveni karmin!!!! SREĆI NIJE BILO KRAJA!!!!!!! GLEDALA SAM GA I MIRISALA DANIMA!!!! Jasmina, hvala ti od srca! :)

Karmin dolazi u normalnom Velvet Matte čvrstom bordo pakovanju i preko je celofan na kojem su označeni sastojci karmina.



O samom pakovanju nemam ništa novo reći, sve je isto. Ne klikne kada ga zatvorite, ali se neće sam otvoriti u neseseru ili torbi. Ako ga držite naopako u eBay stalku ostavit će urezane tragove po karminu.

Cijena mu je od 3.50 do 5 KM. Sve zavisi gdje ga kupujete.



Dolazimo do kritičnog djela. Zaboravite na teksturu Velvet Matte karmina, jer 28-a nije ni blizu po teksturi njima! Jako teško je maziv, nimalo nadogradiv na usnama. Da ga normalno nanesete na usne biće potrebna tri sloja i on će sam pobjeći sa usana u roku od 10 minuta, pa ćete ga opet nanjeti, gledati se u ogledalo i on će magično opet pobjeći u nabore usana i sa rubova.

Pokušala sam ga nanjeti sa tri olovke: Golden Rose dremlips, Flormar, ARTDECO... nije surađivao niti sa jednom olovkom.

Pokušala sam nanjeti jedan sloj, pa ostaviti lagani otisak na papiru, pa opet njeti sloj, pa opet ostaviti otisak, pa opet nanjeti sloj karmina... NIJE POMOGLO!

Pokušala sam ga nanjeti u debelom sloju, ostaviti trag na papiru, pa opet nanjeti i fixirati s puderom preko maramice... NIJE POMOGLO!

Pokušala sam ga nanjeti, pa tapkati, pa nanjeti, pa tapkati, pa fixirati s puderom... NIJE POMOGLO!!!

On nađe put da se zavuče u borice i da nestane s usana, jer mu je tekstura grozna.



Na slici ispod možete vidjeti kako se nakon 10-15 min sa sredine usana već počeo gubiti. Nijansa mu je prava gothic plavo-ljubičasta, onako mrtvačka metalika. Niti će sasušiti usne, niti je imalo stain... samo će pobjeći sa usana.


Miris je isti lijepi slatki vanilija miris. Finiš nije skroz mat, kao polu-mat satin. Osjećaj na usnama je kao da imam voštane bojice, a ne karmin na usanama. Sa ovim karminom nisam uspjela izaći vani, jer nakon 10-15 minuta ja moram nešto izvoditi, popravljati... da izađem vani sa njim mislim da bih dobila nervni slom od silnog vađenja ogledala iz torbe i popravljanja!!! 

Na slici ispod je moja tužna faca i prikaz face kad mi karmin slomije srce! :(


Šta još da napišem? Ne surađuje, niti se zna ponašati na usnama, nije nosiv, nije nadogradiv. Nemoguće je ostvariti suradnju s njim, nije timski igrač!

U životu imam jedan problem, a to je da koji god karmin dobijem na poklon me ne zadovolji... ne znam kad će ovom prokletstvu više doći kraj?!

Od 1-5 zvjezdica dajem mu -666, jer je među najgorim karminima ikad!

Poslije ovog posta moram napisati svoje FAVORITE Velvet Matte karmina, jer stvarno previše volim neke karmine iz ove linije!



Kakva su vaša iskustva, jeste li ga probale?

Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*




47 komentari:

  1. Hahahahahah ocjena je najbolja ikad, pravo me nasmija. Zao mi je sto je ovako los, pravo sam mu se radovala, mada meni na ovim slikama izgleda super, ali vjerujem ti na rijec.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahah pa ova tužna faca govori više od -666 ocjene za njega... tugo vanzemaljska kako mi je srce slomio... :((((((((((((((((((((((((((((((((((


      XDDDD

      Izbriši
  2. I dalje ga zelim, pa makar samo stajao kao ukras :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SREĆA PA NIJE SKUP! :D Luda šminkara :*********************** :)))))))))))))

      Izbriši
  3. Šteta baš, videla sam radost kada si javila da si ga dobila, još kad sam videla boju... Nadala sam se da će biti fin :/
    Mislim da neku sličnu boju imaju i u GR Vision lipstick kolekciji, možda ti bude bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledat ću, hvala!!!! :DDDDD

      Izliječit će moje slomljeno srce NYX neutralci!!! :DDDDDDDD

      :***********

      Izbriši
  4. FAK NE! ne vjerujem?! Meni su GRVM najnajnaj, nisam našla nijedan koji bi ih zamijenio, imam ih 7 komada i bolji su i od Chanela, Illamasque, Lorealovih crvendaća... Zaista, ne vjerujem da su uspjeli napraviti baš loš ruž... Ali dobro, sad mi je lakše oko srca, jer mi ne treba XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih kupila u svim nijansama toliko volim VELVET MATTE liniju, ono najbolji su mi fakat i najčešće ih koristim, ali ovaj... NI BLIZU NJIMA NIJE.... :((((( Očekivala sam da bude isti ko i oni, kad ono tekstura ni na šta nalik!!! Užas teški... u šoku sam bila nekoliko dana... hahahahahahahha kontam se sve ovo nije velvet matte!!! Ne vjerujem , ovo nije istina... :DDDD

      Izbriši
  5. A kako sam samo jedva cekala da ga kupim, šmrc :'(((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je... tuga prevelika... :((((((((((((((((((((((

      Izbriši
  6. Auu nije moguće :P kako su mogli za**ati na najljepšoj nijansi. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. TO SAM I JA PONAVLJALA!!!!! DIBIDUS SU GA VALA ZAJEBALI!!! :(((((((

      Izbriši
  7. Joj isprosile hahah luda ženo :) ni meni se nije dopao ali nisam mu ni dala šansu da ga pronosam jer mi je boja očajna :/ jednostavno nije ljubičasta koju bih nosila, a ljubičasta mi je mnogo draga boja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :****************************** :DDDDDDDDD ^.^



      Na hiljadu načina sam pokušala da proradi na usnama kako treba, ali neće pa neće... ne znam ni sama koje sve trikove nisam pokušala... baš su mu zeznuli tekstruru... nikad ga prežaliti neću! :(((((( Pa joj.... zašto Golden Rose, zašto ovo da nam urade... XDDDDD

      Izbriši
  8. A baš šteta i ja sam ga željela nabaviti... nešto se kontam da i hoću. Imam od p2 primer za usne i super mi je za neke "lošije" ruževe pa gajim nadu da bi možda i s ovim surađivao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj svoju politiku vodi, briga njega za sve!!!! :D XDDD

      Izbriši
  9. Ne znam da li je do mog primerka, ali ja nemam toliko problema sa ovim karminom kao ti. Isto kao tvoj nece da klikne kada ga zatvorim, takodje mi trebaju tri sloja da ga nanesem i nije potpuno mat, ali meni iskreno ne smeta sto nije potpuno mat.. Ali tu se svaka slicnost zavrsava. Meni iz nekog razloga izdrzi i hranu i pice i ljubljenje, a kada pocne da nestaje sa usana, nestaje sa unutrasnje strane usana, a na ostatku ostavlja stain. Sto se tice popravki, cini mi se da ga nakon jedno dva sata popravljam, sto i nije nesto mnogo lose obzirom da generalno prilicno cesto posezem za ogledalom jer stalno imam tripove da mi je nestao karmin xDD hahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ovaj 10 minuta na usnama i nema ga više... nista ne radim, on sam spadne!!!! :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

      Ne mogu prenjeti svoju tugu, bol i žal za njim... niti ga mogu normalno staviti na usne... znači ništa s njim ne mogu...

      NATJERAT ĆEŠ ME DA KUPIM JOŠ JEDAN PRIMJERAK!!! :DDDDDDD

      Izbriši
  10. Hahahaha ala ga ocrni! Ali nijansa je bas takva da je ti kupis :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šuti jedva sam mu recenziju napisala... kažem na Instagramu ne valja... pa kad krenu kiša pitanja... xDDDDDD Grozan je... :((((((((((((((((((

      Izbriši
  11. Nisam imala priliku uooće probati Golden Rose ruževe, nažalost, ali u svim riječima se vidi koliko si razočarana, baš mi je žao, znam osjećaj kad nešto toliko očekuješ, nadaš se i razočara te.

    Šteta, boja je pravi bombon!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja volim Golden Rose karmine, pogotovo Velvet Matte liniju... ali ovo je totalni promašaj... ni blizu ostalim velvet matte karminima... :SSSSS



      :****

      Izbriši
  12. Hahahah pukla sam od smeha, zao mi je sto je ispao promasaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahhahahahahha ako ništa neka nama smijeha!!! :DDD

      Izbriši
  13. Kod mene nije takva situacija. Uspijem ga pronosati i po 2-3h, prije nego nestane, a u 2 sloja mi potpuno prekrije usne. Znaš da sam ti govorila da mi nije dobar, ali nije ni grozan. Možda si samo ukleta metaliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. UKLETA SAM!!! Moje ga usne neće.... razmazio me GR sa ostalim velvet matte karminima i šok je prevelik! :DDD XDDDD

      Izbriši
  14. Ti si sjajna i blog ti je vrh brate :-))) ,ali moram da se slozim sa svega par pozitivnijih komentara iznad - ni meni ovaj karmin nije toliko los kao sto se vecini pokazao. Trajan je, moze lepo da se iskombinuje, boja mi je jako zanimljiva, prava "drogeraska" idealna za komsiluk :-D
    Zao mi je sto si toliko razocarana :-(
    Nadam se da ce biti neki ljubicanstveni koji ce tebi biti bas velicanstveni :-)
    Mnogo pozdrava, Alekta*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sumnjam da do mene nije stiglo nešto skroz lijevo... da Golden Rose nijeimao propust u ovoj seriji... jer ovo ni nalik velvet matte karminu nije... znači bukvalno ne mogu sa njim vani izaći, jer mi sam spadne za 10-15min sa usama!!! :((((( Ja sam malo je reći šokirana! Nisam htjala pisati ovu recenziju, jer ne pamtim kada sam bila tužnija zbog nekog karmina....


      sad cu kupiti isti da testiram opet ovu hipotezu... :D


      A imam ljubicastih, ne zalim se da mi ih fali!
      :*******

      Izbriši
  15. Kakva šteta :((

    Kako si skužila da ostaju urezani tragovi jer su ruževi naopako? o.O
    Meni su takvi tragovi na skoro svi ruževima, pogotovo Avonovim... pa sad...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahhahaha pa kad god neki naopako okrenem pogotovo Golden Rose, jer ih imam previše i najlakše mi ih je po brojevima pronaći ja vidim da se s vremenom na njemu pojave urezani tragovi, a kod onih što normalno stoje ništa se ne desi.... biće da je fizika neka! xDDD :D


      Šteta samo takva za ovog ljubičastog...

      Izbriši
  16. Nisam očekivala ovakvu recenziju :D ljubičanstven je ali zar toliko loš :( ništa, preskačem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš razumjeti moj šok kada sam pokušavala i davala mu šanse samo da bude normalan i da proradi na usanama... neće pa neće!!! Ja ne mogu s lošim karminom vani fakat! Neko će se peglati i popravljati svako pola sata, ja to ne mogu... loš i zdravo idemo dalje! XD

      Život je prekratak za loše karmine!


      :DDD

      Izbriši
    2. Hahahahaha slažem se:D Ostao bi ruž U čaši :DDD živjela!

      Izbriši
  17. AJME NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! Htjela sam ga više od bilo kojeg ruž iz te kolekcije, ZAŠTO je tako loš! Moram ti priznati da i nakon takve recenzije, ja i dalje razmisljam da ga kupim ahhahaha :')

    OdgovoriIzbriši
  18. :D Ajme, koji review hahah :D Sve te vidim kako se ''natežeš'' s tim jadnikom kako bi izgledao iole pristojno na usnama :D Ja sam si isprintala poster tri nove nijanse i samo čekala kad će se pojaviti, i onda fino pročitah par recenzija, sve odgađah kupovinu... i bolje što jesam. Ima puno boljih i kvalitetnijih, a u istom cenovnom rangu. Šteta, nijansa je baš fantazija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH NATEZALA SE NEKOLIKO DANA!!!
      Nije me zadovoljio i ne mislim mu više šanse nove davati, jer ga je nemoguće pristojno nanjeti na usne i izaći sa njim vani... pa ne mislim ja ko strašilo ići po gradu s neravnomjerno nanesenim karminom po usnama!!! :DDDD

      XDDDDD Malo je reći da me je razočarao!

      Izbriši
  19. a koje sranje.....nijansa je onako-odlična!!!!! Nadam se da je samo do tvog primjerka :P hahahhahaa, mislim da bih ga ipak uzela, pa brate mili nemre valjda toliko ne surađivat :)

    OdgovoriIzbriši
  20. A jooj, šteta velika, baš je predivna boja! :(

    OdgovoriIzbriši
  21. Nakon čitanja sam se mnogo razocarala jer sam veliki ljubitelj GR VM ruževa pa sam krenula u potragu za olovkom u ljubicastoj nijansi i danas sam je pronašla, GR olovka No.207, fenomenalna ljubicasta. Uz to kombinujem farmasi true color No. 30 i dobijem prelijepu boju. Pokušajte, možda se i vi oduševite i zaboravite na ovaj fail od ruža. ;) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam tu GR olovku, ali nemam taj Farmasi karmin... hahahahah ide na spisak odmah! :DDD


      HVALA PUNO! :DDDDDD

      Izbriši
  22. baš šteta jer je boja predobra :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nabavila samneki sega mega prajmer za karmine pa cu vidjetihoce li mu pomoci... ako pomogne pisem apdejt posta!!! Ne odustajem!!! :DDD

      Izbriši